|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 1/14 [chat]
10.1.2014 14:29:34   
Sanchy
Imam isti slucaj,,M.jede odlicno,sad za Bozic je na primer bio polozenik na tri mesta i na sva tri je doruckovao plus sto je popio kuci prethodno 180ml mleka,,naravno normalno rucao uzinao i vecerao,,a isto ima 11kg ,86,87 cm je visok eto,,Nista mu se ne zadrzava,nekoliko puta dnevno kaki,Ali ne jede slatkise,ne pije sokove niti jede bilo kakve grickalice a to je isto hrana koja goji pa racunam sve to zajedno oslikava se na njegovu mrsavost..Mama isto kaze prosirice mu se zeludac user posted image ,mislim za mene je to stvarno glupost s obzirom da je dete mrsavo najbolje mu jos ograniciti kolicinu hrane,svasta,,cak i da je buca ne bih nikad ogranicavala porcije,koliko moze da pojede,toliko,naravno bez gricki i slatkisa i to je to..

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 176
10.1.2014 14:42:15   
Torbica
Cao mame! Ja sam bu akciji danas, jos nam i komsije dolaze drugi dan na Slavu pa svasta nesto aranziram.
Kakvo razvaljivanje zeluca, organizam u rastu i razvoju, ne treba ogranicavati kolicinu hrane, slazem se sa prethodnim komentarima. Mama mi je tu do nedelje a od ponedeljka klinci u vrtic a ja na knjigu... Ljubim

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 177
10.1.2014 15:57:35   
jelenazvezda
mene si ubedjuju da nije od akcine,a ja nju taman zalecim i cim primi akcinu sva bukne,nece me niko ubediti u suprotno a za sirup je navodno mala :(

kada su vasa deca pocela da drze lepo glavu,moja nina nece,sanse nema,poludecu,podigne i odma spusti i pocne da vristi i da besni i onda od toga nema nista

kakve su ti misli,takav ti je zivot <3

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 178
10.1.2014 16:05:10   
Tiziana
Za koji sirup je mala?

(odgovor članu jelenazvezda)
Direktna veza do poruke: 179
10.1.2014 17:08:20   
Janncica
Dobro vece mame. Konacno nema magle i ja sam srecna user posted image . Bili danas kod pulmologa,poslao nas na usno,kad ono upala desnog uha. user posted image Ali je pocetak,pa zato nema temperaturu.Dobio je hemomicin 5 dana,pa na kontrolu.Dobro sam trazila uput za pulmologa i odvela odmah dete,ova nasa dr je htela da produzi inhalacije.Ali dobili smo strucnije misljenje i detaljan pregled. Sad bar znam sta mu je. user posted image
Mi smo ceo dan jurili po gradu...Sad me glava boli.

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 180
10.1.2014 20:39:12   
jelenazvezda
pa rekli su da je mala za bilo kakav sirup pogotovo za sirupe vezane za alergije

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 181
10.1.2014 20:51:41   
Moiraina
Dobro veče!
Iščitah na brzinu šta ste pisale (danima ne stižem k'o čovek da sednem za komp).
Jelenazvezda, moj bebac je praktično od rođenja imao taj neki pečat na licu, dr kažu da je bio ekcem. Već par dana po rođenju sam primetila da mu je koža na jednom mestu na obrazu bila suvlja. Sa dva meseca je zaradio prvu virozu i tada je buknulo. Cele te zime smo mučili muku, malo se zaleči i onda se bebac razboli - bukne, primi vakcinu - bukne. Dr nam je rekla da probamo da prođemo bez kortikosteroida i da mu mažem Linola Fett kremu, s tim da taj deo nikada ne bude suv, čim se krema skroz upije, da mažem ponovo. Nije mu skroz prošlo od toga, ali se nije ni pogoršavalo. Onda je počeo da balavi, pa mu je cela brada bila u sitnim tačkicama, kao osip. Imao je malo i po nogama. Sve je prošlo kada je otoplilo i prestalo grejanje u stanu. MM ima ekcem po rukama i isto reaguje na hladno vreme (i na citruse). Bila sam ubeđena da će se bebcu vratiti ove zime, ali eto nije. Čak sam mu skoro dala i po malo mandarina i pomorandže, sve je prošlo ok. Izgleda da je prerastao. Što se tiče držanja glave, mlađi je sam držao glavu bukvalno još u porodilištu, što mi je bilo prosto neverovatno, jer su nas sa starijim slali kod fizijatra (nepotrebno po meni, ali smo ipak otišli) jer je sa 3 meseca kao imao slabiju kontrolu glave. Savetovali su nas samo da ga što češće stavljamo na stomak i sve se brzo sredilo.
Big Mum, moj bebac jede kao provaljen. I buca je, sa godinu dana je imao oko 12kg. I pored toga nisam mu nikada ograničavala količinu hrane, ali sam jako vodila računa šta jede (nema slatkiša, grickalica, sokova). Veoma je aktivan, otkako je prohodao, ne staje bukvalno. Tako je isto bilo i sa starijim, i on je bio buca kao manji, ali je sada skroz "normalan". Još se dešava da se ubeđujemo kad treba da jede...
Meni baš smeta magla, imala sam kao klinka astmu (prestalo je sa oko 20 godina), ali i sada počne da me guši kada je magla, jedva dišem

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 182
10.1.2014 21:50:57   
Misha i Ljisha
Mame nisam vas zaboravila ali jos uvek nemam internet. Dodjem s vremena na vreme da vidim sta kuckate ali meni kucka vip pa uglavnom ne piskaram.

Jole procitala sam da su mi prija i zet superiska hahaha... D jejos od deda mraza slinava,pa malo i kaslje,imala je t al joj nisam skidala sama se izborila. Pravi par koraka samostalno,sad ce ona u akciju ocito. Izasao nam jos jedan zub. Sad ima 7. A tri joj sad izlaze istovremeo pa se nekad budi a nekad ne. Ima pomakja0sa uspavljivanjem al necu jos nista da pricam da je ne ureknem.
Sisoje sisa,,danas smo bili na kontroli pa rekla dr mašala za sisanje. Smrsala mi nesto D valjda nema apetit zbog zubica (jedan dan je samo doruckovala i vecerala) a i aktivnija je. Ne jede jos uvek nista novo. Sad kad napuni godinu ješće lepo sa nama sve. Smesna je ima nove fore.

Pozdrav mame

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 183
10.1.2014 22:20:52   
jole82
Di ste ženeuser posted image De si bre Ljišo..oće li ga više srediti internet..fališ
Ja ću sad da zaspim do nedeljeuser posted image
Patos patos...eto tu sam....današnji dan haaaosss, blago rečeno...
Aj malo da vam mahnem...nisam uspela da vas iščitam...pa tradicionalno da poželim zdravlje svima...
Mi smo dobro...T uživa po cele dane sa tatom..nikad se nisu ovoliko družili i bili sami...mm je vidi nekih sat sat ipo dnevno..tako da je ovo oboma prijalo..
Eto mene opet od 15. samo da pregrmim još malo...a nadam se kad stvarno počnem da radim tamo u maju da neće biti ovako, jer ovo je stvarno vanedno stanje na poslu...nije humano majke mi 30 ljudi sam danas vežbala i dizala....to je 300% kapaciteta uobičajenih...da ne davim više..al evo samo ću reći da mi se baterija na mom mongoloidu potrošila samo 6 % za 8 sati...nisam ga uzela u ruke sem jednom da zovem mm...eto...
Budite dobro..kuckamo se

Enyoj the silence!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 184
10.1.2014 22:23:58   
Tiziana
Pa da,ne bi smela verovatno.ja sad ne znam koliko ona ima tacno,ali sigurno je jos malena.Da ne bih krsila pravil anecu da pisem ovde o tome,vec sam pisala u temi ekcem,a probacu tamo da postavim slike mog sina kad mu je to buknulo,mada su sve slike koje imam kad smo to vec poprilicno sanirali,ali njemu se bas bilo inficiralo i da ti ne pisem sad svve, na kraju je sve ispalo ok,antibiotik je odmah pomogao i to se sredilo,ali je on od 6m pio neki sirup kako ne bi razvio brinhijalnu astmu i polensku kijavicu jer sa moje strane svi imamo po nesto od toga i ceo zivot mucimo muku.
ali moram i to da dodam da njemu vakcina nije bila okidac.on doduse nije primio diteper vec pentaxim,ali mislim danema veze koja je vakcina.

Direktna veza do poruke: 185
10.1.2014 22:25:44   
Torbica
Jole, Ljisho user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 186
10.1.2014 22:26:11   
jelenazvezda
hvala marina na savetu,sto se tice ekcema ista situacija,njoj su prvo bili obrazi,pa po telu,pa sam je mazala elokomom pa nestane,cim prestanem vrati se,sad vise nemam nameru,mazem je sa obicnim kremicama,pojavice svaki dan na drugom mestu,imam osecaj da je uu manjim kolicinama,ona dok spava nema nigde al cim se pocese negde izbije,toliko je osetljiva,nadam se da ce proci,jer me bas nervira,a sto se tice glavice vezbacemo,nadam se da ce biti bolje,ona lepo drzi dok je nosim,samo nece da digne dok lezi

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 187
10.1.2014 22:40:17   
Sanchy
M.je po rodjenju imao strahovito suvu kozu ,u jednom momentu mu se tako neki pecatic koji lici na ekcem pojavio i na vratu,ja imam ekcem od rodjenja pa sam poucena iskustvom sve radila suprotno od moje mame..nisam ga mazala ni sa cim vec samo kupanje u maslinovom ulju,tj.vodi u koju dodam malo maslinovog i bez ikakvih krema,nista mu nisam mazala,,sve se povuklo,,sada mu je koza odlicna,,takodje ga ne kupam svaki dan jer voda sama po sebi isusuje kozu,ako mozes probaj ne moze da steti ,,bas mi je zao jer znam sta je ekcem i mene su mazali svim i svacim i nista mi nije pomagalouser posted image ,,I da,ako mozete,sto duze na more,,more je za problematicnu kozu odlicno

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

Direktna veza do poruke: 188
10.1.2014 22:56:07   
jelenazvezda
hvala draga na savetu,al zao mi je sto se cese cim joj je suva koza pa ne mogu da je ne mazem,al probacu to da svodim na minimum

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 189
11.1.2014 0:05:25   
srna001
Devojke kako ste?Da li se zna hoće li Pentaxim konačno biti besplatan kao što rekoše?

Jelena moja sestričina je imala ekcem na licu koji se povukao posle par meseci od rođenja nadam se da će i kod vas biti tako.

Direktna veza do poruke: 190
11.1.2014 7:50:17   
doktorkakristal
dobro jutro
JELENA Dora je rano pocela da drzi glavicu,ona se cak odize i vise nego sto treba ,e sad jesam se bila malo uplasila,za sada treba samo da je pratim,JOLE ti je strucnjak za te stvari,mene je savetovala
SRNA sto pentaxim?

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 191
11.1.2014 8:03:09   
dijana1*
Jutro mameuser posted image
Ja se raspadam. Vuk se juce zalio da ga bole usi i odvedem ga kod dr i kaze mi da je to zbog slina. Dobio je sirup i kapi ali je jadnice celu noc kukao i savijao se od bolova. Oko 3 je i temp dobiouser posted image
A sa Kostom ne znam sta da radim pun je slina. Kupila sam juce pumpicu sto ide na usisivac i fizioloski i izvlacim sline. Katastrofa koliko ih ima. Bas mu smetaju. Malopre je posle podoja bljucnuo i sve same sline. Nego mene brine sto se on zakaslje. Verovatno se slivaju. Ne znam da li da ga vodim kod dr ili da nastavim da ga cistim?

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 192
11.1.2014 8:23:39   
mama micki
Dobro jutro mame. Ja juče ceo dan jurila nešto oko porodiljskog. Sara je super ali mi je Tea imala temperaturu sinoć, pa se sad spremamo da idemo u dom zdravlja kod dežurnog lekara. Ja bih rekla da je neki stomačni virus pošto ima i proliv ali idemo ipak da proverimo.
Dijana, nemoj bebu voditi kod lekara odmah, može tamo da pokupi nešto još gore. Samo nastavi da izvlačiš sekret i da koristiš fiziološki. Nekad može da se desi da se beba zakašlje i onda povrati toliko da se uplašiš, a u stvari to je dobro jer tako izbaci najviše sekreta. Nadam se da ćete uskoro biti bolje.
Svoj dečici koja su prehlađena i bolešljiva želim brzo ozdravljenje, a vama mame šaljem veliki pozdrav i želim vam lep vikend.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 193
11.1.2014 9:38:46   
reve84
Dobro jutro mame..Evo i mene malo kod vas.
Mi se polako navikavamo i nazalost sve manje vremena za RR :)
Mi smo vec stigli da zaradimo upalu usiju i bili na antibiotiku 7 dana...Bas sam se iznervirala...beba od 25 dana i vec antibiotik ....
Dijana nama su rekli da je upala bas od nosica krenula iako sam joj ja cistila svako vece posle kupanja fizioloskim i stapicem za usi ali verovatno nisam dobro to radila...Sad sam uzela pumpicu pa tako cistimo nekoliko puta dnevno po savetu pedijatra.

Posle kise dodje duga :))))

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 194
11.1.2014 10:08:29   
dijana1*
Mama micki i meni se nevodi bas zbog toga , cisticu redovno nosic i videcemo sta ce biti.
Reve bas mi je zao mogu misliti kako se namucilauser posted image ja nesmem ni da pomislim sta bi bilo da sam mu izvlacila juce i danas stapicem. Kupila sam onu pumpicu sto ide na usisivac i sa njom sve izvucem. Pre sat vremena sam mu ocistila nosic i evo ponovo malo krklja.
koliko puta dnevno smem da mu tom pupmpicom izvlacim sekret? Sve se plasim da je mali i da ga ne povredim na neki nacin.
A Vuk mi je nervozan za medaljuuser posted image samo da ovo preguramo.

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 195
11.1.2014 10:11:55   
reve84
Srna mi juce bili na kontroli i primili revakcinu za hepatitis B i doktorka nam rekla da je pentaxim besplatan od 1.1. ali ga jos nemaju na stanju tako da ga moramo ipak kupiti.
Srpska posla!

Posle kise dodje duga :))))

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 196
11.1.2014 11:17:00   
Rosita
Dan zene. Nama tata radi, pih, a vidi vreme, al meni je ovo bolesno! Vele od 20og zima...
Lj, kuco stara, sve ti je oprosteno, samo da ti cusmo avaza :). I D zeza sa hranom jako. On 20og puni 10m a ima dva zuba. Jedan mu je nicao 20 dana. Gornje jedinice nadute makar toliko. Ja ne znam kako tako sporo nicu?
D je jednom imao osuta hrapava ledja i to od Nivea sensitive losiona za bebe.Tad nam je pedijatrica rekla samo pantenol i jekoderm. Mi se kupamo svako vece, kosu do dva puta nedeljno, koristimo bebylove sapun, a za kosu kupku.
Danas idemo u posetu jednoj bebi od 6m. U vreme kad D spava popodne, al nije moglo drugacije. To su ajd da kazem babine - mrzim tu rec nekako - a nikako da se uklopimo sa njima, dete vec 6m. Pa da vidim kako ce D da reaguje, ako bude u good moodu, sto sumnjam zbog tajminga.
Jos dva meseca do naseg testiranja alergije, tj.testa opterecenja mlekom. Jedva cekam, a i bojim se. Uh.
Jole i Mo, volem vas videti.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 197
11.1.2014 11:35:26   
adulence
Dobar dan mame eto ni mene nesto nema,po cele dane nismo kod kuce...po slavama itd. ..torbice sa zakasnjeenjem cestitam slavu...
Ja veceras izlazim onako pravo prvo picence pa clubing,ahahahah posle dve godine i bas se radujem...posle idem da se feniram i da sredim noktice i tako...to je to ukratko kod nas...ljubite decicu...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 198
11.1.2014 12:31:41   
jole82
Ola mamitas
T pajki, mm radi pa kad se guzica probudi idemo u veliku nabavku...
Torbi..promače mi slava..pa čestitam i ja sa zakašnjenjem (sad sam od adulenceta prepisalauser posted image )
Adulence ako ženo user posted image lepo da se provedeš...e što volim to da čujem

Ne znam zašto al T se već 4 jutra budi tačno u 5 i 20user posted image ja u stajem u 6 za posao tako da ne probudim je ja..i kao traži i mleko (neće dudu..obično joj uvalim i ona nastavi da spava)..mislim nije baš toliko gladna -popije 270 mleka u 21h i kao u 5 je gladna....i posle nastavi još malo da spava...ja sve mislim da je to psihološki..iako se ludo zabavlja sa tatom ipak je ceo život samo sa mnom..pa ona požuri ujutru il da me vidi i proveri da li sam tu(jer uredno nastavi da spava dok se ja spremam nevezano da li je ja vratim u krevet ili mm)..izem li ga..možda dete i vežba za vrtićuser posted image mislim ne smeta to meni ništa jer nastavi da spava...al eto čudno mi...u 5 se nije budila da jede od 4. meseca...pa eto...videćemo..
Lep dan mame

Enyoj the silence!

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 199
11.1.2014 12:35:57   
adulence
ko zna jole mozda joj je i samo faza,a mozda stvarno vezba za vrtic,nego kad smo kod vrtica mi u utorak ostajemo da spavamo u jslama,jao bas sam uzbudjena kakoe to da prodje...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Osnove dojenja
video
Majčino mleko je najbolja hrana za novorođenče, ali dojenje nije uvek jednostavno. (engleski video)
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

Anketa

da li vam se svidja ime Uros?
pisuljica

:)

da (64%)

ne (36%)

Ukupan broj glasova: 88

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here