|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Azoospermija
29.4.2016 23:08:09   
17 joka

IZVORNA PORUKA: marija19

17 joka, zao mi je sto vam nije uspelo. Ali kao sto si vec rekla nade uvek treba da ima. I mi smo se odlučili za donaciju, pa me interesuje gde ste vi radili, da li ste zadovoljni da klinikom? Pozdrav



Mi smo isli u Prag klinika se zove Europe IVF Internacional, zadovoljni smo klinikom, samo eto jedina zamerka je sto nas nisu posavetovali da uradimo sve ove ostale analize na antitela trombofilije, mada svuda cekaju par neuspeha ili pobacaja pa daju da se to odradi.

mi smo odlucili sledeci put da okusamo srecu u PFC

Asja, odradite punkciju- biopsiju idite na Micro tese pa ako i tad bude isto donacija nije nista strasno prolazis sve isto, sa ovim problemom nas ima bas punooo, samo hrabro, glavu gore i u pobede

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu marija19)
Direktna veza do poruke: 276
   RE: Azoospermija
2.6.2016 20:22:21   
vesnam
Evo i nas posle famozne mocro tese, urađena pre par dana ništa nisu našli. Hormone smo doveli u ravnotežu terapijom, sve je bilo ok, i ništa. Zajedničku bebu nećemo moći da. Imamo dok se ne pronđe neki novi način pravljenja dece. Doktora Emrea bi svina preporučila, vrhunski stručnjak i profesionalac, i ponavljaam, nemojte da gubite vreme, pravac mokro tesa, to je trenutno jedini način da se što pre reši ova naša situacija. Ako bilo koga bilo šta zanima neka slobodno piše na pp, ne znam baš pravila foruma, da ne ispadne da nekog reklamiram. Svima želim puno sreće u borbi sa azooo, i nadam se da ćete pobediti.

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 277
   RE: Azoospermija
2.6.2016 20:27:30   
17 joka
Vesnam draga moja neopisivo mi je zao i veruj da znam sve sto osecate user posted image

vi niste za donaciju?

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu vesnam)
Direktna veza do poruke: 278
   RE: Azoospermija
2.6.2016 20:52:45   
vesnam
Ne znam... ja sam pre za donaciju nego usvajanje, mm kaže da mu je sve jedno, kako ja hoću... ne znam da se malo sredimo pa ćemo videti šta dalje, ovo je stvarno da ni neprijatelju ne poželiš

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 279
   RE: Azoospermija
2.6.2016 21:11:06   
17 joka
Draga, prvo se sredite psihofizicki i polako u nastavak borbe

donacija je isto kao i da radite vi, sve prolazite sto bi i ovako prosli, to ce biti vase dete ti ces ga nositi 9 meseci

nase iskustvo je bas fino i veruj nista strasno,a mnogo je drugacije od usvajanja

samo budite hrabri, budite jedno drugom najveca podrska i uspecete nije bitno na koji nacin bitno je doci do cilja

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu vesnam)
Direktna veza do poruke: 280
   RE: Azoospermija
11.11.2017 17:44:28   
Crvena devojka
Pozdrav svima.MM je dijagnostifikovana azospermija bez ijednog jedinog spermatozoida,FSH mu je umesto do 11.1- 30.4! Vidim da su dijagnoze sa ovako visokim fsh porazavajuce.Očajna sam ne znam ni gde ni šta dalje :( kod urologa tek idemo za par dana opet sa ovim nalazima,o D terapije je dobio proxeed

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 281
   RE: Azoospermija
4.1.2018 10:12:47   
Bojana12
Cao. Nova sam na forumu. Mom muzu je dijagnostifikovana azoospermija. Radili smo briseve i svi su uredni, malo je fsh visok, a inhibin b je nizak. Doktorica nam je dala sada da radimo kariotip, mikromodel y, slobodni testosteron, glikemiju i suk i da prima muž Nekcije pregnyl 5000 tri dana pa posle opet da uradi slobodni testosteron. Kaže tada će znati šta i kako dalje. Mene zanima može li se lijekovima popraviti i ostati trudna prirodnim putem? Očajna sam ne znam kako i gdje dalje i šta da radimo. Pregny nemamo gdje naći. Svagdje nam kažu da ga nema već godinu dana na tržištu. Imate li vi savjet i da li postiji lijek za azoospermiju 😔

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 282
   RE: Azoospermija
4.1.2018 11:39:32   
Maraj
Bojana vidi po privatnim apotekama. Ima onih koje drze "na crno" .
Jeste li radili punkciju testisa. Moji prijatelji su isto imali tu dijagnozu. Radili su punkciju i nadjeni su spermatozoidi. Tako da ne gubite nadu. Oni su na kraju radili vto. A ostatak spermatozoida samrzli.

(odgovor članu Bojana12)
Direktna veza do poruke: 283
   RE: Azoospermija
4.1.2018 21:49:18   
Bojana12
Nismo radili punkciju, prije dva mjeseca smo otkrili dijagnozu i bili u šoku. Za sada nam je doktorica dala te neke nalaze da radimo i pregnyl i kao tada će znati u kom smjeru idemo ( bar je tako rekla nadam se da nas neće zavlačiti). Strah i napetost su ovladali. Ne znam da li trebam i ja početi da se testiram, gdje ići na umjetnu imam toliko pitanja a nigdje odgovora.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 284
   RE: Azoospermija
4.1.2018 22:15:12   
Maraj
Bojana da ne gubite vreme najbolje bi bilo odma otici na kliniku koja se bavi sterilitetom i vto.

(odgovor članu Bojana12)
Direktna veza do poruke: 285
   RE: Azoospermija
4.1.2018 22:25:42   
Bojana12
Mene je strah ne znam da li će nam ovo pomoći. Ne bih da se zavlačim a da na kraju ništa od toga ne bude. Strah me svega sto ide i poraza i neuspjeha. Doktorica kaže da fsh nije Puno visok, a inhibin b je bas nizak. Molim se samo da nije genetika. Koja je bolnica najbolja za umjetnu oplodnju?

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 286
   RE: Azoospermija
4.1.2018 22:51:49   
Maraj
Bojana ne znam odakle si... ja sam u Beogradu radila vantelesnu. I uspela je...
Hocu samo da ti kazem da ne ides tj da ne idete kod raznoraznih "strucnjaka". Mi smo to radili. Na kraju je ispalo da smo samo vreme gubili. Zato ti kazem otidjite na kliniku koja se bavi sterilitetom. Oni imaju strucnjake iz svih oblasti koje se bave sterilitetom, pa vam se mogu u potpunosti posvetiti.

(odgovor članu Bojana12)
Direktna veza do poruke: 287
   RE: Azoospermija
4.1.2018 23:00:19   
Bojana12
Mi smo iz Bosne. Išli smo kod nas ovdje doktorima bez uspjeha, pa smo bili skoro kod doktorice svetlane vujovic. Hvala vam na trudu i odgovoru. Stalno smo kao u nekom mraku sada bar znam gdje da se usmjerim. Potražiti ću klinku koja se bavi sterileteom. Nadam se da ćemo i mi ubrzo imati dobre vijesti. Još jednom vam hvala na savjetu.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 288
   RE: Azoospermija
4.1.2018 23:06:18   
Maraj
Bojana ja koliko znam u Banja Luci ima klinika za vantelesnu. I mislim da pokrivaju jedan pokusaj preko fonda. Vidi, raspitaj se. Nemojte gubiti nadu. Saljem vam zagrljaj

(odgovor članu Bojana12)
Direktna veza do poruke: 289
   RE: Azoospermija
4.1.2018 23:10:30   
Bojana12
Da ima znam.pravo je na dva pokušaja besplatna ali sve to bude bez uspjeha. Znam dosta takvih slučajeva mada sa drugom dijagnozom. Negdje sam dizala da je prag ili Maribor dobar po pitanju azoospermije. Hvala Vama puno i sve najbolje.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 290
   RE: Azoospermija
5.1.2018 8:30:02   
Maraj
Mislila sam da ako vam je blize, obratite se njima, u vezi azospermije. Da vidite kakve su njihove tehnike, da li rade punkciju i ostalo.
Prag jeste dobar sto se azospermije tice. Ali oni rade donaciju koliko ja znam, pa su oni zbog toga dobri. Ne znam koliko rade na popravljanju spermigrama.
Mozes im pisati mejlim i pitati. Odgovorice ti. Samo im posalji neke nalaze u prilogu

(odgovor članu Bojana12)
Direktna veza do poruke: 291
   RE: Azoospermija
5.1.2018 9:29:41   
Bojana12
Najbolje bi bilo da se raspitam pa onda da vidim u kom smjeru da idem. Lijep pozdrav za vas

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 292
   RE: Azoospermija
5.1.2018 22:29:16   
vocicana
Bojana12 samo polako. Neka suprug prodje stimulaciju, potrudite se da nadjete pregnyl, samo korak po korak. Suprug moje mnogo dobre prijateljice imao je azospermiju, imali su 4 vto, ostala je trudna prirodno. Isti postupak je i on imao, nemoj gubiti nadu, sve ce doci na svoje. Maraj ti je lepo napisala, punkcijom testisa se obicn nadju spermatozoidi, koji se mogu iskoristiti za in vitro postupak. Posle toga najvaznije je da si ti ok i da tvoja materica to prihvati u postupku. Veliki zagrljaj za tebe. Koleginica je radila dve vto u Mariboru.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Bojana12)
Direktna veza do poruke: 293
   RE: Azoospermija
5.1.2018 22:34:50   
Bojana12
Hvala Vam puno. Danas smo uspjeli naručiti pregnyl pa čekamo da stigne. Trebao bi sledece sedmice. Čim stigne idemo raditi ove nalaze. Hvala puno na savjetima jer ovo mi je sve novo i stvarno nisam imala nade. Sad je imam bar malo. Šaljem vam pusu 😘

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 294
   RE: Azoospermija
30.3.2018 20:38:01   
Lora2
Zdravo svima,
Vidim da niko dugo nije pisao na ovu temu ali se nadam da ce se neko od pojaviti....Znacio bi mi savet od nekog ko je vec prosao sve ove "muke".Mi imamo slicaj azoo - visoki FSH.Moj muz je pre nekih godinu dana odradio biopsiju i nadjeni su mu samo neki zaceci spermatozoida u nekoj ranoj fazi- ocena 3 od mogucih 10... Uglavnom nije nadjen materijal za VTO.Nakon toga doktor prepisuje terapiju koja uzasno dugo traje...preko godinu dana.Prvi deo je pregnil nakon toga garmin i clomifen,a sada je su na redu neke nove inekcije...izmedju svega toga prave se pauze od po 2 meseca i onda ide "udarna" hormonska terapija pa ponovo biopsija. Doktor nam je rekao da sad u medjuvremenu odradimo ponovo Fsh da vidimo da li ima neke promene,a on je jos veci.user posted image Dr na to nije nista rekao vec samo da nastavimo sa prepisanom terapijom i da trebamo biti uporni.Iskreno ,ovo sad me je dosta obeshrabrilo i nisam bas sigurna da cw ista biti od toga,a najgore je sto uzasno dugo traje .Interesuje me da li je neko od vas mozda imao iskustva sa ovakvom vrstom terapije ? Takodje me interesuje kad su ovakvo slucajevi u pitanju postoji li neka bolnica ili neki doktor bilo ovde bilo u drugoj zemlji koji je na "dobrom glasu" ?Iskreno,ako bi oper morali da prolazimo sve ovo zelela bih da je to na nekom dobro proverenom mestu,pa i ako ne uspe bar da znamo da smo probali.
Hvala unapred.user posted image

(odgovor članu Bojana12)
Direktna veza do poruke: 295
   RE: Azoospermija
13.5.2018 1:06:42   
djevica
Lora2 evo ja cu ti ispricati svoje iskustvo...moj muz ima azoo.24.4 mu je radjena micro tesa i hvala Bogu nadjeni su spermiji,radjena u Mariboru dr.Milan Reljic kojeg iz sveg srca svima preporucujem...prije op radio je sve moguce pretrage od hormona,genetickih testova,hepatitisa,hiv itd.tako da toplo ti preporucujem Maribor i zelim vam svu srecu svijeta i svakome bih preporucila odmah microtesu,biopsiju odmah odlozite please jer to je naslijepo trazenje a dosta ostecuje...

< Poruku je uredio djevica -- 13.5.2018 1:09:59 >

(odgovor članu Lora2)
Direktna veza do poruke: 296
   RE: Azoospermija
13.5.2018 10:48:59   
Lora2
Djevice hvala ti na odgovoru.
Upravu si ovo je veoma mucno i iscrpljujuce.Na moje pitanje da li postoji neki nacin da u toku sve ove terapije proverimo na neki nacin ima li ikakvog napretka pre ponovne biopsije on mi je rekao da nema,da bi sad nakon skoro godinu dana rekao da ponovo vadimo hormone,koji su jos gori ,ne znatno,ali u svakom slucaju nisu ni bolji. Malo mi je suludo da "lecis" nesto a nije ispitano koji je uzrok u pitanju.Iskreno mi deluje kao - ajde da ga natrpamo sa svim mogucim lekovima pa mozda nesto bude delovalo... A sa druge strane sta drugo da radimo nego da slusamo doktore i nadamo se najboljem... Da li ste vi odatle ,jer smo mi iz druge drzave tako da ne znam da li je komplikovana procedura i da li imas neki kontakt ?Mozes mi napisati u pp.
Hvala jos jednom puno na odgovoru.

(odgovor članu djevica)
Direktna veza do poruke: 297
   RE: Azoospermija
14.5.2018 21:27:39   
djevica
Lora2 pisala sam ti pp ne znam dal si dobila al nema veze moze i ovako...ja sam od prosle god ovdje u Mb a muz 2god i imamo sva prava,imamo 6x besplatnih vto i svega sto se tice neplodnosti...microtesa je u bosni 2500km a muz je uradio besplatno a ne znam kako i koliko kosta ako neko dolazi ovamo da se lijeci...ja bih ti samo rekla guglaj guglaj i guglaj,raspituj se,mi smo int naopacke prevrnuli i nassli da je biopsija posljednja sto dosta ljudi ne zna bas s mojim muzem je bio covjek kojem su radili biopsiju i nisu nista nasli jer to je trazenje naslijepo a mi smo odmah od dok zahtjevali microtesu mada i tu zna bit da se ne nadju al Boze moj zavisi zbog cega je doslo do azoo...pitaj slo jos ako te sta zanima

(odgovor članu Lora2)
Direktna veza do poruke: 298
   RE: Azoospermija
16.5.2018 13:56:19   
Sunce2010
Mogu da ti kucam privatnu porku,potrebna mi je jedna informacija?Kako da te nadjem?

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 299
   RE: Azoospermija
16.5.2018 15:55:27   
djevica
Sunce2010 jel mene trebas😊 pisi slobodno

(odgovor članu Sunce2010)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here