|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,10/17
19.10.2017 18:46:08   
Maslacak15
onda je greska do njih Rosita. I jos manje verujem u tu pricu o protocima. Moja beba je na 12+5 bila 77 mm sto je van svih skala veliko ali je Profesor pogledao u moj Mutterpass ( ovde to postoji kao knjizica sa kompletnom dokumentacijom) video kako sam merila sa 7+4 ( skroz u skladu sa LMP) i prosto nema pomeranja termina. Velika beba. Ali dobro ti cekas prirodan porodjaj tako da nema veze. Samo im nemoj dati da te prerano indukuju.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 226
19.10.2017 21:28:16   
isidora88
Stigla od dr, sve je super, jedino pol jos ne znamouser posted image pupcana vrpca je stalno skroz izmedju nogu, nikako se beba nije htela namestiti u neki drugi polozaj da se jasno vidi. Tako da i dalje nemamo potvrdu sta jeuser posted image , mada mi jenbas laknulo kad je dr rekao da je sve super, to mi je bilo najbitnije.

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

Direktna veza do poruke: 227
20.10.2017 14:56:31   
Rosita
Isidora, super. Odahni.
Evo moje epopeje: odem u dz, dr mi kaze da oni u dz ne mere protokr i da sa onim uputom od dabla, koji vazi 6 m, odem u Front, prilozim privatni nalaz- nema veze sto je privatni i primice me. Pitam, da potvrdim, da li treba da dobijem novi uput, sa razlogom odlaska, kaze ne. Odem u front, postavka sestara opet katastrofa. Jedva ih ubedim da pokazu dr ono i on kaze primice me. U medjivremenu covek ode do toaleta i dodje neka mladja dr, narandzaste kose. Moj red- ulazim kod nje. Zena me nagrdi najstrasnije. Maltene mi kaze isla si privatno a sad ja da ti razresim, sto si cackala mecku. Otprilike. Jos mi rece da mi treba posebno nahlasen uput. Ja smireno kazem da mi je u dz receno da taj vazi. Kako sam ja zanemarila njen ton i smireno reagovala, za nijansu je spustila loptu, ali da me pregleda nije htela. U bujici njenih reci za mene je znacajno sledece- protoci se kaze, mere na drugom exp, normalno da u 16 oj nedelji nije formirana skroz cirkulacija, aspirin je preventiva i ako 'ocu i smem da pijem- da pijem, ako ne nikom nista. Pozdravih je uz njen cinicni osmeh- kaze pravila su pravila. Odem zatim u dz i kazem to dr. Ona veli da doticna narandzasta nije u pravu i ako nece da me prime da se obratim zastitniku pacijenata, tome i tome. Ona mi moze uraditi uz, da dodjem u petak da zakazem za onu tamo sredu. Nadam se samo da cu uspeti da zakazem drugi exp uz, jer nisam ni znala da to sama zakazujem.
E tako. Ljudi, imam mogucnosti da nadjem 5 veza, ali covece zasto??? Nisam ni do sad trazila veze. I necu pare da dajem privatno. Sve i svemu, sigurno je maslacak u pravu. Ne mogu biti skroz opustena, ali za 12 dana videcu napredak bebe u dz, ako negde ne odem pre. Mislim da aspirin necu piti.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 228
20.10.2017 23:52:40   
MasnaMasnica
Caosuser posted image .
Ja po ceo dan jurim,porodicuu se negde u putu😂 , danas islii uzimali neke stvari za kuci, kupila lustere,Uni i Nori duseke, bebi neke sitnice u aksi, mm i ja usli u stan u 9, njih od 3 cuvala sveki, isetala i umorila😃,dala im da jedu,strpala u krevet i do sada slagala neki ves odvajam za pakovanje i selenje.
Sutra punih 36😊 jos malo i stize moja beka.
Sada moram da ustanem da gricnem neki welnes, i spavanje.
Ljubim vas.

...kada slome me, ja samo osmeh nabacim :D ...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 229
20.10.2017 23:53:26   
MaRa94
Pozdrav svim trudnicama. Pratim vas ali nikako da napisem nista.
Bila sam u kupovinu za bebu, kupila sam kolica i nasla namestaj za sobicu, sad cekam muza da dodje da odemo zajrdno da vidi i on pa da kupimo. Sad crtam u sobi za bebicu i tako. Jedva cekam da mi dodje dragi. Bas mi puno nedostaje. user posted image
Meni je stomak bas mali, i deluje mi dosta spusteno. U utorak idem na kontrolu pa cemo videti. Do sad beba nije bila nisko, nadam se da nije ni sada. Pokusavam da malo vise odmaram ali stvarno ne mogu. Meni je mnogo grozno kad lezim i sl. I stalno setam i nesto radim. Sad od kada sam usla u 8. mesec trudim se vise da odmaram ali mi tesko ide.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 230
20.10.2017 23:58:45   
MasnaMasnica
Maro super za kolica, koja si uzela? Sada ce brzo tvoj muz, pa ces uzivati zajedno sa njim. njim😘

I moj je malo, niko ne veruje da sam u devetom i da je treca beba, i sama jedva cekam sledece nedelje kontrolu da vidim stanje.😄😊

< Poruku je uredio MasnaMasnica -- 20.10.2017 23:59:27 >

(odgovor članu MaRa94)
Direktna veza do poruke: 231
21.10.2017 1:13:23   
MaRa94
Uzeli smo Bebetto pascal kolica.
Ta su mi se bas dopala, lagana su i fina za voznju. A i cena nije puno velika.

Ranije kad sam razmisljala o trusnocimislila sam sa cu se dosta vise ugojiti, zamisljala sam ogroman stomak i da cu biti stalno umorna i otecena. user posted image
Hvala Bogu nista od toga nije.

(odgovor članu MasnaMasnica)
Direktna veza do poruke: 232
21.10.2017 8:48:52   
nikiteki
Samo da mahnem,mene su ostavili jutros tako da ce sad da mi ukljuce indukciju. Beba stiže danas

(odgovor članu MaRa94)
Direktna veza do poruke: 233
21.10.2017 8:56:49   
krin 40
Bravo Niki❤ Stiže beba.Želim ti da bude brzo i lako.Javi kada se završi porodjajuser posted image

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu nikiteki)
Direktna veza do poruke: 234
21.10.2017 9:06:22   
isidora88
Niki srecnk, da bude brzo i lakouser posted image
Maro super za kolica.
Rosita verujem da je sve ok, kod nas ni privatno niko nije merio te protoke, samo ukljuce dopler i pogledaju ali nigde nema mera nikakvih.
Ja sam grozno sanjala, i inace imam uzasne snove, ali u trudnoci posebno.

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 235
21.10.2017 9:06:55   
Mala Elena
Niki, hajde pa brzo da prodje!
Devojke, vama mali stomak, meni moj deluje bas ogroman ( ili ja tripujem) i nekako mi se spustio.
Rosi, sve je to ok, privatni dr ti je verovatno naduvao pricu.

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 236
21.10.2017 9:09:16   
emicaa
Niki srecno user posted image

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

Direktna veza do poruke: 237
21.10.2017 9:33:59   
MasnaMasnica
Jutrouser posted image .
Niki srecno. Da bude brzo i lako!

Maro dobar izbor, da vas lepo sluze!😊 E ja ni u jednoj nisam oticala, sa oba porodjaja izasla sa devojackom kilazom ,bez stomaka, videcemo sada sta ce biti,cak sam se sada i najmanje ugojila.

Me mozes ti se cini, niko ne postavlja slike u temi trudnickih stomaka,moracu ja danas da slikslam svoj , punih 36.❤

< Poruku je uredio MasnaMasnica -- 21.10.2017 9:35:25 >

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 238
21.10.2017 9:49:43   
Mala Elena
Masnice, hajde. Ja kuckam sa moba pa ne mogu da postavim ali videla si mozda slike na instagramu.
I ja sam oba puta skinula kg vrlo brzo , posle mesec dana nisam imala stomak. Sada posle treceg mozda bude drugacije user posted image

(odgovor članu MasnaMasnica)
Direktna veza do poruke: 239
21.10.2017 10:21:23   
Rosita
Niki, srecno!
Pozdrav od mene.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 240
21.10.2017 10:54:41   
Maslacak15
Zdravo trudnice,

Nikiti srecno i javi seuser posted image Da sve prodje brzo i bez velikih bolova.. Sto se protoka tice naravno da se mere i levo i desno ( RI i PI) kao i anterogradni/retrogradni flow pupcane vrpce, koliko krvnih sudova ista ima itd. Sve to spada u prvi ekspertski ultrazvuk o kome smo diskutovali prosle nedelje. Ako se kompletno radi. Ali takve uslove imaju samo bolnice ( u ovom slucaju Narodni front) i specijallisticke ordinacije sa high end opremom. Ja sam izrazila svoje sumnje samo zbog interpretacije rezultata.Vrednosti . koje pisu kod tebe u izvestaju Rosita su vise nego normalne. Da ne kazem prosecne. Na nivou 50 percentila za 16 tu nedelju.. Da si bar na gornjem delu skale, tj da moze da se kaze rezistencija je malo veca pa da i razummem ovako mi je veliki rebus i kog sesira su postavili dijagnozu. I u kombinaciji sa cinjenicom da je beba krupna ne vidim na osnovu cega je protok doveden u pitanje, A ponasanje pojedinih po drzavniim bolnicama u Srbiji nebih ni da komentarisem. Odlepila biihuser posted image .

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 241
21.10.2017 11:05:49   
IvanaSK RR
Niki, srecnouser posted image

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 242
21.10.2017 11:49:39   
Rosita
Ne znam, na prvom exp nisu upisali, ne znam da li su merili. Sa liste prvog sina isto nema podatka za prvi exp. Ja sam guglala i pre nego sto je maslacak rekla za moje vrednosti, ali sam samo nasla da je normalno do 0.58 RI, a meni su 0.69 ( skoro 0.7) i 0.66, a sd je jako mala pa lako dobijes neko iha odstupanje. Po nedeljama nisam nasla dok maslacak nije rekla da je normalno za 16- tu nedelju. Maslacakuser posted image
Samo bih nesto jela. Jedu mi se masne stvariuser posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 243
21.10.2017 14:12:20   
Maslacak15
Rosita draga,

to sto si nasla odnosi se za kasniji period trudnnoce. Evo da razresimo i posllednje nedoumice jedne detaljne studije iz devedestih gde ti je sve objasnjeno:

https://www.kofinasperinatal.org/wp-content/uploads/2015/03/Normal_Doppler_values_Pregnancy.pdf

Na strani 98 lepo ti stoji da je u 16 oj nedelji 50 percentila 0,8, znaci kod tebe je resistencija niza od proseka. S/D je prosek za nedelju 5. 3,9 kao kod tebe je isto relativno niska vrednost.

Puno te pozdravljam! Ni ja nebih pila aspirin bez potrebe.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 244
21.10.2017 15:17:02   
Rosita
Sve lepo vidim. Znam da tumacim percentilne skale, normalne raspodele, mere varijabilnosti i ostalo. Pise fino, crno na belo. E ako je zbog "dodji mi jos jednom" to napisao i potpisao, stvarnouser posted image .
Puno pozdrava maslacak :)

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 245
21.10.2017 16:51:32   
nikiteki
Evo da javim dobila sam sina

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 246
21.10.2017 17:01:14   
krin 40
Čestitam draga od srcauser posted image user posted image

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu nikiteki)
Direktna veza do poruke: 247
21.10.2017 17:34:31   
Rosita
Bravo niki :). Nek je sa srecom.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 248
21.10.2017 17:40:47   
mama Jo
Bravo nikki 😍😘

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 249
21.10.2017 17:44:40   
Mala Elena
Cestitam user posted image

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Spisak porodilišta u Srbiji - Beograd
U Srbiji trenutno postoji 76 zdravstvenih ustanova u kojima se naše buduće mame mogu poroditi. Pogledajte spisak za Beog...
Trudnica zahvalila ChatGPT-ju jer je spasa...
Da nije poslušala savete čet bota, možda bi joj život bio ugrožen.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Прање зуба.
Admin

Када сте почели да перете зубе својој деци?

Click Here