Moiraina
|
Dobro veče! Iščitah na brzinu šta ste pisale (danima ne stižem k'o čovek da sednem za komp). Jelenazvezda, moj bebac je praktično od rođenja imao taj neki pečat na licu, dr kažu da je bio ekcem. Već par dana po rođenju sam primetila da mu je koža na jednom mestu na obrazu bila suvlja. Sa dva meseca je zaradio prvu virozu i tada je buknulo. Cele te zime smo mučili muku, malo se zaleči i onda se bebac razboli - bukne, primi vakcinu - bukne. Dr nam je rekla da probamo da prođemo bez kortikosteroida i da mu mažem Linola Fett kremu, s tim da taj deo nikada ne bude suv, čim se krema skroz upije, da mažem ponovo. Nije mu skroz prošlo od toga, ali se nije ni pogoršavalo. Onda je počeo da balavi, pa mu je cela brada bila u sitnim tačkicama, kao osip. Imao je malo i po nogama. Sve je prošlo kada je otoplilo i prestalo grejanje u stanu. MM ima ekcem po rukama i isto reaguje na hladno vreme (i na citruse). Bila sam ubeđena da će se bebcu vratiti ove zime, ali eto nije. Čak sam mu skoro dala i po malo mandarina i pomorandže, sve je prošlo ok. Izgleda da je prerastao. Što se tiče držanja glave, mlađi je sam držao glavu bukvalno još u porodilištu, što mi je bilo prosto neverovatno, jer su nas sa starijim slali kod fizijatra (nepotrebno po meni, ali smo ipak otišli) jer je sa 3 meseca kao imao slabiju kontrolu glave. Savetovali su nas samo da ga što češće stavljamo na stomak i sve se brzo sredilo. Big Mum, moj bebac jede kao provaljen. I buca je, sa godinu dana je imao oko 12kg. I pored toga nisam mu nikada ograničavala količinu hrane, ali sam jako vodila računa šta jede (nema slatkiša, grickalica, sokova). Veoma je aktivan, otkako je prohodao, ne staje bukvalno. Tako je isto bilo i sa starijim, i on je bio buca kao manji, ali je sada skroz "normalan". Još se dešava da se ubeđujemo kad treba da jede... Meni baš smeta magla, imala sam kao klinka astmu (prestalo je sa oko 20 godina), ali i sada počne da me guši kada je magla, jedva dišem
|