Maky11
|
Здраво свима и хвала вам на свим препорукама и искуствима која делите — заиста сте нам много помогли. Желела бих и ја да поделим наше искуство, у нади да ће некоме олакшати пут и донети бар мало више јасноће. Укратко, пре тачно годину дана сазнали смо за наш проблем. Супругу је дијагностикована необструктивна азоспермија (ФСХ 33, тестостерон око 11, ЛХ око 13, инхибин Б 15), уз атрофичне тестисе, врло, врло. Након првих прегледа у Србији и препоруке за microTESE, стекли смо утисак да лекари немају много искуства са оваквим случајевима и да су прилично резервисани, што нас је навело да потражимо помоћ у иностранству — што се касније испоставило као добра одлука. Без много конкретних препорука, одлучили смо се за једну познату клинику у иностранству која се доста рекламира, већ је спомињана овде : "Bahceci." Први преглед је био врло кратак, добили смо терапију (кломифен и витамини), коју је супруг користио шест месеци, али без резултата. За то време сам доста истраживала, читала форуме и искуства других људи, и почела да преиспитујем нашу одлуку. На основу препорука са форума, дошли смо до другог лекара. Оно што нам је улило поверење јесте његов реалан приступ — није давао лажну наду, али није ни одустајао. За разлику од претходне клинике, није инсистирао да се одмах крене у процес вантелесне оплодње, већ је сматрао да нема потребе да се жена излаже додатном стресу и трошку ако исход није известан. Пре неколико дана били смо код њега на прегледу. Рекао је да ситуација није идеална, али да вреди покушати. Данас је урађена microTESE — и на нашу огромну срећу, пронађени су сперматозоиди и замрзнуте су 4 бочице. И даље нам је све невероватно. Желим да додам и нешто лично — у овом периоду смо се доста окренули вери, што нам је донело велики мир и снагу. Свако ко је верник разумеће колико то може да значи у тешким тренуцима. Сваком бих од срца препоручила да се распита о Лози Светог Симеона. Можете и мени слобдно писати. Ако некоме треба било каква информација или подршка, слободно ми пишите — радо ћу поделити све што знам и помоћи колико могу. Свима желим пуно среће и вере — не одустајте. ❤️
|