|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
19.5.2020 18:31:58   
Maslacak15
neznam bas. pcos je kompleksna stvar. ima puno varijanti. treba proveriti bar lutealni provesteron, to je najvaznija stavka sto sam i branki rekla da uradi. ja nekako mislim da je cesce do hormona. oni na kraju krajeva diktiraju i endometrijum a ne samo kvalitet i sazrevanje jajne celije. i stvari tipa insulinska rezistencija. sve to treba iskljuciti. i ja bih to radila pre nego sto bi im isla opet pod noz koji ti mozda nije neophodan.


(odgovor članu Pticica555)
Direktna veza do poruke: 626
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
19.5.2020 20:05:13   
Pticica555
Nista to nije problem da uradim, ako ce da pomogne da ne odem na operaciju. Ali ako mora mora. Uradila sam ja Ogtt ok je, progesteron sam radila 2 puta neki dan posle ovulacije, jednom je bio 38 nmol/l to se secam, ali mislim da je radjen 4-5dana posle ovulacije. A drugi put je bio oko 11 ng/ml. Stitna ok. Ali ja osecam da imam ovulaciju, tacno osecam kad mi raste folikul, oset_im i kad pukne, i tacno za 14 dana od tog dana, ja dobijem menstruaciju.Amh je dobar. 

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 627
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
19.5.2020 20:13:41   
Maslacak15
sve jedno treba da proveris sve. imala sam i ja svaki mesec redovne ovulacije pa je problem bio hormonski (prolaktin). i uklonjen sa pola tablete nedeljno. ja sam bila skroz " idiopatski slucaj" tj ave je.bilo idealno kao. dok se nije nasao neko ko je obratio paznju. 
a imala je i moja kuma pa je imala jaku insulinsku rezistenciju i zatrudnela uz metformin i dijetu. s obzirom da kazes da imas policisticne jajnike ja bih proverila sve (i androgene na primer) da se vidi ima li negativnih uticaja koji mogu da smetaju.
ne kazem da ne treba da ides na laparo. ali nemoj da zaboravljas domaci na drugim stranama. da ne bude posle.uradila laparo a i dalje se ceka...

(odgovor članu Pticica555)
Direktna veza do poruke: 628
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
20.5.2020 9:42:10   
Pticica555
Da, jasno mi je sve. Prolaktin nisam proverevala, moracu ovih dana. Uradila sam lh, fsh, estradiol, testosteron, progesteron, amh, ogtt, tsh, briseve, papu, 3d uz nema polipa i mioma, dva puta hsg,uz stitne zlezde.

Sad sam bila kod drugog doktora da mi pogleda rezultate hsg a, da cujem i njegovo misljenje. Rekao je ovako, da imam iskustva sa hsg-om i sa i bez anestezije. Mana hsg a bez anestezije je sto moze da se desi spazam materice od bola (ako sam dobro napisala) i da se prikaze lazna slika zapusenih jajovoda, sa druge strane kod hsg a sa anestezijom, mana je sto se nesto, odnosno jajovod, probija nasilno, sto zapravo u prirodnim uslovima nije moguce, i time dobijamo sliku lazno prohodnih jajovoda. Da je sad sve to nagadjanje. Rekao je da oni sad jesu produvani, ali da je to sve pod znakom pitanja. Jedan je propustio u trbusnu duplju, a kontrast iz drugog se koncentrisao oko jajovoda u priraslice. Savet je da pustim da prodje leto, pa onda da se na jesen odradi laparoskopija.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 629
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
20.5.2020 23:48:43   
Pticica555
Samo jos ovo da vas pitam, da li ovo sto ja imam priraslice znaci da ja imam endometriozu?

Sve sto vise citam, vise sam zbunjena. Ne razumem da li je endometrioza cista ili su to priraslice. Kad citam iskustva, svi pisu o nekoj cokoladnoj cisti, a ovako na internetu citam kako su to priraslice po stomaku. 

(odgovor članu Pticica555)
Direktna veza do poruke: 630
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
21.5.2020 9:06:16   
branki*
Nije to endometrioza. 

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Pticica555)
Direktna veza do poruke: 631
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
21.5.2020 9:28:34   
Maslacak15
priraslice nisu endometrioza. Osim toga endometrioza se ni ne vidi na HSGu a ni ultrazvuk nije prihvacen kao dijagnosticka metoda. S obzirom da si imala i naznake hidrosalpinksa verovatno da si nekad imala upalu jajovoda i da je doslo do stvarnja oziljnog tkiva. Da li si ikad radila IgG na hlamidije? Nebi be zacudilo da je pozitivan a da nisi ni znala da si ih imala. Cesto je tako kod zena koje imaju problema sa prohodnoscu jajovoda.
Ali sve jedno, to i dalje ne mora da znaci da su jajovodi uzrok sto nisi zatrudnela do sada. Dokle god propustaju tecnost znaci moguce je i da prodje jajna celija i embrion. Idi na laparoskopiju ako ti savetuju, ali kao sto sam i rekla nemoj da zanemarujes endokrinoloske aspekte. OGTT je radjen sa insulinemijama nadam se ?. Ne samo profil glukoze posto on nije dovoljan. Insistiram na prici jel imas poliicisticne jajnike. Znaci postoji neki uzrok tome. To je kompleksan metabolicki sindrom. Mozda i pored ovulacije postoji smetnja trudnoci..... S druge strane PCOS zene po pravilu rese problem, ali treba se tome posvetiti.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 632
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
21.5.2020 11:11:18   
Pticica555
Hvala vam mnogo!

Da, radila sam ogtt, i insulin i glukozu. Glukoza 0'' 4,77 60'' 5,57 120'' 5,37 Insulin 0'' 4,6  60'' 35,2 120'' 27,7. Doktor je rekao da slatkise zamenim vocem i to je to. Ja sam odmah pocela sa dijetom, nisam jela ni slatko, ni testa, ni przeno, i smrsala sam 10kg a inace sam mrsava, ali se nista nije desilo. Prolaktin nisam proverila, moracu to da uradim. A sto se tice priraslica ovaj doktor mi je rekao da je od operacije slepog creva, i nekih upala koje sam imala. Ali nisam znala da li je to endometrioza ili ne, zato sam vas pitala. On je ovako napisao Dijagnoza: St. prim. Hsg facta. Periadnexitis adhesiva bill. Ali ja ne znam sta ovo sve znaci... 

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 633
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
21.5.2020 13:04:12   
Maslacak15
obavezno prolaktin proveri. obavezno. a androstenedion i dheas? rece samo testosteron da si proveravala.

mozda je i od slepog creva. priraslice koke imas. mislim da to ne moze da zna sigurno al svakako je upala bila. endometrioza je nesto drugo.
insulinski profil je odlican to nije razlog cisti...

(odgovor članu Pticica555)
Direktna veza do poruke: 634
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
21.5.2020 15:14:36   
Pticica555
Da, samo testosteron. Bio je 2dc 0,399. Nisam proverila to sto si mi napisala, prolaktin, vitamin D. Cim budem odradila to, javicu se.Znam samo da mi je progesteron bio nizi posle ovulacije, to sam proverila dva tri puta, doktor je komentarisao da je nisko. Ja bih najsrecnija bila da je to do hormona, sve ovo ostalo me plasi, jajovodi, priraslice... 

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 635
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
21.5.2020 17:11:39   
Maslacak15
Jao Pticice i to nam sad kazes ??? Da ti je " nizi progesteron".????? Pa to je najvazniji parametar kvaliteta ovulacije. Sa progesteronom ispod 10 ng/ ml ili 30 nmol / ml zavisnosti od laba ima razlicitih jedinica ne moze se ostati u drugom stanju. To je pokazano i dokazano. E sad ne znam koliki je tvoj ali to ti je tako kako ti ja kazem..... Tako da i ako ovuliras sa progesteronom nizeg od toga kao da ne ovuliras uopste . Proveri prolaktin a ako je on uredu s obzirom da si PCOsovka ja bih doktorima trazila klomifen. I to probala mesec dva.

I ako zatrudnis castisuser posted image user posted image

(odgovor članu Pticica555)
Direktna veza do poruke: 636
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
21.5.2020 17:52:21   
Pticica555
Pa bio je jednom 32,2 nmol/L, drugi put 7,74 ng/ml. Ali oba puta je radjen neki 5i dan od ovulacije.Pa moj doktor je predlozio 3 meseca da probamo Femaru, folikulometriju, stop inekciju, pa utrogestan. I rekao ako imas srece uspece, ako nemas idemo na laparoskopiju. Nego ja sam ubedjena da meni jajovodi nisu u redu, i nisam ga poslusala nego sam otisla i uradila jos jedan hsg na svoju ruku. Ali mogu poceti od sledeceg ciklusa. Nego imam kandidu, ne znam da li to smeta nesto?  Ne mogu nikako da se resim nje, jos sad pijem Dovicin zbog hsg a. Uradicu prolaktin, javicu vam rezultate. Jao dace Bog da bude kao sto si rekla, hvala ti puno na podrsci, jer ja sam skroz negativna sto se tice ovih stvari, uopste nema optimizma... 




(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 637
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
21.5.2020 18:29:49   
branki*
Veruj maslacak, ona zna sta prica i ja joj verujem.Kandida ne moze da ometa zacece. Zato pijes dovicin? Za kandidu? On nije za kandidu. Neka me ispravi neko ako gresim. Meni tvoji jajovodi deluju bolje od mojih. Ja imam 1 kilavi. Proveri ovo sto ti je savetovala. Ne znam koliko si slobodna sa doktorom, ali neka ti sve lepo objasni oko hormona, zato i kako.. 

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Pticica555)
Direktna veza do poruke: 638
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
21.5.2020 18:30:34   
branki*
I ne gubi nadu, nikako, taman posla!Jos ces da cas_tis ovde, videces! 

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 639
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
21.5.2020 20:20:34   
Pticica555
Dao mi doktor da pijem Dovicin jer smo radili Hsg. A veruj mi svasta sam probala za kandidu, stavljala sam Lomexin, Canesten, uradim posle toga bris opet veliki broj, zatim stavim Gynofort, onda probiotik Ginofilus, popijem dve kutije nistatina, imunoflor, magnezijum i b6, jednu kutiju probiotika, mazala sam daktanol, bila na dijeti bez secera, belog hleba i kvasca, popila jednu kapsulu Diflucan od 150mg, ponovim bris, opet veliki broj. Poludela sam. Muz isto pio nistatin, mazao kanesten, nismo imali odnose. Ja stvarno ne znam. Doktor mi je sad rekao da stavljam nistatin vaginalete i dao mi neke kapsule da pijem tri meseca, neki probiotik.Meni je prvi hsg bez anestezije pokazao desni jajovod super prohodan izliva se u trbusnu duplju, drugi zapusen na kraju, a sad ovaj sa anestezijom probio oba ali delimicno se izliva u trbusnu duplju delimicno u priraslice. Ko zna ste se tu radi zapravo.Ne gubim nadu, samo se nekako osecam kao da sam u nekom zacaranom krugu, nekako mi deluje nedostizno...Hvala vam mnogo, dace Bog da bude tako kako mislite. Javicu vam sve. Uradicu prolaktin ovih dana. 

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 640
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
21.5.2020 20:41:18   
Maslacak15
sve znam ali veruj mi cesto su najbolja resenja vrlo prosta. ja sam i danas u cudu kako je prosto bilo. ja sam imala progesteron uvek 12, 13 ng/ml i ciklus ko svajcarac. i blago povisen prolaktin, prakticno na granici za koje su svi mislili da ne smeta jel su svi parametri bili super. i slali me na VTO dva puta nisam htela da idem, nisam bila psihicki spremna jos...izludela sam zenu endokrinologa koja mi dade na kraju da snizim prolaktin jel nije znala sta ce vise samnom. i ja odmah zatrudnim kad sam uzela tablete. a dve ipo godine sam se patila. kod mene to blokira nesto u sazrevanju JC. nesto nije kako treba. bude ovulacije ali eto razlika je....a kad ga spustim mogu skoro svaki mesec da zatrudnim. na cabergolinu imam ucinak 3 trudnoce iz cetiri pokusaja. a jos bila matora trudnica. 


veruj mi ,razumem te skroz, ali mozda je samo tvoj trip da je jajovod problem. ja sam bila toliko izgubljena da kad mi je prepisan lek za prolaktin ja sam ga podigla iz apoteke i stavila unfioku tri meseca jel nisam verovala da binmogo da mi pomogne. skroz sam bila prsla. i onda ga uzeh i ostalo je istorija.....to samo kao primer, svaka je zena razlicita ali hormoni su jako jako bitna i delikatna stavka.proveri ove hormone stonti rekoh pocetkom meseca i probaj femaru!!! pa onda idi na laparo ako nece...za kandidu nemam leka. ja sam periodicno Imala velikih problema ali se sredilo samo po sebi. ona nebi trebalo da smeta ! drzi se

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 21.5.2020 20:45:00 >

(odgovor članu Pticica555)
Direktna veza do poruke: 641
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
21.5.2020 20:59:52   
Maslacak15
sto se jajovoda tice oni su moj fahuser posted image Nebih da zvucim kao frankenstajn, ali kao neko kome je kroz ruke proslo vise stotina tkiva hirurskih proba jajovoda ja se nebih nista tvrdila na osnovu HSGa. Nisam lekar ali jesam molekularni biolog i provedoh poslednju deceniju razmisljajuci o jajovodima i regenraciji epitela istih. Biologija jajovoda je moja specijalnost user posted image Svaki dan ko o cemu ja i jajovodiuser posted image . Endokrinologiju sam i polagala na faksu i ucila na sopstvenoj muci. Tako da mozes da mi verujes, nije me skolovao googleuser posted image

Ako su propusni, trudnoca je moguca. Laparoskopija je sigurno opcija, ali meni bi bila pretposlednji korak evtl, pre VTO. Nadam se da ti to nece trebati.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 642
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
21.5.2020 21:57:40   
branki*
MaslaČak, ti da radis na revitalizaciji epitela jajovoda, revoluciju da napraviš! Z nas koliko bi žena spasila muka i i živaca i očaja. 

Je l moguće da se nekako stvarno spontano poboljsa ili ne?Da l ja da radim prolaktin? Fsh i ako radim. .to.je tako kako jeste..Nema pomoći. Ne mogu ništa. A ovo ako nije dobro,možda me to zeza.


_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 643
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
22.5.2020 12:08:00   
Pticica555
Joj kako meni ovakve stvari daju vetar u ledja. Sreca pa postoje ovakvi forumi. Poslusacu, odradicu sve to, pa cu se javiti sa rezultatima. Femaru mogu poceti vec od sledeceg ciklusa, mislim da mi je rekao da je pijem od 3-7 dana, pa 9 dan da dodjem na folikulometriju. Pa kako bude. Ako je sudjeno desice se, ako ne odradicu laparoskopiju... Bojim se malo vanmatericne, zbog tih priraslica... 




(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 644
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
12.6.2020 19:15:41   
Pticica555
Devojkeee ako ste tu, da li moze misljenje? Poslusala sam za prolaktin, jutros uradjen, stigao rezultat 678, referentna vrednost 102-496. Jasno mi je da je uvecan, ali bih da cujem vase misljenje... 


(odgovor članu Pticica555)
Direktna veza do poruke: 645
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
12.6.2020 19:24:09   
Maslacak15
u koje doba dana si radila? svakako je povisen. i moj je bio takav. bas takav. ponovi i ako je slicno posto je slicno insistiraj da ti daju nisku dozu brokomriptina ili cabergolina. bolje ovo drugo ako ima da se kupi u srbiji posto se pije samo jednom nedeljno. ali ako nema oknje i bromokriptin. pa da te selimo u tromesecja😃 medju trudnice....


takav prolaktin definitivno moze da bude jedini uzrok sto nema trudnoce. lekovi su inace extra efikasni i zagarantovano ga spustaju. ja zatrudnim odmah cim ih uzmem. 

(odgovor članu Pticica555)
Direktna veza do poruke: 646
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
12.6.2020 20:01:16   
Pticica555
Radila sam u 08:30 jutros, probudila sam se u 6:30, a u laboratoriji sam bila pre 8, pa su mi rekli da odmorim pola sata pre vadjenja. Mada, lose sam spavala, kasno legla, budila se, ne znam da li to utice. A i trenutno su mi grudi otekle haos, cekam menstruaciju. E sad ako to ne utice, onda je definitivno povecan. Pitala me da li braunilu da postavlja, ja stvarno nemam problem sa vadjenjem krvi, tako da nisam sa braunilom. Da sacekam menstruaciju, pa da ga ponovim 2dc? I da li da radim profil, ili samo opet jedno vadjenje?  Daj Boze da bude tako, nekako ne mogu da poverujem da je to problem, jer sam ubedjena da imam ovulaciju... 

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 647
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
12.6.2020 20:13:33   
Maslacak15
ciklus nebi trebalo da utice. uradi profil da vidis kako pada. znas doktori na to ne reaguju cesto jel to kao oce kad se zene uplase. prvi put kad sam radila bilo je popodne indoktorka je prokomentarisala malo je visi ali kao oce od nervoze. i svaki put kad sam proveravala bio je slican ali je ona proverila ostale parametre ovulacije parametre  itd i kao ne smeta. prolaktinemije prave su obicno mnogo veca uvecanja. i tek posle dve godine kad sam skoro odlepila i slala me da idem na VTo ja jos nisam htela kaze ajde da vidimo sta ce da se desi da spustimo ovaj prolaktin. i dade mi lekove. svaki put je dolazio u slicnom opsegu blago iznad gornje granice. minimalno. i ja zatrudneh u prvom ciklusu posle ravno 30 meseci pokusavanja.
inace je bar pet doktora videlo moje rezultate u medjuvremenu i u srbiji i u nemackoj insvi rekose nije to za lekove to je super.... tako da mozda ce biti problem da ih ubedis ali ako se ponavlja i profil nije idealan ja bih bas insistirala da probam.





(odgovor članu Pticica555)
Direktna veza do poruke: 648
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
12.6.2020 20:17:58   
Maslacak15
ja sam bila ovulatorna svaki put, ali sve jedno prolaktin je ometao nesto u procesu sazrevanja jajne celije. nesto je bilo off. na cabergolinu imam ucinak tri trudnoce od 4 pokusaja. kao magija. uopste nisam mogla da verujem. od tada sam veliki ljibitelj prave hemije,😄 a napatila sam se boze sacuvaj do tada. ja u stvari super plodna zena ali eto, blago povisen prolaktin u mom slucaju blokira pricu skroz.

sacekaj 2 dc za svaki slucaj da vidis kakav je tad.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 12.6.2020 20:21:02 >

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 649
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
12.6.2020 20:30:11   
Pticica555
Doktor kod koga ja idem salje na snimanje glave kad je prolaktin preko 500. Moja drugarica je imala 570, on je odmah rekao da snima glavu. Ne znam ni to da li je u redu, inace je dobar doktor, ali sta znam.
Jel sa ovim rezultatima idem kod ginekologa ili kod endokrinologa?


Pa ja prosto ne mogu da poverujem da je to moj problem, nekako sam ubedjena da je mnogo veci od jednog prolaktina :-) , razumem ja sve sto mi kazes, ali valjda eto razmisljam kao ti pre nego sto si pila tablete... Uradicu ja taj profil, pa cu znati na cemu sam. 

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here