Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 14.8.2012 12:35:18
|
|
|
|
Guardian
|
Vonavoj, mislim da smeš. I Milupa ovsena kaša sa jabukom sadrži cimet i vanilu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 14.8.2012 13:50:40
|
|
|
|
vonavoj
|
Khm,i MIlupa ima ovsenu kasu sa cimetom? nisam znala? gde je kupujes..da li negde na netu ima slika kutije? samo me buni ta fruktoza
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 14.8.2012 14:31:05
|
|
|
|
Guardian
|
Ista je kutija kao i sve Milupe, žuta i piše na njoj - oat and apple cereal - ovsena kaša sa jabukom. I druge njihove imaju cimet i vanilu, ne brini za to, a fruktoza je voćni šećer, zašto te to brine? Mi smo ručkali Humaninu voćnu kašu koja ima fruktozu, a mnoge ih imaju, ne samo Humanine.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 15.8.2012 21:43:33
|
|
|
|
zeci
|
Mi smo probale kiselo mleko, samo i sa palentom...ali nece, danas sam joj ubacila jogurt sa bananom i breskvom, to je pojela... kako vi jedete jogurt, sa cim ga mesate, osim sa vocem? Da li inace voce dajete sirovo ili malo prokuvano? Ja sam od pocetka malcice samo ga kuvala, da bude mekse i kasastije, pa bi sad da predjem na sirovo...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 15.8.2012 21:55:03
|
|
|
|
maslackic
|
Ja resila da joj uvedem jajce , tacnije zumance. Imamo odobrenje od dr a i napismeno kako da ga uvedemo ... krece se sa jednom cetvrtinom, pa se svaki drugi dan povecava se za cetvrtinu...bas mi nesto frka...kakve reakcije mogu biti? Kako ste vi uvodli samo zumance ili ubaceno u povrce?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 15.8.2012 22:14:16
|
|
|
|
Ana RR
|
Maslackic, ja sam uvek mešala sa povrćem, i ja sam počinjala sa osminom. dva puta nedeljno mu dam osminu, pa sl. nedelje dva puta četvrtinu i sve tako dok nismo došli do celog žumanceta. Ali celo žumance sam mu dala samo tada, do godinu dana mu nisam davala više od polovine.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 15.8.2012 22:27:32
|
|
|
|
ica82
|
IZVORNA PORUKA: zeci Da li inace voce dajete sirovo ili malo prokuvano? Ja sam do 6 meseci kuvano, a od tada sveze, do skoro rendano, a sad se nesto raspekmezio pa pljuje cim oseti komad tako da sam pocela da pasiram i ludim zbog toga, ali nemam izbora, probala sam dosta puta, ne vredi
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 15.8.2012 22:28:30
|
|
|
|
Mama.Veki
|
IZVORNA PORUKA: maslackic Ja resila da joj uvedem jajce , tacnije zumance. Imamo odobrenje od dr a i napismeno kako da ga uvedemo ... krece se sa jednom cetvrtinom, pa se svaki drugi dan povecava se za cetvrtinu...bas mi nesto frka...kakve reakcije mogu biti? Kako ste vi uvodli samo zumance ili ubaceno u povrce? Nema zasto da ti bude frka, belance je jaci alergen, bilo kakvu promenu da vidis prekines sa tim i posle izvesnog vremena ponovo probas. Mislim da nije strasna i ako ima nekakva alergija (ispravite me ako gresim) .Meni je najstrasnije bilo za gluten, plus i zato sto je moj brat imao glutensku alergiju kao mali, pa su mi rekli da moze da ima i neke veze. I ja sam pocela sa osminom, sad vec dajem celo, kad se setim Inace je dobro zbog gvozdja.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 15.8.2012 22:39:36
|
|
|
|
maslackic
|
Mi jos nismo uveli gluten. Dr kaze sa punih 8 meseci...i nikako joj ishrana nije rsznovrsna ,stvarno se trudim sa sezonskim vocem da kombinujel za dorucak uvek osnova ili pirincane ili palenta ili banana plus neko voce . Posle otkrivene alergije na mlecne proteine strah me tih gadnih alergena...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 15.8.2012 22:43:02
|
|
|
|
Anoniman
|
moje secanje na alergiju na jaja - strasna koprivnjaca koja je setala od stopala do temena, cesala sam se kao manijak bas tako kako se pomerala a posle sam bila na strogoj dijeti - hleb i voda dve nedelje, pa dve nedelje hleb-voda-sok pa sam pripretila doktoru da cu da ga gurnem kroz prozor, onda sam jela normalno. imam cak i slike, juneponovilose ..... ali-koliko su mi objasnili, tu alergiju mozes da dobijes bilo kada, da prodje i da nastavis da jedes jaja. mislim da su doktori vise zabrinuti ako dodje do gusenja i sl. stvari, koprivnjaca je najmanji problem
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 15.8.2012 22:57:13
|
|
|
|
maslackic
|
Uuhh, odlozic ja to do 18 og rodjendana ;P A dajete li.deci supicu? Mesto nekog obroka ili u skllipu jos necega?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 16.8.2012 8:30:59
|
|
|
|
Ivence
|
Ja imam alergiju na jaja, pa još nisam uvela, samo ja nemam koprivnjaču, nego me unutra sve svrbi.. ma užas... rekla mi dr sa osam meseci da uvedem... prvo osminu, pa čekam tri dana, pa četvrtinu, pa čekam tri dana.. i sve tako.... Dam supicu, maaalo, ne kao obrok, nego pre glavnog jela :)) Nego muka što želi da je pije na cuclu
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 16.8.2012 11:30:29
|
|
|
|
vonavoj
|
danas sam joj za dorucak dala krem vocni jogurt-campina, bresvka i kruska! svideo joj se..nadam se da sam smela ..nisam imala nista od voca,a nisam ni imala ideju sta za dorucak ja sam uvela zumance,bez problema
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 16.8.2012 11:36:13
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: maslackic A dajete li.deci supicu? Mesto nekog obroka ili u skllipu jos necega? Mihajlo nije hteo da jede supe (tečnost u kašiki) do nekih 10 meseci, ali evo danas kad je 2,5 godine, dobra gusta čorba od povrća i mesa sa malo prepečenog hleba njemu bude ceo ručak Tako malom bi mu ispasirala šargarepu, paštrnjak, kelerabu...Šta već kuvaš u supici i malo mesa ili džigerice i to baš bude konkretna klopa
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 16.8.2012 12:24:38
|
|
|
|
Guardian
|
Nama je Dr rekla da krenemo sa osminom žumanceta, a da sedmog dana dođemo na celo. Takođe ručkamo jednog dana povrće sa mesom, a drugog sa celim žumancetom i tako u krug ( naravno po preporuci pedijatra sve ).
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 16.8.2012 15:33:55
|
|
|
|
Azra_
|
Htela sam da pitam nešto u vezi mesa. Meni je malo nelogično da bebe jedu svaki dan meso ili jaje. Pa ni mi odrasli ne jedemo meso svaki dan, a ni jaja u zamenu... Mi za sada imamo dva dana u nedelji kada nam je ručak posan.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 16.8.2012 16:05:14
|
|
|
|
Guardian
|
Nama je nedelja posna, tad ručkamo samo povrće.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 17.8.2012 0:17:56
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ Htela sam da pitam nešto u vezi mesa. Meni je malo nelogično da bebe jedu svaki dan meso ili jaje. Pa ni mi odrasli ne jedemo meso svaki dan, a ni jaja u zamenu... Mi za sada imamo dva dana u nedelji kada nam je ručak posan. Mi smo veliki i odrasli, pa nam ne treba svaki dan meso, ali bebe su male, rastu i razvijaju se svaki dan a za to su im potrebni, između ostalog i proteini, kojih najviše ima u mesu. Ali ti svakako pitaj svog dr, ili pitaj Minu vb sa foruma.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 17.8.2012 8:23:12
|
|
|
|
minavb
|
Tako je, Mariya je lepo rekla. Bebe se intenzivno razvijaju i potrebe u proteinima su im veće nego nama odraslima. Kako kompletnih proteina (onih koji sadrže sve esencijalne aminokiseline) ima samo u namirnicama životinjskog porekla, pored mleka deci je neiophodno i meso gotovo svakog dana. Joše jedan razlog je što se do nekog šestog meseca, ako ne i ranije, isprazne rezerve gvožđa deponovane u bebinoj jetri, koje je napravila tokom intauterinog razvoja. Ove se rezerve naročito brzo potroše kod bebica koje sisaju. Ishrana odojčeta (beba do godinu dana) i dece predšloskog uzrasta, razlikuje se od ishrane odraslih pa nemojte decu hraniti kao i sebe.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 17.8.2012 15:24:02
|
|
|
|
magnetic
|
Kada ste poceli ubacivati crni luk u slane kasice? Dunji sam bas kasno uvela,a vidim da sve kupovne kasice sadrze crni luk?Ja bih cisto malo zbog ukusa.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 17.8.2012 15:52:09
|
|
|
|
Azra_
|
Mina, punoo hvala na objašnjenju. A sa čim kombinovati spanać? Ja mu dajem sa krompirom i žumancem...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 17.8.2012 15:54:58
|
|
|
|
magnetic
|
Spanac,meso i tikvice n.p.r.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 17.8.2012 16:32:45
|
|
|
|
Azra_
|
mislila sam da spanać i meso ne idu zajjedno...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 17.8.2012 21:30:54
|
|
|
|
Anoniman
|
mag, ja nisam posebno uvodila luk, jedan dan sam samo dodala u supicu i to negde od 6.5 meseci. verovatno bi me moja dr ubila ali mislila sam da mogu sa njim da se opustim. sada mu pravim neku vrstu paprikasa i djuveca (minus namirnice za koje smo premali) pa tu dodajem, ali bas malo jer prosle nedelje kad sam pravila stavila sam celu manju glavicu i nije hteo da jede.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 17.8.2012 23:07:31
|
|
|
|
magnetic
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ mislila sam da spanać i meso ne idu zajjedno... Stvarno ,meni je dr. rekla da meso kombinujem sa svim mogucim povrcem.
|
Anketa
Како се решити цуцле?
пеперутка16
Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?