|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   problemi sa ucenjem
20.6.2013 14:19:40   
Anoniman
ne znam da li je ovo pravo mesto za temu, mozda ni naslov nije toliko odgovarajuci, ali...
zaovina devojcica ima 5 godina, jako lose izgovara dosta slova (u vrticu se malo popravila, ranije su njene reci bile potpuno neprepoznatljive, gutala je slogove), ok, mozda i ne rade dovoljno sa njom, ali primetila sam jos jednu stvar. ona, naime, ne moze da zapamti napamet tacno nijednu pesmicu, recimo kao nase "djiha djiha" ili "tasi tasi tanana", znaci, nesto sto je cula milion puta ona ne moze da ponovi tacno tako, menja redosled reci, menja stihove...da li mislite da je u pitanju neki problem i koji? ili to i nije tako retko?
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: problemi sa ucenjem
20.6.2013 17:39:33   
Ana RR
Pa šta znam, čini mi se da sa 5 godina već treba da dosta toga zna, vidim dosta mlađu decu koja znaju pesmice napamet i to prilično tačno pevuše. Možda je potrebno malo rada sa njom, ako ne daj bože postoji neki problem uvek je bolje kada se na vreme otkrije.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: problemi sa ucenjem
20.6.2013 19:08:30   
Anoniman
ona sve zna otprilike, ne znam zasto kratku i laku pesmicu ne moze da nauci tacno. a za govor ce verovatno morati kod logopeda jer sa 5 godina bi vec trebalo da govori mnogo cistije, a ona pola slova ne izgovara kako treba.

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: problemi sa ucenjem
20.6.2013 23:39:38   
Ivanka 75
Kseno, pade mi na pamet... možda ne čuje dobro?
Dešava sse da deca slabijeg sluha loše govore a da dorasli to i ne primete. testiraj je sledeći put kad je vidiš (naravno da roditelji ne primete), obrati joj se tiho s jedne strane pa sa druge, ili je pozovi da vidiš da li će odmah da reaguje.
ja sam pre nekoliko godina imala dete koje je slabije čulo na jedno uho, obratila sam se doktorki koja ga je testirala i videla da sam u pravu.
Roditelji su to totalno negirali, ubrzo se dete ispisalo pa ne znam šta je sa njim... imao je tada 5 godina.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: problemi sa ucenjem
21.6.2013 7:31:14   
tijatija
Ja sam vec pisala na nekoj temi da meni M neizgovara cisto neka slova. Ona ce u oktobru 4 g. Pedijtar mi nije dao uput za logopeda dok ne navrsi 4 godine.Ovde dete polazi u skolu izmedju 5-6 godina i strah me je da nesavlada do tada, da cemo morati da gubmo godinu zbog toga, rekli su mi svi da preuvelicavam ali me bas bas brine to jer smo mi imali u prvom jednu devojcicu koja je zbog toga morala napustit razred user posted image Ona izgovara sve cak i R kaze kako treba ali jednostavno se zaprepastim kad mi secer kaze meser user posted image Kad je ispravim bude ok ali sutra dan opet user posted image Dali je tvrdoglava, pa to radi u inat ??? Ide u vrtic , cak sa starijom grupom ( sa sestrom)

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: problemi sa ucenjem
21.6.2013 8:34:03   
Brand new mama
Nemoj bez veze da se brines-posebno ne za skolu(bar mi se cini nevjerojatnim da neko ispise iz skole dijete jer ne govori pravilno). Ona nema jos 4 godine,stvarno sacekaj jos malo pa je odvedi do logopeda,ali nije nista drasticno.Mislim-i ja planiram to sa I. jer isto ne izgovara sva slova,ali pjeva,zna pricice da preprica...Mislim-ja sam kao mala jako lose govorila(ne znaju da li je zbog rascijepa nepca koji sam operisala sa 15 mjeseci) ,bila sam kod logopeda od 5-6 godine i i ako i kasnije moj govor nije bio fenomenalan-bila sam jedan od najboljih ucenika u razredu,naucila sam da citam oba pisma sa 4 godine...Don''t worry:) Ksena,kod malecke tvoje zaove mi se cini da moze biti nedostatak koncentracije,sto mislim da moze da se rijesi sa "igricama" gdje joj se trazi tipa:slozi puzzle,oboji nesto(sad bi vec mogla pristojno to da uradi)...Mislim da ce tako da razvije finu motoriku i pospesi pamcenje..a kako joj ide sa brojevim?

< Poruku je uredio Brand new mama -- 21.6.2013 8:35:33 >


_____________________________

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: problemi sa ucenjem
21.6.2013 13:08:03   
Anoniman
ne znam za brojeve, nisam je ispitivala. jedino me je pitala da li je 5 minuta vise ili manje od 10 minuta user posted image bojanjem, pa i pomalo pisanjem se bave u predskolskom.

(odgovor članu Brand new mama)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: problemi sa ucenjem
21.6.2013 13:12:24   
Olga75
Ksena , ne znam kako prica ali i Marija cesto izostavi deo pesmice ili deo interpretira na svoj nacin
a to vece - manje , ispred - iza , gore - dole to mora da se vezba
e sad ja sam se hvalila da je prelomila R prosle nedelje , tako iz nista i evo vec nedelju dana je ucimo da ga stavi na mesto , npr krov : kov - sad sa R krrrov

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: problemi sa ucenjem
21.6.2013 13:17:21   
Anoniman
znaci, normalno je da brka. a prica bas lose, juce je htela da kaze "peksi" (da se igra), ali je to zvucalo kao "pesi" (da padne) i ja je pitam sta je htela da kaze i nakon objasnjavanja, kaze mi "ja to ne mogu da kazem". ocigledno je prihvatila to sto svi komentarisu kako ne moze da izgovori i onda ni ne pokusava. razdvojila sam joj na slogove i izgovorila je (ali je kasnije ponovo pobrkala, no nema veze).

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 9
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Ko su deca koja nemaju alergije i nisu bol...
Većina nas se sa radošću seća odrastanja, u kojem je igra u blatu i pesku bila svakodenvna aktivnost, a često i vrhunac ...
MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here