|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Iskustva u GAK NIS
7.10.2012 12:54:03   
Ana RR
Drage trudnice i mame, molim vas da ovu temu ne koristite kao chat temu već u njoj pišite ISKLJUČIVO iskustva iz gak-a, kao što naziv teme i kaže.
Na ringerajinom forumu postoji mnogo tema koje će vam koristiti, kao i onih koje će vas zabaviti.

Molim vas, nemojte kršiti pravila foruma.

Pozdrav,
Ana



_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 226
   RE: Iskustva u GAK NIS
9.10.2012 16:24:28   
josmalo
Trazila sam juce obe,i kod Meka i u Remedii i nema nigde, rekli su mi tamo da je nemaju vise od dve godine user posted image , ne znam kako mogu to da tvrde ako ste vi kupovale???

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 227
   RE: Iskustva u GAK NIS
9.10.2012 18:44:58   
jecana77
Josmalo,jel si tražila u onim apotekama preko puta DZ?U apoteci Viola može uglavnom sve da se nađe.

(odgovor članu josmalo)
Direktna veza do poruke: 228
   RE: Iskustva u GAK NIS
9.10.2012 23:07:12   
Azra_

IZVORNA PORUKA: josmalo

Trazila sam juce obe,i kod Meka i u Remedii i nema nigde, rekli su mi tamo da je nemaju vise od dve godine user posted image , ne znam kako mogu to da tvrde ako ste vi kupovale???


Svašta... cela moja grupa, sve žene koje su bile na vežbama u Dz su se snabdele Cistokainom u toj apoteci kod meka. Termini su nam bili uglavnom početak 2012. Lidokaina ima?
Valjda ovo nije off, deo o niškom porodilištu i onome što se treba nabaviti pre odlaska u isto...

(odgovor članu josmalo)
Direktna veza do poruke: 229
   RE: Iskustva u GAK NIS
10.10.2012 13:09:47   
josmalo
Bila sam svuda, to je isto Remedia kao i preko puta bolnice i svi su rekli isto, da je nema vec duze vreme, ni Cistokain ni Lidokain. Dva puta sam obisla ceo grad, narocito te apoteke koje ste navele , ali svi tvrde da je nema vec duze vreme... Stvarno ne znam sta im to znaci...

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 230
   RE: Iskustva u GAK NIS
11.10.2012 22:56:06   
Azra_
Josmalo, imaš pp.

(odgovor članu josmalo)
Direktna veza do poruke: 231
   RE: Iskustva u GAK NIS
12.10.2012 9:40:36   
josmalo
Nije stiglo nista

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 232
   RE: Iskustva u GAK NIS
12.10.2012 18:52:49   
josmalo
Nasla sam danas Lidokain u apoteci Viola, preko puta DZ, pa kom treba da zna gde ima... :)

(odgovor članu josmalo)
Direktna veza do poruke: 233
   RE: Iskustva u GAK NIS
15.10.2012 12:56:30   
milenatea
da li ima neka od vas iskustva sa dr Tubic iz Gak-a?

(odgovor članu josmalo)
Direktna veza do poruke: 234
   RE: Iskustva u GAK NIS
29.10.2012 16:26:22   
elizabet 74
Zdravo drage moje.Porodila sam se carskim rezom 9.10.Moji utisci o niskom porodilistu su sasvim pozitivni.Sestre su ok,pitajte sve sto vas zanima,izaci ce vam u susret.Higijena je u redu,ima tople vode,ima cistih spavacica i ciste posteljine.Samo trazite i dobicete(ja sam se i nocu presvlacila i menjala posteljinu).Naglasvam da nisam imala nikakvu vezu,niti mi je ko trazio novac.A i ja nista nisam ocekivala prestrasena iskustvima sa predhodnih strana..Naravno,jedva sam cekala da me puste kuci.Budite jake,budite hrabre,prodje i tih par dana,izdrzacete!Da ja mogu nesto da promenim -zabranila bih pusenje(zabranjeno jeste ali...).Veliki pozdrav niskim trudnicama i zelim vam lak porodjajuser posted image

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 235
   RE: Iskustva u GAK NIS
5.11.2012 18:24:23   
mati

IZVORNA PORUKA: milenatea

da li ima neka od vas iskustva sa dr Tubic iz Gak-a?

Imam ja... Ne bas lepo, pisala sam na prethodnim stranicama..

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 236
   RE: Iskustva u GAK NIS
5.11.2012 23:12:47   
Miss Mimi
elizabet 74,da li si imala carski rez sa opstom ili spinalnom anestezijom?koliko si dana bila u bolnici i ko ti je radio cr?user posted image

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 237
   RE: Iskustva u GAK NIS
6.11.2012 13:38:20   
elizabet 74
Ja sam imala hitan carski rez.Imala sam jake bolove i ne znam ime doktorke koja me porodila.Anesteziolog je bila dr Kutlesic(mislim da se zove Marija).Pod opstom anestezijom je radjena operacija,oko pola sata je trajala.Nemam nikakvih problema sada,ali rana je sporo zarastala i curila danima(kazu da je to normalno)-oko 15 dana.Niko od dezurnih doktora mi nista nije objasnjavao,hitno su me uveli u salu..a i ja nisam bila u stanju da pitam bilo sta.Ostala sam u bolnici 6 dana.Rez nije veliki a nisam imala jake bolove prvih dana.Sestrama sam uvek trazila da u injekciju stave i nesto protiv bolova.Ma nije strasno,brzo prodje..Veliki pozdrav!user posted image

(odgovor članu Miss Mimi)
Direktna veza do poruke: 238
   RE: Iskustva u GAK NIS
6.11.2012 13:45:07   
Modessty
Drage mame i buduće mame user posted image , molim vas da virnete malo u temu RR Deda Mraz. Predhodnih godina je u Novom Sadu i Beogradu organizovano druženje ringrajki, ringejaca i ringerajčića sa Deda Mrazom i poklonima za dečicu. Bilo bi lepo da ove godine organizujemo doček Deda Mraza i u Nišu. Potrbno je prijaviti se u temi, da bi videli koliko nas ima i da organizujemo prostor za druženje. Bilo bi lepo da se upoznamo i ujedno obradujemo našu dečicu!

RR Deda Mraz 2012

< Poruku je uredio Modessty -- 6.11.2012 13:50:17 >


_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu elizabet 74)
Direktna veza do poruke: 239
   RE: Iskustva u GAK NIS
15.12.2012 8:18:14   
markjacknow
jelena zelim ti sve najbolje.Ja sam lezala na patologiju i tamo je super al kada sam se porodila i ostala u bolnicu 35 dana zbog bebe ja sam poludela zelela sam da spavam na klupu ispred.Daj Boze da sve bude uredu i da brzo posle porodjaja izadjes tamo se ne sedi duze od 3 dana SRECNO



__________________
WoW Gold|Diablo 3 Gold|RS Gold

(odgovor članu Mrwicaaa)
Direktna veza do poruke: 240
   RE: Iskustva u GAK NIS
16.12.2012 17:44:38   
sloncic
od utorka krecem na patologiju trudnoce u nisu, pa bih vas zamolila ako neka od vas ima iskustva, sta poneti, kakvi su uslovi,uopste, sta i kako,napise kako bih imala predstavu gde idem i kako da se u pocetku snadjem. hvala unapred.

(odgovor članu markjacknow)
Direktna veza do poruke: 241
   RE: Iskustva u GAK NIS
24.12.2012 20:04:28   
alexandraa

IZVORNA PORUKA: A.N.A.

Moju trudnocu vodi dr. Nenad Cvetkovic iz zeleznicke ambulante u Nisu. Jako sam zadovoljna i ne bih menjala doktora, ali su me prijateljice naplasile da bi trebalo da se odlucim za lekara koji moze da prisustvuje porodjaju. Dakle, jedino kod privatnika-jer oni dolaze po pozivu. Svako ima svoju cenu i naravno, da pre porodjaja bude u toku sa trudnocom-znaci, da dajem novac i za preglede koje vec imam kod drzavnog lekara.

Da li ja imam pregled u porodilistu neko vreme pre nego da pocnu kontrakcije? Da li se tad opredeljujem za lekara?
Cula sam sve lepe stvari o dr. Lukic Bojanu. MOzda bih se opredelila za njega. On radi i u porodilistu i privatno....samo ne znam kad da mu se javim. Moj doktor kaze da mi prebacuje karton iz zeleznicke ambulante u porodiliste krajem 8 meseca-ali ne znam da li to nije kasno za "ova pitanja" koja mene muce-da li ce moj doktor za koga se opredelim da prisustvuje porodjaju?!?! Da li cu samo na porodjaj tamo ili se i u porodilistu opredeljujem za lekara!
Nislijke, ko vama vodi trudnocu?user posted image user posted image

i moju trudnocu 2007 je vodio Nesa a u bolnici sam u 8,mesecu upoznala Bojana i on je prihvatio da bude na moj porodjaj. Inace Bojan je po ponasanju isto kao Nesa sto bi ja rekla covek iz naroda :) Zadovoljna sam obojicom

(odgovor članu A.N.A.)
Direktna veza do poruke: 242
   RE: Iskustva u GAK NIS
24.12.2012 20:10:39   
alexandraa

IZVORNA PORUKA: WladimirWB

I moja supruga je kod dr.Mirjane u Zeleznickoj, i za sada smatra da joj ne posvecuje dovoljno paznje, da je ne salje na sve potrebne preglede ali sve ukupno je zadovoljna. ALI SESTRA koja radi sa dr.Mirjanom u smeni je zza streljanje, ni ja ni ona u zivotu nismo sreli baksuzniju osobu. Svaki put je tako neprijatna da je to strasno... Par puta supruga je zelela da ne ode na pregled samo iz razloga da se ne srece sa doticnom sestrom!

Da li je tacno da u Niisu daju poklon bebi kada se rodi u vidu 40.000dinara i paket pelena, benkica i raznoraznih stvari potrebne za prvih mesec dana zivota? Da li jos uvek nije dozvoljeno prisustvo oca na porodjaju ili su mozda stekli uslove za to? Ako se placa, zna li neko koliko?
Jeste u pravu ste, ta sestra je bila bas drska i krajnje bezobrazna, radela je sa mojm dr. Nesom ali kada je dosla dr.Mirjana presla je da radi sa njom.Pre neki dan odem kod dr. Nese i zamislite ulazim u ordinaciju kad ono sa njim radi ta sestrauser posted image ... Bila sam zaprepascena. Menjala je Nesinu sestru ali ona se skroz promenila sad...Postala je ljubazna pa cak i prijatnauser posted image haha cula sam da se udala mozda je to razlog :)

(odgovor članu WladimirWB)
Direktna veza do poruke: 243
   RE: Iskustva u GAK NIS
24.12.2012 23:12:49   
ikacc
Odgovor Vladimiru wb

Tacno je da se daje novac, za prvo dete nama je prosle godine iznosilo 51000. Mislim da sada daju vise
a sto se tice paketa sa garderobom i to je tacno, daju 14-15 stvarcice..ogradice, posteljina, peskiric..bodici..pizamice..dzempirici.kompletici..portiklice, lepo je i kvalitetno
Samo za taj paket se treba obratiti u opstini, gde se i podize, ali ih nema svakog dana, pa morate "dezurati" da bi uspeli preuzeti..user posted image

_____________________________

Lana moja sreca najveca!

(odgovor članu alexandraa)
Direktna veza do poruke: 244
   RE: Iskustva u GAK NIS
16.1.2013 23:44:58   
josmalo
Zene, ovo je surova realnost! Sve vas ovo ceka, ako vec niste prosle kroz to, opametite se i uradite nesto da poboljsate svoj status, borite se za sebe, ne dozvolite da vas niko nipodastava niti vam uskracuje vasa prava. Nije ni cudno ni nenormalno ako zahtevamo bolje uslove, niti smo razmazene zbog toga, vec je to nase pravo a njihova obaveza
http://www.najboljamamanasvetu.com/2012/07/za-hrabre-i-istrajne-cinjenice-o-radanju-necenzurisano/#comment-23605

(odgovor članu ikacc)
Direktna veza do poruke: 245
   RE: Iskustva u GAK NIS
21.1.2013 23:39:31   
miki76
Zdravo svima..
ja sam nova ali sam pazljivo procitala skoro sve postove foruma vezanoo za Niski GAK.
:)
Inace, imam jos vremena, 32 nedelja ali vreme pocinje brze da prolazi kako se priblizavam terminu ( sredina marta).
Prva trudnoca pa mi i nije svejedno :)

Da li neko ima informaciju sta se desava sa Epiduralom u Nisu?
Poslednja informacija je bila da je sredinom nov.2012 epidural u Nisu potpuno zabranjen. Doduse ni do tada nije bio standardna usluga tj izborna mogucnost ali je u dogovoru sa doktorom bilo moguce traziti (i dobiti) epidural.

Novembra je potpuno zabranjen dok se ne definise koliko treba da kosta , kako ga traziti i standardizovati uslugu kao u BG.
Vreme prolazi i nista se ne desava....

Da li neko/a ima informaciju tj o epiduralu u Niskom GAK-u sada?

Hvalaaaaaaa


< Poruku je uredio miki76 -- 21.1.2013 23:42:55 >

(odgovor članu josmalo)
Direktna veza do poruke: 246
   RE: Iskustva u GAK NIS
23.1.2013 11:07:28   
jbojana1980
Informacija od pre nekoliko dana. Kada smo sa DZ bili u poseti porodilištu, rekli su nam da je epidural zabranjen! Može da ga dozvoli komisija od 3 člana (načelnik, doktor i još neko) samo ako je medicinski opravdan razlog.

(odgovor članu miki76)
Direktna veza do poruke: 247
   RE: Iskustva u GAK NIS
27.1.2013 23:15:02   
Azra_
To je bila i informacija koja je kružila kad sam ja trebala da se porodim u januaru prošle godine, ali mi je moja dr rekla, da ukoliko bude prisutna obezbediće epidural.Sve se odigralo tako, ako čitate postove od ranije, videćete i zašto, nisam dobila epidural. Mislim da i dalje prolazi ta priča, osim ako nisu definitivno postali strogi i ozbiljni. Vala , redno je da se o tom epiduralu u Nišu donese neki zvanični dokument. Dosta više ¨ispod žita¨.
Moj vam je savet da nađete, preko nekog, anesteziologe, ako se ne varam, njih troje radi epiduralnu i da sa njima lično dogovorite. Naravno da neće pristati ukoliko vas neko ne preporuči ili uputi na određenog anesteziologa. Po pravilu, u Nišu je epidural bio besplatan, ali nije imao ko da ga da, malo je anesteziologa, ali se cena da anesteziolog bude prisutan i slobodan za vas, naknadno ugovori.
Ja sam bila baš sigurna da ću ga primiti, psihički bila na to spremna, a kad sam videla da su male šanse, uhvatila me panika. Na kraju, obezbedismo anesteziologa, u zadnji čas, ali po njemu, bilo je kasno i bio čovek u pravu. Najgori bolovi su bili pri kraju i sledio porođaj vrlo brzo.

Iskreno, meni je porođaj bio pesma u odnosu na oporavak, skidanje konaca i taj prvi period sa bebom.

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu jbojana1980)
Direktna veza do poruke: 248
   RE: Iskustva u GAK NIS
28.1.2013 10:39:15   
Modessty
Tako je! Epiduralna se daje samo ako tako odluči komisija. Novi direktor klinike doneo nova i stroga pravila. Promenjeni su i šefovi odeljenja ili koja im je već titula. Na primer, Dejan Mitić (što mi je posebno drago) više nije glavni za Vantelesnu. Pa dosta je vala ženama uzimao pare da bi ih ubacio na državni program!

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 249
   RE: Iskustva u GAK NIS
28.1.2013 23:42:39   
Azra_
Drago mi je da su donete neke odluke, kakve-takve. Generalno, potpuno mi je bezveze da epidural ne bude usluga koja može da se plati po redovnom cenovniku, ako to pacijentkinja želi. Po čemu je to u drugim gradovima izvodljivo, a u Nišu nije???? Znam da je dosta žena protiv epidurala, ali glupavo je da se ne omogući onim ženama koje ga žele, ipak je 21.vek.

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Da li znate ko su dugine bebe?
U stvarnosti, dugine bebe su ostrva ljubavi koja nas podsećaju na izgubljeno dete, na taj način se povezujući sa njim. K...



Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here