|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 14:26:47   
Maraj
Sani mi imamo ostu terapiju. Sirup imunobetu, momensa sprej za nos(kortiko) i ja sam mu sad uvela otoglobe balon da duva. S tim sto je danas udario nos pa mu je otekao...pa cemo celu terapiju pauzorati par dana. Osim imunobete.
Pa rodjaka koja je dr mi je rekla za ubrzan rast dece koja izvade 3.krajnuk. rekla mi je jos par stvari al ne upamtih. Ova mi je jedino bila bas upecatljiva

(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 501
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 14:30:30   
mama Jo
Dan mame. Mi smo se skroz poremetili... U jos uvek drzi nska blaga temp., kaslje. Bila nam je dr u petak, kaze pluca cista, usi ciste. Samo virus kod kojeg temp.moze da traje 7-10 dana.
Ona je skroz promenljivog raspolozenja i ubi me sa tim. Em 3 noci nismo spavale kako treba, onda jednu noc ok, i evo proslu noc nikako, ja sam u pola 7 ujutru zaspala. Ne mi dobro.

Od te silne napetosti i nervoze svasta nesto tripujem. Htedoh da vas pitam je l' vadite krv deci ovako da ih pregledate, ili samo kad su bolesni? Mi jos nikada nismo vadili krv nijednoj...

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 502
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 14:49:41   
Rosita
Mamajo, sve te razumem, meni sve ide na spavanje, ako pregrejem mozak preko dana, noću obavezno radi 200 na sat 🤯. 


Krv vadimo kad dugo vuku nešto. 3+ dana T- malom obavezno, velikom fleksibilno. Vadili smo starijem pred mmr...ali on je 7 dana pre završio AB...  
Maraj, puno pozdrava 💜
Mi bili na treningu, malo napolju. Moram da zakažem preglede za školu.  Eh, kako leti vreme... 
Deca su dobro, N će u vrtić sl.nedelje. Ja ga pitam hoće li u vrtić, kaze- ne idem ja nigde ?! 😃 Pun je bisera. Ovih dana zvala za neke preglede, on sluša i donosi mi tel. Kaže ajde zovi operatera za manje od 2 minuta 😃. Brata mnogo voli. Zove ga kad god je nesto- ajde dođi da ručkas, uzmi,ajde na kupanjac, mazi ga... Ti trenuci daju smisao ovoj ludoj svakodnevnici. 
Tako, kucnuh koju. Puno pozdrava 💙

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 503
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 14:52:33   
flamingos
Maraj,pozdrav,drago mi je da si se javila.Ljubi dečicu,muke.Mama Jo,i dok je bila manja praktikovala sam jednom godišnhe da daje krv,osnovne analize.Tako i sada.Ljubim vas.Kad god prođem pored jedne apoteke na kojoj piše"Mama Joo"(neka reklama,ne zove se apoteka tako)set_im se tebe.Mi dođosmo iz grada,izigralo se dete,išle smo na palačinke i sad sedoh,pa odoh da operem kosu i da skuvam kafu.


(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 504
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 15:02:18   
Sanjica26 RR
Dobar dan.

Maraj, nisam razumela na kakvu ti operaciju ides? Ja kuvam. Imamo goste kasnije. Mm sređuje po kuci. Rosi, lepo sto si se javila. ❤️Produzise raspust, a imam utisak kao da nema epidemije. Svakako necu da saljem S u vrtic. Nema potrebe kad sam kod kuce. 

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 505
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 15:23:58   
Sanidej
Maraj, koliko dugo vec imate timpanometriju B tip? Prvi put cujem za ubrzan rast dece nakon vadjenja treceg krajnika sad od tebe.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 506
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 16:30:09   
Maslacak15
meni S ima.podpritisak u usima i.ogromne krajnike ali dr ne smatraju da treba operacija. ni ja nisam za to ako bas nemora. gledala sam, deca bez cevcica dugorocno cuju kao deca kojoj su ugradjene cevcice. u skoli mu ne smeta, uciteljica.kaze dobro prati i ukljucen je.

    on je verovatno na mene posto sam ja imala ogromne krajnike s tim sto su moji bas pravili.probleme do neke deset_e godine i non stop bili pod upalom. i tada je diskutovano i odlucili su se moji roditelji protiv. i hvala im. misljenja sam da su krajnici deo imunog sistema i stite pluca. nikada kasnije nisam imala problema.to je moda kod lekara trenutno (ugradjivanje cevcica)inace i mi duvamo otobarski balon i super je.😃 decacima.i dalje do sad nije uradjena krvna slika.Aninje radjena pred operaciju naravno, ali to se ovde obavlja sve u bolnici....nema sam svoj majstor, niti moze. nema.labova za rekreativno vadjenje krvi.

(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 507
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 17:28:07   
vonavoj
Maraj,kakav brzi rast?Operacijom sam spasila i T cestih ypala..imala je 7 puta za 1g.posle nijednu..on je imao 5 za manje od 1g.i dr kaze da slabije cuje sa timp.B.Ja ne mogu da cekam da poraste,pretaste to .mora u vrtic,ako ne izvadimo treci krajnik imace stalno upale... i kasnice u govoru .

(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 508
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 18:00:03   
Sanidej
Prava odluka, Vonavoj. Cekanjem bi detetu bio dodatno ugrozen sluh.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 509
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 18:20:05   
vonavoj
Sani,i ja kazem..retko ko se slaze samnom,ali ja ne zelim da cekam..

(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 510
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 18:20:16   
Maraj
Sanjice izasla mi neka cista na zglobu ruke. Kaze dr od opterecenja. Kaze mozda sam radika sklekove, pa opteretila ruku user posted image rekoh mu, jok, nisam ja raj slucaj...nosam decu...
Otkud znam...boli me ruka od zgloba do lakta zbog te ciste, pa mi zakazase na vma operaciju.

Sto se timpano tice. Prvi put smo bili na timpanometriji 30.decembra. pa sad pre nekih 10-ak dana. L je prosle god imao 5 upala. Ja sam insistirala na uputu kod klinickog lekara. Pedijatar mi jedva uput dala...tad u decembru odradili timpano. Tip B. Pa sad u februaru, isto tip B. Ja se nadam da ce mu ovi baloni pomoci.

Ja nisam za te intervencije. Ni za cevcice ni za vadjenje krajnika. Al ako bas mora...mojoj prijateljici cerka kma trajno snizen sluh na jednom uha zbog cestih upala. Dugo je imala tip C na timpano.
Sta znam. Videcemo...

(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 511
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 18:21:12   
Maraj
Maslacak jel ti dete ima ceste upale? Jesu mu radili timpanometriju tamo?
Kakva je tamo procedura?

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 512
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 18:52:50   
Maslacak15
pa i nije, bar ne da smo konstatovali. osim sto je hrkao od malena dosta i ima.krajnike velike boze sacuvaj. ne treba doktorska diploma da se vidi da su ogromni. ali se nisu mnogo palili. primeceno je tek nanpredskolskom testu da ne cuje kako treba i onda smo otisli kod ORL. ali oni su bili misljenja da se proba prvo konzervativnim metodama da duva balon. i posle je.imao.neku upalu dr je konstatovao uzgrrd da je stanje malo.bolje i da nastavi da duva. neznam, uciteljica kaze da on dobro prati i nema probleme (iako je na pocetku godine primetila da slabije cuje)tako da se ja merim prema njoj. ne izbegavam  naravno ako mora ok, ali ako normalno prati nastavu mozda i balon odradi posao imam strpljenja.on ne zaostaje u govoru i iskreno bolje cuje razliku izmedju g i k za pisanje i d i.t nego stariji koji nema problema sa sluhom hahah...videcemo. ja sam kopala zbog toga po studijama i nadjoh ko sto sam rekla da nema razlike u sluhu kod dece sa cevciicama i bez cevcica tako da mislim da su te price sa trajnim ostecenjem bas retke. naravno treba povesti racuna. samo ne volim mode lekarske.....

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 513
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 18:59:48   
Maslacak15
to nema razlike, nema kasnije razlike...znaci sa 14 godina, jednako cuju ti sto su im ugradjene cevcide i ti kojima su oatavili zapusene usi. znaci vrlo je nategnuta teorija da je zaista svrsishodno iako sigurno ima slucajeva gde je.opravdano...nebih nikome da delim dijagnoze. samo imam utisak da se u srbiji jako jako cesto primenjuje. barem ako je suditi prema forumu. ovde nije tako iako mi je svekrva rekla da su ranije cesce radili. ali eto promenio se trend.....


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 514
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 19:16:33   
Sanidej
Maraj, pratice ga doktor jos neko vreme pa ce verovatno zakazati operaciju ako ne bude poboljsanja.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 515
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 19:26:51   
flamingos
Slažem se sa Sanidej,pratiće doktori i ako treba operisaće.Nama od kada dete bilo malo govorili dr.da ima treći krajnik,za sad da se ne dira,ali da će morati da operiše.Odvedem je privatno i kaže dr.da ima treći krajnik,ali da,niti je uvećan,niti joj on stvara ikakve probleme i da se ništa ne dira.Bogu hvala guramo super.Samo što ima široke nosnice i svu bakterijsku i virusnu infekciju tu nakuplja i otuda tolika sluz koja joj se sliva,gadi joj se,povraća itd.Tako da,za sve sačekati,pa videtu,ako je baš neophodna operacija tada mora.


(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 516
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 19:33:29   
mama Jo
Haha, flamingos, ne znam za sta je ta reklama mama jo, mozda neka blogerka reklamira nesto user posted image

Maslacak, sad si me umirila... koliko tvoji decaci imaju godina?
Mi nikada nismo vadili krv, mislim nije ni bilo potrebe... starija je bas retko bolesna bila, mala je cesce, ali evo ovo je prvi put da je pod temperaturom 5.dan... ali ne konstantno i ne visoka temp, imala je 2 dana, pa jedan nije, pa sad opet evo jutros i posle podne imala 37.5... to ni ne skidam.
I rekla nam je dr u petak da je to virus sa temp.koja tako traje 7-10 dana.
Uglavnom i njoj kad sam sva zabrinuta spomenula da vadimo krv, ona je bas bila u cudu, kao a sto bi vadili krv? U jeku epidemije deca imaju gripu, zasto je to za vadjenje krvi?

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 517
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 19:35:29   
mama Jo
Edit: Maslacak, uspela sam na ticker-u da vidim koliko decaci imaju godina. 😊

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 518
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 19:41:10   
bebilule
Maraj, Maslacak, nemavas sto godina.


Ja nemam pojma oko krajnika, cjevčica i sl. Sve što kažem lupiću. 
MamaJo, i ovdje je bilo nekih virusnih, po 7 dana djeca imala T. 
Mi vikend provedosmo na skijanju. Sad se najeli krofni i buhli i mislim da cemo zajedno u krevet. Crkla sam. 

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 519
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 19:42:25   
Mirko Svirko
Kakvi su to baloni?Nisam to nikad cula.. niti nam je neko predlozio. Meni M niakd skoro nije slinavio, a stalno upale usiju. Sada sr raslinavi,izduva nos i sve je ok. Od operacije nije bio bolesan. Izlazi napolje,trci,  skace i dernjose se sa decom. Mnogo je bolje. Pre operacije kad je radio tako nesto, uvece bi dobio temperaturu ili bi ostao bez glasa.Ja nisam bila za operaciju. Potrazila sam vise misljenja i vratili se kod naseg dr u Bg koji je rekao da mora operacija jos kad je M imao 2 god. Ja imam grozne krajnike i sada ssm cesto bolesna. Po meni je bolje to nego da se dete muci. 

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 520
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 19:44:11   
mama Jo
Bebilule, videh na fb kako uzivate, da znas da vam bas zavidim 😊
Ja i dalje patim sto nismo nigde na planinu otisli, bas. Mm kaze - cekaj mozda i odemo krajem februara bar na vikend. Otvorio mi novu nadu. Najavili im neko moguce povecanje plate u firmi.
Molim se 😊

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 521
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 19:46:36   
Sanidej
Vonavoj, operacija je medicinski opravdana i ne razumem sta ima tu ko da se slaze ili ne. 

(odgovor članu Mirko Svirko)
Direktna veza do poruke: 522
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 19:57:06   
flamingos
Mama Jo,ne znam ni ja šta je,ali javiću ti❤Bebi,uźivajte,ljubim vas.Evo dolazila mi prijateljica,kafenisale smo i ispriĉale se.


(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 523
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 19:58:06   
Maraj
Mirko ukucaj na netu ili na youtube-u otoglobe, pa pogledaj. U sustini to su obicni baloni koji se stave u nos i dete duva balon. Dakle umesto na usta, duva na nos i tako se vestacki ventilira bubna opna. Ja se uzdam da ce nam zo pomoci. Iz nekog razloga orl lekari u bg-u ne daju ih kao terapiju. Ili ih retki daju. Ne znam zasto....
Mj uzeli da probamo. J to po savetu prijateljice. Ni ja nisam znala ranije za tu metodu...

(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 524
   RE: Razgovori mama 02/20
16.2.2020 19:58:21   
Maslacak15
niko nije rekao da treba neko da se slaze , samo razgovaramo. Ja eto imam dete sa zapusenim usima i nemci nece da operisu. Ne znam kolike su vrednosti timpanometrije ali je jasno receno na vise mesta da ima "podprtisak na oba uha". Terapija je balon.

https://www.amazon.de/Otobar-GmbH-Nasenballon-Kombipackung-Pck/dp/B00E5AEXFO

Izgleda da ima efekta. A krajnike bi dala samo u krajnoj nuzdi i to je moje misljenje. Radi se o dugorocnom zdravlju i ja mislim da su vazni za odbranu pluca i dugorocni rizik od alergija opstrukcija i infekcija disajnih puteva. Sigurno da ima situacija da je pravdano da se izvade.

sto se lekara tice ja sam tu operisana od preteranog respekta. Radim na vodecem medicinskom univerzitetu i u svakodnevnom kontaktu sam sa svim mogucim dr mr primarijus itd. Sto bi tata moj reko " ovde su svi direktori klinikauser posted image . Upravo sam preturila najtezih godinu dana u zivotu cekajuci da se oni dogovore. I na kraju sam morala ja sama da odlucim i presecem da li cu da poslusam one sa misljenjem A ili sa misljenjem B. Iako je po meni i po zdravoj logici resenje bilo ocigledno iako mi se nije dopadalo. Ali bilo je vrlo uglednih lekara koji su i dalje smatrali da moze da se ceka. Tako da sam ja daleko od toga da prihvatim zdravo za gotovo sta mi neki lekar kaze.

Ali eto u Aninom slucaju ja sam zakljucila da mora da se operise iako je to bio neuporedivo ozbiljniji zahvat od nekakvih cevcica. Dvosatna operacija.....Ali zaista nebih nikoga da ubedjujem, daleko bilo, forum sluzi iskljucivo za razmenjivanje iskustava.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 16.2.2020 20:09:46 >

(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako odabrati imena za blizance?
Biranje imena za blizance može vam zadati duplu glavobolju! Spremili smo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći.
Neverovatan trik: uspavajte bebu za jedan ...
video
Internetom kruži neobičan trik. Jedan tata, koji je na sve moguće načine pokušavao da uspava bebu, to je i uspeo sa veom...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Koje ime vam se najvise svidja?
nina26

1. Luiza 2. Valentina 3. Atina

1 (25%)

2 (41%)

3 (34%)


Ukupan broj glasova: 234

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here