|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kako znati da je kraj?
21.12.2009 14:47:13   
Anoniman
Kako znati da je došao kraj? U poslednje vreme mi se čini da smo moj verenik i ja počeli da idemo u različitim smerovima user posted image Nema tu svađa, prepirki, neslaganja i tome slično već kao da odjednom ne želimo iste stvari u budućnosti user posted image Zajedno smo još malo pa 2 i po godine, ali do sada smo se uglavnom slagali i dogovarali oko svega. Odjednom su jako počeli da nam se razlikuju prioriteti u životu - ono što je meni nevažno njemu je na prvom mestu i obrnuto. Ne bi to sve ni bio problem da je tu reč o nekim nebitnim stvarima (nisam baksuz koji tera sve po svom, važno mi je da sve uradi, a kojim će redosledom - baš me briga), ali ovde se radi o važnim stvarima kao što su npr. porodica, deca, započinjanje našeg života itd. Ja sam dete razvedenih roditelja i jako se plašim da ne načinim pogrešan potez pa da i moja deca prolaze kroz sve to (znam da nema garancije da li će se to desiti ili ne), ali kad pomislim da nam nisu isti prioriteti zabrinem se kako ćemo se složiti oko važnijih problema u životu, kako ćemo vaspitavati decu na 2 potpuno različita načina - ja po svom, a on po svom user posted image Ja dogodine punim 24, a on 25, još uvek smo mladi i možda je on još uvek nedovoljno zreo za to sve, ali ipak sam se ovih dana po prvi put zapitala da li ovo ono pravo user posted image Žene, dajte neki koristan savet, totalno sam izgubljena user posted image
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Kako znati da je kraj?
21.12.2009 14:54:23   
Anoniman
Katjice,
a koji prioriteti vam se razlikuju?
Joooj, imam svasta da ti kazem na ovu temu...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2
21.12.2009 15:02:13   
marince1
Katjice,koliko to trsje?
mozda vam je samo naisla kriza,to se desava u dugim vezama.
To dodje i prodje!Nemoj da se sikiras! user posted image

mm i ja svakog februara tamo,provalili  smo da nam je to krizni mesec.Kao trgovcima user posted image

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
21.12.2009 15:04:11   
Maza82
Kaćice user posted image user posted image user posted image
U čemu se razlikujete, možda to i nije tako strašno, možda je prolaznog karaktera.. Kod svakoga naiđe taj period...

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 4
21.12.2009 15:09:11   
pahulja76
bas tako... kod svakog naidje taj period... pa, zamisli mene, prosle ned. mi palo na pamet da ostavim muza a tek smo 3 mes. u braku, pre toga 2,5 god. koliko smo ziveli zajedno tekli samo med i mleko ...al naidju krizice i onda prodju i sve se vrati u normalu ... ne brini user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Maza82)
Direktna veza do poruke: 5
21.12.2009 15:16:45   
marince1
Da dodam da smo mi 7 i po godina zajedno,znaci 7 februara user posted image user posted image user posted image

Mozda da molo poricate o tome kako se ti osecas ilida radis nesto sto ti pase da skrees misli,mislim da ce to sve da prodje!

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu pahulja76)
Direktna veza do poruke: 6
21.12.2009 15:23:58   
Dudu25
Draga

ja sam tek 16mj. u braku i nemam nekog punog iskustva da bi mogla da te ucim

ali sigurno je neka prolazna situacija

ali vjeruj mi samo da pricate i da vidite ako postoji problem da ga rijesite ...

jer samo vas dvoje cete to najbolje znati

ljubim te puno

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 7
21.12.2009 15:25:58   
viking
Marinče, još mesec dana pa februar! Čuvaj se! user posted image

Što se ovog ostalog tiče, najbolji savet je ov što buljava ptica kaže - sedi i pričaj sa njim, nema druge. Ne možemo mi da ti kažemo kako se on oseća...
Ja sam sa mužem 12 godina, imali smo samo jednu krizu pe tri godine ali smo pričali i plakali i pričai i plakali i prevazišli.
A na pitanje kako znati da je kraj ja nemam odgovor, jer sam uvek ranije (sa prethodnim momcima) ja bila ta koju su ostavljali tako da očigledno nisam imala pojma kad je vreme da se kupe stvari i da se lepo ode... 

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 8
21.12.2009 15:27:28   
Anoniman
katjice,
nemam dovoljno informacija od tebe povodom ovoga...:Ali ja ne mogu da ti kazem da je to prolazno ili da je kriza i da ne brines...Mozda sam okrutna ali ...
Zavisi sta je u pitanju i kako se ti osecas duboko u sebi, intimno, u svojoj dusi..

Sa mojim bivsim deckom (boze koliko sam ga volela i ziveli smo zajedno 3,5 godine) sam ja pocela da osecam da ne moze dalje..Nisam prihvatala to, odbijala sam, grdila sebe sto se tako osecam, mislila: Ajde budi srecna, kakvih ima...
Ali uzalud. Nas dvoje smo hteli razlicite stvari ali one BITNE
Ista smo generacija i on je za mene bio nezreo.

Ali mi smo se razilazili po vaznim pitanjima:
ja sam radila on nije niti ga je interesovalo da nadje posao, da pocnemo da stvaramo nesto...Faks je oduzio, bolelo ga uvo...Samo je uzivao...Ja sam radila po ceo dan i placala nasu hranu, nasu kiriju..njegovi su slali novac ali ja sam htela da OBOJE RADIMO i da budemo samostalni/
Mislila sam da cu moci da ga promenim i trudila se dve godine...Nista.
Ja sam htela dom, jednog dana porodicu...Ja sam htela da se trudimo pa ako nemamo nemamo ali da se oboje trudimo..
Ali ne..Ja ustanem u 6h odem na posao, vratim se oko 17:30 a on tek ustao.

Trosio je moje pare (grozno ovo zvuci, znam) na koncerte, na odecu na diskove...
A nije hteo da radi i nije hteo da se potrudi ni oko cega.

I ljubav je u meni pocela da se gasi...polako ali sigurno...
Ja sam se zgrozila kada sam se jedno jutro probuidila i pomislila kako ga ostavljam...Sama sam se sebe uplasila...
Ali me ta misao vise nikad nije napustila...

I ostavila sam ga. I nisam pogresila.
Bio je klinac za mene, Bio je parazit, lencuga a ja to ne mogu da trpim. Mogu da podnesem neke druge mane kod svog coveka ali ne i to da ga bas briga za sve i da zivi u oblacima i samo kritikuje sve...a sam nista ne radi.

Sada sam sa muzem koji je 9 godina stariji i potpuno drugaciji...I naravno ima nesuglasica raznih...Ali to nije one tezine...

Nesuglasice su normalne, svadje su normalne, razilazenja su normalna
Normalno je da ti nekad pukne film...Ali duboko u sebi, duboko najdublje...kad se sagledas...to je istina!

< Poruku je uredio OTI -- 21.12.2009 15:28:19 >

(odgovor članu pahulja76)
  Direktna veza do poruke: 9
21.12.2009 15:40:59   
Anoniman
Možda je sve ovo samo neka prolazna kriza user posted image Traje otprilike zadnjih mesec, dva (a iskrena da vam budem možda traje i duže, ali sam ja to sve ignorisala i pripisivala nekom neraspoloženju i trenutnoj krizi koja će da ode tiho kao što je i došla). Sada sam skupila snage da sednem i ozbiljno razmislim o svemu tome. Pokušala sam pre neki dan da popričam o svemu sa njim i nije mi rekao ništa normalno, svi ti odgovori ne liče na onog dečka sa kojim sam provela zadnje 2 godine!!! Razgovor smo završili tako što je on rekao da me voli i da je on takav kakav je, a da ja želim bajke! On je otišao da se kupa i spava, a ja sam ostala da plačem user posted image Razilaze nam se prioriteti po pitanju važnih stvari. Neki od njih su (verujte mi da mi je jako nelagodno da pišem o svemu ovome user posted image ), ovo u zagradi su njegova razmišljanja:
- kada ćemo se zaposliti (on ima još vremena, zašto da radimo kada ne moramo, šta nam fali ovako itd.);
- kada ćemo se odvojiti od njegovog oca pošto sada živimo sa njim (zašto da se odvajamo kada nam je ovde sve ok, ne brineš o plaćanju kirije, struje i svega ostalog, šta ja filozofiram da se moramo odvojiti pa makar se i mučili na početku);
- kada ćemo imati decu (ako ne napravimo dete za ovih 6 nedelja onda ćemo misliti o tome za 1-2 godine pošto ću ja ove i sledeće godine da se spremam za takmičenje, a i ja ne znam da li sam spreman, mislim hoću da imam dete, ali ne znam, možda ja i ne mogu uopšte da imam decu);
ITD. Sve ovo mi nije govorio do pre mesec dana! Da je bio ovako nezreo i kada smo se upoznali sigurno ne bih počinjala sa njim ništa ozbiljno user posted image

(odgovor članu viking)
  Direktna veza do poruke: 10
21.12.2009 15:44:34   
Anoniman
katjice jesi procitala moj post...???
nisam ni znala sta je a vidis...

Moj je meni rekao: takav sam kakav sam, necu da se menjam...

tad je bio kraj

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 11
21.12.2009 15:45:45   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: OTI

katjice,
nemam dovoljno informacija od tebe povodom ovoga...:Ali ja ne mogu da ti kazem da je to prolazno ili da je kriza i da ne brines...Mozda sam okrutna ali ...
Zavisi sta je u pitanju i kako se ti osecas duboko u sebi, intimno, u svojoj dusi..

Sa mojim bivsim deckom (boze koliko sam ga volela i ziveli smo zajedno 3,5 godine) sam ja pocela da osecam da ne moze dalje..Nisam prihvatala to, odbijala sam, grdila sebe sto se tako osecam, mislila: Ajde budi srecna, kakvih ima...
Ali uzalud. Nas dvoje smo hteli razlicite stvari ali one BITNE
Ista smo generacija i on je za mene bio nezreo.

Ali mi smo se razilazili po vaznim pitanjima:
ja sam radila on nije niti ga je interesovalo da nadje posao, da pocnemo da stvaramo nesto...Faks je oduzio, bolelo ga uvo...Samo je uzivao...Ja sam radila po ceo dan i placala nasu hranu, nasu kiriju..njegovi su slali novac ali ja sam htela da OBOJE RADIMO i da budemo samostalni/
Mislila sam da cu moci da ga promenim i trudila se dve godine...Nista.
Ja sam htela dom, jednog dana porodicu...Ja sam htela da se trudimo pa ako nemamo nemamo ali da se oboje trudimo..
Ali ne..Ja ustanem u 6h odem na posao, vratim se oko 17:30 a on tek ustao.

Trosio je moje pare (grozno ovo zvuci, znam) na koncerte, na odecu na diskove...
A nije hteo da radi i nije hteo da se potrudi ni oko cega.

I ljubav je u meni pocela da se gasi...polako ali sigurno...
Ja sam se zgrozila kada sam se jedno jutro probuidila i pomislila kako ga ostavljam...Sama sam se sebe uplasila...
Ali me ta misao vise nikad nije napustila...

I ostavila sam ga. I nisam pogresila.
Bio je klinac za mene, Bio je parazit, lencuga a ja to ne mogu da trpim. Mogu da podnesem neke druge mane kod svog coveka ali ne i to da ga bas briga za sve i da zivi u oblacima i samo kritikuje sve...a sam nista ne radi.

Sada sam sa muzem koji je 9 godina stariji i potpuno drugaciji...I naravno ima nesuglasica raznih...Ali to nije one tezine...

Nesuglasice su normalne, svadje su normalne, razilazenja su normalna
Normalno je da ti nekad pukne film...Ali duboko u sebi, duboko najdublje...kad se sagledas...to je istina!

OTI, sve ovo je jako slično situaciji u kojoj se ja nalazim. Možda sve ovo traje i duže, ali sam ja tek sada priznala sebi istinu. Plašim se svega, ali mi je i dosta ovakvog života gde se samo ja borim. Teško mi je kada mi kaže da sve što ja želim ima samo u bajkama, a želim samo realne stvari - posao, dom i porodicu, samostalni život, ne želim ništa previše!!!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 12
   [Obrisana poruka]
21.12.2009 15:45:53   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 13
21.12.2009 15:47:05   
Anoniman
kad se zsvrsilo to sa mojim bivsim rekla sam sebi:
"najboljoj drugarici cu isto reci i necu lagati"
i tebi tako kazem

Mozes da me mrzis, mozete da kazete da sam odvratna ali to je moje misljenje i nazalost moje iskustvo...A mozda i nije nazalost.
ne znam.
U svakom slucaju, ovo mislim!

A takav mi je i tata...(pisala sam u temi; muz neradnik - kako da pomognem mami)

Mozda sam zato i imala strah da ne zavrsim sa takvim...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 14
21.12.2009 15:49:39   
Dora
IZVORNA PORUKA: marince

mm i ja svakog februara tamo,provalili  smo da nam je to krizni mesec.Kao trgovcima user posted image

ISTOuser posted image kraj januara i februar uvek kriza... jedne godine on iznajmio sebi stan i otišao, druge godine otišla ja s decom kod mojih...pa onda shvatimo da se volimo i kad se pomirimo cele godine sve bude ok!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 15
21.12.2009 15:51:17   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Dora

ISTOuser posted image kraj januara i februar uvek kriza... jedne godine on iznajmio sebi stan i otišao, druge godine otišla ja s decom kod mojih...pa onda shvatimo da se volimo i kad se pomirimo cele godine sve bude ok!!!user posted image user posted image user posted image

vi bre kao macke...Period parenja, sta li je??? Salim se, nemoj da se ljutis user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Dora)
  Direktna veza do poruke: 16
21.12.2009 15:57:30   
jacagoga
Moj problem je sledeci: ja vodim sve finansije, placam racune, idem u prodavnicu i dr. Posto (i same znate) troskovi zivota su skupi a nasa zajednicka primanja iznose oko 50000 mesecno dogadja se da oko prvog ostanemo bez novca.
E, moj dragi je poceo da mi prebacuje da ja neznam da "vodim kucu" iako su troskovi stana i auta oko 25000 a ostatak razvucem na hranu, gorivo itd. Pukao mi je film (mozda i zbog trudnoce) pa sam plakala celu noc a on je naravno, spavao

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
21.12.2009 15:58:42   
jacagoga
I sad neznam da li ja negde gresim ili je u pravu misleci da previse trosim (moj licni trosak je frizer, depilacija =1500 din)

(odgovor članu jacagoga)
Direktna veza do poruke: 18
21.12.2009 16:06:25   
Dora

kad se zsvrsilo to sa mojim bivsim rekla sam sebi:
"najboljoj drugarici cu isto reci i necu lagati"
i tebi tako kazem

Mozes da me mrzis, mozete da kazete da sam odvratna ali to je moje misljenje i nazalost moje iskustvo...A mozda i nije nazalost.
ne znam.
U svakom slucaju, ovo mislim!

A takav mi je i tata...(pisala sam u temi; muz neradnik - kako da pomognem mami)

Mozda sam zato i imala strah da ne zavrsim sa takvim...

Draga, sve što si rekla jeste tačno, ali devojke se zalete ka nekoj pravoj ljubavi. Ništa od prave ljubavi ako ti jednog dana uhvatiš sebe da rintaš ko konj, a on obilazi kladionice, kafiće, njemu je život pesma...da, na tvojoj grbači. Ja nikad nisam htela da izlazim s momcima koji nisu mogli da mi plate piće. Ne kažem da nisam izlazila s takvima, ali možda jednom dva put, bože, svakom može da se desi da nema para...al kad vidim da je njemu normalno to, jbg...koliko ti mene ceniš? Aj ćao!
Kad dobiješ dete takve stvari najviše bole. Gledaš ga kako okreće glavu kad se dete zagleda u sladoled ili u omiljenu igračku... Viđala sam takve brakove u kojima bračni parovi idu linijom manjeg otpora. Nakače se na tuđu grbaču i samo gledaju ko će im šta dati... Takve niko ne ceni. Oni su svima sprdnja. Pogledaj svog čoveka i razmisli da li je od takvih, jer mi oni na nekoj lestvici dele prvo mesto sa alkoholičarimauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 19
21.12.2009 16:07:12   
Dora

IZVORNA PORUKA: Dora

podivlja žena kad je muškarac ne zadovolji U VAKOM SMISLUuser posted image user posted image user posted image

vi bre kao macke...Period parenja, sta li je??? Salim se, nemoj da se ljutis user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 20
21.12.2009 16:09:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jacagoga

Moj problem je sledeci: ja vodim sve finansije, placam racune, idem u prodavnicu i dr. Posto (i same znate) troskovi zivota su skupi a nasa zajednicka primanja iznose oko 50000 mesecno dogadja se da oko prvog ostanemo bez novca.
E, moj dragi je poceo da mi prebacuje da ja neznam da "vodim kucu" iako su troskovi stana i auta oko 25000 a ostatak razvucem na hranu, gorivo itd. Pukao mi je film (mozda i zbog trudnoce) pa sam plakala celu noc a on je naravno, spavao

najteze mi je padalo uvek kad placem a on spava...kako 'ebeno spava?

(odgovor članu jacagoga)
  Direktna veza do poruke: 21
21.12.2009 16:09:35   
Anoniman
OTI, ne mogu da te mrzim user posted image sve što si mi rekla doživljavam krajnje iskreno! Hvala ti najiskrenije od srca! Sve ovo me muči, ali se plašim i da prekinem jer ne znam šta bih i gde bih user posted image Kao što mi je Gagi rekla user posted image olakšavajuća okolnost je što nismo u braku i nemamo dece, mladi smo, možda jednostavno nismo pravi jedno za drugo. Ja verujem u ljubav, porodicu i toplinu doma bez obzira koliko imali, ali da bude naše, nešto za šta smo se izborili i nešto što smo mi stvorili, ali zar su to bajke? Da li treba da verujem da je bolje da mi deca imaju sve ono što ja nisam imala (jer je moja mama izabrala svoj mir pa makar i po cenu da smo jedva sastavljali kraj sa krajem) i da ja pređem preko svega toga zarad neke finansijske sigurnosti (jer je u ovoj kući princip da sve ide lako bez muke i preko veze) user posted image Možda treba da odem malo do mojih, oni žive 400km gore na severu Vojvodine i da malo odmorim glavu od svega ovoga, da probam da razmislim hladnije glave preko čega mogu da pređem a preko čega ne. Ipak mi je teško da se odlučim šta ću ovde pored njega jer se on ponaša kao da mu ništa ozbiljno nisam rekla - mazi me dok spavam, zove me ljubavi, jedino što on sve radi po kući jer sam rekla da iz inata neću ništa ni da pipnem user posted image Hvala vam devojke user posted image

(odgovor članu jacagoga)
  Direktna veza do poruke: 22
21.12.2009 16:10:47   
Dora

I sad neznam da li ja negde gresim ili je u pravu misleci da previse trosim (moj licni trosak je frizer, depilacija =1500 din)

Draga, to su normalni problemi u braku. On sigurno ne misli tako, zna on koliki su troškovi, ali ponekad iz očaja i panike čovek prebacuje krivicu na drugog. Kod mene mm vodi finansije, ja blage veze nemam šta se kad plaća i koliko...Ali kad god ostanemo kratki ja uprem prstom u njega i kažem- Pa kad si nesposoban!!! (posle bih pojela svoju guzicu bude mi žao, ali tek kad problem bude rešenuser posted image )

(odgovor članu jacagoga)
Direktna veza do poruke: 23
21.12.2009 16:11:56   
Dora

Oni poseduju taj gen za spavanje u pogrešnim momentimauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 24
21.12.2009 16:12:49   
Anoniman

I mene je jako zabolelo, a on mi je na pitanje kako može da spava ladno odgovorio - pa šta sad hoćeš da ne jedem i da ne spavam zbog tebe?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Majčinstvo posle 45: Da li je biološki sat...
Gotovo svako od nas poznaje nekoga ko je "imao sreću" i uspeo da zatrudni u svojim srednjim 40-im godinama. Te žene če...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Mirne noći uz Nutrino Sleep Well
Roditeljstvo sa sobom nosi mnogo emocija, a večernje rutine često mogu biti najosetljivije. Nutrino Sleep Well podržava ...
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Preminula beba stara sedam meseci u Beogradu
Beba stara sedam meseci preminula je juče u bolnici u Beogradu, nakon što je tamo primljena u jako teškom zdravstvenom s...

Anketa

Прање гузе.
пеперутка16

Да ли ваш муж пресвлачи детету одећу, мислим на прање гузе и мењање пелена?

Click Here