|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
1.5.2012 12:55:44   
ivana70a
auuu, nama je dorucak obavezno mix zitarica i voca... user posted image ne znam sad sta da radim, da li da ostavim da bude samo voce, ali bojim se da ce je to slabije drzati do rucka, mi nemamo uzine jos uvek

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1201
1.5.2012 13:02:07   
minavb
Zasto da ostavis samo voce za dorucak? Nisu sva deca ista i ne mora tvoj raspored da se poklapa sa necijim. Ako voli za dorucak zitarice i voce, neka to i jede. Takodje, ne mora da ima uzinu. Nasa drugarica par meseci starija, imala je samo tri cvrsta obroka tokom dana, prosto nije htela vide da jede. Dorucak-zitarice i voce, uz to kiselo mleko, rucak meso, povrce i sir, vecera, mlecna kasa i kiselo mleko. Ni mleko uvece nije pila. Sad ide u vrtic pa je malo promenila navike. Moj vanja i dalje jede na 3 sata, pa ima 5 obroka i jedno mleko, ali on jede jako malo pa mora da jede cesce. Zato kazem, pravite detetu jelovnik kako njemu odgovara, ne onako kako neko drugi svom detetu pravi.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu ivana70a)
Direktna veza do poruke: 1202
1.5.2012 14:45:41   
ivana70a
pa mislim zbog "gojaznosti" mada mi jos ne hodamo, pa cemo se istopiti kad protrcimo :)
ma da, mi imamo 3 obroka dnevno (dorucak, rucak,vecera) plus mleko ujutru i uvece. kolicinski pojede dosta, sigurno po 250gr tako da nema prostora,niti potrebe za uzinama...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1203
1.5.2012 17:00:06   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: ishler

MACAKI,
moje misljenje je da za veceru das nesto slabije,vecera najvise goji,a dorucak treba biti najjaci jer joj treba energije tokom dana.user posted image
Sto se tice uzine ja dajem voce,najcesce bananu zbog stolice i to je prepodnevna uzina.Kod buckastije dece treba davati samo voce koje ima manje kalorija.user posted image

draga, ja joj pahuljice ili palentu dam za veceru da mi se ne bi budila nocu, ali se i pored toga budi. a onda da ne bi bilo previse zitrica preko dana, ja onda za dorucak resila da ih izbacim.
ksenija nekada pojede malo za uzinu, nekada nece nista, a nekada pojede sve. sve mislim da joj je 5 obroka previse, a 3 premalo. mozda da joj dajem rucak ranije, pa da ima samo popodnevnu uzinu. ili da ima dve uzinice, ali da tada dobije samo malo nesto da zgljucne, da se ne najede previse...
user posted image

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 1204
2.5.2012 23:53:39   
Mariya
Ivana, mi isto doručkujemo voće i pahuljice i to iz istog razloga - samo voće je ne drži ni sat vremena, a sa žitaricama izvuče 2-2,5 sata da ne ogladni. I napreduje koliko treba, oko 500g mesečno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1205
3.5.2012 11:24:10   
ivana70a
i mi napredujemo koliko treba sigurno, iako je nisam merila 100 god... vidim po gomili krpica koje non stop sklanjam jer su nam se omalile, a i bas se vidi ovako po njoj da raste iz dana u dan :) nekada ubacim malo putera u voce i stavim manje zitarica, kontam zbog masti iz putera ce je drzati duze i kao da je i drzi....

nego, da li integralni pirinac manje goji od belog?

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 1206
3.5.2012 14:04:21   
dacca
Mi ovako, vec mjesec i po dana:
8-9 humana
12.12.30 zitarice
15.30-16.00 rucak (meseo, povrce)
18h voce
20h humana
22.30 humana

(odgovor članu ivana70a)
Direktna veza do poruke: 1207
5.5.2012 22:20:12   
mamicak
Taman razmisljala da uvodim zumance, kad na vestima javljaju da su u nekim delovima Nemacke i Holandije jaja zatrovana ( i to od biofirme).........Tako da cemo izgleda sacekati ili da pocnem sama gajiti kokoske:D:D Ima dosta mesta na terasi:D:D

Lejla, moja najveca radost!!!!!!!

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 1208
7.5.2012 21:59:36   
ishler
Macaki,
mislim da vecera nema veze sa spavanjem,
ja sam uvela veceru da bi beba bolje spavala,ali nije imalo veze,budila je se i dalje,ona je pocela da spava sa 7,5meseci tako sto u 21h sisa i spava do 06 bez budjenja,vecera je u 20h i to 7corn,tako da mislim da joj treba nesto lagano.
Sto se tice uzine,moja ima samo prepodnevnu iako po ceo dan puzi i jako se umara,ali mislim da bi joj bila previse popodne,posle rucka do vecere samo sisa,mislim da je dovoljno,a i ne trazi,inace kuka za svaki obrok ne moze da doceka.user posted image ,tako da se ravnam prema njoj.

(odgovor članu mamicak)
Direktna veza do poruke: 1209
8.5.2012 12:32:39   
Anck Su Nmaun
Kod nas je podoj-dorucak-podoj-rucak-podoj vecera- i jedan nocni podoj, neznam ni gde bi uzine ubacila,a bilo bi joj i previse!
Nekad joj dam malo da sisa bananu, pojede tako jednu cetvrtinu, i voli mrvice hleba da zvacka, a porucka nekad onaj snuki 2-3 kom , al to je sve tako malo da vezba da zvacka user posted image

Inace dorucak je uvek voce, nekad s jogurtom, nekad s plazmom ili zitaricama,ili voc.jogurt a vecera zitarice,palenta,griz

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 8.5.2012 12:36:25 >

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 1210
8.5.2012 13:12:00   
PoisonEve
Mame koliko vremenski kuvate blitvu, spanac, tikvicu?

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1211
8.5.2012 13:16:25   
Anoniman
Blitvu oko 15 minuta, i spanac tako, tikvicu takodje, kad totalno omeksa ustvari ...

I user posted image user posted image

< Poruku je uredio Zenetina -- 8.5.2012 13:19:05 >

(odgovor članu PoisonEve)
  Direktna veza do poruke: 1212
8.5.2012 13:18:50   
PoisonEve
Zence, nikako da se ispricamouser posted image

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1213
8.5.2012 13:19:49   
Anoniman
Nikako vala, jeste li dobro? Krkate?! user posted image user posted image

(odgovor članu PoisonEve)
  Direktna veza do poruke: 1214
9.5.2012 0:40:49   
Anoniman
ishler, ja pojma nemam, koga kog pitam svi mi kazu drugacije..
sestra mi pre neki dan rece da joj je mali od starta imao 3 obroka i 2 uzine.
a meni se nekada cini da ova moja dunda precesto jede, a i previse.
npr.
sisa oko 6,7, pa u 9-9:30 ima dorucak (samo voce ili voce sa zitaricama), pa sisa dok se uspavljuje oko 10:30-11:00, pa onda uzina kada se probudi, oko 12, pa u 14-14:30 rucak (povrce plus meso), pa sisa ponovo oko 15 dok se uspavljuje, pa onda uzina oko 18 (nekada samo sok, nekada vocku, nekada zitarice, ili bananu, keks..), pa onda u 20 sati vecera (nekada isto sto i za rucak, nekada zitarice), i opet podoj oko 21-21:30. nekada se ne budi do ujutru, ali najcesce sisa i nocu, posebno kada joj nicu novi zubi, kao sad.
cini mi se da jede previse zitarice i definitvno mi se cini da precesto jede.
ne dopada mi se sto toliko jede palentu, griz, kacamak, pahuljice, pirinac.. mislim da to sve puno goji.
ona nije debela, ima oko 10 kg, sto smatram da je ok jer je rodjena sa 3650gr.. ali ipak bih povela racuna, ne bih da bude gojazna kasnije.
sad je pitanje.. da li da joj izbacim dnevne podoje, da ostavim samo jutarnji i vecernji (mada ce to ici teze jer se ona samo tako uspavljuje, lazu nece vec mesecima), ili da joj izbacim uzine.

inace, koliko je normalno da kolicinski jede dete tog uzrasta?
(ja tek sad vidim gde kucam, omasila sam temu, jer imamo vise od 9 meseci)
ova moja moze da pojede 130 gr (mala teglica puna) ali to joj je bas da napuni svako crevce, obicno jede oko 100 gr, znaci ne bas da bude puna teglica. danas je npr. jela po manje od pola teglice za obrok, ali nije ni cudo, jer joj nice zub, jedva je i to pojela. za uzinu jede isto toliko. da li je mnogo 5 takvih obroka u toku dana plus podoji?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1215
9.5.2012 7:32:17   
Anck Su Nmaun
Macaki, ne jedu sva deca isto kolicinski, i ne prija svakoj bebi isto. Mina ti je lepo objasnila.
Ti najbolje treba da znas, vidi kako beba jede i koliko joj je dovoljno, a i sama kazes da joj je previse, prema tome...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1216
9.5.2012 7:42:45   
minavb

IZVORNA PORUKA: Macaki

cini mi se da jede previse zitarice i definitvno mi se cini da precesto jede.
ne dopada mi se sto toliko jede palentu, griz, kacamak, pahuljice, pirinac.. mislim da to sve puno goji.

Pa ako ti se ne dopada, nemoj toliko da joj daješ te namirnice. NE uzma ih ona sama, već joj ti određuješ šta će jesti. Npr užina- jedan dan sok, drugi žitarice. Ogromna je razlika u energetskoj i nutritivnoj vrednosti ovakvih užina, zato se i savetuje da se za određene obroke uglavnom daju iste stvari. Onda nek joj užina uvek bude sok, ili uvek kesić.
Što se podoja tiče, ja ne mislim da ona sisa zato što je gladna, već zato štoje tako navikla da s eumiruje i uspavljuje. Imam negde knjigu o uspavljuvanju gde savetuju mame da nikako ne naviknu decu da se uspavljuju na dojci ili uz flašicu. Tako dete unosi suvišnu hranu, a i kasnije će biti dosta teško odvikavanje od dojenja ili flašice, i uspavljivanje bez toga.
Po meni, ona ne jede velike količine. Oko 100g po obroku je sasvim ok i bolje je da jede češće a manje.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1217
9.5.2012 11:30:54   
ishler
Macaki
Mislim da kolicina zavisi od deteta,moja jede dosta oko 200g po obroku i ujutru za uzinu celu bananu,pritom dosta sisa,ja joj dam kada hoce.
Mi smo rodjeni sa 3000g,a sada ima 8000,tako da je normalne kilaze.Da krene da se goji previse smanjila bi nesto,a i ja ne dajem hleb,i testa sve uglavnom kuvam za obroke.Uzina po podne se pokazala previse jer dosta sisa.
Upravljaj se prema njoj,a iskustva su razlicita.user posted image

< Poruku je uredio ishler -- 9.5.2012 11:31:17 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1218
9.5.2012 11:42:24   
ivana70a
cure, ja bih rekla da je i sisanje na neki nacin uzina (tj mlekce), ipak se za bebe i to smatra hranom, tako da sisanje + uzina mislim da je nepotrebno...

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 1219
9.5.2012 12:10:21   
Anck Su Nmaun
Naravno da je suvisno!
Moja malena sisa, i zato mislim da su uzine bespotrebne bar jos koji mesec!

(odgovor članu ivana70a)
Direktna veza do poruke: 1220
10.5.2012 0:59:08   
Anoniman
slazem se sa vama zene! nisu joj potrebne uzine, jer sisa izmedju obroka. kada izbacimo sisanje, ubacicu joj uzine. ovako uopste ne stigne da ogladni, pa onda i nije zainteresovana da jede. moram da je animiram na razne nacine.. bolje neka malo ogladni. user posted image
znam da ne valja uspavljivanje sisanjem, pokusavam da to izbacim ali ona onda pohisterise. prosle nedelje je plakala sat vremena i vise.. sva je bila mokra od plakanja i bacanja. danas sam probala opet, ali ide tesko.. dobro, to nije tema ovde.
ishler, do kada planiras da dojis beku?

zanima me sta mislite od kada sme da se daju deci tresnje? mama ce mi doneti sutra iz bakine baste rane tresnje i dala bih joj samo jednu da proba. jel to ok? inace, visnje nismo jos uveli. da li je neophodno da prvo visnje uvedemo ili ne mora. kakve su tresnje sto se tice alergenosti?

ajde da pitam i ovde...
kojim redosledom ste deci uvodile sledece namirnice:
-prokelj
-keleraba
-paprika
-praziluk
-visnje/tresnje
-boranija
-kakao
-ovas
-pasulj

smem li da dam razani hleb bebi? naravno, onaj koji sama spremam..

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 1221
10.5.2012 13:42:15   
Ana RR
Macaki, ja sam Maretu odavno uvela praziluk, ima dva meseca sigurno, a prokelj smo pre neki dan uveli. Ostalo još uvek nisam.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1222
10.5.2012 14:35:16   
ivana70a

IZVORNA PORUKA: Macaki

ajde da pitam i ovde...
kojim redosledom ste deci uvodile sledece namirnice:
-prokelj
-keleraba
-paprika
-praziluk
-visnje/tresnje
-boranija
-kakao
-ovas
-pasulj

smem li da dam razani hleb bebi? naravno, onaj koji sama spremam..

prokelj smo probali sa 7 meseci i nije joj dobro legao na stomak, pa ga od tad nisam davala. verovatno je bilo rano za njen organizam.
boraniju smo uveli ima sigurno mesec dana (frikom greskom zutu (mada moze i ona) ali sada dajem samo frikom zelenu jer je mladja (samo se skuva i blenda)...
kakao moze od 8mog meseca , mada sam ja dala mozda jednom skoro, nekako radije stavim cimet,
ovas si mogla jos odavno,mi smo od 7og meseca,
pasulj sam isto cula da mozemo mada planiram da kada ga skuvam skinem opnu za svaki slucaj..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1223
10.5.2012 14:36:00   
ivana70a

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Macaki, ja sam Maretu odavno uvela praziluk, ima dva meseca sigurno, a prokelj smo pre neki dan uveli. Ostalo još uvek nisam.

kako si praziluk spremala?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1224
10.5.2012 14:37:34   
ivana70a
e a dobro je sto smo se raspisala u temi od 6-9 meseci user posted image

(odgovor članu ivana70a)
Direktna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Mama koja doji u bazenu podržava dojenje u...
Mama četvoro dece deli prelepe fotografije kojima želi da podrži lepotu i normalnost dojenja.
Bebin plač i grčevi: naša neispričana priča
Mirna beba koja samo sisa i spava..promeškolji se po koji put, pa nastavi da pajki. Budi se da siki, i podeli mami i tat...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Мажење беба.
пеперутка16

Да ли ваше бебе (6-12 месеци) воле да се мазе? Моја чак ни не слуша, само ме одгурује, пење се по мени, вуче,... чак ни не жели да се носи, само гледа да побегне. То ми је стварно чудно.. Какве су ваше?

Click Here