|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 1/14 [chat]
9.1.2014 16:17:57   
mama micki
Mame šta radite, nešto ste se uspavale ovih dana! Treba mi pomoć, pisala sam u temi kako produžiti porodiljsko bolovanje pa virnite...
Bolesnoj dečici želim da brzo ozdrave, a vama mame šaljem pozdrave!!!

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 151
9.1.2014 18:16:12   
jelenazvezda
dobro vece mame,ninano da svratim,sem kad imam problem :( nazalost...
evo ukratko moja curica je operisala stopalo,sad je nadam se sve ok,ekcem nas nikako ne napusta,umiri se s vremena na vreme,pa se opet pojavi i tako ukrug... vec dva dana joj curi nosic i ima dosta sekreta,nema temp,lepo jede.... kako da joj olaksam,i da izbaci to iz sebe...
i jos nesto,koliko vi dajete svojim bebama ad ili vigantrol kapi u 3 mesu,posto sam cula da se daju u zimskom periodu po 2 kapi... pozz i hvala unapred

kakve su ti misli,takav ti je zivot <3

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 152
9.1.2014 19:50:30   
doktorkakristal
zdravo JELENA dugo te nije bilo,ja Dori dajem po jednu kap ,niko mi nijenista rekao,sto se sekreta tice mozes da vadis pumpicom,ukapavas li fizioloski ?

(odgovor članu jelenazvezda)
Direktna veza do poruke: 153
9.1.2014 21:18:12   
pocahontas
Torbice srecna slava!

NM...ne daj se...da drugar sto pre ozdraviuser posted image

ja od pocetka dajem po jednu kap vigantola.

sve ostale user posted image

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 154
9.1.2014 21:27:59   
Anck Su Nmaun
Cao devojke! Big hug user posted image
Ja sam mrtvaaa umorna, ovaj njihov raspust ce me dokrajciti user posted image
Znaci u fullu smo od kad ustanu od pola 8 pa do uvece do 20h ne umorne su!
nemma vreman ni za sta, tako da ni ovde bas nesto nisam aktivna user posted image

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 155
9.1.2014 21:38:17   
jelenazvezda
sipam fizioloski pa izvlacim,bojim se da joj ne ode na pluca

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 156
9.1.2014 21:47:57   
Modessty
Jelena daje se uvek jedna kap vigantola, nema veze to sa zimskim i letnjim mesecima. Sem naravno ukoliko dr ne preporuči drugačije

Gde ima ekcem? Mi se mučimo sa obrazima. Kako je počeo da balavi, prvo je počelo da se samo crveni a onda je preraslo u ekcem i ništa nam ne pomaže. Kuma nam preporučila Mustela Stelatria i sad kao ima poboljšanja, malo prolazi. ALi u kombinaciji sa Dkatanolom. Jednom dnevno mu namažem Dkatanol.

Što se nosića tiče, normalno je da im s vremena na vreme bude zapušen nosić. Nije to ništa strašno. Smao stavljaj fiziološki i to je to.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

Direktna veza do poruke: 157
9.1.2014 21:56:17   
jelenazvezda
nina ima po celom telu,sad nije toliko strasno kako je bilo,kupam je u a-dermi i mazem joj svasta nesto,niveu,seba med,pantenol,emolijens,sta dohvatim,ja sve mislim da njoj izlazi od vakcine,joj ja sam jedno vreme davala 2 kapi :( da li joj se moze nesto desiti

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 158
9.1.2014 21:58:38   
Modessty
od vigantola joj ništa neće biti. NE brini zbog toga.

A što se tiče ekcema, ne verujem da je od vakcine. Nikola nije primio nijednu vakcinu. Njemu je tačno krenulo od kako je počeo da balavi, a balavi mnogo. I stalno gura ruke u usta, izludjuje me

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

Direktna veza do poruke: 159
9.1.2014 21:59:40   
Torbica
Hvala zenice user posted image
Evo pijem cajic pa da malo zvirnem. Predivan dan danas, vrlo opusteno sa dragim ljudima, mama je cuvala klince na spratu a mi smo dole u poslovnom prostoru postavili, 20-tak ljudi moze da stane u cugu pa nije bilo guzve. Ionako tokom dana jedni dolaze, drugi odlaze, kako kome odgovara.
Modd, probaj da mu mazes maslinovim uljem, a prethodno prebrises bornom kiselinom. Nama je to pomoglo.
Vigantol uvek jedna kap, cak i tu ima malko vise, no, valjda malo ostane i na kasicici pa bude to-to.
Moj Djole je imao varijante laringitis/bronhitis/herpes simplex lica, homeopatija nam je resila sve. Sad i ako se razboli, dobije blazi obik, krace traje i prodje na inhalacije za par dana. Potpuno drugacije.
Odoh da raspremam, ljubim vas

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 160
9.1.2014 22:00:04   
jelenazvezda
bas sam se zabrinula sad... pa ne znam i ona gura ruke u usta i to je pocela skoro al bas nema oko usta vise po rukicama i po temenu

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 161
9.1.2014 22:04:37   
Modessty
Danilo je imao po rukicama ali sa godinu dana. Njemu je prošlo zahvaljujući sapunu od kozijeg mleka. A Nikola mi je mnogo mali da ga njime kupam. Videćemo da li će proći do Mustele. Farmaceuti su mi rekli da ne mešam kreme, kako bi znala šta mu kako utiče na kožu. Probala sam i Pnetnol i sudokremu i Sebamed i jekoderm i pojma nemam šta sve još. Jedino mu se od ove Mustele vidi poboljšanje.
Uvek su mi dr govborili da deca koja imaju belu kožu čestio imaju probleme sa alergijama i tako je i bilo. Evo Danilu smem samo Pantenol na telo da namažem i eventualno Pavlovićevu na guzu. Biće izgleda tako i sa Nikolom

Direktna veza do poruke: 162
9.1.2014 22:09:53   
jelenazvezda
joj ne zna,nini ne smeta kad mesam kreme,mozda umisljam,ajde bas javi kako deluje mustela ja sam ninu kupala i u linoli al nisam videla pomak,cak sam kupovala i neke meleme i nista,pa mislim da joj nece skoditi da mesam,pojma nemam,a nina je isto sva svetla tako da su skloni ekcemima i alergijama,zato se i bojim da ne dobije bronhitis

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 163
9.1.2014 22:12:08   
jelenazvezda
e da njoj prija kad joj operem glavu sa seba med sapunom on je bas neutralan i primetila sam da joj se ne crveni teme od seba meda

Direktna veza do poruke: 164
9.1.2014 22:13:44   
Anoniman
Vece mame!!!
Srecna slava svima koji slave danas,evo jedna user posted image od mene jer mi je danas devojacka slava!!

(odgovor članu mama micki)
  Direktna veza do poruke: 165
10.1.2014 8:52:04   
Peace*
A što se tiče ekcema, ne verujem da je od vakcine.

MOŽE od vakcine! Marku je ekcem krenuo sa 2 m, a žestoko pogoršanje je doživeo sa 3,5m kada je primio vakcinu. Kasnije mi je objašnjeno da kod atopične dece komponenta Polio hoće da pravi probleme. Zato je dobijao 5-to dnevnu terapiju Aeriusom pred svaku narednu vakcinu.

Mod, šta je do kraja bilo sa onim osipom kod Danila? (valjda nisam nešto pomešala, mislim da si ti stavljala sliku negde)
Što Stelatria kada je Stelatopia za ekcem?

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 166
10.1.2014 9:47:00   
doktorkakristal
dobro jutro,Dora se jutros bas rano probudila u pola sedam pa sam je sredila ,nahranila i dala muzu na cuvanje da odspavam ,al slaba vajda malo sam dremnula,sad sam tek slomljena,pih glava me boli vec sesti dan,da bar oce kisa da padne bilo bi mi lakse

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 167
10.1.2014 9:49:31   
big mum
Jutro mameuser posted image

Danas sam naš bezveze,pospana ,umorna...Ništa mi se neda.Do vremena je,kod nas neki jugo, pred kišu,samo bih spavala.

Moja Sofi atopični dermatitis. Doduše u dosta blažem obliku nego kad je bila skroz mala.Sad joj se javlja na prelazima sa jeseni na zimu i proljeća na ljeto.
Javljalo se oi licu ,,vratu,pregibima na rukicama.Prvo kortikosteroidima dan dva i nastavima sa Pantenolom.Fazon je malko podić imunitet i održavati kožu.Stalno je hidrirati,oblačiti samo pamučne stvari i to da nisu pripijene uz tjelo.Ne pretpoljavati djete.

Imam jedno pitanjce za mame.Tiče se jela.
Moj Strahinja stalno jede.Za doručak pojede(količinski) ono što bi i ja.Dva sata pauze pa onda voćka,nakon čega je ručak,užina slatkiš i večera,šnjita hljeba i šoljica mlijeka.
Količinski jako puno za dvogodišnjaka.Ali nije predebeo.Za godinu dana je dobio 1 kg.Sad ima 11kg.Dosta je aktivan.
Jedino me plaši da ne razvali želudacuser posted image
Ima li iko iskustva u tome-molim savjetuser posted image

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 168
10.1.2014 10:44:43   
ivaMark
Zdravo mame user posted image
mojoj bebani se toliko pajkilo da je skoro zaspala dok je doruckovala, nije uspela da porucka celu porciju, mnogo mi je bila smesna user posted image
jelena, nadam se da cete brzo ozdraviti, zao mi ih je tako malih kada im nije dobro user posted image

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 169
10.1.2014 12:02:57   
Rosita
Samo da vam mahnem. Kod nas nista posebno nema. Standardno. Nema Joleta, MiLj vec od kad, nedostaju. MiLj,ako se kad vrati, platice za odlazak bez pozdrava :). Kako li je Dunjica?Heh.
Jelena,ja sam laik za to, al mislim da ne valja mesati vise preparata. Sta si ti uradila po pitanju pretpostavke da beba ne tolerise mleko? Zelim da beka sto pre sve prevazidje!
Pozdrav.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 170
10.1.2014 12:06:46   
Olga75
iz pouzdanih izvora znam da Milj ceka internet a Jole jadna pocela da sljaka user posted image
i daa
bar dan mame i drugari
jedva cekam da se zavrsi raspust i smor mi je nekako
ovo animiranje mi bas i ne ide
sad se zver navukla na uno , kartamo se po ceo dan a ona se duri , kmezi i besni
ja sam nemajka , ne pustam je da pobedi tj pustim je retko
mora da nauci da se lakta i vara , drugacije ne ide u zivotu pa kad matori i ja ne znamo ona ima da zna user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 171
10.1.2014 12:16:54   
Anoniman
cao, mame! mi smo bili bolesni (zahvaljujuci ljudima koji dovode dete sa temperaturom u posetu i to jos govore "poljubi seku" pa tek onda kazu da su bolesniuser posted image ), ali evo od sinoc je pocela malo da jede pa je i bolje spavala. sad kuvam rucak i malo cu da pripremim nesto za casove, i takooo...

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 172
10.1.2014 13:50:00   
Tiziana
bih mum,ne brini,nije to uopste tako mnogo jela,a ni nema uopste tako puno kila.moja cerka je 2 god i 3m i ima 15kg,uopste ne izgleda debelo,samo onako stameno/jako. puno jede u obroku,ali izmedju obroka ne jede nista i slatkise nesto ne ljubi i izuuuzetno je aktivna. ali iz iskustva sa starijim,svi ti steceni kg iz tog uzrasta se vrlo brzo istope sa 3-4g tako da neka samo on rucka.

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 173
10.1.2014 14:04:50   
Anoniman
big mum, 11 kg nije mnogo za 2godisnjaka. Moja M ima 13 300, doduse i visoka je 93,5 cm.

(odgovor članu Tiziana)
  Direktna veza do poruke: 174
10.1.2014 14:14:37   
Tiziana
11.kg nije puno,a nije ni puno dobio u drugoj godini,cini mi se da u drugoj godini treba da dobiju onoliko kg koliko su imali na rodjenju.zato neka ti dete samo rucka ako mu se rucka.mame cija deca mrljave ti sad sigurno zaaavide.

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zdravstveni problemi nedonoščadi
Prevremeno rođene bebe, manje su po konstituciji i težini, i mogu imati zdravstvenih problema.
Prekretnice u razvoju deteta (od rođenja d...
Od momenta kada žena ostane u drugom stanju, roditelji stalno nešto iščekuju vezano za dete. Da osete pokrete u stomaku,...

Anketa

Porodiliste u Bgd
buhla

U kom porodilistu ste se ili bi ste se porodili?

Narodni Front (43%)

Visegradska (20%)

Zvezdara (10%)

Dragise Misovic (20%)

Zemunska (7%)

Ukupan broj glasova: 136

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here