|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
12.7.2011 9:16:28   
jabudic
Ovako...user posted image
Na mnogo tema sam vec kukala da moj sin pije mnogo mlijeka, ali otkako su pocele ove vrucine njemu se sva ishrana svela na mlijeko, i to obavezno trazi "samo hladno meko"... Moze se reci da pojede jedan normalan obrok u toku dana (nekad ni toliko), a ostalo je rezervisano za mlijeko...
Svasta sam pokusala, da mu ne dajem, da mu oduzmem flasicu, da mu spremam nesto sto voli (a izbor je mali), ali on samo bude tuzan i nervozan, a ne pojede nista vise nego kad pije mlijeko...
Buduci da svi znamo da mlijeko na trzistu i nije neki kvalitet, iako vazi za zdravo i neophodno, zanima me koliko ono moze nadomjestiti energetske potrebe detjeta i u kojoj kolicini je preporucljivo (jer on pije minimum 1l)?

I zaboga, koliko piju vasa djeca? user posted image
Moze li da mu steti?
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
12.7.2011 12:15:41   
Vučko.ba.
Jabudic, ne znam (mislim nisam u toku koliki ti je sin, sorry user posted image ) ali logično je kada su vrućine da svi manje jedemo, a unosimo više tečnosti. E sad moja ćerka od 6 godina popije recimo oko litar jogurta kada su velike vrućine, a i mlijeka inače jako puno pije i uvijek je pila, dok sin od 3 godine popije čaja čini mi se kad su vrućine i više od litar, a mlijeko ne voli (na mamu user posted image ) samo naveče
E sada, znamo da ništa više nije zdravo, tako da ti nisam pametna al mislim da nije strašno

< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 12.7.2011 12:17:13 >


_____________________________

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
12.7.2011 12:19:08   
Anoniman
Kad bi bar mina svratila u temu user posted image ... Znam samo da stoji da se mleko malo sporije vari, drugo ne znam šta da ti kažem... Ali dobro je da unosi tečnosti po vrućinama, nadam se da tu spada i mleko user posted image

(odgovor članu Vučko.ba.)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
12.7.2011 13:02:00   
caca81
Ako je tvoj sin stariji od 6 meseci, svakako da mu mleko ne može biti zamena za obroke. Kvalitet mleka na našem tržištu nije nekog kvaliteta, ali mislim da ne može da mu škodi...sem variranja u težini. Znaš i sam da deca treba da imaju raznovrsnu ishranu. Ako ti je dete starije od 2 godine, znači i razumnije, može se naći rešenje i dogovor sa njim oko ishrane i količine popijenog mleka. Moja deca slabo piju mleko...uglavnom je to sa još nečim (tipa plazma keks ili neke žitarice), inače su uzrasta 3 i 9 godinna.

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
12.7.2011 13:18:28   
Anoniman
Evo šta meni pada na pamet: kao prvo, nisam sigurna koliko kalcijuma je previše za taj uzrast, sećam se da je dr meni rekao da u trudnoći ne uzimam dodatni kalcijum jer od njega kosti ostaju kraće i zdepaste. To se, naravno, odnosilo na kosti bebe u razvoju, u stomaku, a ne znam kakav efekat višak Ca ima na decu u tom uzrastu.
Druga stvar je apsorpcija gvožđa koju mlečni proizvodi usporavaju i do neke mere onemogućavaju, znači ako on stalno pije mleko, onda možda ne vezuje dovoljno Fe, što može da dovede do anemije.
A iskreno, znam da ti je strašno teško da se boriš sa njim i željom za mlekom, pogotovo sad pred porođaj, ali mislim da dete u tom uzrastu mora da ima barem tri čvrsta obroka, bez rasprave, ako već ne može da ima 5 sa nekim užinicama, pa nek mu ostane i mleko kao užina.
Nemoj da se ljutiš, znaš da ne mislim ništa lošeuser posted image

(odgovor članu caca81)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
12.7.2011 15:41:54   
vukosava
Mama mi kaze da sam bila takva ko tvoj sin. Samo mi daj meka.

"Preschoolers should not drink more than a maximum of 16-24 ounces (2-3 cups) of milk each day. After age two, give your child reduced fat milk (skim or 1% milk fat). Even kids' arteries can clog up if they eat too much saturated fat."

Americki pedijatri kazu - dete od dve godine ne vise od 0.7 l dnevno.

klikni

klikni

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
12.7.2011 15:55:01   
jabudic
Hvala vam svima na odgovorima...
Napisala sam da popije minimum 1l, ali to u prosjeku nije nikad ispod 1,5l .
Koliko god ga on volio mislim da je za 2 godine to previse. I nije to samo sad kad je vrucina, uvjek je pio mnogo, samo sto je ranije jeo nesto uz to, a sad se sve svelo samo na belo user posted image

Evo danas je i doruckovao i rucao, ali se prvo isplakao sto mu ne dam mlijeko, pa smo se dogovorili da posle jela moze da dobije mlijeko (smanjenu kolicinu). Meni se cini da on po citav dan misli samo o tome kad ce da pije mlijeko user posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
12.7.2011 16:08:58   
Didy
Jabude, ako sam dobro shvatila, on još uvek pije na flašicu. Možda nije toliko poenta u mleku koliko u flašici. Probaj da mu daš iz čaše mleko da pije.
Ja sam prošlog leta primetila da se Stefan naliva iz flašice bez kontrole. Ako mu naspem 330ml (doduše vode), on iskapi, ako mu naspem 125ml, on iskapi. Onda sam shvatila da to nije potreba, već navika i skroz sam mu izbacila flašicu i počela mu davati mleko na slamčicu, a vodu iz čaše bez slamčice i mnogo je smanjio, ali i dalje pije tečnosti više nego svoji vršnjaci, što mislim da je dobro. Nije uopšte dramio, posle mi je bilo žao što mu i ranije nisam ukinula flašicu.
Mleko nikad nije voleo previše, nedavno je imao neke afte u ustima i teško je gutao hranu, pa mu je valjda samo mleko prijalo. Poslednjih dana ako popije ukupno 2dl mleka i jogurta za ceo dan, valjda se zasitio. I ja sam čitala da više od pola litre mleka u tom uzrastu nije preporučljivo jer se smanjuje apsorpcija kalcijuma.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
12.7.2011 21:40:10   
jabudic
Didy, u pravu si, to je najvise zbog flasice, to mi je Nedja jos davno rekla, i ja mu je bila oduzela na 3 dana, ali on je bio toliko tuzan, i nista mi nije jeo, samo je na flasicu mislio. Ne znam da li moze da bude rano za to, ali stvarno mi je izgledao kao da mu je jos potrebna. Potrebnija nego ja... Nisam mogla da izdrzim, opet sam mu je dala, kad vec od dva zla biram manje, bolje da pije mlijeko, nego da ne pije i ne jede nista... Planiram da ga pustim do septembra dok prodju ove vrucine, a onda definitivno sklanjamo flasicu.
Pa kad vec ne mogu da mu je oduzmem, jos uvjek, zapitah se moze li mu skoditi... Nije on mrsav, kako slabo jede on super izgleda, ali vise mi raste u visinu, nego sto dobija na kg.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
12.7.2011 22:27:22   
Anoniman
Napravite plan, i držite ga se (vas dvoje zajedno). Dogovorite se da, recimo, do sredine avgusta pije na flašicu, pa onda druga polovina avgusta samo uveče pred spavanje, i onda od septembra nema više (znam ja šta znači praviti plan sa detetom, ne briniuser posted image bitno je samo da za dve nedelje možeš da mu kažeš sećaš se da smo pričali o tome). Objasniš mu lepo, pričaš mu priče o pokvarenim zubima, do septembra će ih već znati napamet, i onda jedan dan samo presečete, i nema povratka. Ješće kad ogladni, budi sigurna, i daj mu mleka iz čaše, manje će piti.

(odgovor članu jabudic)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
12.7.2011 22:29:52   
jabudic
Hvala ti, draga, udavih te ja sa mojom flasicom user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
12.7.2011 22:33:23   
Anoniman
Ja imam traume od skidanja sa flašice, razumem te skroz, ne sekiraj seuser posted image

(odgovor članu jabudic)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
12.7.2011 22:50:24   
Anoniman
Kada sam Luku vodila da primi MMR vakcinu, znači sa oko 14 meseci, rečeno mi je da sme da pije max pola litre mleka dnevno, u to su uračunati i svi ostali mlečni proizvodi. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
29.7.2011 9:30:14   
Inica
meni moja Ina (4godine) obozhava chokoladno mleko.. I to samo na slamchicu user posted image Ranije se budila u sred nocji, trazhi choko mleko, chak se i na razbudi dovoljno.. Jednostavno obozhava ga.. To joj dodje i kao zamena za slatko, koje stvarno malo jede... Ali smo svejedno redukovali na 3-4 dnevno.. i to posle svakog jela... da ne bi uticalo na njenu ishranu.. 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
17.8.2011 18:02:54   
jabudic
Ja samo da se pohvalim da smo skorasnji stomacni virus okrenuli u svoju korist i mlijeko sveli na minimum. Dobije 150ml ujutro, i toliko uvece. Jede dijete sve i svasta, ne mogu da ga prepoznam, cak je poceo i po komsiluku da otima hranu user posted image Mislim da mu je 300ml mlijeka dnevno sasvim dnevno, i ni za sta na svijetu mu ne bih opet dozvolila da zivi na mlijeku...

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
17.8.2011 18:37:40   
Verus
user posted image super jabudic

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
17.8.2011 18:59:55   
Anoniman
Jeeee, baš mi je dragouser posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
18.8.2011 9:48:39   
jabudic
Nedjo, hvala jos jednom user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
20.8.2011 22:02:14   
*milica*
Stefi pije domace mleko(od dede kupujemo) znam da je zdravo i kvalitetno 100% jer deda bas vodi racuna kako mu se Gospodja hrani.
E sad koliko je zdravo to sto Stefan sa svojih skoro 19 meseci popije 3-4 flasice leka dnevno-zaista ne znam...
Znam da to radi zato sto nista drugo ne jede....
pokusavam i mogu reci da mi uspeva da ga odviknem od mleka pa makar nista drugo i da ne jede...Za sad su mu dozvoljene najvise 2 flasice po 120ml mleka (uvece pred spavanje i ujutro ako se rano probudi) mislim da je to ok za sad...

_____________________________

Stefan i Sofija NASA SRCA DVA NAJDRAZA!!!!


(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
20.8.2011 22:09:58   
minavb
Ju, ja tek sad vidim ovu temu. user posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu *milica*)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
28.11.2011 13:21:26   
nada78
Ja svom sinu još uvek dajem adaptirano, nestle 1+ i za sad je tako. Bojim se da ne bude malokrvan kao što je većina dece mojih prijateljica i rodbine. Nije tako ni skupo, možemo da izdržimo pošto je hrana a ne neka nebitna i nepotrebna stvar.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
28.11.2011 13:50:04   
madre
bogi voli mleko, ali nije da ne moze bez njega. pije nestle junior 1+. napravim mu ujutru i uvece po 210ml, a popije koliko zeli... nekad sve, nekad mu ostane. a sto se tice toga koliko je zdravo, ja sam se recimo trudila da izaberem varijantu koja je bogatija vitaminima i gvozdjem i zato jos uvek pije adaptiranouser posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu nada78)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
28.11.2011 13:51:42   
vukosava
A zdravo je kako za koga. Mozda manje za one koji nisu tolerantni na laktozu...

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
28.11.2011 13:53:22   
nada78

IZVORNA PORUKA: madre

bogi voli mleko, ali nije da ne moze bez njega. pije nestle junior 1+. napravim mu ujutru i uvece po 210ml, a popije koliko zeli... nekad sve, nekad mu ostane. a sto se tice toga koliko je zdravo, ja sam se recimo trudila da izaberem varijantu koja je bogatija vitaminima i gvozdjem i zato jos uvek pije adaptiranouser posted image

Meni, pošto je ovo ipak jedno selo, svi tvrde kako ja preterujem i kako ne treba da pije taj "prašak". Ne znam šta da radim, stalno mislim kako možda nisam u pravu, baš ne znamuser posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Koliko je mlijeko stvarno zdravo?
28.11.2011 13:55:07   
nada78

IZVORNA PORUKA: vukosava

A zdravo je kako za koga. Mozda manje za one koji nisu tolerantni na laktozu...

Tetku mog muža je lečila jedna Ruskinja koja je tvrdila kako mleko nikako nije zdravo za odrasle. Jogurt i slično jeste,a mleko navodno nije. Ni pre ni posle nje nisam čula isto mišljenje.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ide zmija - VIDEO!!!
video
Malo zabave za najmlađe
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here