|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
18.1.2012 10:53:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bubulence

ema obozava jogurt, mislim da bi litru popila da joj dam... olga kako kukuruz? kada to se da se daje?

Pa kukuruz si uvela kroz pahuljice sad možeš kuvan i pasiran.

(odgovor članu bubulence)
  Direktna veza do poruke: 301
18.1.2012 10:59:20   
Olga75
Bubulence,  iskreno ne secam se kad sam joj prvi put dala bas kukuruz , bila je negde 7 - 8 meseci , skuvala sam ga i to sam ga duuugo kuvala ( onaj smrznuti secerac ) ispasirala ga , dodala malo pavlake i dala joj sa kuvanom piletinom kao rucak
a kad je stogao u klipovima , imala je dva donja zubica ( znaci oko 10 meseci ) onda sam joj dala tako na klipu skuvan , imala je zabavu celo poslepodne , glockala ga je i baaas uzivala user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 302
18.1.2012 11:03:58   
bubulence
hahaha, zamisli dam na klipu a ona nema ni jedan zubic...
gg znaci moze vec?

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 303
18.1.2012 11:06:57   
Anoniman
Ma da... I ja ću mojoj da dam ovih dana, žao mi što se ne setih ranije user posted image

Direktna veza do poruke: 304
18.1.2012 12:46:16   
ishler
Kada ste dali gluten i u kom obliku
Mislils sam bebi da dam kacamak ili palentu,ali i oni imaju gluten jer se melju sa psenicom u istom mlinu,pa sam zbunjena sta prvo dati?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 305
18.1.2012 12:48:52   
minavb
Kačamak ili palentu? Pa to je isto, mislim, od iste je namirnice.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 306
18.1.2012 12:49:24   
Anoniman
Nisam dala gluten. A to što se melje u istom mlinu kapiram da je u zanemarljivim tragovima. Tako da ja dajem kačamak a za palentu sam već pisala da neće ni da okusi...

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 307
18.1.2012 12:53:44   
ishler
Pa imam i palentu tj. z.kukuruz a i beli,pa sam mislila nesto od toga,a shvatih da nisam dala glutenuser posted image
A brasno belo koje imam mislim da ima dosta glutena,jer covek koji melje melje sve u istom mlinuuser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 308
18.1.2012 13:42:16   
minavb
U svakom slučaju, gluten se može uvoditi posle navršenih 6 meseci.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 309
18.1.2012 13:54:10   
Ivana.
Mina, hvala ti puno. user posted image

Pokusali smo jutros prvi pravi dorucak, ma ni da okusi. Pravila sam joj palentu sa kiselim mlekom. Moguce da sam joj stavila puno kiselog mleka, pa joj je kisilo. Sutra cu da probam sa mladim sirom.

Ja sam joj gluten uvela kroz 7 korn pahuljice, u pocetku po jednu kasiku u vocnu kasu, a kasnije napravim kasicu sa mlekom. A kukuruz i ja dajem. Kupim onaj smrznuti secerac, skuvam, i propasiram sa jos nekom povrckicom i mesencetom. E to voli. Mada sam primetila da voli bljutave stvari da jede.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 310
18.1.2012 13:55:33   
minavb
I moje dete je volelo bljutave stvariuser posted image Jesi li palentu miksovala, možda je neće zbog teksture?

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 311
18.1.2012 14:16:50   
Ivana.
Jesam, rucnim blenderom sam joj napravila kao kasicu. Ma nesto mi se mrstila, garant joj je kisilo. Videcu sutra, probacu sa mladim sirom. 

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 312
18.1.2012 14:25:36   
bubulence
Emi sam uvela plazmu pre skoro mesec dana a plazma sadrzi gluten... e sad, ja njoj stavim samo jednu kasicicu plazme u jabuku npr jer drugacije nece da je jede.. i probala sam sa bananom... li u svakom slucaju joj nista ne fali...

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 313
18.1.2012 14:29:03   
limunada
Bubi nista joj nece biti.Nikoli sam i ja tako pravila al sam prestala posto je od keksa tvrdo kakio a sad mu ponekad dam mada sad jede sve pa mu ni nepravim kasice jedino moram kupiti blender pa sokice da pravim.

Nikola 25.02.2011 :)

Srecna vam svima 2012 god.neka se radja sto vise bebica :)))

Direktna veza do poruke: 314
18.1.2012 15:51:04   
Ivana.
Da li moze u vocni jogurt da se stavi malo pahuljica ili keksa da ga zagustim? Kupila sam onaj jogood od jabuke i kruske, pa bih joj ubacila malo. 

(odgovor članu limunada)
Direktna veza do poruke: 315
18.1.2012 15:57:15   
Ivana.
E da, i kako ste vi spremale kupus? Mislila sam sutra da joj premijerno dam kupus, pa ne znam kako je najbolje da ga spremim.

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 316
18.1.2012 20:04:18   
mikica sa
Jeste li ikako davale jogurt za veceru? Ivana, ja Luki jos nisam kuous davala, nekako mi se cini da je tezak user posted image

< Poruku je uredio mikica sa -- 18.1.2012 20:05:16 >

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 317
18.1.2012 20:28:07   
minavb
Ja sam kupus tamo negde sa 8 meseci dala. Obican kuvani sladak kupus.

(odgovor članu mikica sa)
Direktna veza do poruke: 318
18.1.2012 21:01:45   
Yula
Sta od namirnica moze vec od 8 meseci, sto ranije vec nije uvedeno?

Interesantno mi to da bebe ne tretiraju isto palentu i obicno belo projino brasno, kako se kod mene zove. Mozda cu i ja da probam mom sincicu da dam malo i tog belog kukuruznog da proba. I kako uopste da znam kako izgleda reakcija na gluten, na koji nacin bebe mogu da je ispolje, zna li ko?

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 319
18.1.2012 21:06:07   
Yula

IZVORNA PORUKA: Olga RR

Bubulence,  iskreno ne secam se kad sam joj prvi put dala bas kukuruz , bila je negde 7 - 8 meseci , skuvala sam ga i to sam ga duuugo kuvala ( onaj smrznuti secerac ) ispasirala ga , dodala malo pavlake i dala joj sa kuvanom piletinom kao rucak
a kad je stogao u klipovima , imala je dva donja zubica ( znaci oko 10 meseci ) onda sam joj dala tako na klipu skuvan , imala je zabavu celo poslepodne , glockala ga je i baaas uzivala user posted image

Ovo je bas sjajna ideja za kukuruz secerac! Moracu da ga potrazim ovde zamrznutog, ali ne secam se da sam ga vidjala, znam da ima u konzervama, ali ne zellim bebi da dajem hranu iz konzerve.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 320
18.1.2012 21:30:55   
mikica sa
Yula, ja ne znam kako je kod vas ali ovdje ja nadjem kukuruz secerac u pakovanju od dva komada u Lidlu. nije zamrznut nego svjez pa probaj da potrazis.user posted image

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 321
18.1.2012 22:01:11   
Yula
imam i ja lidl u blizini, ali se ne secam da sam vidjala svez kukuruz, bas cu da potrazim.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu mikica sa)
Direktna veza do poruke: 322
19.1.2012 9:33:23   
Anoniman
Kad može da se daje mango?

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 323
19.1.2012 14:24:26   
minna
Ja sam mango dala negde oko 8og meseca cini mi se

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 324
19.1.2012 14:52:57   
dejana007
i ja dala mango vec dva puta, pocela od pocetka 8-og. inace davala mu kelj, ali ne kupus.

i da vas pitam dal je o.k da se bebi daje kupljen kompot tj voce iz kompota? rekoh da mu uzmem breskvu, kajsiju u tegli bez konzervansa.

< Poruku je uredio dejana007 -- 19.1.2012 14:54:01 >

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Bebin plač i grčevi: naša neispričana priča
Mirna beba koja samo sisa i spava..promeškolji se po koji put, pa nastavi da pajki. Budi se da siki, i podeli mami i tat...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here