|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Dojenje blizanaca
17.9.2009 0:35:57   
Berta
Spremamo se polako, evo vec 33 nedelja pa me zanima kako to da organizujem.
Kako ste dojile bebe? Sina nisam dojila al se sećam onoga da mora da se pusti da izvuče mleko do kraja jer je ono kasnije kvalitetnije, masnije, a i da treba da sisa i iz jedne i iz druge sike. Malo mi dodje konfuzno kako to sad sve ide sa dve bebe.
Predpostavljam da neće biti baš dovoljno za oboje i da ćemo morati i da se dohranjujemo al da se spremim koliko god mogu.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Dojenje blizanaca
17.9.2009 7:55:07   
guppy RR
Evo draga, pisala sam o tome u forumu Beba, ali verujem da još nisi stigla do tog foruma user posted image  user posted image
KLIK OVDE

Evo da kopiram svoj text i ovamo, i tu mu je mesto:

Evo, ovako može na jedan način da se doji blizance.
Meni najlakši način.

user posted image

Ne, ne treba ti ovaj jastuk - kofer  da bi dojila dve bebe.

Dovoljno je da staviš dva velika ili jedan ogroman jastuk u krilo i uhvatiš bebe pod ruku kao dve ragbi lopte (taj izraz su me naučili u porodilištu, nije plod moje mašte) .

< Poruku je uredio guppy RR -- 21.5.2010 12:48:23 >

(odgovor članu Berta)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Dojenje blizanaca
17.9.2009 7:57:07   
guppy RR
ja sam inače kasnije izmlazala mleko, bilo mi je tako MNOGO lakše. Imala sam oko litar mleka na dan ali nije bilo dovoljno za obe bebe.

Kad dojiš dvoje dojiš jih svakoga na jednu dojku, pa sledeći put menjaš (desna beba pije na levu dojku). Kod blizanaca se ne menja dojka tokom jednog podoja, nego za svaki podoj.


(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Dojenje blizanaca
17.9.2009 9:36:00   
Boyanna
Ja sam moje dojila kako kad,
kad je frka, stavljala sam ih oboje, baš kao na slici,
a inace sam dojila onako školski, kad se jedno probudi, dobije 15 min. jednu pa 15 min. drugu sikanu, Videćeš kad dođu, nećeš ni stići da razmišljaš, kako i šta, instinkti su čudo, kad zaplače, stavljaš na dojenje i ne razmišljaš, biće ti tu i patronažna, i u porodilištu ćeš već se uhodati :)

Jedino što mislim da bi ti bilo lakše sa carskim, jer ipak će ti trebati snage za dve bebe, meni je sa carskim bila ladovina,

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Dojenje blizanaca
17.9.2009 9:40:59   
guppy RR
Sa carskim NIJE lako jer:
  1. ne smeš da dižeš teži teret od 2 kg 6 nedelja
  2. boli te rana kada sediš i dojiš decu kao na slici (meni je na početku odgovarao isključivo ležeći položaj na boku)
Been there, done that. Ne znam što bi bilo lakše.

Ali ok, činjenica je da neke žene stvarno LAKO podnesu carski rez, svaka im čast. Moja cimerka u porodilištu se je penjala na krevet kako je htela, a ja sam padala po podu čim bi ustala, povraćala stalno od napora i umirala noću od bolova kad zakašljem... i uz sve to sam izgubila ogromno krvi.

(odgovor članu Boyanna)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Dojenje blizanaca
17.9.2009 11:25:01   
Boyanna
Meni je bilo super, stvarno, i dizala sam bebe, koje nisu bile ni male, rođeni su sa 3500 i 3100 i radila po kući, sasvim normalno sam se ponašala, kao da nisam ni imala carski,
u svakom slučaju, iskustva su različita, :)

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Dojenje blizanaca
17.9.2009 11:32:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Boyanna

Meni je bilo super, stvarno, i dizala sam bebe, koje nisu bile ni male, rođeni su sa 3500 i 3100 i radila po kući, sasvim normalno sam se ponašala, kao da nisam ni imala carski,
u svakom slučaju, iskustva su različita, :)


Isto. Super sam podnela CR. A inace sam njanjava. Tebi je Guppy verovatno bilo tesko jer si izgubila puno krvi.

(odgovor članu Boyanna)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Dojenje blizanaca
20.9.2009 23:04:20   
Boyanna
Mamice, koliko ste dugo dojili vaše bebice ?
Mi smo dogurali do 3 meseca user posted image
Mada da sam bila upornija, mislim da smo mogli i duže, ali jednostavno ja nisam stizala da jedem dovoljno da bih imala mleka, pa je dosta puta bilo lakse i brze dati flašicu, i tako se polako jedan po jedan obrok dojenja zamenio flašicom, a i bata nam je dobio veeeliki apetit, on sada moze sa tri meseca da pojede preko 200 ml bez problema, user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Dojenje blizanaca
21.5.2010 12:46:30   
Anoniman
Često se postavlja pitanje može li majka imati dovoljno mleka za dvoje dece? Evo pet činjenica o dojenju blizanaca:

1. Da, možete proizvesti dovoljno mleka. Stvar je u tome da proizvodnja mleka funkcioniše na principu potražnje. Čak i da dojite troje dece, telo bi moglo proizvesti dovoljno mleka i zadovoljiti potrebe svih bebica. Moraćete unositi više kalorija i tečnosti nego majke koje doje samo jedno dete. Zdravi obroci biće vam potrebniji nego ikada.

2. Pomaže ako ih hranite u isto vreme. Većina stručnjaka preporučuje simultano hranjenje. U suprotnom, može vam se dogoditi da baš kad ste završili s jednim detetom, drugo traži svoj obrok. Ako imate blizance možete ih hraniti zajedno tako da ih stavite na leđa s licem okrenutim prema vama (sl. 1; deca su položena suprotno od vas – glavicu im pridržavate rukama, a nogice su položene iza vas) ili tako da su oba deteta obuhvaćena u naručju (sl. 2 i sl. 3; glavice su u pregibu vašeg lakta, a podlakticom pridržavate celu dužinu bebe) tako da im se tela ukrštaju.
user posted image
3. Pokušajte svakom detetu nuditi obe dojke. Ako svakom detetu dajete obe dojke, nadoknadićete različite potrebe beba. Na primer, ako jedna beba voli jesti više od druge, menjanjem dojki kod svakog obroka održaće jednake zalihe mleka u dojkama.

4. Nadoknađujte s formulom ako je nužno. Ako imate trojke ili četvorke, formula će možda biti nužna kako biste održali ravnotežu. Dok dojite dvoje, drugih dvoje u isto vreme mogu imati obrok na bočicu. Ne zaboravite ih rotirati tako da se svaka beba najvećim delom hrani na grudima, a manjim na bočicu.

5. Dodatna pomoć je nužna. U nedeljama nakon porođaja blizanaca, bićete više nego iscrpljeni. Možda ćete se odlučiti na izmlazanje mleka tako da vaš partner može obavljati noćna hranjenja. Dobra je ideja i angažovanje prijatelja i rodbine koji vam mogu pomoći u kućnim poslovima, kao što su kuvanje ili spremanje.

(odgovor članu Boyanna)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Dojenje blizanaca
21.5.2010 12:48:55   
guppy RR
Primetila sam da je gore nestala slika iz mog posta, pa sam je ponovo dodala.
na taj način sam ja dojila svoje bebice.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Dojenje blizanaca
21.5.2010 12:50:47   
Anoniman
da...bash sam malopre chachkala da vidim dal te da se pojavi slika...user posted image

Tako i ja kontam da dojim moje bebice....nabavila sam onaj beluga jastuk...pa kontam da tju sa njim motji lakshe da se smestim user posted image

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Dojenje blizanaca
22.5.2010 21:13:32   
guppy RR
Da, stvarno je najlakše. Meni je bilo jedino teško podići decu na taj jastuk. Jer - ti se smestiš, staviš jedno dete... gde ti je drugo dete... a moraš da ga podižeš sa obe ruke zbog glavice... mislim... tehnički je malo teško nekad :( Najlakše je kad ti neko doda bebe na jastuk.

(dubok uzdah)


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Dojenje blizanaca
6.2.2011 14:07:25   
sssuzica
draga
Našla sam Vaš tekst o dojenju blizanaca na forumu ringeraja. Ako imate informaciju o tome kaka da nađem i naručim jastk za dojenje blizanaca (u obliku kofera) molim vas da mi napišete. Bezuspešno se o njemu raspitujem već mesec dana. Meni je malo teško da bebe nameštam na obične  jastuke, nekako im glavice upadaju, previše je mekano. Pošto sisaju prilično aktivno, volela bih da nam to olakšam. Hvala unapred
Svetlanauser posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Dojenje blizanaca
7.2.2011 17:09:25   
bulka
sssuzica, nisam koristila jastuk za koji si postavila pitanje, nadam se da ce se javiti neko ko zna i pomoci ti. Ja mogu samo da napisem svoje iskustvo. Dojim moje cerke evo vec deveti mesec. Mozda su mi najtezi bili prvi dani, dani u bolnici. One malene, uce se, meni prva deca ucim se i ja. Kicma me je jako bolela pa nisam mogla da ih dojim u sedecem polozaju, tek ponekad. Imas blizance, znas kako je kad su malene. Ja sam ih dojila jednu pa drugu, jednoj jedna dojka drugoj druga. Ali nekada je moralo i obe podojiti, tada bi ih dojila sedeci a muz bi mi ih namestio na obicne jastuke.
Kako god,budi jaka i uporna, teze je u prvim njihovim mesecima. DOJENJE JE BLAGOSLOV. Tako ja mislim, i to sam prvi put pomislila kada smo se ucile dojenju u bolnici, kada je tesko islo, a sa mnom u sobi je bila jedna mama kojoj je druga beba, mleko vec krenulo, gledas i molis se...



(odgovor članu sssuzica)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Dojenje blizanaca
7.2.2011 17:11:51   
bulka

Sad samo uzivamo :)

(odgovor članu bulka)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Dojenje blizanaca
8.2.2011 12:38:04   
bokicans
Bulka ja se salzem sa tobom.i ja dojim moje bebe na obicnom jastuku u isto vreme a nekada i jednu pa drugu po  istom principu kao ti,nadam se da cemo tako i nastaviti!Poljubaccccc

(odgovor članu bulka)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Dojenje blizanaca
22.2.2011 14:10:53   
sssuzica
Drage
Snalazimo se moje bebice(sin i cerka) dosta dobro i sa običnim jastucima, samo mi se čini da bi mi sa onim ,,koferom" bilo lakše. Još ga nisam našla, mislim da ću probati da napravim jedan od sunđera.
user posted image

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Dojenje blizanaca
11.6.2011 21:55:01   
bokicans
Evo da malo ozivi i ova tema,Da ostane nesto i buducim mama koje ovde zalutaju.Moje bebe imaju 6.5 meseci  sisaju,i planiramo da tako i nastavimo.Imali smo puno padova,nervoze ,skokova i svega ali uspeli smo,Na samom pocetku sisali su zajedno ,a kada su porasli odvojeno,Jedan  pa drugi.Sada nam je dojenje divno,nemamo nikakvih problema jedan sedi  u kolicima ceka svoj red dok ga mama ljulja nogom a drugi sisa pa obrnuto.Uglavnom mleka ima za obe bebe,.Planiramo sa sikirikimo i dalje kao i do sada.A naravno bez mama sa foruma koje su me ohrabrivale ne bih bilo nista,Hvala im na tome.user posted image

(odgovor članu sssuzica)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Dojenje blizanaca
11.6.2011 21:59:16   
mmms
bokicans user posted image user posted image user posted image
Bravo za sve zene koje doje blizanceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Dojenje blizanaca
11.6.2011 22:12:14   
sneza24
Bokice svaka cast na dojenju blizanaca.Smatram da je to veliki uspeh za jednu mamu.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

(odgovor članu mmms)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Dojenje blizanaca
11.6.2011 22:31:27   
bulka
bokicans tako mi je drago da si uspela i i dalje navijamo za vas.
I ja jos uvek dojim moje devojcice, evo trinaesti mesec. Secam se, molila sam se samo da se naucimo dojenju, pa se nadala da cemo uspeti mesec,dva tri, posle sam mislila bilo bi dobro sest meseci, oko osmog meseca sam u sali govorila da ce sisati dok ne podju u skolu. Negde oko jedanaestog meseca smo se ogranicili na tri puta dnevno, posle na dva puta, sad Sara sisa samo jednom a Sofija dva puta, i vec nekako vidim da ce mi nemerljivo nedostajati to nase vreme.

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Dojenje blizanaca
11.6.2011 22:48:20   
bokicans
user posted image user posted image user posted image Bulka to je divno .I ja sam vikala ma makar samo tri meseca ,pa makar 5,ali eto sada ce još malo pa sedam.Kako god bilo ,odvicicemo ih do škole  user posted image

(odgovor članu bulka)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Dojenje blizanaca
4.8.2011 23:11:12   
bulka
Kopiram post iz teme o dojenju sa foruma beba. Sto rekla bokicans,nekome ce dobro doci. Ako nista drugo,onda da podstakne duple mamike da budu duplo uporne i to ce im se vratiti kroz radost i srecu dojenja...
Dojila sam moje cerke trinaest meseci. Nemam puno vremena da pisem o svom iskustvu, ali evo ukratko...
DOJENJE JE BLAGOSLOV.
Tako ja mislim, i to sam prvi put pomislila kada smo se ucile dojenju u bolnici, kada je tesko islo, a sa mnom u sobi je bila jedna mama kojoj je druga beba, mleko vec krenulo, gledas i molis se...
Mozda su mi najtezi bili ti prvi dani, dani u bolnici. One malene, uce se, meni prva deca ucim se i ja.
Kicma me je jako bolela pa nisam mogla da ih dojim u sedecem polozaju, tek ponekad. Dakle dojila sam ih lezeci.
Ja sam ih dojila jednu pa drugu, jednoj jedna dojka drugoj druga. (Nikad se nisam izmuzala). Ali nekada je moralo i obe podojiti, tada bi ih dojila sedeci a muz bi mi ih namestio na obicne jastuke.
Desilo mi se da pomislim da mi nestaje mleko u njihovom petom mesecu.
One bi usred podoja zaplakale i prestajale da sisaju i ja sam mislila da nema mleka i da ih to iritira..
Kad su im nikli prvi zubici, tih dana, shvatila sam da nisu mogle da vuku jer su ih bolele desni.
Pila sam dosta tecnosti da bih odrzala mleko,,, Posle porodjaja u bolnici, i prvih nedelja kod kuce pila sam mozda i oko sest litara vode,
A potom sam pila tri/cetiri litre svakodnevno.. Na silu. Kazem sebi posle svakog podoja,
hajmo casa vode za Saru, casa za Sofiju..
Bilo je nekoliko puta i da primetim da im treba vise, da hoce cesce da sisaju/pretpostavjam da su to skokovi u razvoju..
Dojila sam ih na zahtev,
a to je znacilo puuno puta dnevno.
Na pocetku nadala sam se da cemo uspeti mesec,dva tri, posle sam mislila bilo bi dobro sest meseci, oko osmog meseca sam u sali govorila da ce sisati dok ne podju u skolu. Negde oko jedanaestog meseca smo se ogranicili na tri puta dnevno, posle na dva puta, potom je u na pocetku trinaestog Sara sisala samo jednom a Sofija dva puta, na kraju meseca ih je stigla neka prehlada i Sarce moje je odlucilo da vise ne sisa, tako da sam postepeno i Sofiji ukinula jedan podoj, pa je ostao jos jedan koji je sama odbacila...
Vec mi nemerljivo nedostaje to nase vreme..

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Dojenje blizanaca
4.8.2011 23:16:47   
Brana
Bulka svaka cast!user posted image user posted image user posted image
U pravu si,dojenje je pravi BLAGOSLOV za mame a posebno za bebe!user posted image


_____________________________

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu bulka)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Dojenje blizanaca
9.10.2011 11:30:56   
bokicans
IZVORNA PORUKA: Boyanna

Ja sam moje dojila kako kad,
kad je frka, stavljala sam ih oboje, baš kao na slici,
a inace sam dojila onako školski, kad se jedno probudi, dobije 15 min. jednu pa 15 min. drugu sikanu, Videćeš kad dođu, nećeš ni stići da razmišljaš, kako i šta, instinkti su čudo, kad zaplače, stavljaš na dojenje i ne razmišljaš, biće ti tu i patronažna, i u porodilištu ćeš već se uhodati :)

Jedino što mislim da bi ti bilo lakše sa carskim, jer ipak će ti trebati snage za dve bebe, meni je sa carskim bila ladovina,



Sada videh ovo slucajno.Za buduce mame , ja mislim da ne bih trebalo ovako raditi ,jer prva beba tada sisa samo prvo vodeno mleko ,ne dobija dovoljne kolicine masnog,a druga dobija samo masno,jer je iz obe izvuceno to prvo vodeno.Bolje ih rotirati po podoju znaci svakom svoja pa na sledecem obrnuti,tako ce se i kolicina mleka izjednacavati.

(odgovor članu Boyanna)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here