|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mastitis
24.4.2012 20:49:33   
Anoniman
Zbog eserihije sam trebala da pijem panklav, mislim da je on druga grupa antibiotika od ovog tvog. Dr je rekla da tad ne dojim, i jos 72h nakon zavrsetka antibiotika, a pre toga je M imao osip 5ti dan galadroxa (mislim da je to penicilin), ali ne mislim da je od toga dobio osip, tad jos nije bila potvrdjena alergija na kazein, i nisam poslusala dr i nisam ga prebacila na Allernovu, te mislim da je osip od toga. I pre mog panklava je primao neki antibiotk venski, ne znam koji, ipak je dr nalozila da ne dojim.
Probaj da prihteftas Olija na sisu da doooobro izvuce, pa onda popi antibiotik i pumpaj.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 151
   RE: Mastitis
24.4.2012 21:04:39   
Anoniman
Verus, ja sam pre pumpanja i pre podoja stavljala vrelu pelenu na dojku, oko bradavice. Pokvasim je vrelom vodom, ocedim apa drzim minut i tako par puta. Prosire se kanali pa vse mleka izadje. Ili se tusiras toplom vodom po dojkama ili cak i nad umivaoinikom. Ja sam ih masirala nad umivaonikom i stalno zalivala toplom vodom. Pa posle podoja kupus. I budi ga nocas sto vise, ja sam moju budila i on a mi je sreca pomogla.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 152
   RE: Mastitis
25.4.2012 17:14:04   
Verus
Pocela sam da pijem amoxicillin zato sto mi iz te dojke izlazi gnoj kad pumpam tj. iz jednog tog najveceg kanala sto imam, tako da je tu def. inficirano...sisao je 2x nocas, ali nije sve skroz izvukao jos mi je taj gornji deo los, ali kupus mi je puno pomogao drzala sam ga celu noc.... Misice, sinoc sam se tusirala i masirala dojku (sapunom da fino sve kvrge razbijem) i onda pod vrucu vodu, i puuuno vise mleka sam izvukla pumpom...al evo danas na poslu nemam taj luksuz, pa samo dobro izmasiram i onda pumpam-ali za pola sata izvukoh jedva 30ml iz te dojke...a osetim da je puna ko brod...Valjda mi se nece zeznuti produkcija mleka...

Radim za vikend a tad uvek imam malo vremena da pumpam, pa se nadam da ce do subote da se malo sredi stanje uz pomoc antibiotika i brufena...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 153
   RE: Mastitis
26.4.2012 10:23:49   
jovicaa
ja sam pila amoksicilin i dojila, dont worrry

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 154
   RE: Mastitis
26.4.2012 14:15:00   
Verus
Pijem i dalje, odradicu naravno celu terapiju...jos uvek me boli, on je nocas 2x sisao (u 3 pa u 5:30) i naravno davala sam samo tu dojku, ali jos uvek booli....elem, mleko se jako smanjilo...necu danas na poslu ispumpati dovoljno za sutra nikako...mada, sad se setih da sutra ne radim,, pa ima da ga dojim svaki put, to mi uvek poveca kol. mleka. Sva sreca imam dosta vec smrznutog...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: Mastitis
1.9.2012 12:38:14   
red3lilu
Mame treba mi pomoć.
Juče je počela da me boli bradavica prilikom dojenja. Bol kreće od sredine bradavice ka unutra, probadajući je i nekako žiga. (Nije ragada u pitanju) Boli me samo od sebe a i kad pipam oko bradavice i spolja po dojci od bradavice ka korenu dojke osećam kao neku žilu bolnu na dodir ispod kože. Ne znam da li je u pitanju mastitis, pošto nakon podoja koji isto tako žari i boli ka unutra dok beba sisa, kada pokušam da izvučem mleko, u stvari nemam šta da izvučem, izađe neka minimalna količina mleka...Temperaturu nemam, nešto sam načitavala da može biti bakterijska ili gljivična infekcija. Beba nema soor... Ukoliiko vam je ovakva situacija poznata, molim vaša iskustva?user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 156
   RE: Mastitis
1.9.2012 12:51:18   
minavb
Mozda ti se zacepio samo taj jedan kanal. Ja sa tim nemam iskustva, ali pokusaj da masiras taj deo pred podoj i tokom podoja. Secam se da je Tasa imala neko zacepljenje jedng kanala koje je beba tokom sisanja sredila.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 157
   RE: Mastitis
1.9.2012 16:20:01   
Anoniman
Ja sam imala mastitis tri puta a jednom me je bolela i bradavica, tacno se i u njoj nesto zapusilo. Masirala sam grudi i bradavicu rucno izmlazala pod tusem, kada se lepo zagreje i prosire kanali. I meni je bilo cudno, ali upalilo je. Nisam verovala da i tu moze da se zapusi user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 158
   RE: Mastitis
2.9.2012 15:41:14   
tanjicak79
Znam da sam u pogrešnoj temi, ali nisam našla nijednu koja mi baš odgovara, pa ću da vas pitam ovde, mamice.
Prehladila sam se, curi mi nos i imam temperaturu 37,8 i sve me boli, totalno sam smlaćena. Počela sam da pijem šumeći eferalgan (paracetamol)) i koristim zaštitnu masku kada sam sa bebom. Nastavila sam da je dojim, ali ne znam da li je to pametno. Bebica je zasad u redu i nadam se da je neću zaraziti.
Pitanje je da li je bezbedno da je dojim dok imam temperaturu i dok sam ovako šmrkava?
Molim vas, brzo mi odgovorite!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 159
   RE: Mastitis
2.9.2012 15:47:56   
Anoniman
Tanjicak bezbedno je, koliko ja znam tako beba stvara imuni sistem...

(odgovor članu tanjicak79)
  Direktna veza do poruke: 160
   RE: Mastitis
2.9.2012 15:53:24   
suki
Mastitis sam imala nazalost cesto i dojila sam i sa temp skoro 39 i lekari su znali za to... Sve je bilo ok. Prvi put sam mislila da je prehlada i nisam se "bavila" grudima toliko i ispostavilo se da je u pitanju bio mastitis.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 161
   RE: Mastitis
2.9.2012 16:04:33   
Anoniman
ja sam imala gnojavu anginu, primala inekcije i sa T 39 dojila bebu. mozes slobodno da nastavis, nista bebi nece smetati.

(odgovor članu suki)
  Direktna veza do poruke: 162
   RE: Mastitis
2.9.2012 16:15:50   
tanjicak79
Hvala vam na brzim odgovorima!
Verujem da ću već sutra biti bolje.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 163
   RE: Mastitis
2.9.2012 16:55:41   
red3lilu
Stanje se popravlja. Juče sam popila Panadol u podne i uveče, temperatura je spala. Budila sam Saru da sisa češće, nakon podoja se izmuzala i masirala pod vrućim tušem, nakon toga vrh bradavice sam mazala Enbecin kremom a ostatak dojke Flogocid kremom i preko toga oblog od kupusa... Napravila sam i povrede na koži koliko sam se stiskala, a kupus kad stavim jako me peče i svrbiuser posted image
Na žalost u toj dojci mogu max da izvučem 30-40ml mlekauser posted image ne znam je li to trenutno zbog upale ili je to to...
Inače patronažna mi je ranije rekla da dojenje može do T 38,5 a posle toga ne bi trebalo davati bebi da sisa (ne sećam se šta je razlog za veću T)
Zvala sam i hitnu pomoć da pitam da li treba i antibiotici da se uključe, nisu znali pa su me uputili na dečiji dispanzer. U dispanzeru su mi rekli da se izmlazam i da dete stavljam na zdravu dojkuuser posted image , a da se obratim patronaži, pa će patronažna da dođe da vidi i da proceni da li treba da se javim lekaru opšte prakse radi antibiotikauser posted image (pošto sam baksuz patronaža ne radi vikendom pa moram čekati ponedeljak tj. sutra)

(odgovor članu tanjicak79)
Direktna veza do poruke: 164
   RE: Mastitis
2.9.2012 18:10:18   
sonyasha
Tanjcak, meni su rekli da se doji i sa temperaturom bez konsultacije sa lekarom do 38,5! posle toga treba da se ide kod lekara samo da se utvrdi od čega mama "boluje" pa ako je bezazleno za bebu dojenje se nastavlja! ja sam do sada dva puta pila palitrex i jednom imala do 38 i dojila sam normalno, samo isto kao ti! Želim ti da što pre ozdraviš ;-)

_____________________________

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

(odgovor članu tanjicak79)
Direktna veza do poruke: 165
   RE: Mastitis
2.9.2012 21:43:21   
Anoniman
red skoro sam imala mastitis , stavljala sam M da doji na svakih 2 sata punih 48 sati , prvo na dojku koja je upaljena da izvlaci mleko pa tek onda na zdravu , masirala vrucom vodom pre podoja pa onda posle podoja pakovala grudi u kupus ( ne preko bradavice ) i tako u krug . Spavas 1,5 pa ustanes pripremis grudi pa podoj . Masiras grudi od korena odnosno ispod pazuha pa do bradavice . kupus malo udaris onim za meso pa onda na grudi oko bradavice i ja sam stavljala malu pelenicu pa u majcu na bretele onu usku . BEZ brushaltera , pogotovo sa zicama , sve su mi to rekle moje dRRugarice ja samo prenosim mudrost koja je meni pomogla user posted image Srecno i javi kako napredujes .

(odgovor članu sonyasha)
  Direktna veza do poruke: 166
   RE: Mastitis
2.9.2012 21:57:21   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: tanjicak79

Znam da sam u pogrešnoj temi, ali nisam našla nijednu koja mi baš odgovara, pa ću da vas pitam ovde, mamice.
Prehladila sam se, curi mi nos i imam temperaturu 37,8 i sve me boli, totalno sam smlaćena. Počela sam da pijem šumeći eferalgan (paracetamol)) i koristim zaštitnu masku kada sam sa bebom. Nastavila sam da je dojim, ali ne znam da li je to pametno. Bebica je zasad u redu i nadam se da je neću zaraziti.
Pitanje je da li je bezbedno da je dojim dok imam temperaturu i dok sam ovako šmrkava?
Molim vas, brzo mi odgovorite!


Imam temperaturu - da li da beba sisa? KLIKNI


Red, meni sa drugim detetom nije pomagala pumpica. Pumpam, a iz bolesne dojke ništa. Izlupaš kupus, staviš na dojku, ne na bradavicu, preko kesa, opet ne na bradavicu, i ja sam oblačila onaj grudnjak za dojenje jer inače sve ovo ne bi stajalo inače. user posted image Dok beba sisa masiraj. Moj čvor je išao iz pazuha pa skroz do bradavice, a stvorio se bukvalno za 2-3 sata mog spavanja, tako da sam verovatno nezgodno legla i nagnječila neki kanal. Dok je beba sisala, ja sam vukla rukom lagano, od pazuha ka bradavici. Ali pazi, ne budi previše često bebu jer ako nije gladna, neće izvući. Meni se desilo to. Kada je ogladneo, izvukao je sve u jednom podoju.

(odgovor članu tanjicak79)
  Direktna veza do poruke: 167
   RE: Mastitis
2.9.2012 23:21:02   
red3lilu
Sve to radimuser posted image
Meni su čvorići ispod areole, mali ali kao da su žileti unutra. Znam i kada sam pogrešilauser posted image . Preksinoć je nešto bila kenjkava i da je umirim nekoliko puta joj ponudim da sisa, a ona je samo žvalavila bradavicu povuče mleko ali ono ne izađe već ostane pod bradavicomuser posted image ...Kad se smirila i odrapila dobrih 4 sata, već sam osetila bol ali do ujutru nisam skontala šta je u pitanju..
Budi se na treći sat pošto se izgleda kuburim sa mlekom pa mi taman lepo izvuče, posle još malo pumpicom razradim, namažem se kremicama, upakujem kupusom (ja stavim tufer na bradavicu a onda preko cele dojke list kupusa, upakujem u platnenu pelenu (napravila sam nešto kao trougla marama) i držim do sledećeg podoja...
E sad koliko dugo će ovo da traje to mene interesujeuser posted image
Boli me i od masiranja pošto se tripujem da je ostalo nešto da se ne pogorša pa forsiram... Najgore od svega što u toj dojci imam i 3-4 fibroadenoma (čvorići dobroćudni) pa kad krenem da masiram ne znam šta masiramuser posted image ... Smor...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 168
   RE: Mastitis
2.9.2012 23:24:58   
Anoniman
Zovi patronazu sutra onda, posebno zbog vec postojecih cvoreva.
Ne znam koliko dise bradavica u tom slucaju, a ako se ne bude susila, ako stoji stalno vlazna, dobices ragade.

(odgovor članu red3lilu)
  Direktna veza do poruke: 169
   RE: Mastitis
2.9.2012 23:25:16   
Anoniman
A T jel spala ?
Ne znam , kod mene je posle 48 sati proslo ali su grudi bile bolne jos nekoliko dana
Meni su rekli da ne masiram jako , ne znam da li si ti jako stiskala ?

(odgovor članu red3lilu)
  Direktna veza do poruke: 170
   RE: Mastitis
3.9.2012 7:27:04   
tanjicak79
Još jednom hvala na savetima. Danas sam već bolje i nemam temperaturu.
Red, nadam se da ćeš se brzo rešiti problema, pa da sa lakoćom dojiš.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 171
   RE: Mastitis
3.9.2012 11:07:51   
red3lilu
Temperatura mi je spala još u subotu uveče posle drugog Panadola... bol se znatno smanjio i najviše me boli bradavica i ispod nje na početku sisanja par minuta dok se kanalići ne razrade, a posle toga sve manje. Izgleda da sam ja preforsirala sa stiskanjem, sad dok sisa masiram od korena pa sve do bradavice ali koristim i kremu da lepše klizi. Od sinoć stavljam i najlon kesu preko kupusa i ne prekrivam bradavicu, definitivno bolje deluje tako!!
Hvala na savetima, javim kad sve prođe!!

(odgovor članu tanjicak79)
Direktna veza do poruke: 172
   RE: Mastitis
3.9.2012 11:09:21   
bubulence
to sa kesom i kupusom je odlicno, ranije sam pisala ovde da me je to spasilo...

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 173
   RE: Mastitis
3.9.2012 16:37:59   
Anoniman
pokusaj i kada se tusiras toooplom vodom po grudima ili iznad lavaboa da stavis dosta gela za tusiranje , lakse ces masirati user posted image

(odgovor članu bubulence)
  Direktna veza do poruke: 174
   RE: Mastitis
9.9.2012 16:24:25   
MicinaMama
Evo da se i ja javim u ovoj temi.I ja sam dobila u cetvrtak veliku upalu dojke,celu noc visoka temperatura(od nje me glava rasturala).Nisam mogla da je skinem i u petak sam zavrsila na hitnoj.
vadili su mi krv za analizu i imam upalu ali ne i infekciju,bar ne jos.

Meni su preporucili dugo tusiranje dojke sto toplijom vodom (koliko mogu izdrzati) + lagano masiranje dojke sa obe ruke,izmlazanje posle podoja i bebu dojiti sa bolesnom dojkom sto cesce,tople obloge,paracetamol od 1000g 4x1 na dan.

Ja u tople obloge stavljam alkohol,tj razblazim u vrucoj vodi i natopim tufr za dojilje i stavim a dojku.

Meni se crvenilo sa dojke danas skoro povuklo,ali cvor nije popustio...jos me boli.

U hitnoj su mi rekli da se vratim u ponedeljak na pregled jer ako ne prodje dace mi antibiotik i naravno trebam da pazim ako mi krene gnoj da ne dojim dete onda.Bas zbog razloga da je ipak doslo do infekcije idem sutra opet u hitnu....

Nadam se da ce mi reci da je sve kako treba...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Prepucijum - šta roditelji dečaka treba da...
Gotovo svi dečaci su rođeni sa uskim prepucijumom koji je spojen s glavićem. To je normalno fiziološko stanje i nije raz...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here