|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klinika Ivanović
10.1.2021 23:36:48   
Sofija**
Cao Lesli,bila sam kod Goce prosle godine..

Uspelo i spontani pobacaj..pa sam drugi put bila kod Kopitovicke (promasena terapija,od 10 jc,sam9 3 su bile zrele) ,nije uspelo. Planiram ponovo kod Goce.Da li mogu da dobijem neki tvoj kontakt,imam par pitanja ako naravno zelis da mi das neki kontakt? Pozz

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1601
   RE: Klinika Ivanović
14.1.2021 16:26:59   
Anoniman
Zdravo devojke, odgovaram konkretno na ovaj post fresita, ne zameri ali se tice IDENTICNOG iskustva koje sam imala na istoimenoj klinici. Otisla sam na preporuku drugarice koja je ostala trudna iz drugog puta, i cak sam i sa vise strana cula kako su zene imale pozitivna iskustva, pa rekoh super, na 3-4 strane sam cula da su zatrudnele idem i ja. Ne mora ni da bude iz prve, i to je ok, nekome se desi nekome ne, ali sam barem ocekivala ljudski odnos, ljudski tretman, ne kocijasko ponasanje i neprimeren jezik. O drugom osoblju ne mogu nista lose da kazem, sta vise svi su ljubazni bili u svakom momentu. Frustrirajuce je i ponizavajuce kako se Dr ophodi prema nama pacijentima koji tu nismo dosli iz zabave da placamo prilicne sume vec nas je muka naterala na to, pa ako nista ono ocekujemo PRVO DA ISPRED SEBE VIDIMO PEDAGOGA A ONDA DOKTORA STRUCNJAKA!Svaka joj cas_t za strucnost, u to necu da ulazim ali cu sledeci put uci u svoju odbranu bude li mi glumila majku kao prethodni put, ali losu majku. Nit sam joj cerka niti bilo ko blizak da i pomisli da se dere na mene, i prica sumanute price kad sam joj pomenula koji problem imam. Razlog sto sam se gorko grizla za jezik je samo taj sto sebi nisam zelela da stvaram losu energiju jer kod nje imam preostale blastociste koje teeba da vrati. Osim ukoliko ne mogu da ih pokupim i odem kod drugog coveka doktora! Elem, druga stvar je ta preso terapija koja je tako takticki namestena da ako je odbijes i ne zatrdunis pojesces se ziva sto je nisi odradila, a sa druge strane informisala sam se na nekoliko strana nigde i niko nema naucnog dokaza da to pomaze, jeste da ne skodi ali ne podize stepen uspesnosti sigurno. Pa u toj istoj klinici su zene zatrudnjivale i pre te preso terapije!!!!! Sta je sad ovo? A da ne pominjem cenu. Ljudi bre dizu kredite da bi priustili VTO a onda se odjednom pojavi tricav trosak od 300eur otprilike. Odakle im moral!!!! Sramota, to me je pogodilo vise nego samo saznanje da nisam zatrudnela, jer je tim nametnutim stavom poljuljala poverenje dobre doktorke kod koje treba da idem rasterecena jer zapravo to je ono sto nam je jako bitno u celom ovom postupuku. Mir i poverenje.  A na stranu ko se bavi tom presoterapijom! Sve je jasno, i drugo zasto te basnoslovne cifre za VTO i transfer ne mozemo da platimo karticom? Kakav crni kesh. Tuzno kako na svakom koraku se oseca kako im je ljudski dodir totalno marginalizovan a samo je poenta da se izvuku pare. Bas Tuzno! Evo, meni se ide na drugi pokusaj ali mi se ne ide na njene oci i u takvu jednu losu energiju! Jer energija jeste potpuno losa. Da ne pominjem skrtost na informacijama koje ti daje, ne smes da se usudis da pitas bilo sta. Osecaj je potpuno porazavajuci, za sopstvene novce i to velike, i na sopstvenu muku takvo jedno odsustvo postovanja! Mozda su nekada bili dobri, sada nisu za preporuku


(odgovor članu fresita)
  Direktna veza do poruke: 1602
   RE: Klinika Ivanović
15.1.2021 10:13:07   
Pepica88
Pozdrav svima vama koliko vas ima na temi! 


Dugo vas citam, ali nikako da se odvazim da podelim svoje iskustvo.   😅 Sto se tice klinike generalno a i doktorke, ja i nemam tako negativno iskustvo, prema meni je cak i fina (kad je raspolozena, a kad nije onda je tiha). 
Moj put (do sada) ukratko (pokusacu):
- mart 2019 - prvi pregled prema preporuci, UZ i uradjeni hormoni - stavila me 2 meseca na kontracepciju pa da se javim.
- maj/jun - prva aspiracija, 3 embriona (3 dana stara), transfer odmah radjen, beta negativna.
- septembar/oktobar - druga aspiracija, 5 embriona (3 dana stara, ali su bili kvalitetniji), krio transfer ciklus kasnije, beta negativna.
- decembar/januar - radjene 2 inseminacije, nosu uspele. Paralelno radim na svoju ruku OGTT (rekla mi ma nema sanse da imas IR), ispostavi se da imam ozbiljnu IR.
- od februara do maja pauza da radim na dovodjenju u red glukoze i insulina uz lekovr i ishranu (u maju kontrola, nastavak terapije ali parametri ok).
- jul - nova aspiracija, 13jc, 10 embriona, 5 se razvili u blaste (zaledjene 3 slamcice). Terapija ocigledno radi... 
- 2 ciklusa nije bio dobar endometrijum - kontracepcija
- oktobar- krio transfer, biohemijska trudnoca
- 1.januar 2021. 😁 - krio transfer 2 blaste, beta na 11dan 255. Cekam prvi UZ.
Izvinite na dugom postu, ali nisam navela ni pola svega sto se desavalo. Dlazem se sa vama za preso, jesam isla zbog savesti, ali mislim da nema dokaza da deluje.
PS. Volela bih ako mozete da iskomentariset_e period pred cekanje prvog UZ, jer sam ja nervozna zbog izostanka simptoma 🙄 A za sve sto vas zanima iz mog iskustva, rado cu odgovoriti.
Saljem pozitivne misli svima!!! 🥰

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1603
   RE: Klinika Ivanović
15.1.2021 10:18:47   
lesli
Hohoho, neko dobio najlepsi poklon za Novu Godinu 😁Cestitam!Probaj da se opustis koliko mozes - lagane set_nje, citaj neku knjigu, gledaj filmove/serije, uzimaj propusanu terapiju... i to je to sto je do tebe.
Za simptome je rano. Ako je transfer bio 1.1., znaci betu si vadila 11.1. To je sad tek neki pocetak 5. nedelje.Simptomi, ako ih i bude, dodju nesto kasnije.

(odgovor članu Pepica88)
Direktna veza do poruke: 1604
   RE: Klinika Ivanović
15.1.2021 10:21:04   
lesli
I da, dodacu... njen najveci propust sto izigrava sve zivo - i endokrinologa i hematologa i... i ginekologa, a strucna je samo za ovo poslednje.Dokazano i na tvom primeru 😏

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1605
   RE: Klinika Ivanović
15.1.2021 10:35:31   
Pepica88
Hvala Lesli!!! 🥰


Cekam strpljivo koliko mogu, ponasam se normalno, pa cemo videti 26.01. sta kazu 😅
Apsolutno se slazem za tvoju drugu poruku! Pre svega engokrinolog i hematolog, pa kod Goce. I njoj lakse i tebi.Da mi je ovo znanje i iskustvo pre skoro 2 godine sve bih drugacije. Nego sam ja prvo tup kod nje, nisam nista znala o svemu ovome. Ona mi je jedini doktor kod kog sam i otisla i  samo rekla skoro 2 godine radim na bebi a nista - sta se desava? 
Eto, nadam se da cemo bar nekom ko ulazi u sve ovo biti od pomoci 🙃

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1606
   RE: Klinika Ivanović
15.1.2021 11:18:29   
Maraj
Pepice user posted image cestitke.
Nemoj konstantno osluskivati telo. Trudna si i to ke to. Cekaj jos nekih 8 meseci, i eto tebi poklona u Novoj god.user posted image

Bas me cudi da Goca nije to sve detaljno "iskontrolisala". Sva sreca pa si na svoju ruku uradila OGTT. Ima izgleda i ona privatno problema cim je tamo "popustila" u pretragama...

(odgovor članu Pepica88)
Direktna veza do poruke: 1607
   RE: Klinika Ivanović
15.1.2021 12:22:52   
lesli
Maraj, ona odavno nista ne kontrolise. Verovatno od kada u timu nema endokrinologa. Mozda tu i tamo zatrazi ogtt, ali ne verujem da svim zenama redom trazi ogtt, stitnu, tormbofilije sto bi trebao da bude neki minimum pre ulaska u pricu o VTO.Meni nista nije trazila. I verovatno jos gomili zena, nego ko dodje spreman - dosao je.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1608
   RE: Klinika Ivanović
15.1.2021 13:23:09   
Pepica88
Hvalaaaa Maraj! 🥰🥰🥰


Kao sto Lelsli kaze, izgleda da je popustila sa tim, ili je navikla da posle neuspeha na drugim klinikama dolaze kod nje pa vec imaju sve odradjeno...Za OGTT specijalno sam je pitala par puta, rekla je: nemas policisticne i skladna si, mrsava, nemas ti sigurno IR. I eto...Trombofilije jeste trazila ali posle trece aspiracije 🙄. I ispostavilo se da imam neke, ali je rekla da to nije nista i samo da pijem aspirin. Ali ovaj put nisam samo poslusala nego otisla kod hematoga i dobila sve instrukcije i terapiju 😇

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1609
   RE: Klinika Ivanović
15.1.2021 14:01:49   
Maraj
Bas mi je zao sto vise nije tako detaljna.
Ja kada sam dosla prvi put kod nje, dobila sam listu sta sve da odradim. I tu su mi nasli i trombofilije i antitela...a svasta sam jos proveravala uz to...
Ko zna koliko bi se jos vontrali po dr, da nismo odmah upuceni na te pretrage. Ja sam joj zbog toga zahvalna. Zato ne mogu da verujem da sada , kao da "otaljava"


< Poruku je uredio Maraj -- 15.1.2021 14:02:07 >

(odgovor članu Pepica88)
Direktna veza do poruke: 1610
   RE: Klinika Ivanović
15.1.2021 16:03:50   
lesli
Ali je tada radio endokrinolog kod njiih?

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1611
   RE: Klinika Ivanović
15.1.2021 17:04:04   
Pepica88
Dosta je i guzva na klinici, sve ide kao na traci.. Ne znam da li je to samo u poslednje 2 godine, ali na pregledu provedem po 3-5 minuta max. Mislim da je samo na tom prvom bilo vise, sve ostalo odmah na stolicu, UZ i kratko komentar i dalji koraci i cao...


(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1612
   RE: Klinika Ivanović
15.1.2021 18:02:41   
lesli
Tako je bilo i pre nesto vise od 3.5 godine kada sam ja prvi put otisla kod njih.Cak i taj prvi pregled je trajao do 5min. Tada je bila neka dr Katarina, koja je gledala dokumentaciju koju posedujemo i uzimala od papira ono sto misli da je relevantno, uzimala nase neke podatke...Verovatno bi ona sve to ukratko prezentovala Goci, Goca samo radila uz i rekla sta je terapija. Tako je bar izgledao moj prvi pregled kod nje.

(odgovor članu Pepica88)
Direktna veza do poruke: 1613
   RE: Klinika Ivanović
15.1.2021 18:09:23   
Maraj
Ja sam kod nje bila 2014.god. koliko ja znam.nije bio ni tada endokrinolog. Bio je hematolog, ona i par ginekologa(koji su vodili trudnoce)
Pa da...nema tu sta mnogo da se sedi. Dodjes pogleda karton, op na sto, na ultrazvuk, nazad kod nje, da upise u karton sta treba, savet sta dalje i to je to

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1614
   RE: Klinika Ivanović
29.1.2021 14:59:31   
mkgirl
Da li je neko kod Goce isao na terapiju kiseonika i kako to izgleda i koliko kosta?
Ne javlja mi se niko na telefon za zakazivanje, a zbog niskog endometrijuma preporučila mi je Goca to.
Moze i pp

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1615
   RE: Klinika Ivanović
29.1.2021 16:40:31   
lesli
Bacanje para ako mene pitas, bar sto se tvog problema tice.Ovako da se opustis je zgodno, ako ti novac nije problem.Jedna terapija je 6.000! Idu minimum 3 i 4. pred transfer, pa sracunaj o kojoj se sumi radi.
Vantelesna kraj 2017. Radjen 1. FET sa diferelinom i estrofemom , BEZ presoterapije, uspesan.2. FET 2020, ista sema kao prvi put, SA presoterapijom, neuspesan3. FET , isto 2020, malo drugacija sema pripreme, BEZ presoterapija, uspesan.
Pa ti zakljuci da li pomaze ili ne. Prvi put endometrijum odlican. Drugi put upitan, ali se popravio kada je pojacala estrofem (i navodno posle presoterapija). Treci put odlican.

Moguce da ti se ne javljaju jer rade do 15h cini mi se.Zvace te ili sutra ili pozovi ti njih ranije.

(odgovor članu mkgirl)
Direktna veza do poruke: 1616
   RE: Klinika Ivanović
31.1.2021 17:30:38   
mkgirl
Hvala @lesli na odgovoru...Slicna je sema i kod mene,ali mi je 13-og dana ciklusa endometrijum bio 7mm i Goca nije bila zadovoljna,treba kao 9mm da bude,mada ja msm da Jos ima vremena za zadebljanje do transfera,ali pojacala mi je estrofem i ja set_nju pa nadam se da ce do sledeće nedelje da se popravi


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1617
   RE: Klinika Ivanović
31.1.2021 19:30:43   
lesli
Meni je prosli put podizanje doze estrofema zadebljalo endometrijum, ali i podiglo d-dimer. I nije uspelo. Ne znam da li je u nekoj korelaciji, ali eto to je moje iskustvo. Proveri d-dimer ovih dana, obavezno.

(odgovor članu mkgirl)
Direktna veza do poruke: 1618
   RE: Klinika Ivanović
1.2.2021 1:00:54   
mkgirl
Hocu,hvala na savetu


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1619
   RE: Klinika Ivanović
3.2.2021 21:01:19   
mkgirl
@lesli D-dimer je dobar,ali endometrijum i dalje ne prelazi 7mm ☹️ Nastavljam sa istom terapijom pa cemo videti za par dana da l'' ce se promeniti...Kaze Goca ako sa povecanom dozom Estrofema ne uspe  ima kao i drugih nacina..Koji su to drugi nacini ako se endometrijum ne poveca na 9mm?Je l'' bio ko u slicnoj situaciji?Da li to znaci da postoji mogućnost da ovaj ciklus preskocimo i krenemo ispocetka od narednog?


(odgovor članu mkgirl)
Direktna veza do poruke: 1620
   RE: Klinika Ivanović
3.2.2021 22:02:08   
lesli


IZVORNA PORUKA: mkgirl

@lesli D-dimer je dobar,ali endometrijum i dalje ne prelazi 7mm ☹️ Nastavljam sa istom terapijom pa cemo videti za par dana da l'''' ce se promeniti...Kaze Goca ako sa povecanom dozom Estrofema ne uspe  ima kao i drugih nacina..Koji su to drugi nacini ako se endometrijum ne poveca na 9mm?Je l'''' bio ko u slicnoj situaciji?Da li to znaci da postoji mogućnost da ovaj ciklus preskocimo i krenemo ispocetka od narednog?





Da, to upravo znaci to da moze da ti odlozi transfer i proba u sledecem ciklusu.
Ona je tebi vec povecavala estrofem?Meni je sa 3x1 digla na 2x2 i rekla da ako se ne popravi endometrijum za 5 dana da nece ni raditi transfer u tom ciklusu. Endometrijum se popravio (ali i d-dimer skocio), pa smo radili transfer. Neuspesan.
U sledecem ciklusu mi je dala femaru. 5 dana od 2.dc. Uz valjda 9. /10. dc. Endometrijum dobar. Folikul pred pucanjem. Tempirani odnosi i da dodjem za 2 dana da potvrdi da li je pukao. Folikul pukao. Uvela utrogestan i depo na 3. dan 1/2 ampule i transfer za 5 dana. Taj je uspeo. Ili smo smuckali jedan home-made, to vec niko ne zna 😂Mada moram da priznam da sam bila skepticna oko te femare jer je prvi put dobitno bilo diferelin+estrofem.

(odgovor članu mkgirl)
Direktna veza do poruke: 1621
   RE: Klinika Ivanović
3.2.2021 22:06:10   
lesli
I da, dusu sam isplakala u kolima u povratku sa klinike (sva sreca pa me mm vozio) kako to nema sanse da uspe, kako endometrijum nece biti ok i kako cu samo da navucem neku cistu koju ce ko zna koliko da pokusava posle da skine.Istina, na prvom uz u trudnoci je registrovano nekoliko cisti + cista zutog tela, uvecani jajnici, malo slobodne tecnosti u stomaku, ali sam za sve ostalo prenaglila 😉

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1622
   RE: Klinika Ivanović
3.2.2021 22:33:10   
mkgirl
Ipak sve mi to dozivljavamo emotivno..Nisam se i isplakala sad,ali sve mi se na kraju dana skupilo i razocarala sam se jer sam mislila da ce mi od petka biti bolji endometrijum a ono isto,iako je Goca rekla da je bolje sad od Estrofema 2x2 ali endometrijum 6.6 a prosli put bio jedva 7mm😳..al dobro...Toga sam se i bojala da ce odloziti za naredni ciklus jer sad do ponedeljka ostaje da vidimo kako ce biti da nastavim sa terapijom a tad je vec 23 dan ciklusa...Mada mi malo i cudno,jer sam uvek pre imala endometrijum preko 9mm a sad ovako,dal'' je to sto posle Microginona jedva da mi bio ciklus sve nesto kao tackasto krvarenje ali su oni ipak racunali da je bio i krenuli sa terapijom..ko ce ga znati..bice kako treba da bude,ako ne sto Kaze Goca idemo pa dok ne uspe .

A vi ste mozda i prirodno napravili bebca,nikad se to ne zna,nije da je nemoguce,desava se 🙂

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1623
   RE: Klinika Ivanović
3.2.2021 22:57:08   
lesli
Mi smo i imali jedno prirodno ostvarenu trudnocu i missed u njoj i posle toga nista. Ali ko zna, sta se stvarno desilo ovog puta 🙂
E vidis, meni bi 18. dc prekinula postupak da nije bilo ok i to mi je eksplicitno rekla tada. Sto se mikroginona tice ne znam. Ja sam imala obrnuto iskustvo. Prvi fet je bio iza mikroginona (zbog pauze od mesec dana zbog hiperstimulacije) i endometrijum je bio ok. Drugi put je islo bez mikroginona, nego odmah doferelin i estrofem i bio je los.
U svakom slucaju, srecno! 


(odgovor članu mkgirl)
Direktna veza do poruke: 1624
   RE: Klinika Ivanović
3.2.2021 23:53:27   
mkgirl
Hvala 🙂

Ko ce ga znati,svi mi različito reagujemo,i meni danas 18-i dc ali dala je sansu Jos 5 dana pa ako se popravi popravi,svakako nece siliti po svaku cenu da ubacujemo embrione ako endometrijum ne predje 9mm.Treba da popravim cirkulaciju ali kako nzm kad mi ceo život losa cirkulacija 

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Retke bolesti deca češće nasleđuju od oca
Greške u očevoj DNK mogu biti uzročnici retkih bolesti kod dece, jer se upravo od očeva nasleđuje četiri puta više novih...
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here