Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 28.9.2012 21:57:50
|
|
|
|
zeci
|
ovo je nas raspored ruckanja: oko 6 h pije NAN 120 ili 150 ml oko 9 palenta, griz, pirincane pahuljice, plazma ili... uglavnom je to jako mali obrok, malo pojede oko 11 pred spavanje 120 do 150 ml NAN oko 14 rucak meso i povrce ili jaje i povrce (to je obicno mala teglica i to uz muuuuku da se otelis ) oko 17 voce isto pola ili jedva cela mala teglica oko 19 zitarice ( 7 corn ili kukur.pirinac.)nestle dezert ili tako nesto izmedju bude neka plazmica da se gricka ili barni ili cokoladica kinder... sve u svemu jedemo svasta ali u jako malim kolicinama da li ste uvele luk i sa koliko se uvodi kada se moye uvesti paradajz
< Poruku je uredio zeci -- 28.9.2012 22:02:29 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.9.2012 10:18:41
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Ja sam mojoj K uvela prazi luk sa 6,5 meseci i dodajem joj u svaki rucak po jedan kruzic cisto da joj malo da neki ukus i veruj mi od tad lepse jede meso... Ja da pitam za persun da li ste ga posebno uvodili 3 dana ili uz rucak joj samo malo naseckate?? Od jutros pocesmo bananu i mmmmljac samo krka moja majmunica Zeci nije li malo rano za barni????
< Poruku je uredio Sesilija 83 -- 29.9.2012 10:20:11 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.9.2012 12:20:13
|
|
|
|
zeci
|
ja noj kuvala u pocetku luk, pa ga izbacim...a sad joj malo i izmiksam sa ostalim... a neko mi rece da ne treba do godinu dana...pa sam se oko barnija sam se bas dvoumila...pa mi dr rece da joj dajem sve te potismanj kolacice i eto mi ga ruckamo vec dve tri nedelje...i nije bulo nikakve reakcije. mi jos nismo persun probale...ali sad kad me potseti sutra cu joj staviti malo
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.9.2012 13:31:48
|
|
|
|
miva
|
Ja sam crni luk uvela mojoj Miciki pre oko mesec dana, sa 7 meseci. Bas ga voli! Cesto joj kombinujem sa mesom. Persun jos nisam uvela, ali cu da pitam dr, idemo u cetvrtak u savetovaliste. A od tih keksica i kolacica jos nista nismo probali, samo ponekad grickamo plazmu. Mi jos nismo jeli ni palentu, ni jogurt.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 1.10.2012 9:46:37
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: Mariya IZVORNA PORUKA: miva Kako pravite bundevu? I sa cim je ddajete? Bundevu možeš i da kuvaš i da pečeš. Ja je kuvam sa mesom i povrćem ili ubacim u rernu na 200 stepeni pa pečem dok ne omekša. A što se tiče plazme, ja sam je posebno uvodila ( jer u plazmi ima sojinog brašna) i dobro što sam tako radila jer se moje dete osipa od plazme, osipa se i kad ja jedem soju. Dobro je da videh ovaj post, da li je probala mlecne proizvode, da li joj smeta i kravlje melko ili samo soja? Kada si ustanovila alergiju, da li ste radili testove koji su to potvrdili?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 1.10.2012 13:20:36
|
|
|
|
Azra_
|
Bili smo na kontroli. Imamo 8800, i dugački 77. Reče dr da mogu da mu dam lososa, takođe ga kuvam na pari, nije oduševljen, ali je pojeo... Zadnje dve noći ostavlja mleko, ne popije svih 210ml, ne znam zašto, nadam se da nije uvod za neki virus ili slično pošto je do sad mlekce tamanio...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 1.10.2012 13:28:27
|
|
|
|
Sesilija 83
|
evo nas, izeli smo banane jutros treci dan i sve ok, od sutra krecemo sa jogurtom ali sad imam dilemu,sa kojim proizvodom da ga uvedem jedimo sa palentom ili sa hlebom ...sta mislite???
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 2.10.2012 0:10:33
|
|
|
|
Mariya
|
Yula, trebalo bi da smo u temi od 1-2 godine ali odgovoriću ovde. Moja Lu se od rođenja osipala ili imala ekcem koji prođe, pa se ponovo vrati. Kad je imala oko 2-3 meseca, strašno osula po licu i ja tu odlučim da izbacim sve namirnice koje su alergene pa ih polako vraćam u svoju ishranu (isključivo sam je dojila do 5. meseca, a hranu sam joj uvodila po preporukama, pošto je mm atopičan). I tako sam skontala da se osipa kad jedem sojine odreske ili ljuspice. Zato sam i bila vrlo oprezna sa plazmom. Ne smeta joj mleko, ni kravlje ni kozje, ni mlečni proizvodi, ni jaja npr. Testove nismo radili,dr. je rekla samo da neko vreme izbegavamo ono na šta reaguje pa će verovatno prerasti. (reagovali smo do sad na soju preko mog mleka, plazmu, tikvice i svež krastavac, ekcemom i osipom)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 2.10.2012 9:47:43
|
|
|
|
cockic
|
mi se za sad na svaku hranu becimo evo vec 5 dana nece da nista jede ni dorucak ni rucak to se zavrsava posle jedne kasicice ali se razbolela dobila je laringitis pa zato ne rucka.ali barem mi pije mleko ja ubacim par kacicica zitarica ili pahuljica da bude malo jace nego samo mleko.i to je juce popila nekih 800ml za ceo dan a kazem hranu nista samo par kasicica mada lekari kazu da svaka znaci makar i dve kad su bolesni. sad cu da joj dam dorucak pa da vidim da li ce hteti danas za rucak planiram da joj dam zumance makar samo njega da pojede nesto jace.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 2.10.2012 10:06:39
|
|
|
|
Olga75
|
Sesilija , ja sam dala par kasicica samog jogurta prvo a posle sam davala sa palentom ( koju nikako nije volela , ne voli ni sada iako obozava kuvani kukuruz )
< Poruku je uredio Olga RR -- 2.10.2012 10:07:02 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 2.10.2012 10:11:18
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ Bili smo na kontroli. Imamo 8800, i dugački 77. Reče dr da mogu da mu dam lososa, takođe ga kuvam na pari, nije oduševljen, ali je pojeo... Zadnje dve noći ostavlja mleko, ne popije svih 210ml, ne znam zašto, nadam se da nije uvod za neki virus ili slično pošto je do sad mlekce tamanio... A što na pari? Možeš slobodno da ribu (bilo koju belu ribu, može i oslić npr) zapečeš u rerni na foliji. Biće ukusnije
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 2.10.2012 10:12:56
|
|
|
|
Modessty
|
jogurt može da kombinuje i sa bananama i sa svim ostalim voćkama koje je već jela. Danilo ga najviše voli uz ručak. Tako da može da bude dodatak uz nešto što je već dete jelo (jer ako odreaguje znaćete da je na jogurt pošto na ostalo nije alergično)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 2.10.2012 13:03:02
|
|
|
|
Sesilija 83
|
evo izvestaj. Jogurt je prosao sa becenjem,namigivanjem i onako sva se strese kad proguta , mnoogo mi je bila smesna,dusa mala nezna sta je,pojela par kasicica uz palentu,tj zahvatim palentu kasicicom i umocim u solju sa jogurtom i tako, boce bolje sutra... e pitanje da li i kiselo mleko moram da joj uvodim posebno ili mogu npr i sutra jogurt pa prekosutra kiselo??
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 2.10.2012 13:06:08
|
|
|
|
Modessty
|
čini mi se da sam ja Danilu dala prvo kiselo mleko pa onda jogurt. I to ono 2.8%. Pavlake nikad nije hteo pa ni sad I uvek se mrštio na prvi zalogaj hrane, čak i kad jede nešto što je jeo milion puta
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 2.10.2012 13:16:47
|
|
|
|
Azra_
|
IZVORNA PORUKA: Modessty IZVORNA PORUKA: Azra_ Bili smo na kontroli. Imamo 8800, i dugački 77. Reče dr da mogu da mu dam lososa, takođe ga kuvam na pari, nije oduševljen, ali je pojeo... Zadnje dve noći ostavlja mleko, ne popije svih 210ml, ne znam zašto, nadam se da nije uvod za neki virus ili slično pošto je do sad mlekce tamanio... A što na pari? Možeš slobodno da ribu (bilo koju belu ribu, može i oslić npr) zapečeš u rerni na foliji. Biće ukusnije U pravu si, može. Ali pošto sam kod kuće sama, on divljak, lakše mi je da sve spremim i stavim u onu njegovu napravu za kuvanje i kasnije sve izblendam,,, Svakako ću probati i pečenu uskoro, čim imam vremena... Hvala na savetu...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 2.10.2012 13:18:28
|
|
|
|
Modessty
|
Ja sam isto u početku kuvala ribu i to u mleku sa malo peršuna i soli
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 4.10.2012 12:34:44
|
|
|
|
miva
|
Mi smo danas bili u savetovalitu i imamo 9450 g i 71 cm. Od ponedeljka krecemo sa mlecnim preradjevinama. Interesuje me da li ste posebno uvodili kiselo mleko i posebno jogurt?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 4.10.2012 16:45:49
|
|
|
|
Mariya
|
Ja sam joj uvodila 3 dana jogurt, pa 3 dana pavlaku. Kad sam videla da nema reakcije, opusteno sam joj davala sve ostalo (kremsi, mladi sir, trapist itd).
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 4.10.2012 17:38:46
|
|
|
|
Ivana.
|
IZVORNA PORUKA: Sesilija 83 evo izvestaj. Jogurt je prosao sa becenjem,namigivanjem i onako sva se strese kad proguta , mnoogo mi je bila smesna,dusa mala nezna sta je,pojela par kasicica uz palentu,tj zahvatim palentu kasicicom i umocim u solju sa jogurtom i tako, boce bolje sutra... e pitanje da li i kiselo mleko moram da joj uvodim posebno ili mogu npr i sutra jogurt pa prekosutra kiselo?? E tako je i moja prdica sa kiselim mlekom, a sad ga obozava. Ja sam ispostovala onu proceduru 3 dana, tako da sam joj tako uvodila i kiselo mleko, jogurt i pavlaku.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 8.10.2012 22:48:54
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Cim mene nema niko ne pise... Ovako, uveli smo i plazmu sa Nan formulom,nemoguda se izmlazam pa da joj pravim ovako bolje skuvam joj sa njim i ona lepo ruckala...dopada joj se nego smo u zadnjih 5-6 dana uhvatili neki red i ja nemogu da stignem sve te obroke da joj dajem kratak mi je dan... U 5-dojenje 9-dorucak,jutros 7corn i kiselo mleko 12-dojenje 15-rucak,meso,zumance...povrce 18-vecera voce sa pirincem ili plazmom...ili tako nesto 21-dojenje spavanje 2-dojenje....i gde da uglavim jos 1 uzinu???
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 9.10.2012 9:22:11
|
|
|
|
cockic
|
sesilija jer si mislila meso iz zumance svaki drugi dan nemesas zajedno
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 9.10.2012 12:18:18
|
|
|
|
Sesilija 83
|
jedan dan meso-povrce drgi dan zzumance-povrce... ne dajem zajedno i jedno i drugo...nego pitam gde da uglavim uzinu????
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 9.10.2012 13:15:47
|
|
|
|
cockic
|
ja sad i ne znam sta da ti kazem lena mi je jela losije danima bila je bolesna,pa je bas mrljavila tako da do dve uzine nismo ni stigli.ali mislim na samo voce da jede bez zitarica rendanu krusku svezu nije samo u sklopu zitarica je jela dva puta dnevno.evo juce bananu nije htela dve kasicice pojede. deluje mi joj se danas vise jede pojela je zitarice sa kruskom i pre toga mleko i posle dorucka mleko ali ne puno.jutros 180ml i pred spavanje 120ml da je bolje drzi i drzi je spava od 11h ona je pre nego da se razboli jela za dorucak i veceru zitarice i voce ili one dezerte nestle ili vocne jogurte njihove od borovnice i kajsile. sta ja napisa nemam pojma mrzi me da brisem pisem ako si me razumela super ja sebe nisam
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 9.10.2012 13:25:10
|
|
|
|
Anoniman
|
sesilija, zasto bi uglavljivala uzinu kad toliko puta dnevno jede? pitala sam u ishrani 9 do 12, ali mi niko nije odgovorio - kad ste poceli sa ribom, koju ribu dajete, koliko cesto...mi smo sad u nedelju poceli, rekao dr jednom nedeljno da jede ribu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 9.10.2012 13:30:04
|
|
|
|
cockic
|
ja sam ribu hipp losos od 5 meseca a svezu jos ne moram da kazem sveki da mi kupi recicu joj oslic.a bas mrzim ribu da spremam zbog kostiju a oslic ih ima nemam pojma ali mora je jesti.
|
|
|
Anketa
Како се решити цуцле?
пеперутка16
Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?