|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/20 [chat]
13.6.2020 7:56:48   
lesli
Maruska, bas mi je krivo sto ti prave tenziju. Nije mi jasno sto te odmah nisu zakazali za 7/8 nedelja, ako su znali da se nece videti sada?!Uz ti je radjen preko stomaka ili vaginalnom sondom?Mada i da je radjen vaginalnom sondom, zavisi i od kvaliteta aparata.

Ja sam u prvoj trudnoci otisla na 6+5 (privatno) i video se embrion od 3mm i nije bilo srcane radnje, iako sam je ja ocekivala jer sam znala tacno kada je bila ovulacija. Dr me ubedi kako je to ok i da dodjem za 3 nedelje. Bio je missed.Apropo price o kvalitetu uz, za 3 nedelje odem u dz tamo embrion i dalje 3mm bez akcije i  dobijem uput za Front. Na njihovom aparatu embrion 6mm, ali takodje bez akcije i svakako premali za 10. nedelju.


U drugoj trudnoci, odoh zbog krvarenja prvo na 4+6 - video se mesak. Ponovo prokrvarim i to obilnije na 5+2 i tada se videla tackica od 2mm koja pulsira. Tu se tek sve znalo u dan, obzirom da je bio VTO.

(odgovor članu Khaleesi)
Direktna veza do poruke: 176
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/20 [chat]
13.6.2020 8:02:01   
lesli
I samo da kazem da drzim fige da sve bude ok!Da njihov uz nije kako treba ili da je nesto do ovoga sto maslacak pomenu (da loses propustas uz, da je takav polozaj...). Zaista se nadam i verujem da posle kise dodje sunce i da je kod tebe to to! 🤗🍀
Ne mislim da je maslacak ista lose htela. Zena se polomi da potrosi svoje slobodno vreme da maksimalno pomogne zenama svojim znanjem i iskustvom sa problemom da zatrudni.
Ja sam vise tip koji voli da cuje istinu. Dr koju sam htela da mi vodi prvu trudnocu sam promenila, zato sto mi otvoreno nije rekla da to nije ok nego me ostavila 3 nedelje da se nadam da je ok i onda me za 3 nedelje sacekao hladan tus. A znala je kada je bila ovulacija jer sam joj rekla. Jedino, ako mi nije verovala...ali to vec nije moj problem.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 177
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/20 [chat]
13.6.2020 8:07:23   
lesli
I da dodam da je meni dobar znak sto i dalje imas mucnine, iako se kod maslacka nije tako pokazalo.Meni su siptomi u trudnoci koja je bila missed odjednom prestali. Mucnine prakticno nisam ni imala, a grudi su se smirile i izduvale. Ostalo mi je jedino ucestalo piskenje, koje je prestalo posle kiretaze. Kontam da je do toga sto je materica pritiskala besiku. U zdravoj trudnoci mi je to piskenje prestalo u nekoj 9. nedelji kada se verovatno materica malo izdigla i vise se nije vratilo.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 178
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/20 [chat]
13.6.2020 8:19:54   
Maruska15
Jutro svima! Lesli mene su zakazali juce iskljucivo da popričamo o Nifty testu i koja ce mi terapija  biti ukljucena vezano za trombofilije. I ond kao mogu i usput da mi urade ultrazvuk da vide sta ce da se vidi. I ispalo je tako.. Po pravilu ne bi me pre 8 nedelje zakazali kao ni jednom do sada.  Ne znam,ostaje mi da verujem ili vama ili doktorki,posto ja zaista nemam iskustva sa tako ranim ultrazvukom. Uopste nemam namere da se traumiram i mislim negativno.  Prezivela sam pakao sa bebom,pravom bebom koja se mrdala,imala rucice,okice itd.. Tako da se zaista ne potrisem oko nečega sto se meri milimetrima.Mozda zvuci čudno ali takvi su mi osecaji posle svega.  Jedino mi je krivo sto se osećam bas trudno,i greota je da me muce muke a da recimo nije okay.. 


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 179
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/20 [chat]
13.6.2020 9:22:07   
branki*
jutro,trudnicice!
maruska,grlim te i saljem svu pozitivnu energijuuser posted image
ne vredi pametovati,sacekas jos malo,pa ce biti sta ce biti.
maslacak ,ja ,licno,a i vecina drugih zenica,voli i ceni tvoje postove i jako mi puno znaceglupo mi je sto ovo i pisem uopste,ne treba tebe niko da brani,jer si samo iznela cinjenice,kao i uvek,ali,opet bzv mi je da ,kad je ovako,da ne istaknem da puno znacis na forumu.

inace...ja pijem kafu,prostrla ves,postavila dorucak videcu sta dalje...

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Maruska15)
Direktna veza do poruke: 180
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/20 [chat]
13.6.2020 9:33:55   
Tiziana
Mene dr u obe trudnoce nije hteo da gleda pre 8. nedelje. Ja iskreno o tome nisam ni razmisljala.. shvatila sam da verovatno postoji razlog zasto tako radi. 


(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 181
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/20 [chat]
13.6.2020 9:45:19   
Beca.t
Verovatnoca da je nesto u redu ili ne, uvek postoji. Isla sam na puno vto i od velike verovatnoce nije bilo nista a obrnuto je bilo uspesno. Pravila nema!  A da li je opravdano u tako ranoj trudnoci iznositi svoj stav iako na pregledu nista nije bilo sporno za starost trudnoce, mislim da ne. Pogotovo, sto se devojka susrela sa velikim problemom u prosloj trudnoci. Meni je Maslacak rekla da postoji velika verovatnoca da nosim blizance na osnovu bete  pa je ispalo da to nije tacno. I sta sada da radimo? Iskustvo je jedno, ali plasiti nekoga da bi sebi dala na vaznosti, nije u redu. Maslacak je istakla kako je ona svojoj dr rekla koliki embrion treba da bude u nedelji u kojoj je bila, izvinite, i to nam je rekla zato sto? Ne razumem potrebu da toliko istice sebe. Ok, ima znanje, radi u oblasti koja je povezana sa trudnicama, ali treba imati razumevanje i takta. Da li je sada ok da Maruska brine i stresira se do sledceg Uz? Mislim da ne.  Ona je samo u sestoj nedelji trudnoce.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 182
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/20 [chat]
13.6.2020 10:02:04   
Maslacak15
beco mani se lova na vestice. narocito ne ako sam ti dala za pravo da mi je zao da je uznemiravam. sigurno moja motivacija nije da isticem sebe nego da pomognem zenama i u ovom slucaju sam se vodila time sto lesli kaze: da je bilje biti senzibiliziran, narocito sto sam joj rekla unapred da ocekujem da vidi srcanu akciju jel vrlo precizno znamo kako je datirana trudnoca.pozitivni stapici su dokumentovani na forumu. sigurno da postoji mogucnost da je sve u najboljem redu, navela sam scenarije. sto se tvoje bete tice to uopste nisu poredive stvari. ja zato u zuvotu nisam vadila betu jel je to corav posao interpretirati je. 

      ja se svog zanja ne stidim, budi sigurna da me gomila vrunskih svetskih ginekologa zna imenom i prezimenom. i najboljih akusera. poradjali su me sefovi na zahtev jer ih ja sve znam. bez viskija inbombonjere. i nenhvalim se uopste jel da se hvalim drugacije bi sa svima vama ovde razgovarala nansvakodnevnoj bazi. ili nebih ni gubila vreme.      kritiku prihvatam i maruski cu da se izvinim i pet puta ako sam je uznemirila. ali spocitavati mi losu nameru i nekakve prizemne interese je do kraja nekoretno. nego ti malo imas pik jer ocigledno drugacije razmisljamo. ja vise necu po ovom pitanju da nebi uzrujavala Marusku. izvini draga jos jednom.

(odgovor članu Beca.t)
Direktna veza do poruke: 183
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/20 [chat]
13.6.2020 10:36:16   
Beca.t
Maslacak, shvati kako hoces. Dovoljno je da par puta procitas svoj post.."najveci svetski lekari.." Treba li da kazem da sam doktor nauka i koga sve znam? I na kojoj sam funkciji? Ne, time se ne hvalim, bar je to moj stav.
Trudnoca je najlepsi blagoslov i treba u njoj uzivati.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 184
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/20 [chat]
13.6.2020 10:49:52   
Maslacak15
isprovocirala si me, a sve napisano je istina. i nije svaki doktor nauka isti. ja samo radim sa doktorima nauka, veruj mi ima nas svakakvih. 

motivacija za komentar o milimetrima CRL je da istaknem da je embrionalni razvoj jedna fiksna stvar koja nema odstupanja posto pricate bajke o srcanoj radnji tek u osmoj nedelji. 
sto se brige o maruski tice razmisli kakvu si ulogu igrala proslog puta, i dali joj je cela odiseja koju ste podstakli sa svedskim neznalicama itd. stvarno bila od pomoci. odlazak u nis i sta je sve to promenilo....ja bih stavila prst na celo.
ali maruska ispade kolateralna steta. definitivno moj poslednji red na tu temu. nadam se da cu se obradovati jako za tri nedelje i svima zelim bebriznu trudnocu. puno vas pozdravljam trudnice.


(odgovor članu Beca.t)
Direktna veza do poruke: 185
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/20 [chat]
13.6.2020 11:01:12   
Beca.t
Oho, znaci idemo sada dalje. Ja igram igre, pa ti si izgubila kompas! 😀  Draga Maslacak, ti si joj rekla da je u najboljem zdravstvenom sistemu. A oni nisu hteli ni u bolnicu da je prime, bas si ti ta koja je bila sokirana. Ali da ne bi Marusku stresirali, najbolje da ne komuniciramo. I da si u pravu, nemas takta to da saopstis niti razumevanja za osecanje tog kome saopstavas.


Za kraj,  Svedska je bas super prosla sa koronom, zar ne? Najbolje u Evropi! To je zato sto imaju najbolju zdravstveni sistem.


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 186
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/20 [chat]
13.6.2020 11:08:26   
Maslacak15
ah idi malo na topic o koroni😃 tamo ima puno mojih postova, mozda nesto naucis😉


(odgovor članu Beca.t)
Direktna veza do poruke: 187
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/20 [chat]
13.6.2020 11:09:35   
Beca.t


IZVORNA PORUKA: Maslacak15

ah idi malo na topic o koroni😃 tamo ima puno mojih postova, mozda nesto naucis😉





Verovatno zato sto je i to tvoja oblast! Gordost! 😀

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 188
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/20 [chat]
13.6.2020 11:13:43   
Maslacak15
i jeste hahaahaha 


priznajem kriva sam, i am proud of it! Uzivaj beco, cuvaj bebu i da ne smaramo trudnice


(odgovor članu Beca.t)
Direktna veza do poruke: 189
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/20 [chat]
13.6.2020 11:55:00   
lesli
Maruska, nadam se da je onda do masine. Ili do toga da su radili uz preko stomaka?
Drzim palceve jaaaako da sve bude dobro. Svako zasluzuje dobar ishod, a kod tebe pogotovo to svi zeljno iscekujemo. 🤗🍀

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 190
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
13.6.2020 12:16:55   
Maslacak15
jao lesli.....zasto to juce ne pitah???🙆
moja cela prica od a do s odnosi se na detekciju trudnoce vaginalnom sondom. meni ni ne pada na pamet da neko moze tako rano da gleda preko stomaka.... preko stomaka se ovde radi tek od 11-12 nedelje i velikog scana za nuhalni nabor itd. kad izadje materica iznad pubicne kosti.
ako je ultrazvuk radjen preko stomaka onda je stvarno rano i nije uopste cudno sto nije vidjena srcana akcija. abdominalni sve vidi tek nekih nedelju dana kasnije, ali mislim to i nemam pojma precizno jer generalno je standard da svi rade vaginalno.
hvala lesli.

< Poruku je uredio veselica RR -- 13.6.2020 12:17:51 >

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 191
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
13.6.2020 12:18:01   
Tiziana
Ja vama obema skidam kapu za sve sto ste u zivotu postigle i vasi saveti su na ovom forumu neprocenjivi.

Samo mislim da nekada neki komentar treba ostaviti za kasnije. Ma koliko oni bili iz najbolje namere, takvi komentari mogu da uznemire, nekada bespotrebno. Konkretno u ovoj situaciji gde je zena prosla kroz sta je prosla, mislim da je sada  komentar da slusa i veruje svom dr sasvim bio dovoljan, da joj se ne unosi nepotrebni nemir u naredne tri nedelje. 
Sigurna sam da cekanje sa uz do 8.ned nije slucajno, bas da ne bi dolazili u ovakve situacije i razmisljali da li nesto nije u refu ili je do aparata ili do propustljivosti uz..Ja verujem da su te stvari egzaktne ali svaki dr ce vam isto tako reci da je svaka zena drugacija i da ni jedna trudnoca nije ista.. 


< Poruku je uredio veselica RR -- 13.6.2020 12:19:05 >

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 192
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
13.6.2020 12:21:44   
emicaa
Djevojke ja vas molim da ako inate neki medjusobni problem,razlicita misljenja ili nesto trece rijesite to putem privatnih poruka.Ovo je tema gdje djevojke uzivaju u najljepsim danima,i nema mjesta za prepirke i prepucavanja ko je veci strucnjak,hvala...



< Poruku je uredio veselica RR -- 13.6.2020 12:22:19 >


_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 193
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
13.6.2020 12:21:44   
veselicaa
Samo da podset_im da je naziv teme trudnice,uglavnom pišu trudnice,u redu je čestitati novim trudnicama ali ovde one pisu.
Ovo je najlepša tema,ne treba je zaključivati.

< Poruku je uredio veselica RR -- 13.6.2020 12:24:51 >

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 194
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
13.6.2020 12:23:36   
veselicaa
Trudničice moje lepe ako niste na spisku pošaljite mi pp ili napišite ovde termin da vas ubacim.

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 195
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
13.6.2020 12:24:35   
Maruska15
Auu ispade ovde cirkus zbog mene.  Ja sam trenutno nemocna da bilo sta promenim,i moja vodilja zbog proslog puta je bolje sada nego kasnije.. Ali realno da nisam pisala na forumu ja ne bih znala da srcana akcija mora da se registuje na 6 plus 0. Njihova reakcija je bila sasvim normalna,kao u materici je plod koji odgovara velicini te nedelje,cak mi je pokazala na ekranu. Na moje pitanje sto ne titra odgovorila je da mozda ona to ne moze da vidi.. E sad sta to znaci ne znam i neću da se opterećujem.  Ja se osecam dobro i trudno. Pa sad kako god bilo.. Radjen je uzv sa sondom. I ovde pre 8 nedelje ne rade bas zbog srcane akcije,to znam iz proslih trudnoca zato sto sam pitala i htela raniji ultrazvuk. Maslačak cenim te zaista ali da mi ti nisi rekla da mora da se vidi ja to ne bih znala jer doktorka kaze da je sve okay.. Beca moj dobri prijatelj sa foruma sa kojim cu uvek privano biti u kontaktu i ona samo zeli da me zastiti mozda bezpotrebne brige. 


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 196
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
13.6.2020 14:04:36   
jabudic
Stvarno mislim da nema potrebe za ovakvom retorikom, niko nije imao loše namjere, niti je Maslačak bilo šta konkretno tvrdila, ili željela da uplaši Marusku.



Maruska, ne znam sta je bilo u prethodnoj trudnoci, ali nadam se da ce ova da bude savrsena i da te na kraju puta ceka zdrava bebica, i sigurna sam da svi to zelimo svakoj trudnici ovdje. 🤗

(odgovor članu Maruska15)
Direktna veza do poruke: 197
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
13.6.2020 14:05:45   
jabudic


IZVORNA PORUKA: veselica RR

Trudničice moje lepe ako niste na spisku pošaljite mi pp ili napišite ovde termin da vas ubacim.



Evo da se pritefterim. 😁Termin 09/01.

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 198
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
15.6.2020 9:08:32   
jabudic
Hej, gdje ste žene?Kako ste?

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 199
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
15.6.2020 9:13:57   
Maruska15
Dobro jutro. Pijem kaficu,pa u kupovinu. Danas slavimo moj divan dan! Punim 27 godina! Čoveče...!🤪


(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...
Uloga placente (video)
video
Nakon implantacije, iz perifernih ćelija blastocista, razvija se deo strukture zvan placenta, koji služi kao veza između...



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here