|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako uspavljujete bebu?
10.12.2009 10:07:05   
Rina
IZVORNA PORUKA: eugenija

...a ja sam osetljiv tip i ne umem da gledam neku patnju, mukicu, ili bilo šta, iako sam svesna da manipuliše.. ..



Ista sam takva ja...ali ja ga okupam, nahranim,malo se grlimo, mazimo, pevusimo.. i hop u krevetac...on place, meni je zao, ali ja moram drugo dete da okupam ...pranje zubica.. citamo pricicu i do tad ovaj malecki zaspao hehe user posted image

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Kako uspavljujete bebu?
10.12.2009 10:23:55   
gagana83
IZVORNA PORUKA: Alexx RR

Gagana, imate li još problema sa spavanjem? Ja sam nešto provalila ovih dana kod Andreja - jedno jutro je odvalio spavanje, spavao je duže dva tri sata nego obično, i otprilike isto toliko je kasnije uveče zaspao. I tako se ponavljalo dva tri dana. Jutros sam ga probudila ranije, nisam mu dala da spava, pa ćemo da vidimo da li će večeras zaspati kao obično, oko 8-9. Eto ideja.

Probala sam to bas pre neki dan i stvarno je nakon toga zaspala ranije,ali sledeci dan ja je probudim,ona bude budna nekih sat vremena pa opet zaspi i spava jos 3 sata tako da sam odustala a i bilo mi zao da je budim.
Inace ona kad konacno zaspi spava dobrih 12 sati,budi se samo da jede 2-3 puta.
Ne znam,mozda probam opet,umesto da spava do 3.30 popodne ja cu da je budim oko 2user posted image



_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Kako uspavljujete bebu?
10.12.2009 10:55:01   
*Alexx*
Meni babica reče ovako: noćno nespavanje se rešava tako što bebu budiš po danu sat vremena pre nego što bi ona stvarno probudila. E, sad, to kod Andreja ne pali jer on po danu spava po pola sata, eventualno sat, ali pali ovo ujutru (ili se ja bar nadam).

Joj, Rina, ja to znam, ali mi sve nekako žao... A i u ulazu zgrade su majstori, kreče, pa sve mislim da će mi zakucati na vrata, pozvati socijalnu službu user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Kako uspavljujete bebu?
11.12.2009 13:48:38   
gagins
Samo da vam prenesem iskustvo sa prvim detetom.Nikad je nisam budila po danu,uvek je spavala kad joj se spava,dok nije porasla do godine,e onda smo je ponekad budili da bi uvece legla na vreme.Kad je bila mala,imali smo uvek mali ritual,u 20h kupanje,dok je obucemo sredimo za spavanje bude tu i 21h,pa ruckanje i krevetic,bez ljuljanja,eventualno malo pesmice i to je to.Desavalo se ponekad da malo kenjka ali je to uglavnom kratko trajalo i kad je uvidela da to tako mora nije bilo problema.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Kako uspavljujete bebu?
11.12.2009 17:41:16   
sonja999s
evo da vam prijavim..mi smo resili nase ne/spavanje. kako ga okupam, odnesem ga kod nas u krevet. tu popijemo mleko, igramo se, mazimo. zaspi i ne budi se do jela / izmedju 1-4h  (jos uvek jede, ne znam zasto ali 'ajde)user posted image
zabarikadiram ga jastucima, jorganima, stavim baby alarm da cujem svaki sum i suuuppperrrruser posted image

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: Kako uspavljujete bebu?
11.12.2009 17:43:15   
Jeca*
tako smo i mi resili nas problem svojevremeno user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu sonja999s)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Kako uspavljujete bebu?
16.12.2009 15:50:50   
Didy
Drage mame, samo želim da kažem da ona metoda koju sam spominjala u ovoj temi (inače iz knjige "Naučite dete da spava") zaista funkcioniše. user posted image Više se uopšte ne uspavljujemo, samo ga spustimo u krevetac, pomazimo, on se okrene ka ogradici i zaspi. user posted image
Ovih dana je bolestan, ima upaljeno grlo i temperatutru, pa sam htela malo da ga utešim i da ga ljuljuškam na rukama pre nego što ga spustim da bi lakše zaspao, ali on počeo da se otima i da vrišti. Čim sam ga spustila u krevetac, prestao je da plače, okrenuo se ka zidu i zaspao. Ne verujem! Koliko sam samo provodila vremena uspavljujući ga, sad to vreme iskoristimo za neke lepše zajedničke trenutke dok je budan. user posted image

< Poruku je uredio Didy -- 16.12.2009 15:52:51 >


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Kako uspavljujete bebu?
16.12.2009 16:40:01   
Anoniman
I ja sam svoje dete počela da ostavljam u krevecu da se samo uspava. Prvi dan je plakao jer nije imao pojma šta mu se dešava. Obilazila sam ga svakih par minuta i vraćala mu cuclu u usta jer je on uporno izbacivao u znak protesta. To je trajalo nekih pola sata pa se primirio i zaspao. I preko dana ga ostavim u krevecu, obidjem ga par puta i onda super spava, bolje nego kad ga uspavam na rukama ili u kolicima.
Inače beban ima 6 meseci i počeo je da manipuliše mnome, ja bih ga uspavljivala ljuljuškajući ga, a on bi plakao i pevao AAAAA.... do besvesti. Pa kad već plače u rukama ja ga lepo spustim u krevetac i on plače tamo, a ja mogu da okupam starije dete i dam mu večeru. Znači savladali smo uspavljivanje, sad nam je ostalo još samo da savladamo i noćno budjenje. On sa budi ponekad svakih pola sata. Počela sam da sumnjam na zapušen nosić, pa ću ga voditi kod lekara ORL da proverimo. Ako nije to ja stvarno ne znam šta da mu radim. On se budi i traži da sisa i po 4-5 puta noću, i još se budi da otplače malo. Sve smo probali da mu udovoljimo ali bez uspeha, ovo traje već 3 meseca!

Da li u toj knjizi piše nešto o noćnom budjenju i kako odvići dete od toga?user posted image

(odgovor članu Didy)
  Direktna veza do poruke: 83
   RE: Kako uspavljujete bebu?
16.12.2009 22:39:54   
gagana83
I nasa Una se naucila sama da zaspi.Nisam insistirala na tome. Desilo se par puta da je ljuljam bukvalno satima i kad je spustim u krevetac ona zaspe.Od tad cim vidim da je pospana ja je spustim u krevetac i ona sama zaspi,bez varalice,bez prstica..E problem je docekati da bude pospanauser posted image

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Kako uspavljujete bebu?
16.12.2009 22:44:10   
Didy
Piše, ali sam zaboravila tačno šta, a knjigu sam pozajmila drugarici. Mislim da piše da prvo dete može da nauči da se uspava samo uveče i popodne, a onda da se i noću polako navikava, a da se noćni obrok pomera svake večeri za 10 minuta dok se potpuno ne izbaci (onaj oko 5-6h ujutro može ostati dok ga dete samo ne izbaci). Mislim da je tako nešto, ali možeš uzeti knjižicu pa videti tačno, ja sad pričam po sećanju. Mislim da košta nekih 300 dinara, ne više. Kreativni centar je izdavač.
Stefan se nama stalno budio noću, i po 10 puta nekad, ali ubrzo nakon par dana ovakvog "uspavljivanja", prestao se buditi noću, ponekad samo jednom da popije vode, a zatim se odmah se okrene i sam zaspi.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Kako uspavljujete bebu?
16.12.2009 22:50:07   
Anoniman
uh, ne smem više da posećujem ovu temu.....user posted image


(odgovor članu AtenA)
  Direktna veza do poruke: 86
   RE: Kako uspavljujete bebu?
16.12.2009 23:02:27   
Anoniman
Ja vam imam knjigu u kompjuteru, pa ko hoce nek mi posalje mejl adresu i saljem vam je. Ima dosta dobrih savjeta.
Moj savjet je : samo strpljenja(kojeg ja nekada nemam), i jednina utjeha je SVE CE PROCI! Izdrzacemo zajedno.
David je prije 6 dana se rekordno budio 10 puta, i oglasi se kao ratna sirenauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 87
   RE: Kako uspavljujete bebu?
16.12.2009 23:07:59   
sneza24
Diabla imas pp.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Kako uspavljujete bebu?
16.12.2009 23:09:06   
Didy
Samo morate biti odlučne i dosledne. I nama je dosta puta bilo jako teško kad izlazimo iz sobe, a Stefan počne da urla iz sveg glasa. Ja onda samo počnem da plačem, a mm me zagrli, ništa ne kaže, razumemo se. Posle pomislim - bolje da izdržim tih 5 minuta zarad narednih dana, meseci i godina obostarnog mirnog sna. Sad kažem da se isplatilo. Zaista je mnogo raspoloženiji otkad prespava noć. Jednom kad prelomite, budite istrajni.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Kako uspavljujete bebu?
17.12.2009 1:06:23   
Anoniman
Kupila sam knižicu popodne, i već sam je pročitala i usvojilauser posted image
Čak sam počela i da je primenjujem, i radi. Onaj dijagram spavanja i budjenja je slika i prilika kako moje dete spava!!! Prosto je neverovatno da se budi tačno kad su faze kratkog buđenja i sna! Već se dva puta budio od kad sam ga stavila na spavanje i uspela sam da ga ne dižem iz kreveca i nastavio je da spava. Nije dugo ni plakaouser posted image . Kad sam pročitala da beba od 6 meseci može da izdrži 10 sati bez hranjenja, umalo se nisam izvrnula. Pa ovaj moj je sinoć sisao na svaka 2 sata, ali od večeras nema šanse! Uskraćujem mu i noćne obroke, a posle ću da ga odviknem od cucle, ako bude potrebe za tim.


(odgovor članu Didy)
  Direktna veza do poruke: 90
   RE: Kako uspavljujete bebu?
17.12.2009 11:00:39   
*Alexx*
Šta mislite, da li na bebi od 4 meseca može taj sistem uspavljivanja da se primenjuje?

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Kako uspavljujete bebu?
17.12.2009 13:15:06   
Anoniman
Ja mislim da može. Probaj pa ćeš videti da li je urodilo plodom. U knjižici piše da deca od 3 meseca mogu već da prespavaju celu noć. I tvojoj bebi će biti lakše ako je naučiš da lepo spava. Moj sinčić je sinoć lepo prihvatio ovaj princip uspavljivanja, malo je plakao, u stvari više je kukao, i posle kraćeg vremena se sam uspavaouser posted image Od kad se jutros probudio je lepo raspoloženuser posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 92
   RE: Kako uspavljujete bebu?
17.12.2009 13:57:14   
Rivana
Moj Luka ima 11 meseci i sad poceo da zeza sa spavanjem, uzas nocas nije spavao do dva, tj. spavao pa se budio pa se drao na kraju se zacenio i kako da ga ne uzmem kad se zaceni i dere se toliko jako da ga ceo komsiluk cuje poludecu vise umorna sam ne mogu da funkcionisem.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Kako uspavljujete bebu?
17.12.2009 14:54:59   
Didy
Zille, user posted image !

Rivana, i mi smo imali te periode. Letos smo bili na moru i tamo se poceo buditi nocu na svakih sat vremena i vec negde 7. vece ja poludim i ostavim ga da place u kreveticu, jer sam ga pre toga i nosila i davala mu flasicu i ne secam se vise sta sve ne, ali on je stalno jednako vristao. Ujutro gazdarica pitala da li je Stefan bolestan, vec je htela da sidje dole da pita treba li nam nesto od lekova ili da zove hitnu. Kad ga ne budes prvi put uspavala uveče, nece ni noću tražiti. Verovatno ćeš sama jednom prelomiti. lli nećeš... Srednjeg rešenja nema...

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Kako uspavljujete bebu?
25.12.2009 23:06:23   
Anoniman
Ja stvarno ne znam vise sta da radim. Pisala sam u milion tema, trazila rjesenje, ali ne ide. David od kada je napunio tri mjeseca uzasno spava nocu. On je preko dana bas dobar, rijetko ga nosamo. Do 3.mj je spavao cijelu noc, samo jednom se budio da jede. Onda je pocela luda faza: budio se cesto nocu, placuci. Onda bih da uspavala ljuljuskajuci ga u krevetu, sada u kolicima. Sve sam probala, da ga manje oblacim, da ga vise oblacim, da ga najdem pprije spavanja, da ga ne najedem, da manje spava danju, da vise spava danju, da ga kasnije ili ranije kupam, sa upaljenim ili ugasenim svijetlom, ali on se uvijek budi uvece najmanje po 5 puta, vristeci iz sna. Nije gladan, nije zedan, ama sve mu ugodimo. Izbili su zubi, i dalje spava po njegovome... tj ne spava.

Stvarno cu da poludim, spavam na dvosjedu on do mene u kolicima, iznad glave mi fen i cim krene da vristi fen se pali a lijevom rukom ga ninam. Zeljna sam da spavam u svom krevetu. Pokusala sam prije 2 noci da ga stavim u krevetac: svakih pola sata se budio i vristao. Ovako se budi svakih sat do sat i po. Nekada se desi da se probudi dva puta prije jela... Ne mogu da shvatim sta se desava. Jer preko dana nemam nikakvih problema sa njim....



(odgovor članu Rina)
  Direktna veza do poruke: 95
   RE: Kako uspavljujete bebu?
25.12.2009 23:17:15   
Mivica
Diabla, ja bih rekla da je on rešio da tera po svome, bez obzira šta vi činite ili ne činite. Razumem da ti je teško, ali, izgleda da je to neka faza koju treba da pregrmite. Bogu hvala, on je zdrav, jer biste u suprotnom imali problema i preko dana, a to je najvažnije.

_____________________________

"Zeko, zeko, zeko...
tape meke...gude usi...lep...
zeko, zeko, lep!" :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Kako uspavljujete bebu?
25.12.2009 23:21:22   
Anoniman
Joj ali ta faza traje vec 3 puna mjeseca.... Ne znam sta da radim... probala sam da ga pustim da place, srce mi se kidalo, ali punih 40 min je plakao!!!! I cim sam ga zaljuljala zaspao je. 

(odgovor članu Mivica)
  Direktna veza do poruke: 97
   RE: Kako uspavljujete bebu?
25.12.2009 23:26:13   
Mivica
Verujem, draga, ali...
Ne mogu ti pomoći jer mi stvarno nismo imali takvih problema, ali mogu ti reći da ne grešiš-ni ja ga ne bih pustila da plače, iako neki to savetuju. Ma, nema šanse, to je moje dete i neće se mučiti ako ne mora!

_____________________________

"Zeko, zeko, zeko...
tape meke...gude usi...lep...
zeko, zeko, lep!" :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Kako uspavljujete bebu?
25.12.2009 23:43:33   
gagana83
I nama je krenula ta faza pre neki dan.Do sad nije htela da spava nocu sve do 2-3 a sad zaspi oko 9 i do 2 sata se budi po nekoliko puta,evo sad je 10.30 a ona se budila vec 4 puta.Jednom je zaspala sama,nismo ni odlazili kod nje u sobu a ostala tri puta se izvristala desetak minuta i onda zaspala.A dere se toliko da je verovali ili ne promukla!!!Imam utisak da je nesto boli,toliko vristi.
Samo da napomenem da nama nije problem usvavljivanje jer ona uglavnom sama zaspi,evo sad sam je drzala u rukama i cim se smirila ja sam je onako budnu spustila u krevetac i ona je za minut zaspala.Preko dana je super,vesela je,zaplace samo neki put pred spavanje.
Diabla,nisam ti pomogla ali bar da znas da nisi sama user posted image


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Mivica)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: Kako uspavljujete bebu?
25.12.2009 23:50:03   
SUPER MAMA
IZVORNA PORUKA: Diabla

Joj ali ta faza traje vec 3 puna mjeseca.... Ne znam sta da radim... probala sam da ga pustim da place, srce mi se kidalo, ali punih 40 min je plakao!!!! I cim sam ga zaljuljala zaspao je. 


Diabla ja te razumem u potpunosti.
Draga moja ja sam vec to pisala verujmi Monika ima sada 14 meseci i u zadnja dva meseca ja spavam celu noc.
Pokusavala sam sve ali nije vredelo, pogotovo ono da je pustim da place ona se takozacenila dva puta da mi je zivot skratila za deset godine, ato su preporuke pedijatra.
A evo sada sama se navikla, t.j. neke pedikatri kazu da to je period odrastanja i kada dete bude spremno tada ce nauciti samo da spava citavu noc.
Znam da nisam bas neki primer niti uteha ali kod nas je bilo tako.
Samo naoruzaj se strpljenja.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here