moja ciklama
|
IZVORNA PORUKA: tijatija ... a inace naj lepse ime mi je Milica ali se od devera cerka zove tako, pa nismo mogli da damo to ime... Da... i Danica IZVORNA PORUKA: Mama.Veki IZVORNA PORUKA: MASHKA IZVORNA PORUKA: Mama.Veki Ako vec treba da biram izmedju ta dva imena, odlucila bi se za Lara, Masa mi je nekako bas ko nadimak i kad bude odrasla osoba nema da joj pristaje. gluposti, evo ja se zovem Maša, imam 33 godine i moje ime mi baš pristaje! Inače volim kratka i retka imena jer znam koliko je meni pomoglo moje ime, uvek sam bila jedinstvena i u školi, na fakultetu... a ne ono prozovu te a ustane još 5 njih sa istim imenom! Ćerka mi je Staša ali mi se još sviđaju i Manja, Zoja, Lola, Kaja... Pa eto ja ne poznajem nijednu Masu u stvarnom zivotu (osven Mase i medveda ) pa verovatno mi zato tako izgeda, da joj nece pristajati. Da poznajem nekoga, mozda bih drugacije mislilla. Sigurno poznajete nekoga ko vam je bas antipatican i samim tim vezujete i to ime uz njega i automatski vam se ne dopada. Ja znam samo Masu iz crtaca. Nisam mislila nista navredljivo time, i nema potrebe reci da je moje misljenje glupost. Mashka, ja se zovem Milica, i imam 30 god, i izborila sam se za to da se u osnosvnoj, srednjoj, a i na fakultetu..uvek misli na jednu jedinu mene, iako nas je bilo više! Tako je i u mestu gde sam odrasla, tako je i dan danas na poslu. Dakle, nije do imena! Do osobe je..karaktera, senzibiliteta, izgleda! Mama.Veki! IZVORNA PORUKA: mama micki Ciklamo nisi me razumela, ja i ne vičem, niti se ljutim. Nisam razmišljala o tom prevodu sa grčkog na srpski dok jednog dana komšija nije nazvao Teodoru Božidarka, pa se sad setih toga. Nisam ja u fazonu da se ljutim i svađam po forumima, sve je ok. Izvini za nesporazum. I naravno, slažem se da je svako dete dar od boga! o joj zato dali to ime. Ma ok je , nego kad na forumu pišeš veilkim slovima, to podrazumeva da se dereš, vičeš! izvini i ti. Nema ljutnje, nesporazum! IZVORNA PORUKA: Didy ...A Danica mi je bila baka. Jedina koju sam upoznala, pošto je mama ostala bez svoje mame kad je bila još beba. To ime ze mene ima posebnu emotivnu vrednost. I Sofija liči na nju. Ponekad mi je žao što joj nisam dala ime po njoj. Čukun-bake mog mm i mene su se zvale Danice, bile su jedinice i ostavile su iza sebe veliko potomstvo i veliko imanje..družile su se..dovoljno emotivno za mene!