|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede...
19.12.2013 12:01:09   
Torbica
Bravo Dunja! user posted image user posted image Sto volem pametne doktore, ima ih, hvala Bogu!
NM, srecna Slava! Sve najlepse i da vas cuva S. Nikolaj na mnogaja ljeta! user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 426
19.12.2013 12:09:37   
Ana RR
Dunjči, super user posted image user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 427
19.12.2013 12:28:00   
Jole84
Jojo šta ima novo user posted image
Dunjči baš mi je drago,ispunila ti se želja,sad definitivno samo uživkanje i maženje tibe user posted image user posted image
NM srećna slava draga,da je slavite još dugo godina u zdravlju i sreći! user posted image Kako se ti osećaš?

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 428
19.12.2013 13:31:11   
New Mom
Hvala devojke! Evo leskarim dok cekam da matorci dodju na rucak, kasne.
Stomak je ok danas.

Sad gledam Srninu temu i razmisljam kako ce moja treca tema biti jer su prve dve odvojene. Modovi, resite to.user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 429
19.12.2013 13:31:14   
Milica cica
Gde ste devojke? Evo i meneuser posted image Išla jutros da vadim krv.
NM srećna slavauser posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 430
19.12.2013 13:34:27   
Jole84
NM sad videh da su rezultati AC pokazali devojčicu,diiiivno user posted image
Mico kako si ti user posted image
Ja nešto noćima zakasah sa trnjenjem i grčevima,počela sam sa Mg direkt pa sam bar noćas spavala mirnije.
Inače ću ovih dana da počnem sa blagim raspremanjem,da ispraznimo sobu gde ćemo da budemo beba i ja,i posle praznika je okrečimo. Neću da mi se posle sve zbrza.

(odgovor članu Milica cica)
Direktna veza do poruke: 431
19.12.2013 13:50:53   
jovana jojo
Dunja user posted image user posted image user posted image

Jole i ja sam planirala da posle praznika sredimo sobu i jos nesto po kuci, u pravu si posle se sve zbrka i ne znas gde bi pre! A jel pijes mg i sada, ja ga koristim svaki dan u sumecoj tableti po jedan dnevno. Ja nemam to trnjenje da ne cuje zlo ali se plasim da se ne pojavi pa ga pijem kao preventivu. Primetila sam da me boli kicma i krsta kad duze stojim a posle i stomak, ali ja me mogu da odmaram.user posted image

Mici sta ima kod tebe? Cim si vadila krv verovatno ces za koji dan na kontrolu? Kako tvoj bebac, je li aktivna?user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 432
19.12.2013 14:01:25   
Jole84
Jovana meni je naša Mica rekla da uzmem Mg direkt u kesicama pa mi je malo uminulo. Inače ne mogu da verujem kolko su to jaka trnjenja user posted image
Opet kažem svaka čast vama sa malom dečicom.
Ja najverovatnije na kontrolu sledeće nedelje,jedva čekam,a sa mm sam dogovorila da idemo na 4D posle praznika,to nam je novogodišnji najdraži poklon user posted image

(odgovor članu jovana jojo)
Direktna veza do poruke: 433
19.12.2013 15:17:47   
jovana jojo
Mogu ti reci da i ja razmisljam da idem na 4D na svoju ruku jer moj dr koliko je blesav sledeci put ce mi reci da nosim dvojkeuser posted image prvo decak pa devojcica pa opet decak tako da mi je u glavi doslo do zabuneuser posted image
Ja ta trnjnje nisam imala ni u prvoj trudnoci a i ne bi volela da ih osetim i ne znam zasto se to desava nekim trudnicama?
A jesu li tebi rekli da ides ili ces na svoju ruku na 4D?

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 434
19.12.2013 18:06:22   
Milica cica
Da, sledeće nedelje bi trebala na UZ. Podigla sam nalaze pisala sam tamo u temi pa virniteuser posted image Jole prepisala sam nalaze od tebeuser posted image Inače sam ovako ok, bebane se ritaju toliko da mi se deformiše stomakuser posted image
A kada je najbolje ići na 4D?

< Poruku je uredio Milica cica -- 19.12.2013 18:07:52 >

(odgovor članu jovana jojo)
Direktna veza do poruke: 435
19.12.2013 19:11:29   
Milica cica
Kupila sam i bademovo ulje da se mažem, Striet mi ne odgovara, peruta mi se stomak.

Direktna veza do poruke: 436
19.12.2013 20:50:37   
Jole84
Jojo ja ću ići na svoju ruku,dr se ograde jer je privatno,pa ko hoće hoće. Kažu da je najbolje posle 22 nedelje.
Mici ko da smo zajedno piškile user posted image

Direktna veza do poruke: 437
19.12.2013 20:52:34   
Milica cica

IZVORNA PORUKA: Jole84

Mici ko da smo zajedno piškile user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 438
19.12.2013 21:26:08   
Lepterija
Pozdrav zenske, ja sam jos u Nisu u bolnici, ali ide nabolje, srastaju ti plodovi ovoji, nadam se sledece nedelje da cu kuci.
NM, ovde leze zene koje krvare zbog niske posteljice I prodje ih za par dana. To je slican mom problemu, samo sto ja nisam imala bolove, ali treba do 24.nedelje da prodje, jer se tek tad u potpunosti formira posteljica.
Ekspertski 4d se radi 20-24 nedelje i ja planiram kod ove moje dr privatno u Mirabilis, kosta 5300.

Direktna veza do poruke: 439
19.12.2013 21:32:31   
Milica cica
Lepterija baš mi je drago da je sve ok i da ćete uskoro kućiuser posted image
Ja sam videla da su neke žene radila ikasnije, a ja sam onda zakasnila za 4D.

(odgovor članu Lepterija)
Direktna veza do poruke: 440
19.12.2013 21:38:31   
New Mom
Mici, pisala sam na temi 4D UZ. U prvoj sam bila na 4D kad mi je bio treci ekspertni, to je izmedju 32. i 34. nedelje. Tad je najlepse, beba je tacno onakva kakva ce biti kad se rodi.
U drugoj sam bila na 4D dva puta - kao drugi EUZ (to je izmedju 22. i 24.nedelje najcesce), i kao treci ekspertni.
Te slike imam u onim ramovima magnetima na frizideru. Divne uspomene.
I sad planiram dva puta, oko 23. i 33. nedelje.

Direktna veza do poruke: 441
19.12.2013 21:55:14   
Jeltje
Druuuuuugarice meni je danas jako srecan dan!!! user posted image user posted image user posted image

Dobila sam rezultate PCR metode - sve je ok i devojcica smo!!! user posted image

“If you can’t smell the fragrance, don’t come in to the garden of love”

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 442
19.12.2013 22:03:59   
Milica cica
Jeltjeuser posted image

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 443
19.12.2013 22:09:08   
Jeltje
Izgleda da nam je Sv. Nikola, koji je inace slava roditeljima mm, pomogao i doneo lepe vesti...Nemate pojma koliko mi je lakse, pao mi je ogroman kamen sa srca, iako sam plakala kad sam dobila rezultate...valjda sam bila sve vreme u grcu i kad sam shvatila da je ok krenule su mi suze. user posted image

New Mom, srecna ti slava, da je slavite dugo u zdravlju i veselju....Evo meni je danas SV. Nikola doneo mir u srce.
I htedoh bas da pitam da li je ekspertni uz isto sto i 4D? Ja jos nisam isla na ekspertni...ne znam da li je trebalo? user posted image Jer mi je dr rekla da idem u 23 nedelji. Vidim da je Lepterija rekla da se on i radi izmedju 20-24nedelje.

Jole 84, draga hlava na podrsci...Evo stvarno je ispalo dobro sve. Presrecna sam.
Kako si ti? Osim tog trnjenja, kako ti je prehlada, jel proslo?

Milica Cica, Draga, vidim da si radila laboratoriju...Zelim ti da sve bude perfektno. user posted image I sta je to OGG test (nisam nikad cula za to)?

Andjela, Super za dobar UZ. Super je sto je tvoj dr(ka) tako temeljan.

Dunja, fenomenalno sto su super rezultati i sto ne moras da prolazis kroz ovaj pakao iscekivanja rezultata posle AC (kada ti svasta nesto pada na pamet)...Koliko imas godina?

Ja od sutra sve cetiri u vis, kad znam da smo dobro user posted image

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 444
19.12.2013 22:10:13   
Jeltje

IZVORNA PORUKA: Milica cica

Jeltjeuser posted image

Hvaaaalaaa od user posted image draga!!!

user posted image

Direktna veza do poruke: 445
19.12.2013 22:15:10   
Anoniman
Bravo jeltjeuser posted image

(odgovor članu Jeltje)
  Direktna veza do poruke: 446
19.12.2013 22:22:14   
New Mom
Jeltje, cestitah vec. Ekspertni UZ se radi jednom u tromesecju i podrazumeva detaljniji pregled svakog organa. Taj oko 23.nedelje je najvise baziran na srce i krve sudove (mada se naravno sve gleda). To uopste ne moraju da budu 4D varijante. Bitno je da je dr strucan, to je sve.

Jole, a Mivela ili Donat? Banane?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 447
19.12.2013 22:26:30   
Jeltje

IZVORNA PORUKA: Cece1

Bravo jeltjeuser posted image

Hvalaaaaaa!!! Juuuupi!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 448
19.12.2013 22:26:50   
New Mom
Opet ja da se ubacim. OGTT je skracenica za oralni glukoza tolerans test tj. test opterecenja glukozom. Meri se secer u krvi pre jela i sat, dva i tri posle jela (to najcesce bude popijena glukoza mada u nekim lab. daju da obicno jedes). Dr upucuju na to ako je trudnica inace dijabeticar ili ima nekog u porodici obolelog, ako nalazi suk-a nisu dobro, ako je beba veca nego sto se ocekuje za tu nedelju ili je prethodna beba bila preko 4kg, itd.
Ja sam u obe radila jer su mi bebe bile velike (4250g i 4260g), i verujem da ce me opet gnjaviti za to. Obicno se radi 26.-28. nedelji.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 449
19.12.2013 22:35:34   
Jole84
Lepterija baš sam se pitala gde si,kako si,super što ide na bolje,da što pre odeš kući user posted image
Jeltje jupiiii user posted image user posted image baš mi je drago! Bravo za devojčicu,mogu da zamislim kako ti je laknulo... Ja sam sad bolje,prehlada prošla,mada još sam "sirova" a baš mi frka imam slave ovih dana,nit mi da ne idem nit mi da idem...sve dragi ljudi slave,bojim se jer su svi bolesni u zadnje vreme.
NM probala sam sa Donatom,al nije mi pomogo,doduše pretpostavljam da treba da se pije svakodnevno? Ni ja nisam radila oggt u trudnoći a do 16 nedelje sam bila na sioforu,zbog pcos. Ne znam da li da podsećam dr da bih mogla da proverim to,al malo mi se smučilo da sve preduzimam sama. Kako si ti,jel otišli gosti? user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uloga placente (video)
video
Nakon implantacije, iz perifernih ćelija blastocista, razvija se deo strukture zvan placenta, koji služi kao veza između...
Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here