|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mastitis
14.9.2012 15:43:36   
jovana13
evo i mene u ovoj temi. Juce ujutru kad sam se probudila bolela me je neverovatno desna dojka,ali kako imam i sor i bolove zbog njega nisam obracala previse paznje. Medjutim oko podneva dobijem temp 39 pogledam se u ogledalo dojka crvena ali ispod i bol se krece do pazuha. Danas ista situacija 39,1 temp. Jedino kad bekac sisa mene ne boli,kako prestane bol je tu. I tu gde je crveno tu je tvrdo cak ni posle podoja i izmuzavanja ne omeksa ni malo. Da li je to mastitis? Da li treba da se javim lekaru s obzirom na visoku temp?

_____________________________

Hodaj,nebo strpljive voli... Hodaj,mozda se ipak sve u dobro pretvori......

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 176
   RE: Mastitis
14.9.2012 16:38:18   
MicinaMama
Jeste to je mastitis draga,po pravilu ne smes koristiti nikakav antibiotik,smes piti paraceramol od 1000g na svakih 6h dok temperatura ne spadne,doj dete sa boesno dojkom cesce i posle podoja se izmuzi.Izmuzi do kraja.

Evo kako sam ja zalecila mastitis za tri dana.

Tusiranje dva puta dnevno,masiraj sa obe ruke sa gelom za tusiranje dojku nekoliko minuta a onda se sagni i sto vrelijom vodom (koliko mozes izdrzati) tusem masiraj dojku na mestu gde je tvrdo.To radi nekoliko minuta,posle tusiranja brisi peskirom od korena dojke do bradavice ali stisni i vuci na dole.Posle vecernjeg tusiranja razblazli mao alkohola od 90% u malo vruce vode i potopi tufer i stavi na obolelo mesto preko noci....nemoj stavljati na badavicu jer beba siki.Bradavice mazi sa kremom protiv ragada.

Eto meni je tako prestalo za tri dana u ponedeljak trebala da idem na pregled ali vec me bilo proslo,a bila sa u petak u hitnoj jer nisam mogla skinuti temp.Samo su mi dali paracetamol i to je to...naravno i zavete za asiranje i bla bla

I naravno pre podoja proveri mleko iz te dojke jer ako bude gnoja na maramici ne smes da dojis i tada trebas da se javis lekaru.Do tada ti nista nece drugo dati i savetovati nego ovo sto sam ti ja a i ovde druge zenice navele sto se tice kucnog lecenja.


(odgovor članu jovana13)
Direktna veza do poruke: 177
   RE: Mastitis
14.9.2012 16:42:03   
Modessty
Micina mama je već sve napisala. Samo da dodam da kad krene crvenilo i bol nema spavanja cele noći. Moraš da se redovno izmuzavaš. Kad prestane bol, dojka će možda biti još neki dan crvena,ali ne plaši se. TO je normalna reakcija.
Samo obrati pažnju na boju mleka. Ako promeni boju (pozeleni ili je kao gnoj) Odmah kod lekara.

Ja sam se patila s tim punih 40 dana. Onda se to nekako sredilo. A ruke su mi odpale od masiranja i izmuzavanja

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 178
   RE: Mastitis
14.9.2012 19:40:27   
red3lilu
jovana13 kako znaš da imaš soor??
Ja sam se rešila mastitisa ima već nedelju dana, ali i dalje me probada kroz centar bradavice ka unutra prilikom svakog podoja. Bol ne traje svo vreme već samo na početku i boli me samo jedna dojka. Bebica nema bele naslage po jeziku, a i leva dojka me ne boli?user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 179
   RE: Mastitis
18.9.2012 10:11:13   
jovana13
Red meni su prvo poceli bolovi u bradavicama a onda su mi izasli oni plikcici sto bebi izlaze po ustima i u ustima, meni su po grudima i bradavicama. Bilo je odvratno da pogledam u grudi. Za to mi je pomogla krema multi mam. A sto se tice mastitisa bila sam kod dr jer nisam uspela da skinem temp 39,4 i moj dr na srecu radio ujutru, odmah mi dao 10 gentamicina da primim i standardno dojenje izmuzavanje i hladne obloge na obolelo mesto. Crvenilo je nestalo a i cvoric ga vise nema. Tako da je to sad iza nas..

_____________________________

Hodaj,nebo strpljive voli... Hodaj,mozda se ipak sve u dobro pretvori......

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 180
   RE: Mastitis
18.9.2012 14:48:45   
Okica sljokica
Evo drage moje da vam se javim u ovoj temi. Ja sam imala gadan mastitis...danas su mi potvrdili da mogu sad da malo odanem,sve je iza mene. Vec jedno dve nedelje unazad sam se bas napatila. Mleko mi je nadoslo u nenormalnoj kolicini ,kada sam izasla iz porodiista tako da sam skroz u toku opipavanja grudi zaboravila ili nisam primetila cvoric koji nastao ispod dojke... Tako da kada sam ga ja uocila to je bila vec jedna oveca ploca koja e bukvalno za jednu noc(posle mog otkrica) buknu ai postala bordo crvena. Onda je dolazila sestra da me izmuzava,pa ja sama ,pa obloge od kupusa,pa antibiotici(penicilinski smeju u toku dojenja) i nista to nije pomoglo .Na putu do doktora mi je to perforiralo,kada sam tamo stigla radili su mi inciziju(busili i cedili) bolelo je kao nenormalno! To se sve desilo u petak,evo danas sam skroz dobro i od juce dojim na obe dojke. Bris je sterilan,nema bakterija i gljivica niti bojazni da se beban zarazi .pu pu user posted image Eto kako tako nesto moze da snadje zenu potpuno ,meni bar nenadano,jos da kazes druga trudnoca,zdravstveni radnik...ma ne birauser posted image

Sta da vam kazem cuvajte se ..mada zene sve preguraju.

(odgovor članu jovana13)
Direktna veza do poruke: 181
   RE: Mastitis
18.9.2012 16:31:29   
MicinaMama
okice ziva istina...to ne bira...i ja sam isto "zena sa iskustvom" pa eto opet steka negde,ako nisi iao prvi put dodjr drugi put i eto...

(odgovor članu Okica sljokica)
Direktna veza do poruke: 182
   RE: Mastitis
19.9.2012 10:48:53   
marince1
Ljudi mene toliko boli leva dojka sa spojne strane,kako da objasnim od ispod pazuha pa nanize.Ali nisam uspela da napipam ni jednu kvrzicu ,niti bilo sta slicno.Ali boli bas mnogo.
JEl to mastitis?Stavljala sam nocas kupus,mada nisam sigurna cemu kupus konkretno sluzi,videla sam da vi stavljate,pa ajde i ja

_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 183
   RE: Mastitis
19.9.2012 11:10:35   
Anoniman
Kupus izvlači vrućinu iz grudi koliko sam ja shvatila, meni je prijalo jer je hladno.
Ja sam imala od pazuha do bradavice, ali sam imala baš čvor (jao kad se setim!).

(odgovor članu marince1)
  Direktna veza do poruke: 184
   RE: Mastitis
19.9.2012 12:25:33   
Anoniman
Marince , ja nisam imala cvor odnosno nisam mogla da ga napipam ali me tako bolelo sa strane a posle cela dojka .. to brzo napreduje da znas , odmah se masiraj i izvlaci mleko da se ne komplikuje , procitaj malo unazad sta i kako ..
Okice draga user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 185
   RE: Mastitis
19.9.2012 13:50:48   
marince1
Izmuzavala sam se celu noc,stavljala kupus i kao malo je bolje (tj.nema temperature,znaci da ne napreduje).

Stavljala sam Dunju da sisa non stop i jedino kad ona sisa mene ne boli.Valjda ce da se sredi

_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 186
   RE: Mastitis
19.9.2012 13:55:17   
Okica sljokica
Hoce Marince ,samo neka ona sto vise siki tu siku,Posle toga se jos malo dodatno izmlazaj,ali ne preteruj. Stavljaj obloge,i podigni tu dojku(brusom ili vezi pelenu) Nemoj ti masirati tj pritiskati mlecnu zlezdu samo izmlazaj iz bradavice. Eto a ja npr nisam imala temperaturu a snaslo me svasta user posted image

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 187
   RE: Mastitis
19.9.2012 18:17:59   
MicinaMama
Maince mozda si nagnecila dojku na spavanju...mastitis je kada ti se dojka upali,dojka bude crvena na tom mestu,boli i obicno je tu tvrdo (cvor)...ali masiraj i izmuzaj za svaki slucaj.

(odgovor članu Okica sljokica)
Direktna veza do poruke: 188
   RE: Mastitis
19.9.2012 20:48:12   
marince1
Na zalost ima logike da su mi se zacepili kanali,jer ja uvek izmuzem posle podoja da ispraznim dojku,a juce sam htela da probam da to ne radim,kao racunam ona ce da izvuce koliko joj treba i toliko da nadodje.KAd ono cvc.
Danas je malo bolje,vidim da lakse ide .Hvala vam puno na savetima.

_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 189
   RE: Mastitis
19.9.2012 22:31:07   
ishler
Ja cu napisati moje iskustvo pa mozdaa bude nekome od koristi.Posle porodjaja sam imala odmah mleka iako sam bila prvorotka,i odmah sam se pocela izmazati u porodilistu,beba je jako slabo sisala prvih mesec dana ali nekako je naucila,inace sam se sve vreme izmuzala pumpicom.Posle mesec dana dojke splasle i delovalo je da nisu tako pune,beka cesto sisala i ja sam prestala jedan dan da se izmuzam i dobila mastitis.Upalio je se jedan kanal,dojka je bila vruca,to mesto crveno,bolno,dobila sam temperaturu.Prvih par dana sam pila antibiotik ali temperaturu sam jedva skidala ispod 38,inace po preporuci lekara bebu sam normalno dojila ali prethodno sam morala da skinem temp,ispod 38c,posto nije spadala temperatura presli su na inekcije longacepha 7 dana i posle drugog dana je vec bilo bolje.Sve vreme sam masirala dojku tj mm je morao krvnicki da razbija taj cvor,babica je objasnila kako jer ja nisam mogla samoj sebi,obloge od kupusa(moze se mleko smanjiti,meni je skoro nestalo,ali sto vise tecnosti i hrane)obavezno izmuzanje posle svakog podoja i cesce ako je potrebno,ali beba najbolje izvuce tako da sam ja nju cesto stavljala.I receno je izmuzanje rucno do poslednje kapi,i bitno je da se razbije cvor.Izborili smo se i beka je sisala 12 meseci bez kapi ad mleka,na to smo obe ponosne.Samo uporno i obavezno izmuzanje.

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 190
   RE: Mastitis
19.9.2012 22:44:18   
marince1
Isler mislis a od kupusa moze da se smanji mleko?
Meni se cini da je tako

_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 191
   RE: Mastitis
19.9.2012 22:50:26   
Anoniman
Meni se to nije desilo, što ne znači da to nije tačno.

(odgovor članu marince1)
  Direktna veza do poruke: 192
   RE: Mastitis
20.9.2012 10:05:03   
Anoniman
Ni meni se to nije desilo od kupusa , mislim da se mleko tesko izvlaci pumpicom posle upale , i to do nekoliko nedelja , meni se od skoro ponovo potpuno razradila ta koja je bila upaljena pa i pumpicom mogu da izvucem jednaku kolicinu kao i iz ove druge .

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 193
   RE: Mastitis
5.10.2012 0:47:43   
Zemunka85
Koji DR je DR za `ovo`?
Strasno me boli desna dojka. Tj desna bradavica, plus cela povrsina do korena dojke, ili ti do rebara i time je obuhvacena trecina dojke. Nije tvrdo, ali je nepodnosljivo. Bradsvica crvena bas.
Pa sutra ds odem. Gde?

Lekar opste prakse? Uput neki? Ginekolog? ... ko?
I kako izgleda taj pregled? Samo pipanje, ili..?

< Poruku je uredio Zemunka85 -- 5.10.2012 0:53:54 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 194
   RE: Mastitis
5.10.2012 7:31:01   
nenja22
svojevemeno mi je jedan stručni saradnik koji radi na nekom već ginekološkom leku, ne sećam se kom, ali nije ni bitno, pričao kako su imali problema kad su sa ginekolozima u srbiji probali da razgovaraju o grudima, kao sastavnom delu njihovog posla... kako on reče, većina ženama grudi ni ne pogleda, kamoli opipa, ili uputi na tehnike samopregledanja koje bi sve mi trebalo da sprovodimo bar koji put godišnje...te su bili organizovali skup pod nazivom "čija je dojka?" user posted image

elem, za tvoje pitanje, meni bi bilo logično da se ode ginekologu (mislim, moj spada u ovu grupu koji se grudima bave i bez da ih podsećaš) ali eto, nisam sigurna da to i jeste tako zaista. moguće da nije mastitis nego se sor zapatio, koliko sam čula, to baš tako ume da boli od bradavice, pa dubinski, a bez nekih vidljivih simptoma...pođi u dz, eto ja bih ginekologu prvo, da sam na tvom mestu i srećno i da nađeš odgovarajućeg lekara što pre user posted image

_____________________________

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 195
   RE: Mastitis
6.10.2012 12:39:09   
Zemunka85
Hvala.
Da, definitivno je to ginekolog.

Nego, on rece da dojim do temperature 38,5. Na halo bebe mi rekose da dojim kolika god da je temp, jer je najvaznije da se mleko odrzi.
Sta je istina?

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 196
   RE: Mastitis
6.10.2012 12:47:16   
marince1
Neznam,ali i ako ne dojis zbog temperature obavezno se izmlazaj da mleko ne prestane.


_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 197
   RE: Mastitis
6.10.2012 22:14:54   
Anoniman
zemunka, ja sam dojila sa T 39. beba mi je tada imala ravno mesec dana. sve je bilo ok.

(odgovor članu marince1)
  Direktna veza do poruke: 198
   RE: Mastitis
6.10.2012 22:19:16   
Anoniman
istusiraj dojku, izmasiraj, daj bebi da sisa, izmasiraj ponovo, izmuzi ako ima sta i kupus u brus do sledeceg podoja!!!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 199
   RE: Mastitis
7.10.2012 1:43:49   
MicinaMama
Ovde isto savetuju dojenje bez obzira na visoku temp,samo se nesme dojiti u slucaju infekcije,tj gnoja.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here