|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kultura vagine
14.7.2009 16:40:33   
samina
Pre dva meseca sam dobila svrab i peckanje na vagini.Otisla sam kod ginekologa koji mi je ispisao samo jednu vaginaletu(zaboravila kako se zove),koja mi nije pomogla.Zatim mi je dao Kanesten vag.krem.Ni to mi nije pomoglo.Moram da na pomenem da mi organizam luci vise sekreta vec 15 god.sto su rekli da je normalno i do sada nisam imala problema.Po uputstvima ginekologa nosim samo pamucan ves,perem genitalije sa sebamed sapunom,uradjena urino kultura,krvna slika(sve je uredu).Nakon svega isla sam 3 puta kod ginekologa na neko zaprasivanje posto je on rekao da je naj verovatnije poremecaj gljivica i bakterija,bez da je uzeo briseve.Posle ovih terapija ja jos uvek oset_im blag svrab,sto sam i rekla ginekologu i trazila sam da mi uradi briseve.Nalazi glase ovako:KULTURA VAGINE-STAPHYLOCOCCUS SPP.(KOAG.NEG.),Direktan mikroskopski preparat:Odsustvo polimorfonukleara,prisustvo epitelnih celija i laktobacila.KULTURA CERVIKSA-BAKTERIOLOSKA KULTURA OSTALA BEZ PORASTA.,Direktan mikroskopski preparat:Redak epitel.Ginekolog kaze da je sve uredu,da svaki dan stavljam tampon namocen u jogurt koji sadrzi laktobacile i ako mi nebude skroz dobro da mu se javim.Kaze da vagina treba da ima svoju kiselost.Jedna moja rodjaka je umesto jogurta koristila LACTOGIN vaginalete.Molim vas da mi kazete sta bi bilo naj bolje da radim,kakve vaginalete da koristim,ili da pijem LACTOGIN tablete.Sobzirom sa su mi nalazi uredu sta bi to moglo biti kod mene.Jos da napomenem da kod nas u mestu se zakazuje svaki pregled,a vecina ginekologa vas samo skine sa dnevnog reda.Da se lecim privatno nemam para.Ocajna sam.
Samina

< Poruku je uredio Lu RR -- 18.2.2011 9:06:25 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Potrebna pomoc
14.7.2009 19:49:56   
Kiki BG
moja prijateljica je imala slican problem- jeste da svaka vagina ima svoju kiselost koja moze biti narusena od raznih uticaja. Koristila je JOGURT i veruj mi pomogao joj je! ja ne znam sta vise da ti kazem sem da poslusas ginekologa i probaj sa jogurtom!

Nadam se da ce ti pomoci! Drzim ti palceve!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu samina)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: zahvalnica
14.7.2009 22:16:43   
samina
Kiki,hvala ti puno na pomoci.Vec sam pocela sa terapijom.Nadam se da ce mi pomoci.Pozdrav
Samina

(odgovor članu Kiki BG)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: zahvalnica
15.7.2009 1:17:42   
Kiki BG
ma nema na cemu, samo da ti se to srediuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu samina)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Kultura vagine - zvuči smešno, al' je ozb...
15.7.2009 8:48:30   
guppy RR

draga samina,

savetujem ti da pročitaš temu
Koristite li intimni sapun <-- KLIK

(odgovor članu Kiki BG)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Kultura vagine - zvuči smešno, al' je ozb...
15.7.2009 8:54:04   
oliveradj
Ja sam pila LACTOGIN kapsule, ima uputstvo piju se nekoliko u sredini ciklusa i davno sam probala sa jogurtom i on je ok.

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Kultura vagine - zvuči smešno, al' je ozb...
10.8.2009 18:45:32   
samina
Drage moje,
Evo mene opet sa istim problemom,blagi svrab i peckanje se vratilo.Nemam vise snage da idem kod ginekologa.Pocela sam terapiju sa jogurtom,a ako mi to ne pomogne prelazim na LACTOGIN.Samo neznam da li su bolje tablete ili valginalete?Ako i to ne pomogne nema mi druge nego pravac DR.Gin.Dosta sam pretrazivala o ovom problemu i u vecini slucajeva kada su svi brisevi i nalazi u redu,problem se javlja usled pada imuniteta,stresa.....Da li je neko od vas koristio neku drugu terapiju i da li je pomogla?Hvala svima na odgovorima!POZDRAV za KIKI!

Samina

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Kultura vagine - zvuči smešno, al' je ozb...
10.8.2009 18:57:44   
Zoka81
Draga samina,
godinama sam se mucila sa tim kao i ti. Nema sta nisam probala i stavljala, ma stvarno svasta.
Dva puta nedeljno sam visila kod ginekologa i veruj mi da sam mog doktora poslusala tada ne bi se toliko namucila. Sve je to draga do partnera....Veruj mi. POsalji tvoj partnera na kontrolu pa ces videti. Nije tebi nista, on siguno ima neku infekciju koju tebi stalno prenosi. Ja sam pokusavala i nedeljama da nespavam sa njim samo da vidim dal ce mi biti bolje i nije bilo zato nisam u pocetku verovala kada mi je ginekolog govorio da je kod mene sve ok. Od kada se moj tadasnji partner kontroliso i nasli mu neke bakterije koje je lecio,od tada ja nisam imala nikakav svrab inikakvu infekciju vise. Uvek sam kupovala ekstra sapune za dole a sada sta god da koristim nikada to vise nisam osetila. sada imam novog partnera i evo za ove 3 godine nikada jos to nisam dozivela. jel moguce da tvoj muz ima jos neku pored tebe? Ja sam mog tadasnjeg partnera tako uhvatila da me je prevario"!!!!!!

(odgovor članu samina)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Kultura vagine - zvuči smešno, al' je ozb...
10.8.2009 19:13:07   
Nensi*
Ja sam isto imala problema sa svrabom i peckanjem,a od kad koristim ovo,sve je ok user posted image
user posted image

I ne mora da znaci da je dragi vara,hiljadu razloga mogu da dovedu do svraba,a to su tange,ves koji nije pamucan,ako se prasak ili omeksivac ne isperu dobro,uzana garderoba,dnevni ulosci,i td... Sve mi je to dr rekla,izbacila sam tange,nosim samo pamucni ves,vise ne nosim uzane farmerke,a pila sam i Lactogyn koji je fenomenalan,bar je meni pomogao...
Draga Samina,nadam se da sam malo bila od pomoci user posted image

(odgovor članu Zoka81)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Kultura vagine - zvuči smešno, al' je ozb...
10.8.2009 19:23:27   
Zoka81
Mozda imas pravo ali ja onda ne razumem zasto nije uvek imala problema.Ako neko takve stvari ne podnosi ili je alergican onda se to pokaze stalno a ne ponekad.
Ja sam rekla kako je bilo kod mene.... I verujem da je kod vecine taj isti problem!!!
Meni je mama rekla i da je svinjska mast oprana u 9 voda isto jako dobra ko ima takvih problema. Meni nije pomogla na primer u tome ali u drugim stvarima jeste.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Kultura vagine - zvuči smešno, al' je ozb...
10.8.2009 19:30:47   
Nensi*
Pa dobro,ja sam napisala da ne mora da znaci da je to u pitanju,kod mene je bio problem zbog ovog sto sam navela,ona najbolje zna sta joj smeta a sta ne,a ako imalo sumnja na partnera,neka insistira da i on ide na pregled,to je najbolje...

(odgovor članu Zoka81)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Kultura vagine - zvuči smešno, al' je ozb...
11.8.2009 8:25:51   
samina
DRAGE MOJE,
Iskreno i bez zavijanja stvarnosti znam da me partner nevara.Nisam od onih koje nece priznati istinu samo da bi ispalo da je kod mene sve uredu!Moj partner ima takvo radno mesto koje zahteva da se on svaki dan na poslu istusira i te onda dolazi kuci.Mi smo u braku 6 god.i otaj posao je radio i pre nego sto smo se upoznali.Po njegovoj prici uslovi za higijenu su katastrofalni.Kupatila se ribaju svremena na vreme,i licno mislim ako je i problem do njega,da je mozda navukao neku infekciju tamo u firmi gde se tusira ili ide na wc.Ja cu probati sa LACTOGIN tabletama,a ako mi i one ne pomognu odoh kod DR.Gin.Jos da na pomenem da su mi prosli put brisevi bili uredu(kontrola obavljena pre mesec dana),zato i mislim da mi partner uredu,jel logicno je da ima neku infekciju da bi je imala i ja kada su mi uzimali briseve.Ako zavrsim kod DR.Gin.obavezno cu da trazim kontrolu briseva(ovo govorim posto kod nas u mestu i nisu bas Gin.azurni),pa ako nalazi pokazu neku infekciju icice i partner na kontrolu.Uzrocnika svraba i peckanja je mnogo,i samo je stvar da se otkrije pravi.
Veliki pozdrav svima!

Saminauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Kultura vagine - zvuči smešno, al' je ozb...
3.9.2009 14:40:28   
samina
Drage moje,
Evo ja zavrsila kod ginekologa jer mi jogurt terapija nije pomogla.Uzet bris cerviksa,vaginalni,PAPA test(posto mi je doktorica pronasla ranicu na grlicu materice-terapija-POLYGYNAX vaginalete),i obavezna kontrola za 7 dana.Na kontroli ce mi raditi KOLPOSKOPIJU.Suprug je dobio uput da uradi urinokulturui spermokulturu.
Sve u svemu od zadnje posete ginekologu do sada,a proslo je oko dva meseca ja sam zaradila ranicu na grlicu materice,sto u mom slucaju znaci,a mislim i na ostale,da svaku promenu treba da shvatimo ozbiljno, i da se odmah treba obratiti ginekologu.Nadam se da ce mi data terapija pomoci,i da ce mi ranica proci do sledece kontrole.Zaboravih da napomenem da sam promenila ginekologa,tj.zena ginekolog i sa onim predhodnim nemoze da se poredi,ova zna svoj posao.
Drage moje Kultura vagine zaista zvuci smesno,ali je vrlo ozbiljno.

Pozdrav svima,

Samina

(odgovor članu samina)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Kultura vagine - zvuči smešno, al' je ozb...
3.9.2009 14:56:43   
oliveradj
Od čega dolazi do ranice na grliću ne znam jer postoji tema jel zna neko?

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu samina)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Kultura vagine - zvuči smešno, al' je ozb...
3.9.2009 15:09:20   
Brand new mama
Ima tema,ali meni ´cijel dan nece da linkuje.Ukucaj u pretrazivanju.Ja nisam imala, ali mm sestra ima sad-smatra doktor da je zbog hormonskog disbalansa,a i moja sestrica je imala,ali zbog jake kandide(mislim da je to bio razlog,ali bas je bila mlada).

_____________________________

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Kultura vagine - zvuči smešno, al' je ozb...
3.9.2009 15:52:40   
Lilly*
Sada u ovoj priči meni nije jasna jedna stvar. Ranica ne izaziva svrab. Polyginax će uticati i na bak. i na gljivice ukoliko su prisutne. Takodje nisam znala da postoje Lactogyn vaginalete user posted image Znam da postoje kapsule i one služe za obnavljanje vaginalne flore i njih možeš uzimati bez obzira na terapiju. Takodje i jogurt je svakako dobar a uloga mu je ista. Mislim da tvoj muž mora obavezno uraditi analizu, jer možda ti on stalno vraća neke bak. kada se ti izlečiš. I ukoliko ima bak, to ne znači da te vara user posted image

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Kultura vagine - zvuči smešno, al' je ozb...
3.9.2009 17:37:29   
Verus
zavisi...nekada same se stvore, a uglavnom su od HPV koji moze da izazove promene na grlicu, a ako je to u pitanju i ne sredi se onda i rak grlica materice...
IZVORNA PORUKA: oliveradj

Od čega dolazi do ranice na grliću ne znam jer postoji tema jel zna neko?

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Kultura vagine - zvuči smešno, al' je ozb...
4.9.2009 11:42:40   
samina
E SAD MENI NIJE JASNO STA JE TO HPV KOJI IZAZIVA RANICE NA GRLICU MATERICE.POLYGYNAX SAM DOBILA DOK MI NALAZI NEBUDU GOTOVI.NADAM SE DA CE SVE BITI U REDU.POZITIVNO RAZMISLJAM,I SAMO VEC JEDNOM DA SE IZLECIM.PREDPOSTAVLJAM DA KADA BRISEVI I PAPA TEST BUDU GOTOVI DA CE GIN.MOCI DA MI DA ADEKVATNU TERAPIJU.JEDNOM NACISTO MORAM DA BUDEM DA LI SAM NAVUKLA NESTO,ILI JE SAMO POREMECAJ PH VREDNOSTI VAGINE.TOLIKO VREMENA PROVODIM KOD GIN.DA BI VEC MOGLI I DA ME ZAPOSLE.
NADAM SE SKOROM IZLECENJU.
IMA RAZNIH FORUMA NA KOJIMA MOZETE PROCITATI SVE STA VAS INTERESUJE A VEZANO JE ZA ZENSKE PROBLEME.LICNO ODLAZIM NA ONE NA KOJIMA  LEKARI GIN.DAJU SVOJE ODGOVORE.

I NARAVNO DA NIJE PRAVILO DA AKO MUZ IMA NEKU INFEKCIJU DA VAS VARA.
POZDRAV SVIMA!

SAMINA

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Kultura vagine - zvuči smešno, al' je ozb...
4.9.2009 11:46:53   
Brand new mama
HPV-humani papiloma virus,trenutno se smatra jednim od najcescih uzrocnika raka grlica materice

_____________________________

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu samina)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Kultura vagine - zvuči smešno, al' je ozb...
8.9.2009 15:07:35   
samina
ZDRAVO DRAGE MOJE,
MOJI NALAZI BRISEVA SU GOTOVI:KULTURA VAGINE-STAPHYLOCOCCUS SPP.(KOAG.NEG)
KULTURA CERVIKSA-STAPHYLOCOCCUS AUREUS(URADJEN I ANTIBIOGRAM),NALAZI SUPRUGA SUTRA GOTOVI(RADIO URINO I SPERMOKULTURU),U CETVRTAK IDEM KOD GIN,DA ODNESEM NALAZE I DA MI URADI KOLPOSKOPIJU.
e SAD JOS SAMO DA ZNAM KAKVA JE TO BAKTERIJA STAPHYLOCOCCUS AREUS,KAKO SE PRENOSI,I SVE U VEZI TOGA.TRAZILA SAM PREKO NETA,ALI NISAM NAISLA NA KONKRETAN ODGOVOR.
MOLIM VAS AKO NEKO ZNA NESTO O OVOME DA SE JAVI.

SAMINAuser posted image user posted image

(odgovor članu samina)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Kultura vagine - zvuči smešno, al' je ozb...
8.9.2009 15:25:51   
Anoniman
Samina, molim te nemoj cele postove pisati velikim slovima jer je to protiv pravila foruma.

Otvoriću temu koju tražiš.

(odgovor članu samina)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Kultura vagine - zvuči smešno, al' je ozb...
8.9.2009 15:33:42   
Anoniman
Stafilokokus aureus (zlatni stafilokok) KLIK

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: Kultura vagine - zvuči smešno, al' je ozb...
10.9.2009 14:48:12   
samina
Eto ja pokupila sve nalaze briseva i odnela kod gin.Kod mene u cervikalnom brisu nadjena STAPHYLOCOCCUS AUREUS,vaginalni ok.,kod supruga urino i spermo kultura uredu.Odradila sam danas i KOLPOSKOPIJU(nije bolno samo malo neprijatno).Nalaz glasi-Kolposkopski nalaz na zadnjoj usni AW epitel/na 6 sati krucno polje/jod negativno.(sve sam tacno prepisala sa nalaza).Pitala sam doktoricu da li je sve uredu na sta mi je ona odgovorila da je u sustini sve u redu i da nije nista alarmantno ali da posle sledece menstruacije sa nalazima PAPA test dodjem na biopsiju,kaze da proverimo jos i to.E sad citajuci malo na ovu temu (celije cilindricnog,displozicnog epitela,kao i maligne celije,ne sadrze glikogen i jod su negativne.
Da ne ispadne glupo ali ja sam se toliko ufrkala da vise neznam ni dali je moj nalaz ok. ili nije.Bojim se biopsije.
Znam da to nije tako strasno,ali treba to sve docekati.
Da li je to sto kod mene pise da je jod negativno znak samnom nije sve uredu,narodskireceno!?

(odgovor članu samina)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Kultura vagine - zvuči smešno, al' je ozb...
10.9.2009 14:52:02   
Anoniman
kopirala sam tvoj post u odgovarajuću temu: Kolposkopija KLIK

(odgovor članu samina)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Kultura vagine - zvuči smešno, al' je ozb...
10.9.2009 14:53:08   
samina
Tasha RR ,imas li neku rec utehe?

(odgovor članu samina)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here