Snelle
|
Nina, ja mislim da briga, ni oprez, ne mogu biti preterani, kada su pitanju deca do 3 godine starosti, jer oni do treće godine (otprilike) ne mogu da se staraju o sebi, ne znaju za opasnost i nisu je svesni. Kako su mi mnoge mame rekle, tek nakon 3 godine oni znaju da ne smeju da istrčavaju na ulicu, jer može auto da ih udari itd. Opet, kao i u svim drugim slučajevima, i ovde MNOGO zavisi od toga kakvo je dete. Evo npr. u naš park dolazi mama koja ima devojčicu 2 nedelje stariju od Lane, pusti je da se igra, a ona sedi u kafiću i pije kafu sa drugom mamom. Da napomenem da su sa dve strane parka jako prometne ulice. Međutim, njena devojčica iz nekog razloga se igra tako da je više mirna i statična (ako razumete šta hoću da kažem) i ne udaljava se više do 50m od nje. Moje dete sa druge strane je "živo", non stop trči, potpuno je bez straha od bilo čega i da ja ne jurim sve vreme za njom, ko zna šta bi se desilo, ne smem ni da razmišljam. I zato ne smatram da sam preterano brižna, a da je vezana za mene, sigurno da jeste, ali bolje za mene, nego kao što je neki dečak, njen vršnjak, pre neki dan išao za mnom i sve vreme mi govorio mama