|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 5 [6]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Hematom i trudnoća
4.12.2017 18:54:34   
bojana92
Dobro vece.Na provom uz pre 3 nedelje doktorica je rekla da imam hematon vel 9mm(tada sam bila 7 nedelja),video se mesak,cuku otkucaji srca.Prosle nedelje sam bila ponovo,beba napreduje,ona je ok,medjutim dr nista nije rekla z ahematon,kad je izvadila aparat za uz(izviite na bukalnom izrazu),pitala sam da li ima jos uvek hematoma,zbunjeno je rekla da nema.Tek 20-tog idem na eksprertni uz i na double test.Bolove sada nemam,bilo ih je izmedju ta dva pregleda i to samo par dana,kao i pre prvog uz.Pijem utrogestan.Ne znam da li se stvarno hematon povukao,jer nisam imala krvarenje niti vise imam bolove.

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 126
   RE: Hematom i trudnoća
4.12.2017 18:56:58   
Srecko47E
Ako imas bolove uvek mozes otici na pregled pre zakazanog termina.

(odgovor članu bojana92)
Direktna veza do poruke: 127
   RE: Hematom i trudnoća
4.12.2017 19:16:24   
bojana92
Bolove sada nemam.Ide doktorica na godisnji.Sacekacu double test,da vidim jel sve ok,ako u medjuvremenu bude bolova idem negde privatno

(odgovor članu Srecko47E)
Direktna veza do poruke: 128
   RE: Hematom i trudnoća
9.3.2019 17:05:43   
Zakimkd
Zdravo iz Makedonie.. 
Bila sam kod raznih doktora jer moja maticna je otrila da imam neku infekciu i dala mi da je terapija, malo mi je bilo sumlivo i otisla sam da izmem briz na privatno..otkrile su mi kandida nista vise, ta infekcija nije strasna sta sam ja razbrala.. isla sam na pregled u 6-toj nedelji i sve je bio super.. postavicu i slika iz pregleda. Imala sam neki brawn iscedok ali dali su ki vaginalete i reklu su da nije strasno. Isti dan lezim i odmaram i nesto sam se oset_ila da nisam dobro povracalo mi se.. otisla sam jedan put nisam uspela, posle drugi put i onda malo sam se olesnila.. nisam imala nikakve teskoce pa rekla sebi mozda sad ce da pocne.. jela sam.. i posle 15 min opet .. odjedanput pocela da krvarim i povracam.. strasno.. otisla sam u drzavnoj na hitnu zadrzali su me na ginekologije.. druga doktorica iscistila mi je krv i htela je da vidi dali ima jos plod ili sam imala spontani.. videla je da se dobro ima srceva reakcija i rekla mi je da imam hematom.. a isti dan otisla sam na preglem niko nista mi nije rekao.. krvarila sam dva dana .. samo nekolko sati imala sam sveza crvena krv, odna je bila kafena.  Dali su mi inekcija progesteron I utrogestan.. prestalo je krvarenje otisla sam kuci sada ih stavljam vaginalno.. danas sam 7 +3 dana . Za dva dana idem na pregled da vidimo dali je sve u redu i dali se plod razvija.. mirujem sada malo vise hodam niz kuce, zdrvila sam se.. sada gledam ultrasound i slika istog dana kad sam bila na pregled i nemogu da vidim nikakov hematom pa htela sam da vas pitam dali znate nesto o tome. Jer dokroeka mi je rekla u drzavnoj da je 18 mm a na slici iz drugog doktora nemogu da ga nadzem, jer ipak kad sam videla na google poznaje je se hematom ili sam greska? Molim vas pomognete.. Razmislam pozitivno i trudim se budem prisebna ali ovo lezenje me ubija i stvara sekakve misle..Hvala puno.Pozdrav 
Evo i slika da vidite:user posted image

(odgovor članu bojana92)
Direktna veza do poruke: 129
   RE: Hematom i trudnoća
9.3.2019 19:18:46   
Sanidej
Dobili ste terapiju i lekari prate bebin razvoj. Krvarenje u ranoj trudnoci se desava i moze biti prolazno i bez posledica. Svako dobro.

(odgovor članu Zakimkd)
Direktna veza do poruke: 130
   RE: Hematom i trudnoća
9.3.2019 19:27:49   
Zakimkd
Hvala puno!

(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 131
   RE: Hematom i trudnoća
9.3.2019 22:06:00   
Sanidej
Nema na čemu, sve najbolje

(odgovor članu Zakimkd)
Direktna veza do poruke: 132
   RE: Hematom i trudnoća
13.6.2020 21:54:47   
Vichyblend
Drage moje,  potrebna mi je podrška.

Naime ja sam 6 nedelja trudnice i juce sam prokrvarila. Sveza krv, srednje obilna. Ja sva uplasena odem kod lekara, doktorka mi kaze da imam hematom periovulatorno, sto mislim da znaci da je sa strane ploda. Daje mi infekcije progesteron depo na drugi dan, utrogestan 3x200 mg i vitamine. Mirovanje i strogo samo do wc. Rekla mi je da uradim betu i ako se rezultat duplira za 48sati prognoza je dobra. Rekla. I jeda je pozitivna stvar sto je grlic zatvoren, ali mi nista nije rekla za otkucaje srca. Danas pomalo krvarim, i ti nekako braonkasto. U sredu idem kod svog lekara, a strah me je jel mi  se prethodna trudnica zavrsila sa mrtvim plodom. Ja se jos nadam najboljem. Unapred hvala na razumevanju. 

(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 133
   RE: Hematom i trudnoća
13.6.2020 23:15:49   
lesli
Nisam imala hematom, ali sam krvarila od 5. nedelje nekih mesec i po. Nisu znali razlog, a na momente je bilo bas obilno i svetla krv (kada se zaustavlja krene to braonkasto, pa pljusne sveze ponovo itd.). Dobila sam progesteron depo + terapija koju sam inace koristila zato sto je trudnoca bila vto i mirovanje. Sada imam devojcicu od godinu i po iz te trudnoce.
Moze da bude dobro. Kada sam prokrvarila dr koja mi je vodila trudnocu rece 50/50 su sanse.
Pre te trudnoce sam isto imala missed.

Miruj, uzimaj terapiju i probaj da ne mislis o ishodu, iako znam da je to najteze.
Zelim ti svu srecu 🍀

(odgovor članu Vichyblend)
Direktna veza do poruke: 134
   RE: Hematom i trudnoća
13.6.2020 23:17:49   
lesli
To sto je braonkasto je dobro. Idealno bi bilo da ga nema, naravno.
Ali braonkasta krv je zapravo stara krv koja se cedi. Meni je svaki put izgledalo tako kada se krvarenje zaustavljalo.
Trudi se da koristis mrezaste uloske.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 135
   RE: Hematom i trudnoća
17.6.2020 20:32:37   
Vichyblend
Drage mame,

Danas sam bila kod svog ginekologa. Situacija je sledeca. Hematom se izdrenirao i za sada ga nema. Ja sam po ultrazvuku 5 nedelja trudnoće i moje malo srce kuca. Terapija je produzena za dve nedelje. Progesteron i utrogestan. I idalje mirovanje. Pa drage moje, samo pozitivno, nase bebe su veliki borci... 


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 136
   RE: Hematom i trudnoća
3.12.2021 17:22:57   
Ćupćik
Zdravo svima, nova sam i moram da postavim pitanje ovde jer mislim da ću uskoro završiti u depresivnom stanju.

Ovo mi je treća trudnoća. Imam jedno dete od skoro 3 godine. Letos prvi pobačaj. Otkriven mi je bio hematom u drugoj trudnoći, pobačaj krenuo u 8oj nedelji trudnoće.
Sada sam ponovo trudna. Od samog početka krvarenje, braon, više kao spotting. Odem u hitnu pomoć, pregledaju me. Vide da ima nešto, ali ne mogu da mi kažu koja nedelja trudnoće, ne poklapa se slika sa ultrazvuka sa datumom moje poslednje menze.
Na svaka dva dana vađenje beta HCG-a i ultrazvuk. Vidi se da se trudnoća razvija. Poslednji put na ultrazvuku, juče, babica gleda i saopštava mi da se trudnoća prekida. Trebalo bi da sam u 6oj nedelji, ona ne vidi plod, izvinjava se zbog loših vesti. Zove asistenta ginekologa, on vidi napredak trudnoće spram prvog puta kad me je pregledao, čak detektuje jako slabe otkucaje srca, ali kaže "prerano još da bilo šta zaključujemo". Zakazan novi ultrazvuk u sledeću sredu. Ali sad su uočili ogroman hematom koga nije bilo pre 2 nedelje tu. Kad kažem ogroman, mislim zaista ogroman, ne preterujem. Prestravila sam se kad sam ga videla, spram onog u drugoj trudnoći, ovo je monstrum. Rečeno mi je utrogestan 3x1 od 200mg, uveče vaginalno. Mirovanje ali ne i celodnevno ležanje, mogu da sedim da bih radila, ali nikako podizanje teških stvari, nikako u kupovine, nikako u šetnje. Vratila sam se kući posle pregleda bez ikakve nade da će ista biti u redu. Samo se spremam kad će da krene opet pobačaj.

Je l' imala neka ovakvo dvostruko strecanje? Da se ne vidi plod kad bi trebalo, pa još sve propraćeno jednim ogromnim hematomom? Ja stvarno samo čekam kad će da krene pobačaj.

(odgovor članu Vichyblend)
Direktna veza do poruke: 137
   RE: Hematom i trudnoća
4.12.2021 7:04:06   
smeško
Zasto toliki ultrazvukovi tako rano? 

(odgovor članu Ćupćik)
Direktna veza do poruke: 138
   RE: Hematom i trudnoća
4.12.2021 7:04:43   
smeško
Pisacu ti pp kad se vratim s posla.

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 139
   RE: Hematom i trudnoća
4.12.2021 7:10:28   
Ćupćik


IZVORNA PORUKA: smeško

Zasto toliki ultrazvukovi tako rano? 



Krvarila braon i onda su morali da mi rade na svaka dva dana ultrazvuk i betu jer sam im rekla da je sve isto krenulo kao i u drugoj trudnoći koja se završila spontanim.

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 140
   RE: Hematom i trudnoća
4.12.2021 7:10:49   
Ćupćik


IZVORNA PORUKA: smeško

Pisacu ti pp kad se vratim s posla.



Hvala ti puno!

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 141
   RE: Hematom i trudnoća
4.12.2021 8:12:15   
nata11
Jaa imala hematom zbog kog sam krvarila i lezala u bolnici ali nije bio ogroman (iskreno ne secam se velicine ali mogu pogledati papire popodne).

Sacekaj opet UZ. Kao sto ti rece to je bas rano da bi neko reko da plod nije dobar.

_____________________________





(odgovor članu Ćupćik)
Direktna veza do poruke: 142
   RE: Hematom i trudnoća
4.12.2021 10:03:59   
Ćupćik
Cekam, cekam. Ali neizvesnost me ubija do bola.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 143
   RE: Hematom i trudnoća
4.12.2021 13:43:21   
Bambino1
Sto se tice hematoma nemam iskustvo, ja sam ga imala na kraju trudnoce, i to sam saznala na porodjaju da imam hematom. Sto se tice uz kada sam ostala trudna zakazem u domu zdravlja kako bi potvrdili trudnocu, kazu ne moze se plod videti pre 6 nedelja od poslednje menze. Ja nestrpljiva zakazem privatno, u petoj nedelji vidi se plod, otkucaji sve super. Odem u dz posle 5 dana kad je zakazano kazu ne vidi se plod ali kao jos je rano da dodjem za nedelju dana. Ja se prestravila. Hvala bogu sve bilo u redu, trudnoca skolska sto bi se reklo, malisa vec god ipo. 

(odgovor članu Ćupćik)
Direktna veza do poruke: 144
   RE: Hematom i trudnoća
8.12.2021 21:48:05   
Ćupćik
Zdravo svima, ponovo ja. Dijagnoza nakon današnjeg uz: blighted ovum. Nema embriona.
Muž i ja smo slomljeni, ali i besni poprilično. Ne razumemo kako je moguće imati dva spontana pobačaja nakon uspešne i predivne prve trudnoće. Na konsultaciji smo tražili da nam daju upute za sve analize da se urade za oboje. Isprva nisu hteli da nam daju, kao to se radi tek ako ima 3 spontana uzastopno. Samo što lekarima nismo noževe pod grkljan stavili da bi nam dali upute, na kraju smo dobili sve. 

(odgovor članu Bambino1)
Direktna veza do poruke: 145
   RE: Hematom i trudnoća
8.12.2021 23:07:54   
Bambino1
Cupcik bas mi je zao sto je tako. 😔😘 

(odgovor članu Ćupćik)
Direktna veza do poruke: 146
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 4 5 [6]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 5 [6]
Idi na:







VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here