|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Laringealni stridor
29.4.2012 22:25:36   
Anoniman
Tražih i ne nađoh temu pa rekoh da otvorim, možda nekoj mami pomogne da se ne nervira mesecima misleći da njenoj bebi nešto fali, kao što sam ja činila mesecima bez razloga...

Dušnik bi trebalo da je čvrsta hrskavičava cev ali se mnoga deca rađaju sa dušnikom kome je jedan deo prstena mekan i kad vazduh prelazi preko vibrira i krči, najviše kad je u akciji pa brže diše, kako raste sve će se jače čuti dok s vremenom to mekano ne "zaraste" tj očvrsne i krčanje potpuno nestane.

Dakle, nije ništa strašno, ali zvuči jezivo, i sad kad znam šta je tj da nije ništa spektakularno ne bude mi nikako svejedno kad je čujem. S početka je bilo toliko slabo da nismo ni primećivali a onda sve jače i jače. Sad krči kao starinski radio kad ima smetnje...

Kad sam počela da primećujem delovalo je kao zapušen nosić, pa sam je nalivala fiziološkim rastvorom u svim oblicima, od izvornog preko Tetrisala do Physiomera... Kako je rasla i krčanje postajalo glasnije sve je više zvučalo kao da dolazi iz grudi. Najgore je što nam doktorka u dz nije ni pomenula stridor nego je svaki put posluša, kaže sve ok, ako krči to je zbog slivanja bala, nije ništa. Nije ništa a oona zvuči kao da se grudi raspadaju...user posted image Konačno ju je prošle nedelje dok smo bili kod mojih u Čačku pregledala naša kuma koja je pedijatar starog kova i savremenog učenja i tad smo prvi put čuli za stridor i konačno stavili tačku na milion pitanja.

Deca koja ovako krče u 99% slučajeva imaju laringealni stridor. U 1% slučajeva se dešava da se krvni sud razvio i raširio tamo gde ne treba pa obavio oko dušnika pa kad dođe do jačeg protoka krvi usled veće aktivnosti steže dušnik te se čuje slično krčanje. Ova deca osim krčanja u tom trenutku pomodre u licu i imaju još pratećih simptoma...
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Laringealni stridor
29.4.2012 22:33:40   
lesica
Žabolina je dobro,to je najvaznije! user posted image

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
29.4.2012 22:35:02   
Anoniman
Ma super je ona, al moji živci nisu bili dok nismo saznali da je dobro. user posted image

(odgovor članu lesica)
  Direktna veza do poruke: 3
29.4.2012 22:37:41   
lesica
Eh draga,samo cu to reci!

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
29.4.2012 23:24:11   
limunada
Jel to nesto slicno laringitisu a?Nikola je imao laringitis,isto tako krcalo a pluca cista,kaze moze se ponavljati i moze doci do gusenja.

Nikola 25.02.2011 :)

Srecna vam svima 2012 god.neka se radja sto vise bebica :)))

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 5
29.4.2012 23:26:00   
Anoniman
Laringitis je upala, ovo je samo urođena uslovno rečeno anomalija koja se vremenom sama ispravi, tj taj meki deo očvrsne.

(odgovor članu limunada)
  Direktna veza do poruke: 6
11.6.2012 12:10:13   
JAmy
Mojoj bebi se ovo pojavilo nekoliko dana po rodjenju...user posted image
Zvuci uzasno,ali javlja se samo kada je hranim.
Posto je na vjestackoj ishrani od prvog dana u porodilistu su joj davali hranu iz cuke koja otvorena vise nego sto treba,tako da je ona bila prinudjena da brzo i halapljivo guta,pri tom bi skoro uvijek bila pregladnjela i kao da bi u nekom trenutku zaboravljala da dise.Zatim bi se pojavili zvuci glasnog hripanja kao da se gusi.Imam utisak da je to zamara.
Kada ne pregladni stridor se manje cuje ili ga nema.Rijetko se pojavi u toku sna i to samo kada je zaboli stomacic pa vrisne.
Dr kaze da je sa srcem i plucima sve ok,tako da ne vidim drugi razlog ovakvog disanja osim ovog sto je gae navela...
Nadam se da je to-to i da je prolazno,ipak brinem i ne volim da je slusam kada tako diseuser posted image ......

"Ako odustanete od pobjede, a da nikada ranije niste pobjedjivali, ostacete ono sto ste i ranije bili- gubitnik. - Skot Pek"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
11.6.2012 15:29:06   
Anoniman
Ako je stridor on se javlja pri naporu, kad se beba zadiše.

Nama je skoro skroz povukao!user posted image

(odgovor članu JAmy)
  Direktna veza do poruke: 8
11.6.2012 15:33:01   
vukosava
laringealni stridor

Eto danas nesto novo da naucim.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
11.6.2012 15:44:17   
Sesilija 83
Mali od moje sestre ima to i rekla joj je pedijatrica ali od zeta komsinica koja je u penziji...a u savetovalistu se cudili sta je touser posted image pa jel skola ista za sve ili su izgledapojedini lekari kupili diplomeuser posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 10
11.6.2012 16:41:26   
mihi
Laringealni stridor se javlja kod malih beba jer je hrskavica laringsa mekana, kad vazduh prolazi hrskavica vibrira i stvara zvuk sličan hrkannju. To je fiziloški stridor kod dece. Moj mlađi sin je imao sa 6 meseci se povukao.

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 11
19.9.2012 12:49:07   
cockic
evo ja da danas napisem meni je rekla dr za lenu da to sto ja opisujem kao da teze udahne da je to taj stridor ona obicno to uradi kad se smeje ili kad je sva srecna pa od uzbudjenja teze udahne.
ne znam kad to prolazi jer je ona to skoro pocela da radi user posted image to mi nije dr rekla

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 12
19.9.2012 12:54:07   
Anoniman
Do sad se nijue javljalo jer nije bila aktivna, pomiri se sa tim da će za početak biti sve jače i glasnije kako bude rasla i bivala sve aktivnija. To se najjače čuje kad se zbog napora da nešto uradi i aktivnsti jače diše pa veća količina vazduha no inače prelazi preko tog mekanog dela i "struže". Nevena ima 15 meseci i još nije sasvim prošlo, od skoro je počelo da se povlači ali se još čuje.

(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 13
19.9.2012 13:03:19   
cockic
jao i ovo sto sad cujem je bas uzasno ko da se predise pa teze udahne ja neznam kako da ga drugacije opisem.a doktorki sam demonstrirala tako sto sam ja udahnula tako user posted image i vec me uhvati panika kad tako udahnemj ko da cu da ostanem bez vazduha.bas je gadno samo da oni to neosecaju tako.jer ona kad to uradi smeje se aktivna je nema nista da se na njoj primeti da joj nedao bog fali vazduh.

jao znaci i gore moze da se cuje od ovoga ovo je onako tek tek.evo petar ni ovo nije imao.kako se deca razlikuju.ovo prvi put sad cujem kod lene nisam ni znala da postoji.ulazila sam na temu ali nisam znala o cemu pricate sve do danas.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 14
22.1.2014 22:53:36   
zdrav
Sa koliko meseci je vasim bebama prestao stridor?

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 15
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Zdravstveni problemi nedonoščadi
Prevremeno rođene bebe, manje su po konstituciji i težini, i mogu imati zdravstvenih problema.
Bebo, tvojih prvih 60s života u 60s videa!
video
Prvi minut života bebe je magičan, užurban, preispunjen. Mnogo stvari se desi! A kojih? Pogledajte u videu!

Anketa

Bata
Dada81

Pitaju mog malog Davida kako ce mu se zvati brat,on kratko i jasno- bata! Njemu dovoljno.Nama treba ipak vise od toga.A, ja volim videti i vase iskreno misljenje.

Marko (66%)

Kosta (34%)

Ukupan broj glasova: 183

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here