|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: 4D ultrazvuk vs. 2D ultrazvuk
23.7.2009 21:30:59   
lola78
Evo, kao i uvijek sto radim, da odgovorim sebi i vama na ovu dilemu, poslije posjete doktoru. Prvo da kazem da sam saznala danas da nosim princezu, ali to je za drugu temu :-) Bila sam na 4D, ali beba nije bas bila dobro namjestena, pa se samo profil vidio, a i citav utisak mi je pokvaren zbog toga jer mi je beba na pocetku pregleda bila jako nisko, i onda se u toku pregleda pomjerila, cim sam legla. Da li se to vama desavalo, i novu cu temu za to otvoriti.

Inace, doktor mi je rekao da 4D cak moze da zamagli neke vazne parametre koje doktori gledaju vezano za bebu, i da se na obicnom uzv bolje vide mnoge stvari, sto znaci da 4D nije detaljniji, nego 2D. Bas nam je detaljno objasnjavao. Naravno da 4D da ljepsu sliku bebe, i to malo sto sam vidjela iz profila moje bebane, bila sam odusevljena, ali kako rekoh pomijesano sa strahom posto mi je receno da je nisko. Ali mi smo bili takve srece danas, da se snimalica na aparat pokvarila, i nismo mogli dobiti slike ni dvd, nego ce nam ih dati za dvije nedelje kad opet podjemo, i zato su nam naplatili upola manje. Uglavnom, ako je nekoga interesovalo ovo isto sto i mene, sad ima odgovor :-)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 26
23.7.2009 21:55:12   
guppy RR
IZVORNA PORUKA: lola78
Inace, doktor mi je rekao da 4D cak moze da zamagli neke vazne parametre koje doktori gledaju vezano za bebu, i da se na obicnom uzv bolje vide mnoge stvari, sto znaci da 4D nije detaljniji, nego 2D.

Slažem se 100 %.

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 27
23.7.2009 23:51:28   
gagiliR
Caos. Ja sam vec uveliko mama ali eto privukla me nesto ova tema. Mi smo u 20.nedelji trudnoce radili 4d i tada se sve jaaaako dobro videlo. Ovakav UZ ima jako puno prednosti u odnosu na 2D ali samo ako se radi do 22.nedelje jer je posle beba suvise velika. Zaista se svasta  moze videti, svako organ pa cak i krvni sud. Ne znam kojom logikom bi 2d bio bolji, jedino ako doktor nije dovoljno strucan da protumaci sliku

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 28
24.7.2009 12:29:07   
lola78
Doktor je jedan od strucnijih ovdje kod nas za ultrazvuk, nego se nama cini da to daje detaljniju sliku ali on kaze, da to sto mi vidimo oni ne vide na taj nacin. Jer ta dimenzija koja pruza onu sliku, prikriva neke druge detalje, koji se vide samo na 2D. Makar tako kaze.

(odgovor članu gagiliR)
Direktna veza do poruke: 29
25.7.2009 10:11:27   
Debeljuca
logika jednostavna...
jer 4D je ustvari 3D relnog vremena.... jer ni mi ne vidimo 4 dimenziju kad ovako gledamo...

a mi vidimo to bolje...
ali posto sam proucila princip rada UZ... on slaze 2D slike u nesto sto nama lic na 3D.

Tako da ako lekar pogleda bebu sa svih strana videce isto sto se reprodukuje kiao 3D slika....

a to 4D.. pa to ni Anstajn nije objasnio, sta je ta dimenzija sem da je umnozak vremena...

ali logika je ocigledna... sto je zvucnije.... to je veca navlakusa da se ljudi oderu za pare:)

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 30
25.8.2009 10:49:06   
Markovicka
Ja stalno idem na 3D, sad me nesto zanima koja je razlika izmedju obicnog i ekspertskog ultrazvuka, da li samo u tome sto ga gleda ekspert ili i u tim dimenzijama? 

(odgovor članu Debeljuca)
Direktna veza do poruke: 31
28.8.2009 18:48:58   
nermina_

nova sam na ovom forumu i zelim sve da vas toplo pozdravim.
ja sam u 28 nedelji trudnoce i bila sam na 4D kada sam bila trudna 10 nedelja i 5 dana. to je relativno mala trudnoca ali imam 5-6 slikica na kojima se moj decko lijepo vidi. nisam dobila filmic jer sam 4D radila u drzavnoj klinici a nisam znala da ga imaju, tako da filmice snime samo ako ih zamolis i ako imas kod sebe prazan dvd. slijedeci put kad sam dosla na pregled 4D je bio u kvaru pa sam radila 2D i tako sve do sad. kada sam juce bila na pregledu dobila sam slicicu sa 2D gdje mi je doktor uslikao lice mog sincica i kada sam to pokazala mm on je rekao da tu nema bebe i da se tu nista nevidi jer je prije toga jedino vidio 4D. razlika je ogromna sto se tice samog pogleda na bebaca jer na 2D zaista nemozes vidjeti nista osim obicnih obrisa koje mi kao laici nemozemo uvijek prepoznati. radujem se jer je 4D na klinici proradio i sto cu slijedeci put na 4D. sto se tice cijene, ovdje u Sarajevu na ginekolosko akuserskoj klinici je besplatan za sve pacijentice koje imaju zdravstveno osiguranje.
peace!

(odgovor članu Markovicka)
Direktna veza do poruke: 32
29.8.2009 11:17:25   
Buba76
Kao sto su vec i napisali nama je lepsa 4d slika,ali lekar sve sto treba da vidi moze i na 2D

(odgovor članu nermina_)
Direktna veza do poruke: 33
31.8.2009 23:39:00   
Anoniman
bitno je da je doktor iskusan i dobar u tumacenju uz
iz iskustva znam da nisu svi vešti u tome pa makar imali i najbolju mašinu

(odgovor članu Buba76)
  Direktna veza do poruke: 34
12.3.2013 8:08:38   
vikiveki
Ja sam u zadnjoj trudnoći radila taj 4D ultrazvuk, i slažem se sa vama da je važno iskustvo dr koji snima i gleda....ovde nisu imali dovoljno iskusnog dr a u bolnici imaju aparatuser posted image pa sam ja išla u drugi grad da radim 4D i bilo mi je baš zanimljivo kako se sve vidiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 35
12.3.2013 8:32:20   
mamamikka
slažem se da je najbitnija stručnost doktora, ali je 4d zaista posebno iskustvo, baš za lepu uspomenu.

Aleksa, 13.10.2008.
David, 29.07.2011.
Mamine sreće najveće!

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 36
12.3.2013 9:57:51   
vikiveki

IZVORNA PORUKA: mamamikka

slažem se da je najbitnija stručnost doktora, ali je 4d zaista posebno iskustvo, baš za lepu uspomenu.

Ma i ja se slažem da je to nezamenjljivo iskustvo,kada na monitoru vidiš male ručice i nožice u orginalu a ja sam odmah videla i malu izraslinu medju nogama tako da mi dr i nije morao reći da je dečak....pa još kad dobiješ i cd sa snimkom pokreta ....moj sinčić je bio vrlo raspoložen dok se snimao pa se na snimku vidi kako šeta, obrće se i kako drži tj. sisa palacuser posted image

(odgovor članu mamamikka)
Direktna veza do poruke: 37
12.3.2013 10:26:36   
sarti
Ja glasam za 4d ko moze sebi da priusti.

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 38
12.3.2013 18:11:50   
Figaro88
Pa po meni 4d nije neophodan,jedino eto da bi videli bebicu.Dobar dr sve moze lepo da vidi i na obicnom uz aparatu...

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu sarti)
Direktna veza do poruke: 39
13.3.2013 13:50:44   
janabons
Ekspertski uz rade iskljucivo eksperti koji imaju medjunarodno priznatu licencu za to,kod nas u Srbiji ih nema mnogo. Ekspertski uz se razlikuje od obicnog po detaljnosti pregleda i samim tim po vremenu trajanja,zato se ne radi puno ekspertskih uz u trudnoci, postoje kriticne nedelje u kojima se radi i to je to. A sto se tice 4d i 2d, 4d uz u sebi sadrzi i 2d, kada odete na 4d ekspertni uz, dr vam neke stavri gleda na 2d,neke na 3d(to su slike), a kada se ukljuce i pokreti to je 4d.Konkretno pricam za Analife i dr Zivanica, jednog od najpriznatijih eksperata u otkrivanju anomalija uz dijagnostikom u Srbiji.
Tako da jeste mnoogo bitno ko sebi moze da priusti 4d ekspertni uz, dva puta u toku trudnoce,do 12 nedelj(ako je sve u redu) i od 20-24 nedelje.
Ja vodim trudnocu u dz i u Frontu, i moj dr iz Fronta mi je rekao da obavezno odradim ekspertni uz, da dobijemom potvrdu od strucnjaka da je sve u redu,jer kako kaze, iako vec 30 godina vodim trudnoce i poradjam zene, nemam licencu za to i nisam ekspert, a da se ne bi nesto potkralo, bolje da se proveri.
Eto, nadam se da sam pomogla.

10.06.2013.- kao poklon mami i tati za godisnjicu rodila se nasa Jana :-))))

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 40
13.3.2013 14:10:20   
IBN123
4d ultrazvuk je mnogo puzdaniji i bolji za razliku od obicnog..Na obicnom su mi rekli termin 26.1 a na 4D su rekli 14 januar..na kraju se porodim 12-og..Nijedan ni drugi nisu pogodili,ali je definitivno 4D bio priblizniji.

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 41
25.3.2013 22:37:03   
janabons
Evo, izjava dr Zivanica,razjasnjenje
Obični, 2D ultrazvuk koristi ultrazvučne talase za dobijanje dvodimenzionalne slike bebe. Iskusni lekari mogu da prepoznaju bebinu glavu, noge, pa ček i pol, ali za pacijentkinju je često ovaj prikaz statične slike nejasan.

4D ultrazvuk je dosta savremeniji aparat i iako radi po istom principu (ultrazvučni talasi struje kroz abdomen i eho se vraća nazad), on sakuplja slike brže i daje ih mnogo jasnije u vidu 3D snimka. Za razliku od njega 3D ultrazvuk daje sliku, ali ne i video snimak.

Četvrta dimenzija koju podrazumeva odnosi se na vreme, odnosno pokazuje pokrete fetusa u realnom vremenu 3D prikaza. Na taj način se dobija jasna slika događanja u materici uz jedinstvene i žive detalje, naročito u kasnijim fazama trudnoće kada roditelji imaju utisak da pred sobom vide već rođenu bebu.

10.06.2013.- kao poklon mami i tati za godisnjicu rodila se nasa Jana :-))))

(odgovor članu IBN123)
Direktna veza do poruke: 42
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:

Regenerativna medicina i matične ćelije
Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Прање зуба.
Admin

Када сте почели да перете зубе својој деци?

Click Here