|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.5.2012 15:56:53   
Verus
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 101
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.5.2012 16:53:33   
Anoniman
evo me da se javim...
juce smo isli kod hematologa na pregled i vadila krv, pa sam ja danas prepodne isla kod doktora. jaaako mi se dopao dr, smiren i stalozen, strpljivo je odgovorio na svako moje pitanje.
rezultat je sledeci: hemoglobin je kseniji 122. user posted image ja pitam kako sad to, kada je pre 20-ak dana u dispanzeru bio 104, kaze ne znam, ali 122 je. gvozdje joj je samo malo ispod granice, skroz neznatno, ali ostali rezulati ukazuju na to da ona ima jos zaliha gvozdja od rodjenja. user posted image sto se ostalih vrednosti koje su povisene/smanjene tice, rekao mi je da ne brinem i da to i ne gledam jer su to ref. vrednosti za odrasle. terapija ne treba, samo da dodjemo za 4 nedelje na kontrolu. njegov savet je da joj damo junetinu, rece ja nisam cuo da je neko alergican na junetinu, on misli da to nema veze sa eventualnom alergijom na mleko. takodje je pominjao i dzigericu, ja sam danas kupila junecu, ali nisam jos odlucila hocu li joj je davati.

yula, kseniji se nije ekcem povukao. imala ga je i kada sam ja jela apsolutno sve, i kada sam bila na bas rizogoznoj dijeti, a ona takodje nista nije jela, pa i sada. ja ne mogu po njemu da gledam koja joj namirnica prija. cak razmisljam da on kod nas uopste nije posledica alergije, ne znam ni sama... njoj ne izlaze nikakve posebne promene po kozi kada jede sumnjive namirnice, sem kada je dobila sa 5 meseci crvene pecate oko usta. inace, to sto nekada ima tackicu tu ili tamo, ja sam prestala da gledam. ja sikrena da budem sumnjam u to sto dr prica i jedva cekam da odemo na sledece testiranje. resila sam da upste necu da ga podsecam da sam ga zvala i da smo obustavili mlecno, samo cu cekati da vidim sta ce test reci. to ne znaci da ne verujem nasem dr, naprotiv, ali ne mogu vise da lisavam dete svega jer se meni nesto ucinilo, posumnjala sam itd.. ona je vec velika, a skoro da nista ne jede. i na pric testu nema nikakve r-je ni na piletinu, ni na junetinu, a ja sam dete toga lisila. dosta mi je vise pametovanja, kako on bude rekao, tako cu da radim! ja sam gotovo sugurna da joj pavlaka uopste ne smeta, u slast je jela i nikakve r-je nije bilo. a kiselo mleko i jogurt joj se ne dopadaju, kada je probala uopste nije bila odusevljena, cak se i gadila na k. mleko.

sto se tice zele bombona, bas sam danas jela neke u kriskama, proizvodjac BG produkt. pise u sastavu: sredstvo za zeliranje agar-agar (izmedju ostalog).
zelatin C proizvod ima i na njemu pise u sastavu: svinjski zelatin. eto, znaci nije uvek govedji! mozete da probate taj. a za zele bombone mislim da su bezbedne.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 102
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.5.2012 16:55:14   
Anoniman
sto se tice mrtve trke izmedju dojenja i formule, ja sam uvek za dojenje! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 103
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.5.2012 17:30:45   
Verus
I ja sam za dojenje, pa makar se lisavala svega, tesko je, ali vredno truda na kraju.  Mada se ne slazem sa ovim dr. za govedinu-oliver je prokrvario dan nakon sto sam se najela govedine dinstane na luku.  To se desilo bas kod dr. na kontroli-donesemo 4 ukakane pelene, 1 od vece pre i 3 od ranog jutra.  Sve negativne na krv.  Svi se radujemo, mama, ja, dr.  i med sestra.  Dok su one nesto izasle po neke papire, Oli se opet ukaki, ja skinem pelenu da ga presvucem a ona puna krvi.  Od kada izbegavam govedinu nema problema, tako da nema sumnje da ce to jesti puuuuno kasnije.  Jagnjetina i curetina ce ici prve kod nas.

E sad, ja se JAKO dvoumim da mu ne dam bas nista pre 7 og meseca.  Zasto?  Ne znam, nesto mi govori da ce on moci ok da jede sladak krompir, curetinu i neke stvari koje sam jela na TED dijeti.  Krusku, pirinac, krompir.  Ne znam, ekcema hvala bogu nema uopste od kada jedem ovako i od kada se i njegovo telo ocistilo.

Jedino:  gde je imao ekcem (grudi, ruke, vrat, ramena) sada ima mitisere!  Crne, prave mitisere!  Cak se i dr. cudila, mislim da to pre nije videla...tako da umesto Mustele Stelatopia to perem sapunom, da ih isusim da nekako ispadnu nadam se...mada su dosta veliki i duboki, lepo bi se cediliuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 104
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.5.2012 19:11:52   
Anoniman
Kasicica kuvane(raskuvane) tikvice u 10:30, u 13 h vec crvenilo i osip oko ociju. Na kapcima koprivnjaca, crvene tackice. Cese se i jako je nervozan. Sta bi tek bilo da sam mu dala vise... Vracamo se na stari rezim ishrane do daljnjeg. Bolje vesela. I cista beba nego ova prokletinja od alergije,pa makar samo kacamak jeo.
Macaki ja sam primetila da mi svi postajemo eksperti za svoje dete,niko ne zna bolje od nas samih. Slusamo svi savete lekara,a posle opet postupamo kako mi mislimo,i to je sasvim normalno.
Ljubimo vas sve,idemo da se mackamo i na spavanjac :-)

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 105
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.5.2012 19:50:04   
Anoniman
zile user posted image kako bre od tikvica da se ospe?

verus, K je alergicna na jaja, pa ja ne jedem ni piletinu ni curetinu, iako je piletina negativna bila oba puta na pric testu (curetine nema).

mi smo isli do moje dr, ona se cudi kako to da hematolog nije reagovao sto su kseniji leukociti 18.5. lepo sam ga pitala i covek je rekao da se ne obaziremo, da je to kod beba normalno. dala nam je da sutra ujutru ponovovadimo krv, da je bocnu iz prsta da vidimo Le, a ja trazila i urin kada vec idemo. slabo pije vodu i ponekad joj je bas koncentrovan urin. ali ta njena paranoja i panika me neeerviraaa. gledala joj je grlo i kao ima 2 tackice sa jedne i druge strane resice. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 106
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.5.2012 20:25:02   
Anoniman
Pa sta da ti kazem, i na tikvice. Al'' dobro,proci ce i to.
Prosle godine je moj srednji sin prosuo sebi vrelu kafu po ruci. Odmah smo mu svukli majicu,koja je sa sobom povukla i veci deo koze. Bilo je strasno,a lekari su bili u fazonu da je on mali,koza mu je mlada i da ce mu sve zarasti. Bila sam skepticna,a evo godinu dana kasnije,nema ni traga opekotine!!! Zato se nadam da je i moja dr u pravu kad kaze da ce bebi proci vecinna alergija sa godinu i po dana. Jeste da su opekotina i alergija nebo i zemlja,ali mi uliva nadu da ce se zavrsiti uskoro.

< Poruku je uredio Zille -- 16.5.2012 20:27:55 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 107
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.5.2012 20:28:04   
Verus
joj zile!! da covek ne poveruje od tikvica...bas mi je krivouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 108
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.5.2012 20:56:49   
Anoniman
Jao kako mi je krivo Zille! :(
Marku je koza nekako... Nije onako mekana, i ima par ekcemcica kojih sinoc nije bilo.
Danas je 3ci dan praska za pecivo...
Sem toga:
- taj dan kad sam pravila kolac (koji danas jede 3ci dan), dala sam mu par zalogaja sveze jabuke (Luka je jeo, pa eto...)
- mozda sam ga obukla na nedovoljno upijenu kremu
- mozda je promena vremena
Ne znam. Htela sam sutra da mu dam boranije, ali necu, sacekacu da vidim sta ce biti prekosutra.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 109
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.5.2012 22:24:37   
Anoniman
Macaki, što se tiče KS - slušala bih hematologa.
Što se tiče ishrane - slušala bih alergologa i sebe.
Pedijatar ti treba samo da ti piše upute. user posted image


njegov savet je da joj damo junetinu, rece ja nisam cuo da je neko alergican na junetinu, on misli da to nema veze sa eventualnom alergijom na mleko.


Naravno da nije čuo, on se bavi hematologijom, a alergolog je verovatno čuo, jer se bavi alergologijom. user posted image Kakav je stav alergologa prema junetini?
Ustvari me je mnogo nasmejalo to što pedijatar trpa nos u posao hematologa, a hematolog u posao alergologa. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 110
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.5.2012 22:59:31   
Yula
@Macaki, ako K. jede bez problema pavlaku, ocigledno da joj se samo ova dva ne dopadaju. A veoma moguce i da je ekcemcic tu nevezano za ishranu, ti to najbolje znas. Radi kako mislis da treba, prati dete, slusaj i doktore, ali i ja mislim da ces ti sama najbolje znati i prepoznati da li detetu nesto istinski smeta ili ne.

@Zille, mnogo mi je zao i bas sam se iznervirala kada sam procitala da se i od tolicko tikvice osuo! user posted image Proci ce ga to, treba strpljenja. Svaka ti cas_t kako si ti hrabra! U vasem slucaju je odlicno sto pijete Allernovu jer je ono obogaceno svim potrebnim vitaminima i mineralima, a dosta dobija i iz mesa.

@Tasho, od kada se ono Lakiju pojavio osip na licu, u to neko vreme se pojavio i vrlo blag na ramenima i vrhu ledjasca. To su kao neke bubuljicice sitne, neke se nekada i malo grupisu kao neki lisajcic. Ako redovno mazem onom emolijentnom kremom sto je imam, cini mi se da se skoro sasvim povuku. U poslednje vreme resim malo da eksperimentisem i pocnem slabije da je koristim ( citaj redje, ne posle svakog kupanja kao sto sam radila jedno vreme ) i veceras primetim da mu se taj osipic pogorsao. Zaista mi to ne deluje kao alergija, ali opet ko ce ga znati. Ima znaci malo i po gornjem delu ruku, ali i vrlo malo na butinicama prema peleni, ali one se ne vide, samo se oset_e pod rukom. Nisu crvene, bezbojne su ( jedna je bila malo rumenija ) ne svrbi ga... Od hrane sam uvodila svasta novo i tih dana nije bilo reakcije, cak sam pocela da sumnjam da mu zaista ipak smetaju kruske jer sam ih vratila u ishranu, ali eto ni krusku nije jeo sigurno 5-6 dana, a eto veceras je jaceg intenziteta nego inace. Lice cisto, pre par dana se pojavilo isto tako malo tih tackica, ali se sredilo samo od sebe. Zaista ne mogu da povezem ni sa jednom jedinom namirnicom! To ti sve pricam zato sto Maretu taj ekcem uopste mozda nije od hrane. I ja se kao i Macaki, uopste vise ne opterecujem tim sitnijim pojavama, verujem da neka deca imaju oset_ljiviju kozu, pogotovu svetlija, a nasa deca jesu takva.

Inace, danas nam je bio treci dan dinje. Za sutra nemam ni jndnu pripremljenu novu namirnicu, imam u kuci mladog crnog luka, pa cu videti da mozda njega dam, iako sam bila rada da mu uvedem paskanat ili celer ( ja sam mislila da je to isto user posted image ), pa svinjetinu i pasulj.

< Poruku je uredio Yula -- 16.5.2012 23:00:15 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 111
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.5.2012 23:01:08   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Macaki, što se tiče KS - slušala bih hematologa.
Što se tiče ishrane - slušala bih alergologa i sebe.
Pedijatar ti treba samo da ti piše upute. user posted image


njegov savet je da joj damo junetinu, rece ja nisam cuo da je neko alergican na junetinu, on misli da to nema veze sa eventualnom alergijom na mleko.


Naravno da nije čuo, on se bavi hematologijom, a alergolog je verovatno čuo, jer se bavi alergologijom. user posted image Kakav je stav alergologa prema junetini?
Ustvari me je mnogo nasmejalo to što pedijatar trpa nos u posao hematologa, a hematolog u posao alergologa. user posted image


Sa svime sto je Tasha napisala se u potpunosti slazem!

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 112
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.5.2012 23:09:15   
Anoniman
vrlo blag na ramenima i vrhu ledjasca...Ima znaci malo i po gornjem delu ruku, ali i vrlo malo na butinicama prema peleni, ali one se ne vide, samo se oset_e pod rukom. Nisu crvene, bezbojne su ( jedna je bila malo rumenija )


E baš tako, samo se Marku ne javlja prema peleni, nego kod kolena sa strane.
Belo, diskretno rapavo, čak ne bih mogla reći ni suvo, samo kao da... kao da koža iz nekog razloga nije upila kremu, i da se pod kremom osušila. user posted image Lupetam, jako sam umorna, ne znam da objasnim.
Ono što ga jeste svrbelo je crvenilo koje se pojavilo ispod gumice gaćica... Ja zaista ne mogu da verujem da postoji dete koje se više osipa na pamučne gaćice nego na pelenu!? user posted image
A sinoć se sav osuo u pelenskoj regiji (iako pelene nosi samo kad spava). E onda sam razmišljala... Dadilja mi reče da ona neće da baca dnevnu pelenu kada mu je skida suvu, i ja se složila sa tim. A onda juče kad se osuo, razmišljam... ako sam jednom malo pišne u nju, ona realno izgleda kao suva. A s druge strane, ipak ti namažeš kremicu, staviš pelenu, pa čak i da je suva kad je skineš, ipak ona povuče malo kremice... Uglavnom, rekoj dadilji da baca i suve pelene.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 113
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.5.2012 23:11:19   
Yula
Nesto razmisljam, Tash, ti imas iskustva s tim mackanjima, zanima me da li je moguce da se te bubice pojavljuje zaista od toga sto se obuce garderobica pre nego sto koza upije dobro kremu, jer ja ga oblacim odmah nakon mazanja i bas vidim i osetm pod rukom da nije upila? Jbg, uvek zurim da ga sto pre obucem da ne bi nazebao user posted image Plus, nekoliko dana za redom sam ga mazala maslinovim uljem koje sam koristila u prvih nekoliko meseci do rodjenja bebe, mozda mu ono smeta Bokte... user posted image

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 114
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.5.2012 23:15:15   
Yula
Jeste, izgleda da je identicna stvar u pitanju i kod jednog i kod drugog. I da, verovatno je od kreme i garderobe, jer, zaista mu toga nema tamo gde ostane neobucen, odnsono dole po nogama, vratu, licu i rukama? A ja ga posle kupanja obucem ili u bodi sa kratkim/dugim rukavima, ili u neki malo cudan bodi-pidzamu, koji je nesto kao zeka ( pidzamica ) aliima nogavice samo do kolena.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 115
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.5.2012 23:16:57   
Anoniman
Ne znam za masl. ulje.
Ali ako se krema ne upije dobro, beba se upari u garderobu. Jeste, garderoba delimično može upiti kremu, ali ni to po meni nije dobro, onda je u masnjikavoj garderobi ceo dan, pa se oznoji... Samo trljaj po bebi dok se ne upije. Što duže trljaš, brže upije. A usput masiraš bebu, radi cirkulacija, neće nazebsti (mada ja uvek upalim grejalicu u kupatilu user posted image ). Ja recimo mislim da se ovo danas desilo jer se kremica nije upila, a dadilja je Marku sem podkošulje i duxa obukla i futirani prsluk. user posted image OK, jeste hladno, ali ne toliko, a i on stalno trči, radi "kolut" i "zvezdu"... user posted image Ja sam ga skinula čim sam ušla u stan, videla sam da češe glavicu iznad ušiju, pipnula, vlažno, i odmah skinula. Ne voli kad mu je toplo, češe se do krvi. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 116
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.5.2012 23:18:54   
Anoniman
E sad, ima par tačkica na leđima koje su baš ekcem. Tipa 3 tačkice na leđima i jednu na desnoj nadlaktici. Ovo ostalo... ili je prokuvao, ili je ekcem u začetku... neki gadan. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 117
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.5.2012 23:20:17   
Anoniman
Iz teme Iskustva iz dečijih bolnica:


IZVORNA PORUKA: Tash

Pošto su teme o vakcinama zaključane...
Dva Pentaxima smo primili u bolničkim uslovima.
Onda je sledio alergotest zbog alergije na kazein, pa se proveralao i jaje, nema alergije, može da primi MMR. Kaže dr iz Dečije bolnice "Može kako hoćete, može i u bolnici, a može i u DZ". Pa kako sad tako? Mislim, ja sam shvatila da je MMR opasniji od Pentaxima.
Razmišljala sam i odlučila da se sa dr dogovorim da nas hospitalizuje, i da kupim Priorix da primi u bolničkim uslovima.
Ustvari, ono što ne znam je sledeće: simptomi vakcine (tj bolesti sadržanih u njoj) se javljaju 10-15 dana kasnije, a alergija na sastojak vakcine (npr belance)? On se po mojoj logici javlja odmah. Jel?


(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 118
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.5.2012 23:28:02   
MOCICA
Tash na kojoj temi pisemo recepte za decu alergicnu na mleko?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 119
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.5.2012 23:29:37   
Anoniman
Ja u pretraživač kucam "Jelovnik kazein", a evo ti tema KLIK

(odgovor članu MOCICA)
  Direktna veza do poruke: 120
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.5.2012 23:39:46   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Iz teme Iskustva iz dečijih bolnica:


IZVORNA PORUKA: Tash

Pošto su teme o vakcinama zaključane...
Dva Pentaxima smo primili u bolničkim uslovima.
Onda je sledio alergotest zbog alergije na kazein, pa se proveralao i jaje, nema alergije, može da primi MMR. Kaže dr iz Dečije bolnice "Može kako hoćete, može i u bolnici, a može i u DZ". Pa kako sad tako? Mislim, ja sam shvatila da je MMR opasniji od Pentaxima.
Razmišljala sam i odlučila da se sa dr dogovorim da nas hospitalizuje, i da kupim Priorix da primi u bolničkim uslovima.
Ustvari, ono što ne znam je sledeće: simptomi vakcine (tj bolesti sadržanih u njoj) se javljaju 10-15 dana kasnije, a alergija na sastojak vakcine (npr belance)? On se po mojoj logici javlja odmah. Jel?




I ja mislim odmah, najkasnije u roku od 24h, belance je uzasan alergen i izaziva bas jake reakcije kdo beba koje su al. na njega, tako da ne verujem da se alergija moze ispoljiti kasnije.

Za ovo gore sto si pisala za kremu/potparavanje/znojenje, mislim da imas pravo. Samo sto ja nemam mesta u kupatilu za oblacenje, to radim ili kod nas u sobi ili u dnevnom boravku, a nemam grejalicu koja duva, vec radijatore. Smislicu vec nesto da izbegnem oblacenje na vlaznu kozu. Hvala ti, bas mi znace ove informacije.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 121
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
16.5.2012 23:45:21   
Anoniman
Ja Marka oblačim na veš mašini. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 122
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
17.5.2012 0:05:37   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tash

OK, jeste hladno, ali ne toliko, a i on stalno trči, radi "kolut" i "zvezdu"... user posted image


user posted image

sad sam i ja pocela da sumnjam da kseniji ipak nije grlo u pitanju. dr je pitala jede li, ja rekoh poslednjih dana nista. stvarno nista nece da jede, samo se ganjamo sa njom. izigravamo klovnove po pola sata ne bili pojela nekoliko kasicica. ali kada vidi da jedemo mi, onda kuka. hoce da jede hleb, hoce keks, hoce zivu jabuku i hoce bananu. kasice nece ni da vidi, odmah okrece glavu. nista na kasiku. izlazi joj gornja desna dvojka, a izgleda i obe gornje jedinice. mozda je i to razlog, ali ipak sad pocinjem da se ubacujem u razmisljanje.. jer smo i mama i ja primetile kao da je malo promukla zadnjih dana. ona inace nista nece da prica, samo galami, nesto bez veze vice i to kada vice meni je izgledalo kao malo promuklo. mada su je juce strasno namucili kada smo vadili krv, moguce da je i tada promukla od plakanja. dve laborantkinje nisu mogle da joj nadju venu, na kraju su zvale trecu, dva puta je boli. vene nevidljive golim okom, a i kada su je nasli krv jedva kaplje.. onda je neka starija prokomentarisala da ima gustu krv user posted image i da je cesce pojimo.
moze li biti da zbog grla nece da jede? mada ona nema temperaturu, ne kaslje, skroz normalno se ponasa..
ali meni to sve izgleda da ona nece vise bebecu hranu, nego hoce nesto "konkretno".

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 123
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
17.5.2012 0:15:57   
Anoniman
onda je neka starija prokomentarisala da ima gustu krv user posted image i da je cesce pojimo.


To su meni rekli u dečijoj bolnici sa Markovih 4,5 meseca. Zato mu se često zapušavala braunila, pa su je morali prebacivati iz vene u venu.
Tada su mi savetovali da dodam šećer u vodu, ako neće čistu, i da postepeno umanjujem šećer dok ga skroz ne izbacim.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 124
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
17.5.2012 0:36:56   
Anoniman
ma htela je ona da pije vodu, hoce i sad, mada slabije. ovih dana nsita nece, samo okrece glavu sta god da joj se ponudi. vise se ispoliva nego sto popije, ali dobro..
koliko je normalno da popije u ovom uzrastu?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kupanje bebe - lep događaj za celu porodicu
Kupanje umiruje bebu, pravi joj ritual – beba vremenom nauči da posle kupanja treba duže da spava. Mnoga deca uživaju u ...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Koje ime vam je lepse?
Maja85bgd

Viktor ili Andrej

Viktor (27%)

Andrej (53%)

ni jedno (20%)


Ukupan broj glasova: 360

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here