|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Flasica..
16.8.2008 23:32:27   
Suncica
Mi smo koristili NUK-ovu, ali Lorena je odjednom shvatila da je velika i da joj flasica vise nije potrebna. Kako, ne znam..user posted image
Inace koristili smo staklenu flasicu, radi lakseg odrzavanja..
Koja su vasa iskustva?


Moderator: postoji još jedna tema koja je slična ovoj, pa je zato zaključana, ali ako želite da se informišete malo više o tome pogledajte ovde: CUCLICE I FLAŠICE <-- KLIK

< Poruku je uredio Jeca RR -- 7.2.2010 23:14:27 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Flasica..
17.8.2008 9:13:19   
guppy RR
Stalno sam koristila plastične flašice od Aventa, super se kombinuju sa njihovom pumpicom za izmlazanje mleka i sterilizatorom. Vremenom smo samo menjali cucle (sa 1 pa 2 pa 3 rupice), a flašice su još uvek super. Ujutro i uveče ih još uvek hranimo adaptiranim mlekom, tako da flašu neću uskoro ukidati.

(odgovor članu Suncica)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Flasica..
17.8.2008 17:00:31   
stella
Moja dusica jos uvijek ne prihvaca ad mlijeko ni sokice,tako da flasice koristimo za vodu i caj.Imamo tri jedna je chico,jedna babylov i jedna neka sa medvjedicima.Imamo i onu sa kljunom nuby.Imali smo i staklenu al je razbila tako da joj vise i ne kupujem te.Samo dok sam ustala ona je oborila na pod i ode u 100 komadauser posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Flasica..
17.8.2008 18:48:14   
Lu
Avent smo koristili do godine sa dudama,stim da smo od 6mjeseci počeli sa privikavanjem na čašu,aventova sa kljunom,iz koje je pio čaj i vodu, tako da od godine više nema sisanja iz dude nego sve iz čaše,ali aventove bočice su mi super nikada nije imao grčeve zato što imaju anticolyc sistem,nestvara se vakuum,zrak struji a i jednostavno ih je prati jer su široke.

(odgovor članu stella)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Flasica..
17.8.2008 19:43:42   
guppy RR
lu, veruješ li u taj anticolyc? Meni je jedna beba imala grčeve (sin), a druga ne (ćerka), a oboje su pili iz tih flašica.
user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Flasica..
17.8.2008 22:10:48   
Lu
Pa baš sam mislila dodati da nemora značiti 100% da zbog bočice nije imao grčve,jer sam ja dojila njega dva mjeseca,a nisu ni bebe sve iste kao što pokazuje upravo tvoj primjer,ali kad bih imala više djece moj izbor bi bio opet Avent i ne samo bočice nego i svi ostali njihovi proizvodi.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Flasica..
18.8.2008 7:57:19   
ebru
Mi koristimo NUK-ove bocice staklene!

_____________________________

Monika 11.12.2007
Svaki covjek upozna jednom covjeka svom zivota,ali samo rjetki upoznaju ih u pravo vrijeme!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Flasica..
18.8.2008 8:34:08   
Mama37
Kad su bili mali koristila sam NUK-staklene i plasticne manje ..za caj ,sokic ,vodu....nije bilo problema za odrazvanje ..ja zadovoljna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Zdravlje je sreca.
.
Faris
Harun ...medicii mamini

(odgovor članu ebru)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Flasica..
18.8.2008 8:51:07   
guppy RR
IZVORNA PORUKA: lu
kad bih imala više djece moj izbor bi bio opet Avent i ne samo bočice nego i svi ostali njihovi proizvodi.

takođeuser posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Flasica..
18.8.2008 9:43:05   
ElmaB
Sa Nukovom imam super iskustvo i sada ih opet koristimo!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Mamina zlata

Tea, 11.02.2005.
Lana,31.03.2008.
Deni,31.03.2008.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Flasica..
23.8.2008 0:28:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: guppy

Stalno sam koristila plastične flašice od Aventa, super se kombinuju sa njihovom pumpicom za izmlazanje mleka i sterilizatorom. Vremenom smo samo menjali cucle (sa 1 pa 2 pa 3 rupice), a flašice su još uvek super. Ujutro i uveče ih još uvek hranimo adaptiranim mlekom, tako da flašu neću uskoro ukidati.


Žena je rekla sve umesto mene...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Flasica..
24.8.2008 16:39:55   
guppy RR
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Flasica..
25.8.2008 14:38:42   
Anoniman
Ja moram da se ispravim-ne koristim sterilizator! Ja flašice iskuvavam, do prve god sam ih iskuvavala svako veče, od onda samo cucle i onaj navrtanj iskuvavam svako veče, a flašice jednom nedeljno, i super su! Nisu im se ni oznake za ml izlizale. Izgledaju kao staklene, pošto u vodu u kojoj iskuvavam stavim jako malo jabukovog sirćeta.

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: Flasica..
25.8.2008 15:19:05   
guppy RR
E, vidiš, ja sam koristila sterilizator, jer su mi za jedan obrok trebale uvek 4 flašice (za svakog jedna flašica mog mleka i u drugoj adaptiranog mleka, kad prvog nestane). Ono iskuvavanje, pa voda dok provri pa ovo pa ono, to mi je išlo na živce, jer je trebalo previše vremena. Sa blizancima pokušavaš sve da svedeš na minimum, pa sam bila presrećna, kar je sterilizator to sterilisao u 6 minuta (u mikrotalasnoj).

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Flasica..
25.8.2008 23:46:13   
Anoniman
Sad kad si to napisala, imam pitanje. Naime, ja ne znam kako rade sterilizatori, jedno vreme sam koristila neku Chicco-vu tečnost za sterisisanje, ali funkcionisalo je na principu na 1l vode - 1 čep tečnosti, i potpopiš flašice na 30min. Pre neki dan mi je bila prijateljica, za mesec dana treba da se porodi, i pitala me je "kako žene otkuvavaju flašice u mikrotalasnoj?", čula je da to rade, ali ne zna kako, i nisam znala ni ja da joj pojasnim...

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Flasica..
28.8.2008 11:27:23   
guppy RR
Otvoriću novu temu - Sterilizator.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Flasica..
1.9.2008 15:35:07   
Wandering Star
Nase iskustvo sa Tommee Tippee flasicama je sjajno, kao i sa njihovim sterilizatorom. I mi smo u pocetku iskuvavali flasice, a posto ja nisam mogla da dojim imali smo ih mali milion, to je zahtevalo konstantno uposljavanje jednog clana sire porodice na poslovima iskuvavanja flasica i cuclica, posle par dana odlucili smo da stvari pojednostavimo. Za plasticne smo se odlucili zato sto sam se u pocetku nesto malo izmuzavala pa su one pogodnije jer se korisne materije ne lepe za plasticne zidove, samo za staklene. Naravno, tu je bila i neizbezna Aventova pumpica koja nikad, ali nikad nije uspela iz mene da izmuze vise od dve kapi mleka, a tek flasice... To je posebna agonija, te Aventove flasice, ili smo mi svi u kuci ekstremno glupi i ne znamo da ih slozimo - imam ih gomilu novih, dokupljene su cucle s vecim protokom, imamo i stare i nove prstenove za navrtanje, ali one konstantno cure kad se flasica uspravi. Kao da se tecnost pri nagibu nakupi u tom prstenu i onda kad se uspravi - pljus - sve bebi po stomaku! Da li neko ima slican problem? Da li neko od vas zna o cemu se ovde radi i sta radimo pogresno. Kupili smo i specijalnu plasticnu, hmm... kako bih je nazvala, hvataljku za cucle, kao pincetu kojom se cucle provlace kroz prsten kako bi sve ostalo maksimalno cisto, ali posle je opet potrebno da tu cuclu ispritiskam po unutrasnjem obodu prstena i ono svejedno sve propusta...


(odgovor članu Suncica)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Flasica..
1.9.2008 15:47:12   
Anoniman
Ne znam kako je moguće da vam se to dešava. Čak su i te bele plastikice (navrtnji koji drže cucle) isti za sve veličine flašica.
Gurneš cuclu kroz navrtanj, uhvatiš za onaj deo koji detetu ide u usta i povučeš (ja vučem ravno-čuje se ono "blup" kada legne cucla, onda za svaki slučaj još povučem levo-desno da sigurno legne iako NIKADA nije iscurilo). Aventova pumpica mi je bila super, kada sam nadošla kako da je koristim. Naime, samo naslanjanje tog dela koji treba da dojku i početak izmlazanja tek tako-to nije išlo. Nameštala sam bradavicu da zaista legne, a pre toga sam ručkicu stisla. Znači-stisnem ručku, namestim bradavicu i polako počnem da puštam ručku - stvara se vakuum, zatim lagano stiskam puštam ručkicu dok bradavica ne legne kako treba (da ne bi ispucala), i kada mleko krene-može i brže-mada meni brzo izmlazanje nije prijalo.

(odgovor članu Wandering Star)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Flasica..
1.9.2008 16:34:13   
Wandering Star
I ja se pitam kako se to desava, sve uradimo kako treba, i to ne samo ja, brojni ukucani su probali i isto se desava, cudo jedno, a Avent smo kupili sve, to nam je receno da je najbolje. Jos je meni bio dobar znak to sto se svi delovi mogu kupovati odvojeno po potrebi. Cucla lepo legne, ima i taj "zvucni efekat", ali mene vecito frustrira to - kako je moguce da nesto kao najbolje zahteva toliko vremena da se namesti dok beba zapomaze gladna!?
Isto je i sa pumpicom, da ne pricam da sam vec imala jednu koju sam dobila od drugarice, po dolasku iz bolnice beba vristi, ja vristim, namestam, pumpam, nista ne radi, muz odlazi u apoteku i KUPUJE DRUGU PUMPICU - a sto da ne bacimo jos para, moze nam se, ali i posle, kad sam imala strpljenja i vremena nisam uspevala. A uz to sam jos imala i strucnu pomoc, babicu koju sam placala da me izmuzava, koja mi je objasnila da prvo moram rucno malo da se izmuzem, da mleko krene, da se otvore kanali, da omeksa bradavica, onda mi je ona namestala tu pumpicu i nista, apsolutno nista. Od dve pumpice. A znam da se mnoge zene kunu i u Aventove flasice i u njihove pumplice, ali opet, kod nas je nesto zatajilo... Sad razmisljam da li da penzionisem te flasice i kupim mozda Nukove ili Lindam, ili nesto trece, ili da i dalje pokusavam... Kapiram da je glupo odustati, nije flasica nuklearna podmornica...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Flasica..
2.9.2008 9:12:00   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image  STVARNO NE ZNAM! Ja zaista nikada nisam imala problema sa AVENTom. Imala sam neku NO NAME flašicu koja mi je bila slatka, i praktična, šarena, imala je ručkice. Išla je u kompletu sa običnom cuclom, onom pljosnatom belom sa 3 veće rupice, sa slamčicom i sa nekim navrtnjem da bude kao čaša. Sve to za svega 700din. Problem je bio što je obična cucla premekana, i kada Luka povuče, ona se slepi i neće da curi. Probala sam da ubacim AVENTOVU cuclu. Ta prva koju sam ubacila je odlično legla-nikada nije bilo problema sa njom. Međutim, propala je, ja kupim novu, i od onda je flašica curila. Bili smo jako tužni svi. user posted image  Tada sam se vratila na AVENTove flašice, samo sam kupila i drškice, i zaista je sve super.

(odgovor članu Wandering Star)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Flasica..
2.9.2008 9:12:53   
Anoniman
Iz kog si mesta Wandering Star? Baš bih volela da vidim te tvoje flašice! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Flasica..
2.9.2008 9:14:46   
Anoniman
A kod pumpice ima fora kako stavljaš onaj najmanji gumeni kružni delić-nije svejedno kako ga staviš.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: Flasica..
2.9.2008 17:11:14   
Wandering Star
Tasha, iz Beograda sam, a prvu pumpicu sa flasicama sam dobila iz Norveske, drugu smo kupili u apoteci u Zemunu, ostale flasice kojekuda, u Merkatoru, Mothercare-u u Deltagradu, isto i sa dodacima, tj. cucle s vecim protokom. Zao mi je sto nisam kupila te prstenove/navrtnje koje sam videla u Mothercare-u jos dok sam bila trudna, ali sam mislila da ce ih biti vazda, medjutim vise ih nemaju. Naime, posle postiranja mog vapaja juce jos sam malo pretrazivala po netu i naisla na jos zena koje su bile isfrustrirane tim flasicama, kazu da im ti navrtnji vremenom popuste i propustaju uvek na istom mestu, sto je i kod nas slucaj. Mislila sam da je do sterilizacije, medjutim svaka je koristila neki drugi metod, nema veze. U svakom slucaju, ja ti zaista verujem da su najbolje, tako ih i ja dozivljavam, nekako mi je zao da ih penzionisem, dodje mi da ih nekako popravim da mogu... Dopada mi se oblik same cucle, moj bebac sa njom najmanje vazduha povuce, male su i pasuju u Avent torbu koju sam kupila (u onu komoricu sa izolacijom za nosenje flasica), ma po svemu su mi savrsene. Sad zvucim kao penzosi koji se vezu za svoj trideset godina star televizor hahahaha!
Sve u svemu, nije toliko bitno sta se meni svidja nego da moj decko nema grceve, a nema ih, evo, brojimo od prosle subote.
I zavrcemo i navrcemo flasice razne!
Pozdrav i puno hvala na posvecenom vremenu!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Flasica..
2.9.2008 17:20:24   
Wandering Star
Eh, da, znam za pumpicu sve, i teoriju i praksu, nije ona kriva - u jeku akcije za podsticanje dojenja mene su u porodilistu potpuno zapostavili, iako sam kumila i molila da mi pomognu: otpustena sam sa mastitisom a u otpusnoj listi pise da je laktacija uspostavljena. Da se razumemo, nisam ja u sve to uletela nespremna, niti sam "mlada i neukusna", vec brojim sitno do cetrdesete a za ovu trudnocu sam se spremala ravno sedam godina, ali jedno nisam znala, koliko sam naivna - da treba "podmazati" sestre koje obilaze moje mlecne zlezde i pricaju kojesta, svaka svoju pricu - ne, vi imate previse misicnog tkiva, ne, vi ne mozete da dojite, uski su vam kanali, da, vi mozete celo porodiliste da nahranite, samo tu pritiskajte jako, i tako redom. I ono cuveno - naravno da ne nahranimo bebu pre nego sto vam je donesemo - donesu ga, on sav izbljuckan, sveze nahranjen, spava li spava, ne pada mu na pamet da sisa.
Ali to je totalno druga tema na koju sam skrenula povodom pumpice jer mi je za nju receno da ce vakuumom sve da pokrene, a i posle kad se pokrenulo (kao), nije uspevala da izvuce mnogo, a imala sam pomoc bas od babice iz Visegradske.
Nece se ponoviti s drugim detetom.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Flasica..
2.9.2008 23:35:59   
Anoniman
Joooooooooj, ispalo je da se ja kunem u AVENTove flašice. user posted image  A meni su ustvari zaista bile ( i jesu ) dobre. Ali poštujem da tvoje ne valjaju-nisam ja rekla da si ti luda i da ne znaš da zavrneš flašicu-nemoj me krivo shvatiti. Baš me zanima šta je sa flašicama!? Da, ustvari bih mogla reći da si me zaintrigirala. user posted image  
Čak nemam pjma ni dal su AVENTove flašice najbolje, nama su u školici za trudnice rekli da oblik njihove cucle najviše liči na bradavicu (iako ja nisam našla nikakve sličnosti), a ja jesam bila mlada, neiskusna, čak možda i nespremna i nesvesna user posted image  pa sam poslušala.

A to za mastitis... nemoj ni spominjati. Ja sam stigla kući sa takvim čvorovima... 5 dana sam bila u porodilištu, dešavalo mi se da mi sestra ostavi bebu kod nogu i ode jer se ja sporo penjem na krevet u povratku iz WC jer sam porođena carskim pa baš i nisam mogla da poskočim. Posledji dan oko podne (otpustili su me u 14h) mi je došla jedna sestra i pitala me "Zašto Vaša beba tako malo sisa?" i tada mi je prvi put neko pogledao grudi. Žena mi je rekla da pod hitno mora da mi sredi bar malo grudi jer će se do uveče upaliti da mi ni Bog Otac neće pomoći. Tada mi je izmlazala grudi da su meni suze išle na oči. Donela je bebu, ostala sa mnom dok sam dojila, pomagala mi, zatim je odnela bebu, vratila se i rekla mi da je sada beba sisala kako treba, da ga je izmerila. Ja ustvari nisam znala da dojim - u tome je bio problem. Kada sam stigla kući, uveče mi je došla patronažna, i ona me je ručno izmlazala 10 dana. Kada je ona prestala da dolazi nakon 10 dana, ja sam se još dan-dva izmalazala ručno, i onda mi je to dosadilo-dugo traje, duže neko pumpicom. Plakala sam snaji u telefon kako mi pumpica ne radi. Ona ima klinca godinu dana starijeg od mog, i reka mi je "Samo polako, radi, samo moraš polako, nemoj biti nervozna, provalićeš kako radi", i zaista je u jednom momentu počela da radi. A mojoj sreći nikada kraja!

Eto! 

(odgovor članu Wandering Star)
  Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here