|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako zaustaviti mleko?
7.10.2011 19:08:10   
Verus
Bokili: a jel ne mozes da se izmuzes pumpicom pre nego sto odes pa da mu neko to da na flasicu pred spavanje?  Tako da bar jos neko vreme zadrzis to vecernje i jutarnje dojenje?  Osim, ako si skroz odlucila da prestanes da dojis.

Ne znam za dohranu, mnoge mame koriste Novalac, neke Aptamil.  Moja beba je prihvatila dohranu tek kad sam u moje mleko pocela da je mesam.  Nije htela odmah cistu dohranu da pije...

Mada, ako bebi da neko drugi (tata, baka i sl) mozda ce i dohranu odmah da prihvati.  Bebe koje sisaju, cesto od mame hoce samo to: siku.

(odgovor članu Bokili)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Kako zaustaviti mleko?
7.10.2011 21:43:08   
Brana
Zar nemamo vec temu "Prestanak dojenja"?

_____________________________

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Kako zaustaviti mleko?
10.10.2011 16:26:10   
Bokili
Nisam imala net i nikao da odgovorim...
Bebu sam odvojila skroz od dojke, i prihvatio je dohranu veoma lepo. Koristim Aptamil. Za sad i stolica mog deteta je super, kao i pre dok sam ga dojila. ne mogu da ispumpa moje mleko jer previse je bolno. E sad kako zaustaviti moje mleko. Poslusala sam savet nekoliko majki sa foruma a ujedno savet moje mame. Da ne unosim veliku kolicinu vode i malo slabije da jedem. To vec radim 2 dana i grudi su mi nabrekle ali me ne bole. Da li neko zna koliko dugu mogu tako? Ne bih da koristim tablete jer sam cula da imaju "nenormalne" reakcije koje meni ovog trenutka ne trebaju zbog posla.
Hvala puno jos jednom

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Kako zaustaviti mleko?
9.10.2012 9:13:19   
soni
lekar mi je prepisao bromokriptin , nocas mi je bilo bas muka user posted image ....valjda cu izdrzati ...uff

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Bokili)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Kako zaustaviti mleko?
9.10.2012 10:07:58   
Torbica
Ajoj Soni, pa sto to?

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Kako zaustaviti mleko?
23.10.2012 15:55:22   
anakoso
Cao devojke!!! user posted image
Uclanila sam se da vam pomognem... :)
Mlada sam mama, ali msm da to nema veze... :)
Morala sam da presatnem da dojim, jer sam imala operaciju mastita, pa su mi dr preporucili da je bolje da prestanem da ne bi opet morala na operaciju...
Dojila sam 6 meseci, i jako mi je bilo zao sto sam morala da prestanem... :(
Dr mi je preporucio Bromokriptin, ali sam se jako dvoumila zbog svih zabluda na netu... :/
Ali sam ipak pokusala...
Ovako sam ih pila i uspelo je:
Prva 3 dana sa pila po 1/4 samo uvece, pa 1/2 takodje uvece, pa celu 3 dana.
Onda sam pocela isto tako i ujutru, ali tek nakon popijenih 3 cele uvece...
i uspelo je...
Nisam imala nikakve nus pojave, super sam se osecala i super funkcionisala...
U pocetku sam se cedila 2 puta na dan, kad su me dojke bolele, ali samo da mi omeksaju, a kasnije na 2-3 dana. Negde pred kraj sam htela da se iscedim do kraja ali mleka vise nije bilo... :)
Nadam se da cu vam pomoci...
P.S. Imala sam mleka za 3 bebe...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Kako zaustaviti mleko?
23.10.2012 22:16:54   
red3lilu
10 dana pijem čaj od žalfije i nane po 2-3 puta dnevno, mleka i dalje ima ali jaaaako malo tj. kad ispumpavam izađe ni 10ml, ali i dalje moram da izvlačim jer mi se stvaraju čvorići..
Inače, što se tiče mleka koje u kapima izlazi i dugo nakon prestanka dojenja moje iskustvo je takvo da mi je curilo mleko po kapljicu dve sve do sledeće trudnoće. Dakle, 3 i po godine nakon prestanka dojenja i dalje mi se lučilo mleko. Radila sam hormonske testove i pokazalo je da je sve u redu, baš pre nego što sam saznala da sam trudna ponovo, doktorica mi je rekla da je to normalno pa se nekim ženama to odužilo i po 5-6 godinauser posted image

(odgovor članu anakoso)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Kako zaustaviti mleko?
23.10.2012 23:34:14   
Anoniman
zasto prestajes da dojis? sad ti gledam tiker, mala ti je bebica..

(odgovor članu red3lilu)
  Direktna veza do poruke: 58
   RE: Kako zaustaviti mleko?
23.10.2012 23:35:31   
Sanchy
Evo i ovde da pitam..interesuje me da li ima mama koje su morale da idu na neku operaciju a dojile su bebu..pri tom je ostajenje u bolnici bilo sedam dana i vise_Da li su odrzavale mleko ili prekinule dojenje?..U novembru imam zakazanu op,,,smanjila sam mleko na tri podoja dnevno,tri su ad..mislila sam da se nekako snadjem u bolnici pa da tako izvlacim mleko na osam sati,,medjutim ono sto me dodatno brine jeste mogucnost inficiranja nekom bakterijom a da to ne registrujem na vreme...ne znam sta da radimuser posted image user posted image ...Red procitala sam za sestru bas me interesuje kako je u bolnici vadila mleko ,ja cu imati op na vratu i ne znam kako ce to izgledati,gde da vadim tj.ispumpavam mleko ..itd..Soni sto si ti prestala sa dojenjem?

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Kako zaustaviti mleko?
23.10.2012 23:40:41   
Anoniman
izvinjavam se, procitah sad na drugoj temi..

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 60
   RE: Kako zaustaviti mleko?
24.10.2012 8:45:36   
red3lilu
Sanchy verujem da nije bilo lako mojoj sestri ali nikada je nisam pitala kako je uspela to sve da istrpi, pogotovo što je operisana posred kičme. Sve u svemu uspela je da se izmlaza i u bolnici i to iz ležećeg položaja u početku..

Ne razumem kakvih se ti to bakterija plašiš?

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Kako zaustaviti mleko?
19.1.2013 16:30:38   
Cvrčko
Evo i mene peti dan kako zaustavljam mleko prirodnim putem. Treći dan po prestanku bila sam na pragu žestokog mastitisa iako sam izmlazala višak i masirala čvoriće... Dobila sam antibiotik i popila lek protiv temperature tu noć da bih preživela. Bila sam toliko malaksala da su me sve kosti u telu bolele.
E sad, ja sam se prvo izmlazala dok ne popuste grudi na 2,5-3 sata kako sam radila i dok sam dojila, ali ne punu dozu. Onda sam vremenski period pomerala za po pola sata... Međutim, taj treći dan mi se bočni kanal u levoj dojci jako upalio i nisam nikako uspela da razbijem čvorove. Pogotovo je bilo teško jer je bol bio nesnosan pri samom dodiru, a kamoli da pritisnem. Lekar mi je kao preventivu prepisao Sinacilin i dodao da jako stegnem grudi. Tako da sam sad već dva dana na režimu-masaža čvorova, izmlazanje viška, ledene obloge par minuta da se kanali nakon masaže skupe i tesan grudnjak+čvrsto vezana pelena. Bukvalno uspevam ceo sat da produžim tretman, količine mleka su tu oko 50-60ml iako se period produžuje (ali imala sam baš puno mleka, još preključe količina je bila oko 150ml samo da se rasteretim težine) i da, pijem maksimalno 3 čaše vode na dan.
Čvorovi u levoj dojci su danas konačno popustili, sad je to samo blaga bol. Jedino što me grudi baš dosta svrbe... Rekli su mi da očekujem da će sve stati za neke dve nedelje. A kap po kap može da traje godinama, to mi je poznato

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Kako zaustaviti mleko?
19.1.2013 21:20:13   
bea83
Kod mene je trajalo dve nedelje ali kupus me je spasio, nisam ga vadila iz brusa, samo sam menjala čim se sparuši. Imala sam čvoriće tamo neki deseti dan to sam polako izmasirala i malčice izmuzla i posle toga držala kupus još par dana i gotovo

(odgovor članu Cvrčko)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Kako zaustaviti mleko?
20.1.2013 13:11:18   
Torbica
Kod mene ostanu na dva podoja, ujutro/uvece dokle zele. Cerka skoro 15 meseci a sin 12, a i ovo pile dokle bude htelo. Oba puta samo stade, nisam morala da diram niti izmuzam. Oboje su prvo batalili jutarnji podoj, ja ponudim oni se rasplacu, a nakon par dana i vecernji.. Valjda zato sto je postepeno islo, nisam nista morala dirati. A sto prestade Bea, jel bekac ostavio sam? Pozz

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Kako zaustaviti mleko?
21.1.2013 21:24:54   
bea83
Torbice, moj beban nažalost od početka nije skoro ni sisao, imao je jaku žuticu, rodjen mesec dana pre termina i nikakav refleks, pa sam izmlazavala nekoliko meseci i davala mu na flašicu Na kraju mi je mleko potpuno promenilo sastav (od stresa,ne spavanja,umora...) i poplavelo, bila kod dr, i rekoše mi da odmah prestanem, u mleku ostali samo minerali koje bebac nije mogao da svari pa je imao strahovite grčeve user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Kako zaustaviti mleko?
22.1.2013 10:48:50   
Torbica
Ajoj Bea, poplavelo, to jos nisam cula... Ma tvoj bebac je buckisa pravi, videla sam mu krofnice na temi mame sa bebom, preslatki ste. Sta sad, dojenje je super, ako moze, a ako ne, tolike bebe porastu velike i srecne. Pozz

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Kako zaustaviti mleko?
25.1.2013 12:16:46   
Cvrčko
Evo izveštaja nakon deset dana: mleko skoro potpuno stalo. Nosim one uloške za grudnjake, pa po njima još vidim da se žuti mleko, ali više se uopšte ne ispumpavam. Jedino sam imala situaciju pre tri dana kad su mi se obe dojke u sto čvorova pretvorile-masirala sam se satima, uz hladne obloge i sve je prošlo. Nadam se da se to više neće ponavljati

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Kako zaustaviti mleko?
1.4.2013 9:25:23   
New Mom
Kolja ne sisa vec 10 dana. Do juce je sve bilo OK. Juce sam pocela da osecam neprijatnost u obe dojke koja se do kraja dana povecavala i presla u bolnost. Obe dojke su postale pune cvorica izuzetno bolnih na dodir. Pri pokusaju masaze mleko samo curi.
Imam nesnosnu glavobolju vec par dana, nocas T. 38,2 i tesku mucninu.
Dr mi jutros prepisala Panklav i bromakriptin uz podvezivanje dojki. A ako se ne smiri do petka, estrogenske injekcije.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Cvrčko)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Kako zaustaviti mleko?
1.4.2013 9:30:38   
bea83
Au,NM pa ti baš upade u problemuser posted image  Jel si izmlazavala po malo ovih dana?

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Kako zaustaviti mleko?
1.4.2013 9:37:19   
cockic
NM mora da je bas bolno i nezgodno user posted image ja na srecu nisam imala to,samo mogu da zamislim kako ti je.ali bitno da si pod terapijom i bice sve ok user posted image


(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Kako zaustaviti mleko?
1.5.2013 13:46:18   
M.mama
Ja sam nazalost morala da prestanem da dojim... Samo pelena sa hladnom oblogom par puta da se zaveze na grudi i prestaje mleko...

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Kako zaustaviti mleko?
19.11.2013 13:17:22   
Manjika
Pozz

Htela sam da podelim sa Vama moje iskustvo sa dojenjem.
Rodila sam carskim rezom, bebu sam posle 3 dana pokusala da stavim na dojke a ona ni da pipne. Nisam imala iskustva i sta trebam raditi. Babica mi je rekla da imam previse mleka i trebam se izmuzavati jer su mi tvrde dojke. Pocela sam se izmazavati i devojcicu sam hranila mojim mlekom preko flasice. Prvih 5 dana i jela nekako a kad smo izasle iz bolnice, skoro nikako. Trudila sam se svim silama da je dojim, nisam odustala, stavljala sam je na sise svaki put kad je zaplakala, malo je povukla i prestala. Ja sam bila premorena od stalnog izmuzavanja. Neznajuci kolika je normalna kolicina mleka, ja ga skupila i na dnevnom nivou sam imala u proseku oko 2 litre. Ujutro kad sam ustala posle 2-3 sata spavanja, redovno sam izvukla oko pola litre. Za 3 dana sam izgubila 5 kg-a tako da na toalet isla samo jednom dnevnom. Ako sam uspela zaspati do 11h (jer dok sam nahranila bebu, zatim provela sat ipako izmuzavajuci), oko 1h me budila temperatura jer mi je vec nadoslo mleko i morala sam ponovo da se izmuzem. Izgubila sam apetit, bila sam slaba, grznicu redovno imala. Svi su mi rekli da smanjim vodu a ja vodu ogranicila na 1 casu na dan iako sam bila stalno strano zedna. Sve sam pokusala da smanjim kolicinu mleka a ono samo curi ber prestanka. Dva puta su me vozili kod lekara zbog mastitisa, dojke me bolele. Dr. mi se smejao, misio je da patim od depresije, nije verovao da imam toliko mleka, rekao mi je da vise spavam i manje da se bavim domacim obavezama. Najgore u celoj toj prici da dete nije napredovao od majcinog mleka. Posle 5 ipo meseci sam nacisto pukla, kcerku skinula, uopste je nisam dala sise. Izmuzavala i dalje. Mleka sam imala jos narednim mesec ipo dana. To sto sam imala, jos sam joj podala. Nisam uzimala tablete za prekidanje laktacije ali sam uspela prirodnim putem to uraditi. Srce me boli kad se setim kako sam zelela da dojim i koliko sam se trudila. Sad sam ponovo trudna, samo se nadam da me neceka ponovo isti horor kao i prosli put.
To je moje lose iskustvo sa mlekom i dojenjem.

(odgovor članu M.mama)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Kako zaustaviti mleko?
19.11.2013 15:12:44   
vikiveki
Jao Manjika pa jesu li ti dr rekli ili dali neko objašnjenje zašto tvoja beba nije htela tvoje mlekouser posted image Ja znam kad sam bila u porodilištu imala je jedna žena koja je isto tako imala dosta mleka a njena beba nije uopšte htela da sisa,to je bio paradoks ona ima puno mleka i doji drugu decu,tada je još bila ta praksa da daju bebe ko nema mleka onome ko imauser posted image , a njeno dete gubi na kilaži. Njoj su rekli da ima prevelike bradavice i da njeno dete zato nemože da je sisauser posted image Zato mene zanima da li su tebi rekli nešto

(odgovor članu Manjika)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Kako zaustaviti mleko?
9.1.2014 13:46:05   
Dannyy
Drage moje treba mi savet kako da zaustavim mleko a da to ne bude tabletama, moja beba ima 17 meseci i obozavala je da sisa ali je sisala neprestano i uskoro ce u vrtic pa sam zato odlucila da je odbijem od sike. ona je to dobro podnela ali meni je dojka tvrda, ona je sisala samo levu, i boli me na dodir. unapred zahvalna user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Kako zaustaviti mleko?
9.1.2014 13:50:39   
minnica
Ja sam prvih nekoliko dana nakon prestanka dojenja ćerke izmlazala pomalo ručno i to pod tušem nakon što malo mlazom vode izmasiram grudi. trudila sam se da unosim manje tečnosti i slatkiša.

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu Dannyy)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako ostati normalan kada vaša beba ne žel...
Vaša beba već danima plače i nervozna je, a vi pucate po šavovima. Evo kako da ostanete pri zdravoj pameti kada vaša beb...
Praktična rešenja za miran san vaše bebe
Dolazak beba na ovaj svet predstavlja jedan od najlepših životnih trenutaka svakog roditelja. Pored toga što roditeljstv...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here