|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvećan treći krajnik
22.10.2012 21:35:45   
Anck Su Nmaun
user posted image

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Uvećan treći krajnik
22.10.2012 22:01:24   
mihi
Mi se patimo od maja sa trećim krajnikom, već druga slaba upala uha tj sekretorni otitis. Mislim da ćemo ga skidati.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Uvećan treći krajnik
23.10.2012 10:28:23   
Anoniman
Bravo za vas ASN! user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 78
   RE: Uvećan treći krajnik
24.10.2012 7:42:16   
Anck Su Nmaun


Jedino... malo se istraumirala od samog tog odvodjenja, predpostavljam, u salu, kad sam je predala, vristala je, popela sam se na sprat i jos sam je cula :( valjda se bas preplasila, jer vec dve noci vristi jadnica u snu i tako me doziva strasno uplaseno :(

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Uvećan treći krajnik
26.11.2012 21:51:14   
VVVV
Da li neko zna sta ustvari izaziva uvecanje treceg krajnika?

Tj. ako se uoce neki simptomi, moze li se nekom preventivom ublaziti dalji razvoj problema?

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: Uvećan treći krajnik
26.11.2012 21:57:12   
Anck Su Nmaun
Nazoneks sprej koji su nama davali kao za umanjenje treceg krajnika, ali ja tu nisam videla poboljsanje user posted image

(odgovor članu VVVV)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Uvećan treći krajnik
26.11.2012 22:11:29   
VVVV
Hvala na savetu user posted image !

A nigde nisam uspela da nadjem informaciju o tome sta je uzrok uvecanja treceg krajnika !?

Jeste li ikad cule/procitale neku inf. u vezi sa tim?


(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Uvećan treći krajnik
26.11.2012 23:18:39   
Anck Su Nmaun
Pa iskreno ne. A bas sam mnogo citala o tome, valjda jednostavno deca se rode tako...neznam.
Moje sestre sin je imao problem od samog rodjenja s tim.

(odgovor članu VVVV)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: Uvećan treći krajnik
8.12.2012 19:50:35   
Figaro88
Mi smo dobili uput za institut za majku i dete,nasa dr kaze da su oni najbolji za to.Nas muci od prvog meseca,sedeli smo pored nje nocu zato sto je prestajala da dise.Jos uvek joj se to desava,ima uzasne podocnjake,ne znam ni ja koliko je bronhitisa imala i non stop kaslje zato sto joj se taj sekret sliva.Mene plasi ta operacija,i zbog njenog problema sa hipoglikemiojom,ne znam kada ce moci da jede ni koliko ce mo ostati tamo zbog toga,ali opet ne moze vise ni ovako,samo se muci...

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Uvećan treći krajnik
27.2.2013 9:16:58   
lanajelena
Evo i nas u ovoj temi,verovatno nam sledi operacija,cekamo ponedeljak da vidimo sa nasom dr,Dusan za sada nije imao nekih posebnih problema,njemu je jedini problem sto prica kroz nosa stalno (kao Brena)user posted image

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Uvećan treći krajnik
11.3.2013 9:55:08   
Pretty78
Moja Martina je imala uvecan treci krajnik i skoro dva pita mesecno upale uha. Isli smo i na timpanometriju i ispostavilo se da dete ne cuje na oba uha user posted image
Operacija je bila neminovna, otisli ujutru vratili se uvece. Nije strasno, mada su mi to govorili pre operacije naravno da nisam slusala. Cak sam uvece morala da je grdim da sedne i da ne trci vise, Sve je normalno jela i pila

_____________________________

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Uvećan treći krajnik
11.3.2013 10:44:58   
Anck Su Nmaun
Evo da se javimo i mi, posle operacije, dete mi je jedva dva puta zaslinilo...dok je prosla godina bila paklenaaaa! Svake druge nedelje je imala T 40 user posted image user posted image Zato ne dvoumite se ako je potrebno na opreaciju, to je rutinska op, lagan post op!

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 87
   RE: Uvećan treći krajnik
26.4.2013 23:48:16   
Tiziana
Pretty a jeste vi primetili da slabo cuje ili ste otkrili to tek na timpanometriji!?

Mi smo veceras shvatili da nas sin slabije cuje.do sad smo mislili da nas ne slusa nekad ili da bude u nekom svom svetu, iskljucen pa zato ne registruje da mu pricamo,ali smo dveceras efiitivno shvatili da ne cuje bas dobro.testirali smo ga.
on ima 3,5god i za svoj uzrast zaista svasta zna i lepo prica,tu nema nikakvih poteskoca pa sam krenula da citam po netu i nasla da su te sekretorne uplae uha vrlo ceste u ovom uzrastu i da je jedna od manifestacija i da slabije cuju.i on dise na usta,spava sa otvorenim ustima,ponekad hrce, ali nije imao ni jednom upalu uva.prve godine u jaslama je bio stalno bolestan,sto je nekako i normalno, a druge i ove je u zimskom periodu bio sve ukupno 2x boestan.dakle nije bolesljiv,ali nam je vaspitacia skrenula paznju da mozda ima uvecan krajnik.
on sa druge str ima i atopijski dermatitis,a samim tim mozda ima jos neku alergiju,a citala sam da i to moze biti okidac za tu sekretornu upalu uha..
Nasla sam neki centar za sluh i ravnotezu u jovanovoj pa sam mislila da ga odvedemo tamo.vidimo na sajtu cak da i nasa komsinica iz zgrade tamo radi..

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Uvećan treći krajnik
21.6.2013 14:53:58   
Didy
Stefan je bio na operaciji 3. krajnika u ORL klinici u Novom Sadu, ne u Dečjoj bolnici. Iako su temperature i bolesti prestale primenom homeopatije, ušni kanali su mu ostali puni sekreta od ko zna kad, bubne opne su mu bile uvučene, koristili smo nasonex sprej, duvao je onaj otovent balon, ali nije bilo nikakvog pomaka, nalazi timpanometrije su bili konstantno jednako loši više od pola godine i naš orl doktor nas je ubedio da odemo na operaciju.
U utorak smo imali prijem na odeljenju, nekoliko pregleda i analiza, pa smo bili slobodni do 20h kad smo se morali javiti na odeljenje i prespavati tamo. U utorak ujutro je imao operaciju, sve je dobro prošlo, dr kaže da mu je 3. krajnik bio ogroman, probušio mu je obe bubne opne, u levoj nije bilo sekreta, u desnu su mu stavili cevčicu da iscuri taj sekret.
Stefan je baš lepo sarađivao i sa lekarima i sa sestrama, nije plakao, nije se bunio, sve je slušao i radio šta mu kažu. Mislim da je veliku ulogu odigrala teta-Sonja, psiholog sa odeljenja koja ima je ispričala kako će sve da izgleda, rekla im je da će ujutro da idu u super salu gde su svi u zelenom kao nindža kornjače user posted image , mame ne mogu s njima jer moraju da čuvaju njihove stvari u sobi, pokazala im je slike sale, igračaka u sali, masku im je pokazala, dala im da je opipaju, rekla im je da će dobiti leptirića na ruku (braunilu) i da će da ih štipne... Mislim sve im je rekla kako jeste, samo na neki šaljiv način. On se smejao dok je ona pričala i pitao me ujutro dok je lekao svoj red - Kad ćemo više ići u super salu gde su čika-doktori kao nindža kornjače?user posted image
Nije mi bilo baš svejedno kad su ga odveli, ali on se samo okrenuo, nasmejao se i mahnuo mi. I kad su ga dogurali na kolicima zamotanog u onaj čaršav, isto mi nije bilo baš svejedno, skoro sam se rasplakala, ali sam se trudila da ostanem pribrana. Razbuđivanje iz anestezije je bilo malo naporno, u smislu da nije smeo da pije vode dva sata nakon operacije, a on je stalno tražio, pa je tražio da legne na jastuk, pa da se okrene na leđa, pa je kukao da ga boli grlo (verovatno jer je bilo suvo, nisu smeli od ponoći da piju vode)... To je trajalo nekih 2-3 sata, budio se na svakih 15-20 minuta onako polubunovan i kukao, pa sam ga smirivala da ponovo zaspi. Kad se skroz probudio iz anestezije, popio je čaja, dala sam mu brufen i tu je već bilo kao da se ništa nije dogodilo, ustao je, počeo da trči, da skače, da peva, da se igra. Lekari su rekli da je to ok i da posle 17h možemo kući. U principu, dosta brzo i bezbolno. Već sutradan kod kuće smo nastavili sa dnevnom rutinom, ništa ga nije bolelo, nije se žalio ni na šta, bio je kao nov. I konačno je mogao da diše na nos! Glas mu se skroz promenio, postao piskutaviji.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Uvećan treći krajnik
14.8.2013 12:22:50   
Didy
Može li neko da mi kaže koliko dugo i koliko pažljivo treba da se pazi uvo u kojem je cevčica? Neki dan sam prala Stefanu kosu i ispao mu je čepić iz uha, a da ja to nisam primetila. Koliko je tu štete moglo da se napravi? Dr koji ga je operisao je na godišnjem, jedino da ga odvedem kod nekog drugog orl doktora. Kako ste i koliko dugo pazile uši u kojima su igrađene cevčice?

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Uvećan treći krajnik
29.8.2013 14:50:51   
mtajcica83
Nama je dr.prije nekoliko dna rekao da je najvjerovatnije da svrco ima uvecani treci krajnik, ali kao da ga neko vrijeme pratimo pa kontrola ya 3 sedmice.Ima vec neko vrijeme da hrce kad spava , i receno nam je da mu preko dana cistimo nosic, medjutim iygleda kao da mu je pun, stavimo fiyioloski, i ne iyvucem nista, niti ispuva niti ja aspiratorom iyvucem.Ponekada mi se cini da prica kroy nos sto bi se reklo..Eto neznam...sacekacemo kontrolu pa cemo vidjeti

_____________________________

Moj maji bubicicak 08.10.2010

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Uvećan treći krajnik
18.11.2013 23:12:52   
VVVV
I kod nas isto tako.
Mojoj S. je cesto dugo nakon bolesti zapusen nos iako nista nema unjemu i hrce. Ponekad se smiri na nekoliko dana, pa onda opet. Uglavnom je bilo periodicno, ali sad vec jedno mesec-dva ne prolazi.

Koliko dugo dete treba da ima simptome da bi se operacija uzela u obzir?
Mecec, 6 meseci, godinu?

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: Uvećan treći krajnik
18.11.2013 23:15:37   
VVVV
Hej Didy, u cemu se sastoji homeopatsko lecenje trecek krajnika?

Cini mi se da kod nas jos nije jako kriticno, pa bi mozda neka terapija kao preventiva bila uspesna?

POZdrav

(odgovor članu VVVV)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Uvećan treći krajnik
18.11.2013 23:51:45   
Didy
VVV, homeopatija ne leči konkretno neku bolest, može da ublaži njene simptome tako što ceo organizam dovede u red i podstakne ga da se sam bori i izbori sa virusima i bakterijama kada ga napadnu. Dobiješ homeopatski lek koji se specijalno spravlja i određuje za svaku osobu posebno. Šta to znači? Ti i ja za istu bolest ćemo dobiti različiti lek jer ti i ja nismo iste osobe. Homeopatija ima holistički pristup, pojednostavljeno, psiha i telo su jedno i sve se uzima u obzir kada lekar određuje koji ti lek treba. Imaš temu HOMEOPATIJA, tamo sam detaljno pisala o svemu od samog početka, a imaš i druga iskustva.
Orl lekari kažu da je preko 10 upala godišnje indikacija za operaciju trećeg krajnika. Ili oslabljen sluh, tu nema dalje rasprave.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu VVVV)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Uvećan treći krajnik
19.11.2013 8:27:01   
vikiveki
Moja devojčica od rođenja ima veoma velike ove krajnike a dr je rekla da ima i treći krajnik,pred polazak u školu savetovali su mi da joj operišem treći krajnik,kada sam videla da orl svakom detetu savetuje da operiše treći krajnik odustala sam,jer moje dete nije imalo toliko puta u godini upale,dobro čuje.Evo prošlo je tri godine i ništa se nije promenilo.I ja sam odlučila da probam sa homeopatijom jer nije rešenje odstraniti krajnik pa da posle ide sve direktno na pluća

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Uvećan treći krajnik
19.11.2013 8:38:08   
Anck Su Nmaun
Vikiveki malo si pomesala, treci je u nosu a ova dva u grlu!
Negde je NM bas strucno opisala sve!
To za pluca se kaze za ova dva u grlu, ali i to je vise tralalal prica. Treci krajnik se s godinama smanjuje i nestaje, odrasli ga nemaju , a ovi u grlu ostaju zauvek. I oni se gnoje i prave probleme ( ali toje druga tema, ova je za treci)

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Uvećan treći krajnik
19.11.2013 9:13:32   
Tiziana
Moj sin bi trebalo da operise treci krajnik jer ima sekretornu upalu uha koja se tesko leci i dr je rekla kad i izlecimo ona ce se vracati jer njemu taj treci krajnik bukvalno zacepi nos i sve sotaje u sinusima i odlazi na usi.
ja sam isto pitala za tu pricu ako se izvade krajnici ili krajnik da ide dirketno na pluca,oni kaze nemojte da slusate te price, to nema veze sa mozgom. Inace idemo kod dr.Zutica.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Uvećan treći krajnik
19.11.2013 10:41:35   
New Mom
Opisivala sam negde nazad, al evo slike, možda vam to pomogne.

To gde piše adenoid to je taj "treći krajnik", a tonsile su "obični krajnici u grlu".
user posted image

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Uvećan treći krajnik
19.11.2013 10:54:35   
Didy
Da, treći krajnik nema veze sa ova dva u grlu. On je veza nos-sinusi-uši, svima na putu i, kad se uveća, svima smeta. Svi orl lekari su mi rekli da taj 3. karajnik nema nikakvu funkciju i, da se oni pitaju, najbolje bi bilo da se deca rađaju bez njega.
A ja sam s 4 godine izvadila sve krajnike i moj brat i sestre i njihova deca i moji roditelji, čak i moj deda 194 i neke godine, nama je to porodično nasledno, i nikad nisam imala upalu pluća, niti sam posle operacije bila nešto bolešljiva, a pre operacije stalno.
Ja jesam za operaciju, ali ne po svaku cenu. Ili bolje da preformulišem, ja sam za odlaganje operacije ali ne po svaku cenu, tj. po cenu detetovog zdravlja.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: Uvećan treći krajnik
19.11.2013 10:59:40   
jole82
Evo ja sam se rodila bez treceg krajnika user posted image
I bez gornjih umnjaka...al zato imam 2 slezine (vecu i manju)user posted image
I da ne off-ujem...dakle nemam 3. krajnik...nisam bolesljiva...ako to stvarno ima veze user posted image

_____________________________

Enyoj the silence!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







OVO JE ZA 5+! Pismeni rad malog Teodora (9)
Pismeni rad devetogodišnjeg Teodora Kovačevića iz Beograda o njegovom ocu Milanu, koji je vrlo brzo postao viralan, razn...
Koji obrok mališani smažu BRZO, BRŽE ILI Z...
Nutrino Junior kaša u zip pakovanju je savršen izbor za doručak, užinu ali i laganu večeru jer ne samo da zadovoljava de...



Click Here