|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Histerija
15.7.2014 7:40:30   
big mum

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Moja D je mala, nema bas neke ogromne izlive besa (osim nocu kad pokusavam da je pokrijemuser posted image ) ali ja ne znam kako da je naucim da miruje? Eto situacija juce u retoranu, nas 10 na rucku a ja od stola vijam moju D koja se bacila u istrazivanje. E kako to da resim? Ja ne mislim da je to lose ponasanje, ali ako bih je prisilila da sedi za stolom e tad bi vec bilo njakanja. Nema ona vremena da sedi kad ima tako puno zanimljivih stvari oko nje. Odmah krece u akciju. E kako to da resim jer cinjenica je da je i to svrljanje po restorano po meni ne adekvatno ponasanje.user posted image



Ovo je sasvim normalno ponašanje za djete te dobi,ne možeš očekivati od djteta starije dobi da sjedi mirno duže od 15-20 min.kamoli od bebe.
Moja Sofi ima 6 god i njoj je max 15 min,sinu od 2.5god kraće.I dok jedu cupkaju na stolici,pričaju.Oni su jednstavno takva djeca. Trčkaraju, njuškaju okolo,zaviruju svugdje.
Gdje god odemo bilo na slavu ,restoran ili najobičniju kafu jedemo/pijemo na smjenu.Uvjek jedno trči za djecom.Zato i izbjegavam takve skupove, idem gdje baš moram jer ih nemam gdje ostaviti.

_____________________________

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 726
   RE: Histerija
15.7.2014 8:21:37   
Peace*
Puna tašna olovaka, papira, autića, super heroja... i naravno, neko mora po nekada da učestvuje, pa opet, dete ne može sedeti večno. Ali može sedeti recimo pola sata, pa prošetati malo (gde drugima ne smetate - npr, pogledati slike koje nisu uz tuđ sto, otići do wc, pogledati dvorište). Sve to je meni npr extremno naporno, i ne volim to da radim, izbegavam maximalno.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Žapkić)
Direktna veza do poruke: 727
   RE: Histerija
15.7.2014 8:26:17   
Misha i Ljisha
Ma moja cerka meni nekad opusteno sedi sat i po u krilu dok drzim cas upravo zahvaljujuci njenoj opsednutosti skrabanjemuser posted image ali sam ja totalno zaboravila tu metodu ahahah...Eto da Lo nije spomenula ko zna da li bih se i setila. I dok drzim cas ja njoj nekad nesto nacrtam pa je pitam jaoooo sta si ti to "nacrtala" pa tako onda ona sama i u krug. Nego kazem mene cude deca koja nemaju zanimacije a sede kao svece za stolom sa odraslimauser posted image . Mozda ja negde gresim u vaspitanjuuser posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 728
   RE: Histerija
15.7.2014 8:30:24   
Peace*
Moji ne sede. Ako ništa drugo, sede ISPOD stola. Mene to nekada nervira, nekada ne. Valjda zavisi i kakav je meni dan. Recimo, mirni su ako sednu za drugi sto, sami. user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 729
   RE: Histerija
15.7.2014 8:30:44   
Anck Su Nmaun
M i Lj mozda se moze reci da je to neadekvatno ponasanje ali retko da sam gledala da tako mala deca sede negde mirno za stolom. Skoro pa nemoguca misija. Ili se pomiri s tim da ce tako biti sigurno par godina ili dete nemoj voditi na takva mesta.
Npr. mi nigde ne sedamo ako u okolini nema igraliste, livadica, pesak ili bar neka zanimacija u blizini jer znam sta ce se desiti.
Njima tu nema ama bas nista interesantno da sede vise od pola sata.

Pre dve god. u grckoj kad god smo isli na rucak bila je zurka, trcanje po restoranima, zavlacenje pod sto, vijanje macke ispod tudjih stolova u basti... ludnica!
Sad je maaalo mirnija situacija ako sednemo negde na sokic, pola sata max.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 730
   RE: Histerija
15.7.2014 8:34:33   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: little_one

pa cak i telefon sa nekim sarenim zvucnim aplikacijama moze da posluzi user posted image


Da ovo kod nas definitvno deluje, na mom mob ima dosta igrica i to je bensedin za takva mesta user posted image

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 731
   RE: Histerija
15.7.2014 8:36:38   
Peace*
Nama 1 tel nije dovoljan jer je onda gore nego da im nisam dala. Svađa, tuča, otimanje, njakanje...

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 732
   RE: Histerija
15.7.2014 8:42:10   
Misha i Ljisha
ja nemam nista na telefonu ako nema wifi fraj negde onda ni pesmice ne moze da slusa, moze dete samo sebe da gleda u telefonu posto slika bar imamuser posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 733
   RE: Histerija
15.7.2014 8:46:56   
Peace*
A da skineš macu Toma? To je za njen uzrast. user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 734
   RE: Histerija
15.7.2014 9:50:04   
Torbica
Kod mojih vecih uspeva dogovor unapred - ako negde idemo dogovaramo se kako cemo. Sa malim jos ne pokusavam tako nesto, ni ne ocekujem, to je previse za taj uzrast. Njemu ponesem zanimacije i to je sve.
Iz mog iskustva, oni kad osete nas bunt i neprihvatanje i ono nase grintanje sto njacu i neprikladno se ponasaju, posize. Pravi recept je - reci detetu da nam je zao sto je sad uznemireno, sto mu nije po volji i slicno...Pritom ne mislim da treba popustiti ali jednostavno prepoznati i reci detetovo stanje i pokazati empatiju. Od kad to radim, sasvim drugaciju situaciju imamo. Odnjacu oni svoje kad im bas nije po volji, ali se brze smire, jer ja dodatno ne poludim, nema onog zacaranog kruga.
I sebi ponavljam - deca to ne rade da bi te nervirala, nikad, oni reaguju iz svojih zelja...

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 735
   RE: Histerija
10.9.2014 7:43:03   
Anck Su Nmaun
Ovo moje malo dete ce me izludeti, sad je bilo vristanje za dobro jutro user posted image

Sinoc se probudila u sred noci i dernja se eto hocu vode, pa hoce da spavam kod nje pa ni to nije dovoljno posle dodje mm kod nje ma ne dok nije dosla u moj krevet nije se smirila.

Jutros opet neke lude bubice..
Hoce neke njene gacice koje su na pranju, pa hoce haljinu koja joj je vec mala, pa hoce ovo ono...malo sam je ignosrisala aliu nije pomagalo. Na kraju je tajo obukao u tu haljinu..kad se nisam slogirala user posted image
Tacno me istrosi s njenim izlivima besa!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 736
   RE: Histerija
10.9.2014 7:59:50   
mali_mis
Moje dete vristi i bacaka se svaki put kad mu kazem NE. Ajd kad je kuci, spustim ga na pod, i iskuliram dok se ne smiri, sto na svu srecu traje kratko. Ali kad smo negde napolju, dodje mi u zemlju da propadnem od sramote user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 737
   RE: Histerija
10.9.2014 8:03:58   
Anck Su Nmaun
Heh sta reci ja vec navikla na to, pokusam da ne bude sramota ..sta cu. Na moru je jedan vristala da se zena pored nas pokupila i preselila daleeeko user posted image da ne slusa njeno vristanje!

Isto tako NE je alarm za pocetak histerije user posted image

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 738
   RE: Histerija
10.9.2014 8:08:52   
serpica
Ja nekako uspevam da balansiram,ako djavo odnese salu brojim do 3,vec na dva prestaje histerija,ne znam sta bih uradila kad kazzem tri ne znaju ni one nismo stigli dotle.user posted image

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 739
   RE: Histerija
10.9.2014 8:10:40   
Olga75
i ja brojim do tri user posted image


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 740
   RE: Histerija
10.9.2014 8:13:21   
Anck Su Nmaun
Ih ja mogu do 500 user posted image al ne pomaze

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 741
   RE: Histerija
10.9.2014 8:18:53   
mali_mis
Ja mogu u sebi da brojim da ja ne pocnem sa njim da se bacakam i vristim user posted image
Juce ga mama i ja setamo, i drzimo ga za ruke dok on hoda, i decko se umorio, pustio nam ruke, i krenuo da puzi po betonu. Ja ga uzimam, mislim gde ces po betonu da puzis, izderaces kolena, i prljavo je. Kad je on krenuo, kao alarm da zavija, i da mi se baca unazad dok ga drzim. Borim se, ali ne mogu, ima 14kg, frka mi da ga ne ispustim, dok se tako bacaka. Tako da je stavljen u kolica, malo se jos njario, i smirio.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 742
   RE: Histerija
10.9.2014 8:53:27   
Mala Elena
Hahaha, zanimljivo! user posted image a da i ja brojim do 3? Do 500 je mnogo, ne deluje, ovako krace pa saseces user posted image Sinoc sam joj mogla odbrojati hahaha

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 743
   RE: Histerija
10.9.2014 8:57:42   
Olga75

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Ih ja mogu do 500 user posted image al ne pomaze

vezba cini majstora user posted image
to brojanje deluje od kako je "velika ", znaci pre neke cetvrte nije delovalo

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 744
   RE: Histerija
10.9.2014 9:02:17   
Torbica
Tesiti, tesiti i samo tesiti. Kod mojih to pali. Ne dolivati ulje na vatru, ne vikati, u najgorem slucaju fizicki se odvojiti, umiti se hladnom vodom, odvesti dete u sobu i reci mu sa puno ljubavi (pozitivni tajm aut) i nezno - kada budes zeleo/zelela, dodji, znas gde sam...

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 745
   RE: Histerija
10.9.2014 9:03:11   
Mala Elena
Covek prvo na ulici pomisli -nekultura , ma daj smiri to dete, nevaspitanost, ... ali nije bas tako , mislim i da zavisi od deteta do deteta. Bitno je i da se roditelj postavi uvek kako treba i da prati dete, da mu od starta krene objasnjavati zasto "ne" , ako jednom pogresi pa bude nervozno nastrojen ili pripreti , gotovo. Serpice , bolje sto niste sacekale 3. user posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 746
   RE: Histerija
10.9.2014 9:25:46   
pipi_coco

IZVORNA PORUKA: mali_mis

Ja mogu u sebi da brojim da ja ne pocnem sa njim da se bacakam i vristim user posted image



Moja kuma je i ovu varijantu pokušala, doduše ne na ulici nego u kucnoj varijanti, i upalilo je, mali prestane da vristi i pocne nju da tješi user posted image

_____________________________

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 747
   RE: Histerija
12.9.2014 7:47:19   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: Peace*

A da skineš macu Toma? To je za njen uzrast. user posted image



skinula doduse eto posle kolko vremena ali maca je sad hit kad recimo u kolima vise nema strpljenja da sedi u svojoj stolici i tako negde.

Nego mi smo juce imali prvu scenu izliva besa, i to onako bas dramaticnu. Ne znam da li je to sad faza ili sta je nadam se da je necu bas puno puta videti u zivotu u tom izdanjuuser posted image . Nije se bacakala ali je cucnula i tako njakala. Ja sam prvo pocela da je tesim sto kaze Torbica a onda kad sam videla da ona tokom tesenja samo povecava tonalitet onda sam je ignorisala i na kraju sam cak ja usla u kucu (to je bilo na dvoristu) da bi ona prestala bukvalno nakon 3 sekunde da njace. Posle toga me je cak i ljubila ahahah...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 748
   RE: Histerija
12.9.2014 7:56:02   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: Mala Elena

Covek prvo na ulici pomisli -nekultura , ma daj smiri to dete, nevaspitanost, ... ali nije bas tako , mislim i da zavisi od deteta do deteta. Bitno je i da se roditelj postavi uvek kako treba i da prati dete, da mu od starta krene objasnjavati zasto "ne" , ako jednom pogresi pa bude nervozno nastrojen ili pripreti ,


Ko nema dete nezna user posted image

Obicno se ne potresam sta ko misli. Al isto jednom prilikom seli mi u Modeni u neki kafic da pojedemo Picu i onda poce nesto da drami nesecam se oko cega. Svi u nas. Ja ostavim ovo dvoje i odvedem je iza coska. prica la pricala ama nista, vratili se za sto ona opet pocela. Ljudi svi prezrivo gledaju..uzas. Na kraju smo brzinski pojeli onu picu i bezi. i dalje je dramila da ne kazem vristala user posted image user posted image

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 749
   RE: Histerija
12.9.2014 8:01:06   
Misha i Ljisha
Anck ja verujem da mene tako nesto slicno uskoro ceka. Ja prosto ne mogu da verujem, bratanac je imao takve ispade tek negde posle druge godine da ne kazem da je skoro imao 3. Pocela je rano ova moja

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Da li dopustiti penjanje uz tobogan, i zaš...
Ja dopuštam, čak i podstičem, penjanje po toboganu jer sam shvatila da, uprkos lošem glasu, ima brojne prednosti za decu...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

вртић.
пеперутка16

Који вртић похађа ваше дете?

Click Here