|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Ikebana
16.3.2009 11:52:53   
Modessty
Ikebana  je Japanska umetnost aranžiranja cveća, poznata i kao  kado („put cveća").
user posted image
Ikebana je više od jednostavnog  stavljanja cveća u vazu. To je umetnička forma u kojoj se priroda i čovek spajaju u jedno.
Suprotno od cvetnog aranžmana kao skupa  jednobojnih ili raznobojnih cvetova, ikebana ističe i druge delove biljke kao što su stabljike i lišće.
Posebna pažnja pridaje se obliku, liniji i formi.
user posted image
Iako umetnost ikebane predstavlja kreativno izražavanje, ona ipak ima odredjena pravila.
Osnovno pravilo je da svi elementi ikebane treba da budu organskog porekla (grančice, lišće, trava, cveće). 
Zatim da ikebana odražava minimalizam, odnosno da aranžman sadrži minimalan broj cvetova rasporedjenih izmedju grančica i lišća.
Struktura japanske ikebane  je bazirana na raznostraničnom trouglu čiji uglovi predstavljaju glavne tačke ikebane označene obično  sa tri grančice.
Ove tri „tačke" u nekim školama ikebane  predstavljaju  nebo, zemlju i čoveka, a u nekim sunce, mesec i ljubav i zemlju.
user posted image
Posuda u koju se smešta aranžman je takodje veoma bitan element cele kompozicije i različite vrste zemljanih posuda (keramike)  mogu biti korišćene.

Spiritualni aspekt ikebane je veoma važan. Tišina tokom bavljenja ikebanom je tako reći  obavezna.
Vreme posvećeno izradi ikebane je vreme  kada postajemo svesni svih lepota prirode na koje obično ne obraćamo pažnju zbog našeg brzog načina življenja. Čovek postaje strpljiviji i tolerantniji.

Ikebana je umetnost koja nas približava prirodi i koja doprinosi relaksaciji uma, tela i duše.
user posted image

user posted image

user posted image

< Poruku je uredio Jeca RR -- 16.3.2009 12:11:33 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Ikebana
16.3.2009 12:05:09   
Modessty
Da li je neko nekada negde probao ovo da radi?

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 2
16.3.2009 12:09:17   
Anoniman
Ne, a ti?

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 3
16.3.2009 12:11:44   
Mery
Ja imam drugaricu i puno puta sam je gledala kako pravi ikebane, tako je i meni palo na pamet da napravim sama sebi u kuci, kao da probam. Nije nimalo lako, nevjerujem da cu se usuditi ponovo pokusti.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 4
17.3.2009 3:49:37   
stella
Ja sam imala jednu kupovnu,pa kada je uvehlo cvijece,ja napravila od plasticnog.I bas je bila lijepa.Bacila sam je,jer mi je dosadila.

H A N A 26.09.2007

(odgovor članu Mery)
Direktna veza do poruke: 5
18.3.2009 11:23:12   
Modessty
Volim da petljam sa cvećem. grančicama, voćem.... ma šta god da nađem user posted image

Nisam nikad imala prilike da odem na neki kurs ikebane a baš bih violela!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu stella)
Direktna veza do poruke: 6
18.3.2009 12:09:02   
NadaR
Ikebane me odusevljavajuuser posted image
Probala sam da uradim nesto jednostavnije... rezultat i nije bio zadovoljavajuci...user posted image
Raspitacu se ima li kod nas kakav kurs... user posted image

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 7
16.2.2011 18:03:01   
Olga75
divna tema , volim ja da se igram sa cvecem i biljcicama.
Kupila sam onaj cvecarski sundjer i kad krene orezivanje i prvi cvetici bacam se u akciju .
Sundjer moze da se stavi bukvalno u sve , samo malo inspiracije i eto predivan ukras user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 8
16.2.2011 18:05:39   
madre
odlicna ideja, olgauser posted image mozda ti ukradem foruuser posted image vrlo verovatno...

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 9
16.2.2011 18:06:50   
Olga75
samo sundjer obavezno u neki celofan , ja glupaca kad sam prvi put pravila stavila na sto u dvoristu i sva zadovoljna pokapiram kako curiiii user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 10
25.5.2011 10:48:08   
Olga75
evo jedna moja ikebana , mislim prva ove godine do cveca iz moje baste user posted image

user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 11
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Majčinstvo posle 45: Da li je biološki sat...
Gotovo svako od nas poznaje nekoga ko je "imao sreću" i uspeo da zatrudni u svojim srednjim 40-im godinama. Te žene če...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Na odmoru sa decom odmorićete se 17 minuta...
Da li ste sreli roditelja kom nakon putovanja sa decom nije bio potreban još jedan odmor?

Anketa

Дојење.
Admin

Да ли мислите да је истина да што дуже жена доји, то је бољи имунитет детета?

Click Here