|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
2.12.2013 9:44:30   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: Peace*

Moj sin od 7 god je dobio Dg: Laxitas (cross labs: 2208). Išao je na eho, i na UZ abdomena, nalazi uredni, dr reče da je to dobro jer za sada nije sistemski. Vit D odličan.
Kao terapiju je dobio bakar, Ca, Mg, C vit. Kontrola za 6 meseci (februar).

Ono što nisam pitala je: Da li uz ovu terapiju mogu da mu dajem komplex vitamina i minerala (Sanostol), prosto jer je do sada zahvaljujući njemu mnogo ređe pokupio tekuće viroze iz kolektiva? Hoće li mu to biti onda previše?



Poštovana, za svu terapiju se morate dogovoriti sa pedijatrom koji vodi Vašeg sina. On ima svega 7 godina i tim uzrastom se bave isključivo pedijatri.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:39:39 >

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
2.12.2013 9:49:07   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: danielarmd

Od cega su poviseni pt i aptt? trudnica sam,doktorka mi nije rekla sta to znaci vec samo da ponesem taj nalaz kad budem isla na porodjaj...ne znam sta da mislim


Poštovana, pred porođaj se normalno povećava gustina (koagulabilnost) krvi, jer nas na taj način priroda štiti od velikog gubitka krvi tokom samog porođaja. Blago produžen Pt i Ptt su upravo odraz toga, pod uslovom da su ove vrednosti pre trudnoće i tokom trudnoće bile normalne.


dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:39:50 >

(odgovor članu danielarmd)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
2.12.2013 9:50:44   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: daca77

Da li pad TSH na trenutnih 0,73(prethodnih meseci je isao do 4) pod dejstvom Eutyroxa, uzrokuje nepravilnost menst.krvarenja na svakih 15 -ak dana? I ako jeste, koliko vremena je potrebno da se ciklus stabilizuje?


Poštovana, normalan je pad TSH kad ste pod terapijom Euthyroxom. Potrebno je bar 6 nedelja za uspostavljanje normalne funkcije osovine hipofiza-štitasta žlezda i bar još 4 nedelje za uspostavljanje normalne funkcije jajnika. Treba isključiti ginekološke uzroke krvarenja.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:40:01 >

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
2.12.2013 9:52:17   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

joj imam i ja taman pitanje. konstatovana mi je insulinska rezistencija pre dve godine, pila sam glukofaz ali nisam ga dobro podnosila pa sam presla na siofor na koji sam se posle dugo vremena navikla pa su prestale uzasne mucnine. Kad sam ostala trudna prestala sam da pijem siofor jer su mi rezultati svi bili ok i ishranom sam nekako sve regulisala, nakon porodjaja sam isla opet da se prekontrolisem i sve je bilo ok.

Sad osecam da moje telo nije ok, tj mislim da bih opet trebala da pocnem da pijem siofor. Ovih dana cu uraditi analizu insulina prenaste i postprandijalno. Ako mi rezultati ne budu ok da li ja mogu i dalje da dojim svoje dete? Da li mogu da dojim i ako pijem siofor?


Poštovana, bez obzira na rezultate šećera i insulina bezbedno možete da dojite bebu. Obavezno treba da uradite OGTT sa 75g glukoze i merenjem glikemija i insulinemija i na osnovu toga utvrditi da li je potreba terapija metforminom. Prema dosadašnjim saznanjima, dozvoljen je i tokom dojenja.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:40:19 >

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
2.12.2013 9:53:43   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: mostarka86

Poštovani,
možete li mi malo pojasniti moju zdr.situaciju i uputiti me gdje da i kome da idem sa ovim nalazima. Niko od dr. u mojoj blizini mi ne zna pojasniti ovu cijelu situaciju. Naime, imam 4 IVF-a iza sebe. Svaki put je došlo do transfera, ali nikada do implantacije. Nakon toga, radim imuno i trombo.i ostale pretrage i nalazi su sljedeći:


U genima za koagulacioni faktor V (Leiden V), koagulacioni faktor II (protrombin II, G20210A) i metilentetrahidrofolat
reduktazu (MTHFR, C677T) mutacije NISU nađene.
· U analiziranom uzorku nađen je 4G/5G GENOTIP koji dovodi do povećane ekspresije PAI gena odnosno povećanih
nivoa plazminogen aktivator inhibitora-1.

Pored ovog imam pozitivna LA antitijela, odnosno LAC (LA skrin-47 ref:30-41) i ( LA potvrdn-35, a ref.vrijednosti od 26-31),
povećan IGM (18.3, a ref.vrijednost < 10-neg), i
povećean at-TPO (75, a ref.vrijednost od 0-34)

rađen mi je i OGTT:prvo vađenje: 5,4
nakon 30 min:8,49
nakon 60 min:6,12

nakon 90 min:4,24
nakon 120 min: 5,39

Uredni su nalazi inhibina B, ANA antitijela, Anti C1q, imunolkompleksi, DHEA-s, TSH i svi ostali polni i hormoni štitne,...

Unaprijed hvala na odgovorima...



Poštovana, u ovim testovima koje ste prikazali se vidi da imate 2 imunološka faktora koja mogu biti uzrok neuspeha VTO. Treba sagledati sve rezultate, zajedno sa hormonima i napraviti plan za sledeći postupak jer Vama definitivno treba i dobra priprema i složenija terapija nego što ste je do sada primali.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:40:32 >

(odgovor članu mostarka86)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
2.12.2013 9:56:20   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: glukica

Postovani,imam sindrom policisticnih jajnika,bez terapije nikako nemam cikluse..na metforminu sam vec 4 nedelje,jos uvek mi nije ciklus dosao.Koliko je potrebno vremena da se regulisu ciklusi? I moje pitanje je kolika je uspesnost klomifena kod zena sa pcos?Ne mogu nekada da razumem,neke zene sa ovom dijagnozom brzo dodju do zeljene trudnoce dok kod drugih to ide jako tesko..Kod mog muza je sve u redu.Koji je najbolji put ka trudnoci za pcos? Hvala unapred


Poštovana, reakcija na metformin je individualna, ali najveći procenat pacijentkinja prve rezultate ima posle 3 meseca dok neke žene imaju tek posle 6 meseci redovne primene. Klomifen može da da odlične rezultate kod PCO sy, ali postoje i tzv. klomifen rezistentni oblici PCOsy kod kojih je potreban drugačiji prokol lečenja, a ako i taj protol ne da rezultat onda VTO postupak.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:40:44 >

(odgovor članu glukica)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
2.12.2013 9:57:45   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: World

Moje pitanje je sljedece: imam insulinsku rezistenciju i pila sam siofor tokom citave trudnoce. Proslo je godinu dana od tada i sada insulin odrzavam samo ishranom. U slucaju da ponovo ostanem trudna, da li bih mogla odrzati trudnocu bez siofora i kakvi su rizici od spontanog pobacaja, pod uslovom da se i dalje pridrzavam ishrane?


Poštovana, kod PCO sy uvek postoji povišen rizik od spontanog pobačaja i niko ne može sa potpunom sigurnošću da Vam kaže da ga neće biti u narednoj trudnoći. Iz anamneze i delom laboratorijskih analiza može se donekle zaklučiti da li je taj rizik visok ili nizak.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:40:53 >

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
2.12.2013 9:58:42   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: cakanavaspitacica

Pozdrav!
Pre godinu dana mi je utvrdjen PCOS (putem ultrazvuka i hormonske slike). Pokusavam da zatrudnim, bezuspesno. Tada nisam dobila nikakvu treapiju jer se ispostavilo da i kod partnera ima “problema” koje je on sada vec resio. Imam 28 godina, mrsava sam, nisam maljava….

Pre mesec dana sam ponovila hormonske analize (treci dan ciklusa). Tada su mi bili poviseni FSH, LH, prolaktin i TSH.
Nakon ovih rezultata ginekolog me uputio endokrinologu koji mi je zbog povisenog TSH-a (dijagnozu sam dobila – subklinicka hipotireoza) prepisao terapiju 12.5 mikrograma eutiroxa dnevno. I naravno dao mi je da uradim jos neke dodatne pretrage nakon mesec dana terapije za cije tumacenje bih volela da dobijem pomoc jer mi je sledeci pregled zakazan tek krajem decembra. Ovaj put sam analize radila 23. dana ciklusa.


Rezultati:
OGTT sa 75 gr glukoze: 0` glukoza 4.75 mmol/l insulin 7.9 uIU/ml ref. vred. <29.1
120`glukoza 6.38 mmol/l insulin 37.2 uIU/ml

Prolaktin : 8h 449.0 mIU/ml ref. vred. 25-410
11h 157.2 mIU/ml

FSH 6.3 mIU/ml ref.vred. lutealne faze 1.2-9.0
LH 20.7 mIU/ml ref.vred. lutealne faze 0-14.7

AMH 1.71 ng/ml ref.vred. 0.19-9.13

T4 95.02 nmol/l ref.vred. 60-153
TSH 2.734 uIU/ml ref.vred. 0.42-5.45


Hvala unapred na pomoci!



Poštovana, ovo je jedan normalan OGT test. Uredan prolaktin. Razmotrila bih korekciju doze Euthyroxa. Za tumačenje FSH i LH potrebno je da budu urađeni 2. ili 3. dana menstrualnog ciklusa.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:41:05 >

(odgovor članu cakanavaspitacica)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
2.12.2013 9:59:33   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: Milica cica

Ja sam u 22.nedelji trudnoće:
glukoza našte 3,4 (ref.4,2-6,4)
posle 2h od doručka 5,0
insulin našte 6,4
posle 2h od doručka 50,5 koliko je to zabrinjavajuće?



Poštovani, vrednosti glikemija 3,4 i 5 su potpuno normalne. U trudnoći se može očekivati jutarnja hipoglikemija. Nije mi jasna ova vrednost glikemije 50,5, pretpostavljam da je greška u kucanju.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:41:13 >

(odgovor članu Milica cica)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
2.12.2013 10:09:27   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: anchikita

Molim dr. da mi odgovori na sledece pitanje:Ocekujemo poziv za prvu Vto u Betaniji.Kada sam bila na komisiji doktorka je pregledala nalaze hormona koji su vadjeni 4 dc. i jedino mi rekla da mesec dana pre konsultacija treba da primam terapiju da snizim Tsh.Da li se vi slazete da je to jedino sto bi do tad trebalo uraditi s obzirom da su vrednosti sledece:FSH 6,5(3,35-21,63),LH 8,4 (2,39-6,6),Prolaktin27.7(5,2-26,5),Estradiol31(21-251).progesteron1,1(0,3-o,9),testosteron1,2(o,38-1,97),Amh10,5(za zene u mojoj starosnoj dobi tj 25-40 ref. vr. su 0,19-9,13 a median je 2,56ng/ml)TSH 4,18,Anti tpo >1OOO.To su nalazi od pre 4 meseca.Za dva meseca ponovila sam TSH 1,58 a FT3 i FT4 su bili u ref,vredn.Inace Tsh mi je pre dve godine jednom bio 7,5 a odmah nakon toga 1,9 te je endokrinolog kod kog sam isla bio misljenja da ne treba uzimati terapiju jer mi TSH varira,da ne bi presla u hiperteriozu i kao dijagnozu stavio Thireoditis chr.autoimunis.Euthyreosis. .Da li je normalno da Tsh tako varira i kakvu terapiju bi ste mi vi prepisali i kada je zapoceti s obzirom da pokusavamo i prirodnu trudnocu.Inace je bila spontana trudnoca koja se zavrsila kao MORS FETUS IN UTERO u 31 nedelji trudnoce pre pet godina,uzrok nije pronadjen,radjena obdukcija ploda,posteljice,imunologija,trombofilije,kariotip..sve ok no tad nisam radila Tsh.Da li bi problem sa stitnom mogao da izazove smrt bebe,ja sam se osecala ok i trudnoca je proticala uredno.Vidim da ovaka nalaz hormona moze da obicno pokazuje na PCOS no to mi na ultrazvuku niko nikad nije rekao a bilo ih je bas dosta,imam uredne cikluse na 31 dan,normalnu kilazu,bez akni jedino sto ima pokoju dlacicu ispod pupka i oko bradavica ali skoro neprimetno.Izvinjavam se sto sam postavila vise pitanja u jednom postu i unapred zahvalna ocekujem odgovor.Srdaca pozdrav.


Poštovana, Hashimoto tireoiditis daje ovakve varijacije TSH tokom vremena. Poslednja vrednost TSH 1,58 je potpuno normalna. Nalaz ostalih hormona može da ukaže na PCOSy, treba dopuniti postojeće testove i analizama drugih androgena i obavezno OGTT-a. Gubitak ovako kasne trudnoće zahteva detaljno ispitivanje trombofilija, isključivanje mogućih ginekoloških razloga. Neophodna je dobra priprema za VTO i kasnije brižljivo praćenje trudnoće od strane iskusnog ginekologa.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:41:22 >

(odgovor članu anchikita)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
2.12.2013 10:16:11   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: viking RR

Kad sam bila na pregledu kod endokrinologa, dr me pitala da li imam osećaj davljenja oko vrata. Rekla sam da nemam jer tada nisam imala (ili nisam znala da prepoznam) ali mi se to ubrzo javilo i osećam "davljenje" nekoliko puta dnevno. Šta je to?

Inače, ako to uopšte ima veze s ovim problemom, endokrinologa posećujem zato što sam u trudnoću ušla sa insulinskom rezistenicijom (insulin posle 120 min - 72) i do 12. nedelje pila Glukofaž.
OGTT rađen prošle nedelje pokazao je da mi je šećer našte 4, 4, posle 60 minuta 9,4 a posle 120 minuta je 8,3. Po savetu doktorke uradila sam HbA1C i rezultati su dobri.
Sada sam trudna 28 nedelja i 2 dana.


Poštovana, stezanje u vratu može biti jedan od simptoma oboljenja štitaste žlezde. Obavezno uradite kontrolu hormona TSH i FT4, posebno zato što ste trudnica. Vrednosti glikemija u 60. i 120.min su granične, tj dozvoljen je skok do 10 u 60.min i do 8,5 u 120.min. Preporuka bi bila dijeta uz fizičku aktivnost koliko trudnoća dozvoljava.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:41:31 >

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
2.12.2013 10:17:03   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: tiramisu

svi (gin.+ sav.za sterilitet n.front) mi kazu da je sve u redu a opet ne dolazi do trudnoce.molim Vas,da li ima nesto cudno u mojim hormonima.
3 dan ciklusa,34 god. 1.5 dana pokusavamo
T3 2.11 (1.3-3.1)
T4 130.8 (66.0-181.0)
TSH 0.98 (0.27-4.2)
Prolaktin 167,0 (102-496)
Estradiol 44.01 (12.5-166.0)
Progesteron 0.73 (0.2-1.5)
FSH 6.67 (3.5-12.5)
LH 6.80 (2.4-12.6)
Testosteron 0.28 (0.084-0.84)

Unapred hvala ovom sjajnom endokrinologu.


Poštovana, jedina blaga nepravilnost koja se uočava, jeste odnos FSH/LH koji je 1:1 i može da ukaže na PCO Sy. Testosteron je dobar i zato treba da uradite druge androgene i SHBG pa se možda tu krije ključ problema. Uz to bih dodala i antiTPO i antiTG at bez obzira na odlične hormone štitaste žlezde.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:42:52 >

(odgovor članu tiramisu)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
2.12.2013 10:17:51   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: Kinesce

Prosla sam prvostepenu komisiju i cekam drugostepenu.Rezultati hormona 2 dan ciklusa su sledeci:
TSH 2.253 (0.350-4.940 mIU/L)
T3 1.49 (0.89-2.44 nmol/L)
T4 66.51(62.67-150.83 nmol/L)
Prolaktin 505.61 (108.78-557.13 mIU/L)
Estradiol 140 (77-921 pmol/L)
Progesteron 2.10 (0.32-0.95 nmol/L)
LH 5.45 (2.39-6.60 mIU/mL)
FSH 6.42 (3.35-21.63 mIU/mL)
Testosteron 0.74 (0.45-3.74nmol-L)
Anti Mullerianhormon 1.89 (0.5-2.3)

Moja pitanja su sledeca:
1.Sta znaci kada je visok progesteron u folikularnoj fazi?Do sada nisam imala ovaj problem...
2.Imam hasimoto ali nisam na terapiji jer mi je Tsh uvek bio normalan maximalno je isao do 2.5,evo sada je 2.2,znam da je idealno da bude do 2.Da li je potrebno ukljuciti terapiju pre postupka?
3.Prolaktin mi je na gornjoj granici da li je potrebna terapija pre postupka?Ustala sam dva sata pre vadjenja krvi i nekih pola sata sam odsedela u cekaonici pre nego sto su mi izvadili...

Hvala user posted image


Poštovana, visok progesteron treba protumačiti zajedno sa početkom menstruacije i nalazom pregleda jajnika 2.-3. dana MC. U Vašem slučaju razmotrila bih primenu Euthyroxa s obzirom da je T4 na donjoj granici normale. Prolaktin je uredan.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:43:02 >

(odgovor članu Kinesce)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
2.12.2013 10:18:58   
tiramisu

IZVORNA PORUKA: tiramisu

svi (gin.+ sav.za sterilitet n.front) mi kazu da je sve u redu a opet ne dolazi do trudnoce.molim Vas,da li ima nesto cudno u mojim hormonima.
3 dan ciklusa,34 god. 1.5 dana pokusavamo
T3 2.11 (1.3-3.1)
T4 130.8 (66.0-181.0)
TSH 0.98 (0.27-4.2)
Prolaktin 167,0 (102-496)
Estradiol 44.01 (12.5-166.0)
Progesteron 0.73 (0.2-1.5)
FSH 6.67 (3.5-12.5)
LH 6.80 (2.4-12.6)
Testosteron 0.28 (0.084-0.84)

Unapred hvala ovom sjajnom endokrinologu.

Eto uradila sam u subotu i OGTT,rezultati slede:
Glukoza: (ref: 3.33-6.10)
0' 4,77
30' 7.05
60' 5,00
90' 4,98
120' 2,7

Insulin: (ref: 6.0-27.0)
0' 5,3
30' 44,2
60' 40,8
90' 33,6
120' 15,3
Jedva cekam odgovor,divno se sto postoje ovakvi doktori.

(odgovor članu tiramisu)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
2.12.2013 10:32:07   
dunja RR
Tiramisu mila, ne znam da li si videla doktorkin odgovor na prvo pitanje user posted image
IZVORNA PORUKA: Ringerajin doktor


IZVORNA PORUKA: tiramisu

svi (gin.+ sav.za sterilitet n.front) mi kazu da je sve u redu a opet ne dolazi do trudnoce.molim Vas,da li ima nesto cudno u mojim hormonima.
3 dan ciklusa,34 god. 1.5 dana pokusavamo
T3 2.11 (1.3-3.1)
T4 130.8 (66.0-181.0)
TSH 0.98 (0.27-4.2)
Prolaktin 167,0 (102-496)
Estradiol 44.01 (12.5-166.0)
Progesteron 0.73 (0.2-1.5)
FSH 6.67 (3.5-12.5)
LH 6.80 (2.4-12.6)
Testosteron 0.28 (0.084-0.84)

Unapred hvala ovom sjajnom endokrinologu.


Poštovana, jedina blaga nepravilnost koja se uočava, jeste odnos FSH/LH koji je 1:1 i može da ukaže na PCO Sy. Testosteron je dobar i zato treba da uradite druge androgene i SHBG pa se možda tu krije ključ problema. Uz to bih dodala i antiTPO i antiTG at bez obzira na odlične hormone štitaste žlezde.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine



< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:46:10 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Ringerajin doktor)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
2.12.2013 10:53:58   
tiramisu
heh,da. sad vidim. mislila sam da dodam i ogtt ali kasno,pih...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
2.12.2013 11:19:25   
dunja RR
Ne brini, to če doktori odgovoriti u sledećem krugu.

Šaljite pitanja user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu tiramisu)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
2.12.2013 17:32:56   
Kinesce
Hvala user posted image .

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
2.12.2013 23:16:04   
Misha i Ljisha
Hvala puno na odgovoru. Divni ste

(odgovor članu Kinesce)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
3.12.2013 7:56:15   
daca77
Imam jos jedno pitanje:
Da li cu ponovo biti na Fragminu, koji mi je uveo hematolog zbog mutacije na PAI genu 4G/4G i povisenih anti TPO, s obzirom da su mi tokom i posle prethodne VTO iz prirodnog ciklusa, oktobra meseca, trombociti pali na 145.000? I da li postoji odgovarajuca zamena za Fragmin?

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
3.12.2013 18:53:09   
anchikita
Hvala vam!!!Mozete li mi navesti koje tacno androgene hormone da uradim?

(odgovor članu Ringerajin doktor)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
3.12.2013 19:01:13   
zece
Jas sakam da pitam dali moze da se pijat eutirox I aspirin za vreme na trudnoca I imav spontan pobacaj na1avgust trudnocata bese postignata so vto I posle vo oktomvri ispitav na13denfsh lh I estradiol I bea mnogu nizki od sto moze da e toa I kolku vreme treba da se sredat

(odgovor članu anchikita)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
3.12.2013 22:43:38   
Anoniman
Imam jedno pitanje:
Uradila sam analizu krvi i T4 i TSH-3G kai i anti-tg su u granicama normale, ali je anti-tpo malo povisen (72,9 IU/ml). Sta se radi u ovom slucaju? Sta da ocekujem kad odem kod dr?

(odgovor članu zece)
  Direktna veza do poruke: 48
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
3.12.2013 22:58:30   
madre
imam i ja jedno pitanjceuser posted image
na sta jos inverzija LH (12,53) i FSH (6,15) moze da ukazuje osim PCOSa? ostali hormoni su u redu. pored toga imam neredovne (izostaju i po ceo mesec i vise) cikluse. vise endokrinologa mi je reklo da je sve u redu, jer drugih pokazatelja nema, i nista osim terapije kontraceptivima koja nikada nista nije doprinela, nisam dobijala. rezultati ogtt testa govore da je na tom polju sve u redu.
da li postoji nesto sto mogu da uradim da moji ciklusi i ovulacije postanu redovni?
hvala unapred i veliki pozdrav!

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
5.12.2013 14:36:26   
viking
Poštovani,

Uradila sam analize kao što ste preporučili i THS je 2,64 (ref. vred. 0,27 - 4,20) a FT4 je 11,52 (ref. vred. 12 - 22). Inače, THS vadim jednom mesečno od početka trudnoće i uvek je bio oko 2,5 a FT4 nisam vadila do sada.
Inače, "davljenja" su se prilično smanjila, i po intenzitetu i po učestalosti.
Da li je potrebno da se javim doktoru?

Mnogo Vam hvala na odgovoru!

IZVORNA PORUKA: Ringerajin doktor


IZVORNA PORUKA: viking RR

Kad sam bila na pregledu kod endokrinologa, dr me pitala da li imam osećaj davljenja oko vrata. Rekla sam da nemam jer tada nisam imala (ili nisam znala da prepoznam) ali mi se to ubrzo javilo i osećam "davljenje" nekoliko puta dnevno. Šta je to?

Inače, ako to uopšte ima veze s ovim problemom, endokrinologa posećujem zato što sam u trudnoću ušla sa insulinskom rezistenicijom (insulin posle 120 min - 72) i do 12. nedelje pila Glukofaž.
OGTT rađen prošle nedelje pokazao je da mi je šećer našte 4, 4, posle 60 minuta 9,4 a posle 120 minuta je 8,3. Po savetu doktorke uradila sam HbA1C i rezultati su dobri.
Sada sam trudna 28 nedelja i 2 dana.


Poštovana, stezanje u vratu može biti jedan od simptoma oboljenja štitaste žlezde. Obavezno uradite kontrolu hormona TSH i FT4, posebno zato što ste trudnica. Vrednosti glikemija u 60. i 120.min su granične, tj dozvoljen je skok do 10 u 60.min i do 8,5 u 120.min. Preporuka bi bila dijeta uz fizičku aktivnost koliko trudnoća dozvoljava.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine


< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:46:37 >


_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Ringerajin doktor)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here