|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
20.9.2012 15:08:30   
Sesilija 83
Mislim da ne treba, jer u njoj kao novo imas samo gluten,a to ste vec uveli ...ali radi sigurnosti daj joj za svaki slucaj 2 dana eto,i bar budes mirna,...
miva jeste ruckali hleb, i one nestle deserte?

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 2026
20.9.2012 15:17:14   
MERYEN

IZVORNA PORUKA: miva
Ja htedoh pitati, ako sam uvela gluten, 7 corn, pa bih sada da joj umesto toga ujutru za dorucak sa vocem davala malo keksa, (recimo Plazma) da li treba i plazmu da joj uvodim 3-4 dana kao novu namirnicu?

Nema potrebe da joj dajes plazmu kao novu namirnicu,sasvim normalno dajes joj i da gricka u rukicu u tvom prisustvu.E sad,nisam te bas dobro razumela kako voce za dorucakuser posted image

Starajte se da imate Boga za prijatelja i nebojte se nista!

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 2027
20.9.2012 15:25:32   
MERYEN

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Ja sam celer dala dosta rano ali za njega kažu da spada u jake alergene, pa možda ne treba žuriti.. 

I ja sam svo povrce deci davala rano svaki treci dan po nesto novo i smatram da je to ispravno mada sa drugim detetom nekako je sve lakse sa prvim sam radila sa strahom od alergije a sad sa Sarom i ne razmisljam o tome puno,kuvamo sve i svasta od povrca i mesa da se meni ponekaduser posted image !

Starajte se da imate Boga za prijatelja i nebojte se nista!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2028
20.9.2012 16:51:52   
miva
Sesilija ruckali smo hleb. Ja joj dam koricu pa ona glaba. Doduce namrvi i napravi haos oko sebe ali je bar mirna!user posted image
A taj nestle dezert jos nismo probali. Sada nam je u planu spanac, blitva i bundeva, pa mozda posle toga.

Meryen ja mojoj Miciki za dorucak dajem mleko i 7 corn, ili voce i 7 corn. Pa sam htela umesto 7 corn da dam plazmu. I ponekad da joj dam keksic kako joj sada dam koricu hleba.

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 2029
20.9.2012 18:28:55   
Sesilija 83
Hvala Miva, ja isto planiram da joj dam hleb,a probacu i kao neku poparicu ako bude htela da rucka,user posted image

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 2030
21.9.2012 15:29:37   
miva
Kako pravite bundevu? I sa cim je ddajete?

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 2031
24.9.2012 21:34:10   
Sesilija 83
bundevu dajem iz teglice, sa krompirom i sa jabukom tako ima kombinacije i super je rucka,a meni je mama spremala za K pekla ja mislim...
Inace uveli smo zumance

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 2032
25.9.2012 15:15:36   
miva
Super Sesilijauser posted image

Mi uvodimo spanac pa cemo bundevu. Skontala sam da ona moze da se pravi i kao slana i kao slatka kasica.

Direktna veza do poruke: 2033
25.9.2012 16:48:21   
Azra_
Mi smo spanać uveli već sa 6 meseci... a bundevu, onu muskatnu tikvu jedemo iz teglice još od 4.meseca.

Sad nam je neko zatišje... baš monotono, vrtimo iste stvari. Za voćke je lakše, svašta ima, ali povrće...malo bira. Neće nikako jogurt, samo voćni, neće pavlaku, a ni palentu ako ne pomešam sa pahuljicama.

Neste dezerte probali. Onaj sa keksom je super, kao puding, pa nekad mu dam jedan taj dezert i palentu pomešano. Onaj od borovnice je kao voćni jogurt.

Raspored nam se ne menja. I dalje jede na 4 sata, i dalje noću pije mleko.... Jednostavno gladno dete...

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 2034
25.9.2012 17:29:56   
Azra_
Raspored

u 7h 210ml mleka Humana
11h voćna kašica sa dodatkom pahuljica, 3 kašike najčešće
15h ručak, meso i povrće. Jedan dan u nedelji posno
19h večera, tu mućkam šta stgnem. Ili dam žitarice sa malo plazme, ili palenta i plazma, palenta i nestle dezert...
22-23h 210ml mleka
i još jedan obrok oko 02-03h noću.

Dete se i dalje često budi noću. Kad veže da spava 3 sata bez buđenja, ja presrećna. U zadnje vreme , često ga prebacim kod mene u krevet, uhvati se za moju majcu, pripije se i tako spava. Čudnog li deteta, ali od kad se rodio, duša mi spava...ali nek je samo on zdrav, pa će se valjda i to srediti...

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 2035
25.9.2012 22:11:21   
miva
Ja mojoj Mici nisam davala kupovne kasice. Ja sve pravim. Bundevu nisam ranije uvela jer je nije bilo a spanac sam uvek nesto zaboravljala.
Inace nas raspored je ovakav:
9 h - 7 corn sa mlekom, ili sokom, ili barenom jabukom.
(nekada umesto 7 corn-a, stavim mlevenu plazmu)
12:30 h - meso+povrce, ili zumance+povrce (dva puta nedeljno), jedan dan nedeljno je samo povrce
16 h - sveze voce, nacesce je to banana+sljiva, banana+breskva, banana+kruska (moja Mici ne voli voce, jedino bananu rado jede, pa joj uz bananu proguram jos nesto.
19 h - pirincane pahuljice
20:30 h - siki
i budi se oko 2:30-3 h da siki !!!!

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 2036
25.9.2012 22:49:21   
cockic
miva a sto baris tu jabuku za dorucak ja npr.stavim 7-korn sa vodom napravim i izrendam dve kruske,breskve,banaku... jabuke su tvrde i moja lena ih ne voli njih jede iz teglice.
jer ja kad skuvam ta jabuka mi ima cudan ukus.

danas je doruckovala bas dve kruske( domace svekar mi poslao)sa 7-kornom.
a vecera isto korn sa nestle dezertomuser posted image
danas smo rucali krompr,sargarepu i pileci batak sa malo persuna stavila sam ga u supu.lepo je pojela i supicu i tu kasicu kad sam joj napravila.
sutra zumance stavicu joj celo.do sad je ruckala polovine.

e koliko bese celih zumanca se jede nedeljno mislim da je dva ako se dobro secamuser posted image

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 2037
25.9.2012 23:48:07   
miva
Meni pedijatar rece 2 x nedeljno zumance.

Joj Cockic ne staj mi na muku! Ova moja mala Zaba nece voce! Jako se mucimo da ga pojede. Jabuku ni pod tackom razno! Jedino ako je obarim tako je pojede! Izludjuje me! Kada dodje 16 h ja hocu da crknem, jer neznam kako da joj smuckam voce i sa cim. Ona jednostavno ne voli slatko! Svo povrce obozava, a od voca samo bananu voli, valda joj nije tako slatka. Sljivu, breskvu, krusku jos i proguram uz bananu a jabuku nema sanse! Probala sam da joj dam i sa keksom i sa 7 corn-om i ne vredi. Sada joj dajem barenu pa cu opet za jedno nedelju dana pokusati da joj dam svezu.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 2038
25.9.2012 23:50:14   
Anoniman
Probaj uz griz ili palentu. Ja ih zbog alergije spremam na vodi, dodajem šećer jer Marko voli slatko, ali ako ne dodaš, neutralisaće slatko.

(odgovor članu miva)
  Direktna veza do poruke: 2039
26.9.2012 22:23:39   
Sesilija 83
Koliko je moje dete danas puta jelo,to je sou zivi sve na 2-2,5 sata,
7-dojila
9:30-pola vece tegle vocne kasice,(Uvodimo kajsiju)
12-dojila
14:30-rucak,teletina,pirinac,brokoli,sargarepa 4 vrsne kasike
17-dojila
19:30- mlecni desert nestle sa vanilom,cela casica
21-dojila i to sve do zadnje kapi....sad spava....
Po ovome sto je danas pojela ocekujem da spava bar nocas do5-6h....user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2040
27.9.2012 17:03:08   
cicimummy
Kod nas konfuzno stanje..
.ustaje oko 6h ujutru pije humanu od 180 do 210ml
,posle oko 10h pojede oko 300gr voca sa plazmom,ili sa pahuljicama
oko 13h rucak-meso sa povrcem ili jajetom
i posle toga humana na 3-4h
od sinoc sam mu uvela veceru oko 19h pojeo je celu onu hipp laku noc i oko 21h 180ml humane...
ponekad mi prespava obrok,pa odlazemo vreme i haos nastane,,, :D
Od sutra ujutru krecem sa zitaricama nestle 8 ili milupa 7 korn koju god donese mm danas sa vocem ili jogurtom

Darko i Petar moji decaci <3

Direktna veza do poruke: 2041
27.9.2012 22:37:45   
Sesilija 83
cici pojede 300gr voca plus plazmauser posted image svaka mu cast,a kako spava nocu?

(odgovor članu cicimummy)
Direktna veza do poruke: 2042
27.9.2012 22:46:21   
miva
Jaoj Sesilija kako 300 g voca? Ova moja zaba ako pojede onu vecu teglicu od 190 g - ja umremod srece!

Direktna veza do poruke: 2043
27.9.2012 22:54:26   
Sesilija 83
Ija miva i ja, pojede samo krusku skoro celu a ostalo sve po pola ili onu manju nju uspe celu..
Ali evo zena tako napisala... jedino ako se nije zeznulauser posted image
Miva koliko puta voja beba jede pije mleko i na koliko sati??

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 2044
27.9.2012 23:06:22   
miva
Mlekce pije, tj. siki, dva puta na dan, ujutru rano oko 3 h - 4 h i uvece oko 20 h pred spavanje. Nemam vise dovoljno mleka pa nekada joj napravim 90 ml NAN 2.

Uz to ima 4 obroka, dorucak (9 h), rucak (12:30 h), uzina (16 h) i vecera (19 h). Sto bi znacilo da ona jede na tri - tri i po sata, ali od 20 h do 3 h - je 7 sati (spava i budi se samo da pije vode), i od 3 h do 9 h - je 6 h (spava i ne budi se). 

Direktna veza do poruke: 2045
28.9.2012 0:03:46   
Mariya

IZVORNA PORUKA: miva

Kako pravite bundevu? I sa cim je ddajete?

Bundevu možeš i da kuvaš i da pečeš. Ja je kuvam sa mesom i povrćem ili ubacim u rernu na 200 stepeni pa pečem dok ne omekša. A što se tiče plazme, ja sam je posebno uvodila ( jer u plazmi ima sojinog brašna) i dobro što sam tako radila jer se moje dete osipa od plazme, osipa se i kad ja jedem soju.

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 2046
28.9.2012 8:47:40   
Sesilija 83
Vidis miva to je i neki red,ja i ovo moje celjade samo jurimo serpice i kasikeuser posted image mislim ona super jede ali mnooogo je zivahna ,slabo spava i bas se brzo trosi i ja njoj moram da dajem na nesto manje od 3h,,,a uvece,doji u 21-22hpa oko 2 pa u 4-5 i evo sad ce breakfast u 9h...svakog dana u slicno vreme,...miva jesi li uvela blitvu i kako je spremas???

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 2047
28.9.2012 13:48:53   
miva
Ove nedelje sam uvela spanac i bundevu, pa sam od nedelje mislila blitvu i da probamo one nestle dezerte, a planirala sam kao i spanac da je spremam. Skuvam pa zbuckam sa krompirom, mlekom i zumancetom.

Direktna veza do poruke: 2048
28.9.2012 13:50:20   
miva
I zaboravih dodati, uvodila sam plazmu kao novu namirnicu, tri dana. Sve proslo ok, nije bilo nikakvih reakcija.user posted image

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 2049
28.9.2012 19:42:35   
Sesilija 83
Miva mi smo probali nestle dessert sa vanilom i super je poruckala... inace veceras sam joj dala za veceru Hipp pahuljice za laku noc sa jabukom....da si videla kako ih je krkala samo zeva na kasiku... Jel bese tvoja mala nece voce? probaj ovo svidece joj se sigurno...
A ja blitvu nisam jos a spanac cekam da odem kod sestre na vikend pa da joj ona priprema,jer ja jedino jedem spanac kad ga sprema moja sestra....user posted image user posted image

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 2050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prepucijum - šta roditelji dečaka treba da...
Gotovo svi dečaci su rođeni sa uskim prepucijumom koji je spojen s glavićem. To je normalno fiziološko stanje i nije raz...
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here