|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 35 [36] 37   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kandida
12.9.2017 14:28:12   
krin 40
Baš kao što Sarav kaže.Smanjiti slatkiše,testo.Koristiti terapiju da bi se izlečila pre porodjaja.Ništa strašno

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu Tatjana.87)
Direktna veza do poruke: 876
   RE: Kandida
12.9.2017 14:54:58   
Rosita
Ja sam juce pocela sa fluomizinom. Dugo nisam imala problema sa kandidom. Medjutim, imala sam verovatno ovulaciono pa implementaciono krvarenje u julu kad se desila trudnoca. Dr je ostavila sansu da zato krvarim, ali je mislila da i iz ranice malo krvarim posle odnosa. Zato sam koristila polyginax do izostanka m, lad sam saznala za trudnocu. Mislim da su mi one napravile kandidu :(

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 877
   RE: Kandida
22.9.2017 22:20:50   
Jasn@
Sad ide onaj klasičan savet kod doktora kad kaže ne smeš to, to, to.... i to. A ti ga samo pogledaš i pitaš al' nije bilo lakše reć šta smem user posted image

Izbacite slatkiše, alkohol, šećer, tijesto, bijelo brašno, sir, grožđe, fermetisanu hranu, maltozu, industrijske voćne sokove, kukuruzni sirup, sušeno voće, kikiriki, a umjesto toga možete unositi zobene kaše, proso, ječam, beskvasni dvopek, zobene kolače, zeleno povrće pripremljeno na pari, kolače od riže, bijeli luk, kefir, jogurt, vitamine, minerale, ulje od jagorčevine, kompleks vitamina B, cink, magnezij, kao i korisnu bakteriju lactobacillus acidophilus, koja se može naći u vidu tablete, napitka, praha ili kapsule, ili putem prirodnog izvora ove bakterije – jogurtom.

Sok Aloe Vera je još jedna supstanca koja uništava gljivice. Nekoliko čajnih žlica treba piti dnevno zajedno sa vodom. Maslinovo ulje je efikasno u kontroliranju razmnožavanja ove gljive s obzirom da sadrži oleičnu kiselinu. Dnevno treba uzimati najmanje jednu žličicu maslinovog ulja zajedno sa hranom.

Osim prirodnog liječenja, takođe se koriste i anti – gljivični ljekovi (Diflucan, Niastatin), ali za to je najbolje da se obratite svom ljekaru.


(kopirano sa kakolijeciti.com)

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 878
   RE: Kandida
15.11.2017 9:27:33   
Peace*
NevenaAleksejmom, evo... (postovi pod Tasha ili Anoniman su moji)

I dalje smatram da kandidu kod dece treba razdvojiti od kandide kod odraslih, ili makar od vaginalne kandide.

Evo za starijeg sina, Luku... Ali ne mogu da pronađem post u kome sam napisala da mi je prekipelo oko 4te godine i tada mi je neko rekao da mu dam da pije Nistatin.

IZVORNA PORUKA: Jeca* 20.02.2009.

Tasha je u temi Kandida kod dece napisala ovo:

IZVORNA PORUKA: Tasha

Još pre nego što sam dobila dete sam čula da u današnje vreme mnogo dece ima kandidu. Naime, kako mi je objašnjeno, kandida je bakterija koja i inače živi u našim crevima, ali se po nekada poveća njen broj i to ne valja.
Kako se otkriva?
Stolica mnooooooooooogo smrdi, postane tečnija - nekako drugačija, i mogu se pojaviti blagi osipi po telu (bar su mi tako rekli što se osipa tiče).
Kada smo se vratili sa tog mora na kom je 15 dana imao proliv i ništa nije jeo (u temi Odvikavanja od noše), odvela sam ga kod doktora i savetovano nam je da odnesemo stolicu na analizu i da se proveri i Kandida. Nalaz je bio pozitivan. (to je bilo kada mu se već stolica vraćala polako u normalu)
Tada mi je rečeno:
-10 dana ProbioKid immuno
-Nema mleka ali ima jogurta i ostalih mlečnih proizvoda (od onda moje dete ne pije mleko)
-ništa slatko (isključiti šećer)
-ništa sokovi, čajevi - samo vode.
Ja sam to tako odradila, namučili smo se oboje, odneli stolicu opet - stanje nepromenjeno.
Onda sam otišla kod drugog pedijatra, koji mi je rekao:
"Kandida se ne leči dok dete nosi pelenu. A i inače, ne leči se dok dete nema skroz retku zelenu stolicu više puta na dan, i dok ne izgubi apetit. U suprotnom, kandida će se vremenom normalizovati sama."
Naravno, đavo mi nije dao mira, pa sam pitala i trećeg pedijatra i dobila isti odgovor kao i od drugog.
Od onda nisam proveravala, ali mi dete ne pokazuje nikakve znake kao da ima problema.



ta tema je obrisana i sve je ujedinjeno u ovu temu Kandida





A ovo je vezano za Marka (strana 18):

IZVORNA PORUKA: Anoniman 18.10.2010.

Bila sam bolesna, pila Panklav. Na stranu to što ja sada trpam vaginalete, mažm se Nistatinom, nego mi je Mare sav ojeden. Dva pedijatra su ga gledala, kažu Kandida.
Krenulo je od crvenih tačkica, koje su krvaruckale, a sada su te tačkice jedva vidljive, ali je krv crveno, skroz od jajca, pa do kraja spoja guzova. Na 3 sata ga perem vodom, brišem bornom kiselinom, mažem Nistatinom, pa kada se upije onda puder da se suši. Naravno, ako se ukaki, menjam pelenu odmah.
Da je leto, luftirala bih ga, ali ovako ne mogu. Čim ga raspovijem, kija, i piški... Probala sam u pamučne pelene d ga povijam, isto je stalno mokar, i kija.
OČAJNA SAM! user posted image
Ima neko iskustva? Koliko će ovo da traje?





IZVORNA PORUKA: Anoniman 28.10.2010.

Eto, sredili smo guzicu. Išla sam sa Markom kod pedijatra zbog njegovog nosića koji mi je rebus (krklja samo dok je budan, kad spava i sisa je čist user posted image ), pa sam pitala i da li bih trebala možda ipak dati probiotik. Taman se bio ukakio, pa je dr videla stolicu, malko zelenkasta, sluzava, i kaže da dajem Liobif. Kucnula mu je stomak, i rekla da je užasno naduven (znam ja to, ubiše nas grčevi user posted image ), kaže i to može imati veze sa kandidom, jer ona nadima (a ja to vičem već 2 nedelje...)...

Eto, sada mu dajem po pola ampule liobifa 2x na dan, i nekih pola sata - sat nakon što mu dam, on se tako ukaki, i kaka baš smrdi. Ne znam dal je to normalno. user posted image I ima dosta manje grčeva. Ima gasove, ali nekako mnogo lakše izlaze, i uz mnogo manje plača.





IZVORNA PORUKA: Anoniman 27.02.2011.

Nakon što smo odblejali celu priču sa seboroičnim dermatitisom, ekcemom, alergijom na kazein, hospitalizacijom, ojed na guzi se opet pojavio.
Dr koja vodi Markov slučaj kaže (kopirano iz teme Alergija na mlečne proteine):

Inače, zvala je mama dr da pita za ovaj kandida ojed, i naravno dr reče ne canesten! user posted image Sem kanestena sam mazala i Stanicid, na tu terapiju je prošli put prošlo. Ona kaže da se deca senzibilišu na antibiotike baš kožnom upotrebom ove dve kreme, i da na taj način mogu da podstaknem alergiju na antibiotik! Zamislite me sada kako lupam glavom o zid od muke! user posted image
Ona kaže da mu svako previjanje perem guzu i onda zalijem rastvorom soda bikarbone, jer kandida ne može da preživi soda bikarbonu. Onda dobro osušim, i namažem Nistatin. Tako preko dana, a noću kad se ređe prepovija beba, da tada mažem Sebamed protiv ojeda i osipa u debelom sloju. Kaže da ne dajem Nistatin oralno ako je prestao da sisa, jer na koži majke kandida je redovan stanovnik, te bebe koje sisaju češće imaju kandidu nego bebe koje jedu na flašicu koja se steriliše, i da je vrlo verovatno da će se crevna flora sama srediti samo treba malo vremena. Pa, živi bili pa videli...








< Poruku je uredio Peace* -- 15.11.2017 9:30:48 >


_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 879
   RE: Kandida
15.11.2017 10:08:03   
MamaNecaVo
Hvala ti puno.

Ovako,moj A godinu dana ima terapiju nistatin i canesten.
Analize stolice dr i ne trazi nikada!
Cak ni onda kada je dojareja trajala 16 dana uz to dete je dehidriralo,vratila nam se kuci.

Od tada o svom trosku do dva puta mesecno proveravam korpokulturu.

Nije mi logicno da dete uzima svaki dan Nistatin,jednostavno nije.
Od skoro sam mu uvela Sanostol za imunitet jer nema svrhe,mora ga ojacati nekako.

Od terapije sam mu sve jednostavno ukinula.
Vidim i sama da svrhe nema.

Ojed se javio opet.
Ne reaguje vise na canesten a ni na kreme protiv ojeda.
Kakav je to rastvor?
Obicna soda u vodi ili?

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 880
   RE: Kandida
15.11.2017 10:16:06   
Maslacak15
Cekaj Nevena, jel on ima samo osip na guzi? Ili ima jos negde drugo problema? Posto ne znam sto bi mu davala oralno nistatin....Da li koristis kreme sa Zink oxidom? Ja mislim da su jako efikasne.


(odgovor članu MamaNecaVo)
Direktna veza do poruke: 881
   RE: Kandida
15.11.2017 10:42:02   
Peace*
Ni ja ne mislim da je normalno da pije toliko dugo Nistatin.
Promeni lekara.



_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 882
   RE: Kandida
15.11.2017 23:15:17   
MamaNecaVo
M
On i nema osip recimo.Osip se pojavi samo kada je kandida u velikom broju,a za to mi je rekla da ne dolazim inace jer je terapina univerzalna i da je to nistatin i canesten.
Kada se.osip pojavi,odradim korpokulturu i nastavljamo sa "terapijom".
Na moje pitanje pred vakcinu mmr-a,sta dalje sa kandidom jer mu utice na imunitet i generalno na zdrastveno stanje.
Samo mi je rekla terapiju imate kako budete hteli vakcinu dodjite.
Pri cemu je videla da dete zbog kandide konstantno ima neki problem.


Nista nam deugo nisu davali.A ovo nam je treci pedijatar.
Ne jede slatko,ne jede belo brasno,ma ne jede nista sto ne treba.
Prodrzavam se svega al ona je i dalje tu.

Delom i zbog pelena,znam.
I da,dajem mu daktanol ponekad.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 883
   RE: Kandida
15.11.2017 23:16:46   
MamaNecaVo
Iz nekog razloga nece da mi edituje poruku.
P naravno da nije ok da beba uzima svaki dan bilo kakvu terapiju bez ikakvih analiza.
Napominjen da je odbijena i korpokultura da se odradi kada je krenula dijareja.
Na svoju ruku sam odradila sve moguce nalaze jer sam cak sumnjala i na roTa virus.
Ovako tapkam u mestu.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 884
   RE: Kandida
27.12.2017 17:08:51   
pocetnica
Kakva su vam iskustva sa uljem divljeg origana ?

(odgovor članu MamaNecaVo)
Direktna veza do poruke: 885
   RE: Kandida
27.12.2017 22:02:34   
MamaNecaVo
Zavisi kome je namenjeno.Mislim na uzrast.Za decu nije,prejako je.Ali za odrasle veliki plus.
Moram spomenuti i caj.Deci se on recimo moze davati uz pola kasike meda (sto manje meda ro bolje) ili da se ubaci stevia.Ima malo neprijatan ukus.

(odgovor članu pocetnica)
Direktna veza do poruke: 886
   RE: Kandida
30.12.2017 23:05:07   
MamaNecaVo
Ako nekome znaci..A sam ukinula belo brasno totalno,spremam mu od speltinog i razanog ili heljdinog,kako koje dohvatim dakle,hlebpcice,kiflice,ponekad mafine.

Kad imam vremena pravim mu i domace spagete u makarone jer ih bas voli,ako nemam,kupujem od razanog brasna posne ili od gore navedenog mixa.

Sto se slatkisa tice,ne jede ih.
Slatkis mu je pez bombona,neka mnogo secera.Svaki drugi ili svaki treci dan.
Mafini-baza je grcki jogurt i banana.Mogu da stoje oar dana pod zvonom.U njih ubacujem bademe,lesnike,kakao.

Secer-zuti secer ili kokosov,mada uglavnom smo presli na kokosov secer koji koristim i za caj (ponekad stavim malo meda u caj).

Ulje-sve sto spremam,spremam sa maslinovim uljem ili na maslacu.
Probaal sam kokosovo ali nije to to.

Kandida je izcezla.
Za imunitet pise sirup.

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 887
   RE: Kandida
16.4.2019 23:02:07   
dunja RR
Žene, više ne mogu da se set_im, da li kod kandide možemo sami da kupimo vaginalete u apoteci i koje ili mora dr da prepise? Pitam za drugaricu koja je dosla iz inostranstva. 

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 888
   RE: Kandida
16.4.2019 23:04:51   
Rosita
Može. Beše kanesten, kansen valjda.



_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 889
   RE: Kandida
16.4.2019 23:20:09   
Sanidej
Canesten vag 500 mg, terapija je jednokratna. Lek se moze kupiti bez recepta.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 890
   RE: Kandida
17.4.2019 0:37:19   
dunja RR
Hvala vam :)

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 891
   RE: Kandida
22.8.2019 10:45:42   
Duškić
Da kanesten vaginaleta jednokratno .Meni je prepisivao dr u trudnoci.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 892
   RE: Kandida
13.9.2019 20:43:57   
jane1
Kanesten uvek brzo resava problem. Nistatinu treba vise vremena moj utisak.

(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 893
   RE: Kandida
13.9.2019 22:52:02   
Mirko Svirko
Moj sin je skoro imao kandidu u malom broju u brisu grla.Dobili nistatin i daktanol. Ponovljeni bris grla je bio ok, ali bris nosa je bio u obilnom nalazu stafilokoke i sada pije cefaleksin i gentamicin u nos. Znam da je kandida jako uporna.Moja drugarica je koristila kanesten i kremu i vaginalete i dosta je pomogla sto se toga tice. Ali i izmenjena ishrana. 

(odgovor članu jane1)
Direktna veza do poruke: 894
   RE: Kandida
4.10.2019 19:11:31   
branki*
da li ona mast kanesten ima posebno za ribicu ili je to samo ta jedna?
meni je bris opet pokazao sve ok,ali mi se jednom godisnje javi to kao neko zarenje i svrbez.ja kupila kanesten mast juce.posle nesto citam i zamislim se je li to to ili ima nesto posebno?

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Mirko Svirko)
Direktna veza do poruke: 895
   RE: Kandida
4.10.2019 19:16:38   
nata11
Ja mislim da jeste Branki. Vidi ako pise za sluzokozu onda je to to. 



_____________________________





(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 896
   RE: Kandida
4.10.2019 19:22:40   
branki*
hvaa,nato.msm,ne guram ja to nista unutra,samo bih mazala spolja.uzela sam i kantarionovo ulje.nesto mi nije kako treba,a ne znam sta.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 897
   RE: Kandida
9.3.2020 14:18:35   
mama Jo
Izolovana kandida u stolici kod deteta od 4,5 godine...
Dobicu danas rezultat i odmah cemo kod dr...
Je l' necije dete imalo?
Imate li ikakav savet?
Znam za ishranu da moramo da menjamo... Sto ce nam realno biti i problem. Ona sve jede i voli sve da jede, jela je i slatkise... Sad odjednom sve novo.
Sta ste davale deci?

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 898
   RE: Kandida
9.3.2020 14:20:54   
Ivanka 75
Ja znam samo da ne sme da se jede slatko uopste. 


(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 899
   RE: Kandida
9.3.2020 14:30:18   
mama Jo
Jesteto je prvo sto sam svuda procitala... Slatkisi i secer stop. Moze neki prirodni zasladjivac... Ali sta da uzmem-steviju, agavu?
Nismo do sada to koristili.
Ne sme belo brasno, ni kvasac... Ustvari retko sta od brasna i sme uopste.
Zato se nadam da ce se neko javiti ko je imao iskustva... Bukvalno bih volela da mi ispise jelovnik za dete.

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 35 [36] 37   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 35 [36] 37   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here