|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Jela iz Vojvodine
16.9.2020 10:31:04   
Ivanka 75
Mislim da je to to. Kvde ga ima kao Dimnjak kolac valjda. Samo znam da mi se svidjaaaaaa 😊

Sami proverene recepte molim 😀

(odgovor članu mikica88)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Jela iz Vojvodine
16.9.2020 10:36:09   
mikica88
Samo provereni. A ukusno izgleda.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Jela iz Vojvodine
18.9.2020 1:02:00   
Didy
Kako sam ja ovu temu omašila? 🤔

Gomboce su glavno jelo, dabome, kakav dezert. 😂 Pre njih čorbica s čikovima i valjušcima i da te Bog vidi. 😊 Taške s makom niko nije pomenuo? Odavno ih nisam jela. Pravila sam ih sa svojom prabakom kao mala, to su mi najlepša sećanja. ♥️U vojvođanskoj kuhinji ima dosta mađarskog i slovačkog uticaja. Kao i u Slavoniji. Verovatno zato Ana znaš za dosta jela.Jabudice, ti si u Budimpešti jela gulaš supu, ona je baš retka. Moraš dobro da paziš šta naručuješ. Gulaš im je baš, baš gust, gotovo da nema nimalo safta. Krompir-paprikaš s kobasicama i knedlama je kod mojih ukućana obožavano jelo. Časkom se spremi i nije nikakvo čudo, ali je preukusno. 

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu mikica88)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Jela iz Vojvodine
18.9.2020 8:48:43   
jess021
Didy sta su čikovi? 



_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Jela iz Vojvodine
18.9.2020 10:05:42   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: Didy

Kao i u Slavoniji. Verovatno zato Ana znaš za dosta jela. 


Tako je, Didy user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Jela iz Vojvodine
18.9.2020 10:05:46   
Didy
Čikovi i valjušci se prave od istog testa. Razvučeš testo i dlanovima ga stanjiš kao tanku zmiju. Čikovi su oblika kao zmija, a valjušci su kad čikove iskidaš na male delove. To se zakuva u krompir-čorbu najčešće. 



_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Jela iz Vojvodine
18.9.2020 10:14:16   
mikica88
Ja sam to jela skoro, u restoranu. Meni se svidelo bas.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Jela iz Vojvodine
18.9.2020 14:15:35   
branki*
dajte,molim vas,tacan recept za nasuvo.je l i to iz vojvodine,bese?

i ima sos od visanja,znam da to imaju uz meso,je l tako?

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mikica88)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Jela iz Vojvodine
18.9.2020 14:21:35   
Didy
Udinstaš luk, nasečeš kromir na kockice, dodaš vegetu i/ili so i alevu papriku. Naliješ vodom da popline. Ostaviš da se skuva. 

U drugoj posudi obariš testeninu (moja mama tvrdi da su pravi nasuvo samo sa domaćom testeninom, ali rekoh joj da ne preteruje 😂). Kad se krompir skuva, izgnječiš ga onom gnječilicom za pire krompir, dodaš skuvano testo u to, promešaš i spremno je za jelo.


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Jela iz Vojvodine
18.9.2020 14:23:19   
branki*
hvala,didyuser posted image znaci,krompir se kuva sa tim dinstanim lukom,tako?

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Jela iz Vojvodine
18.9.2020 14:26:13   
Ivanka 75
A kakvo testo se stavlja? Rezanci, ono pljosnato? Bilo kakvo? 


(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Jela iz Vojvodine
18.9.2020 14:26:38   
Didy
Da. Ja to sve otprilike. Gledaj samo da ti gustina bude malko ređa od pirea kad se izgnječi. Ako proceniš da će biti ređe, odlij malo pre gnječenja, mada ni to nije baš toliko bitno.



_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Jela iz Vojvodine
18.9.2020 14:33:27   
Didy


IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

A kakvo testo se stavlja? Rezanci, ono pljosnato? Bilo kakvo? 





Originalni recept je brašno, voda, jaja, kad je post može i bez jaja (moji su u kući postili, pa se ovo jelo uglavnom sredom ili petkom posno). Razvuče se malo deblje i seče na kvadrate ili iseče na trake, pa kida rukama. E, sad kupovno testo možeš bilo kakvo, ja stavim šta imam.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Jela iz Vojvodine
18.9.2020 14:36:35   
Ana RR
Najlepše je sa domaćom testeninom definitivno ali može da prođe i kupovna. Mi smo uvek koristili one kao flekice ili taljatele kao zamenu za domaće. Nego mi se čini da je moja baka drugačije pravila, mislim da se luk uprži/izdinsta, onda se doda aleva paprika pa u to na kraju kuvani krompir i izgnječi se. Zaboravila sam, moram pitati mamu.



_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Jela iz Vojvodine
18.9.2020 14:37:41   
Didy
Takođe se to isto testo jede i sa makom - nasuvo s makom. Ja sam zavisnik od maka, a i testo obožavam. Mm je poreklom iz Bosne i njemu ako nema mesa nije ručak. Testo ne priznaje, pa ne spremam baš često ili spremam kad on nije tu ili ide na poslovni ručak, ali deca i ja obožavamo. Mene još sve to dodatno seća na prabaku sa kojom sam pravila i testo za nasuvo i sva ostala jela od testa, pa ima sve to još neku emotivnu notu. ♥️



_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Jela iz Vojvodine
18.9.2020 14:38:45   
Ivanka 75


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Najlepše je sa domaćom testeninom definitivno ali može da prođe i kupovna. Mi smo uvek koristili one kao flekice ili taljatele kao zamenu za domaće. Nego mi se čini da je moja baka drugačije pravila, mislim da se luk uprži/izdinsta, onda se doda aleva paprika pa u to na kraju kuvani krompir i izgnječi se. Zaboravila sam, moram pitati mamu.





To mi lici na restovani krompir. 

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Jela iz Vojvodine
18.9.2020 14:39:41   
Didy
Pa to ti je to, Ana. Da l ćeš luk dinstati sam, pa dodati skuvan krompir ili ćeš ga izdinastati, pa u njega dodati krompir da se skuva, dođe ti na isto. 



_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Jela iz Vojvodine
18.9.2020 14:46:08   
mikica88
Na sta god da dodje, mnogo je ukusno.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Jela iz Vojvodine
18.9.2020 14:51:40   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: Didy

Pa to ti je to, Ana. Da l ćeš luk dinstati sam, pa dodati skuvan krompir ili ćeš ga izdinastati, pa u njega dodati krompir da se skuva, dođe ti na isto. 




Pa malo mi je lepši ukus kada se luk prvo sam dobro izdinsta. Moram reći mami da spremi neki dan :D

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Jela iz Vojvodine
18.9.2020 15:46:05   
jess021
Ana i ja tako pravim. Posebno skuvam krompir, posebno testeninu. U serpu udinstam luk, dodam alevu papriku i onda dodam ugnjenceni krompir u testo, promesam, posolim i ta daaaa



_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Jela iz Vojvodine
18.9.2020 15:58:08   
Ana RR
To Jess, čini mi se da tako i moja mama i baka prave, a sigurno sam i ja nego što nisam godinama spremala pa sam zaboravila.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Jela iz Vojvodine
18.9.2020 16:50:25   
branki*
Hvala.i ja pravim prvom prilikom.



_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Jela iz Vojvodine
9.11.2020 21:08:24   
branki*
ja k,upila mlince pre neki dan.racunam da je i to vojvodjansko.nasla nek,i receprt sa pavlakom i pilecim mesom.pravim cim pojedemo pasulj.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Jela iz Vojvodine
16.11.2020 11:09:17   
Olga75
Branki, napravil ti mlince? Moji su to zvali pokljukuše user posted image i ne pamtim kad sam pravila. Ja se uvek zaletim da pravim sama a to je pooosao i onda se zezam par dana jer moram da nađem mašinu za testo user posted image . Ja volim ali ovi moji zavrću nosom jer za Božić više vole prasetinu i rusku a ne ćuretinu sa mlincima.

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Jela iz Vojvodine
24.11.2020 15:38:58   
branki*
pravila mlince.moji nisu odusevljeni.deca nikako.muz i ja jeli.mislim da vise necu pravitiuser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pita sa mesom i jogurtom
Ringerajin kuvar: vikiveki
Rižoto sa blitvom
Ringerajin kuvar: 17 joka



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here