|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja
22.8.2011 14:41:35   
nekky
hvala draga moja,,,, sve mi je logicno i nelogicno, ali tijelo i glava se nikako ne mogu opustiti:user posted image
idemo dalje iduce godine, sada pauza i sredjivanje sebe same, da jos ne napravim haos u braku hehe kisss

(odgovor članu mikica sa)
Direktna veza do poruke: 301
   RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja
22.8.2011 14:46:02   
Anoniman
Samo polakouser posted image

(odgovor članu nekky)
  Direktna veza do poruke: 302
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
23.8.2011 20:39:06   
Victoria
Pozdrav svima!Ja sam imala spontani posle svega nekoliko dana od kad sam saznala da sam trudna.Kasnilo mi je 6 dana uradila sam test bio je pozitivan ali me je mnogo boleo stomak kao pred menstruaciju,otisla sam kod lekara nista se nije oglo videti,i odmah dan posle sam prokrvarila i kada sam radila betu 4 puta svaki put se smanjivala i doktor je rekao da kiretaza nije potrebna jer je vec sve otislo samo!
Koliko treba da cekam da ponovo pokusamo??
Imala sam vec dve menstruacije koje su malo kasnile i koje su bile hmm malo cudne- krvarila sam ali tamno crvene boje ne kao pre pobacaja crvenkasto...
Kada opet mogu pokusati ostati u drugom stanju ?ima li neko savet ,zna li sta o pobacajima kada nije radjena kiretaza-HELP??

(odgovor članu sofijinamama)
Direktna veza do poruke: 303
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
26.8.2011 11:21:40   
Anchy07
Pozdrav svima! Imala sam spontani tacnije missed ab. u 8. nedelji trudnoce. Nalaz sa patologije je bio mola hidatidosa partialis. Zna li neko nesto o tome iz sopstvenog iskustva? Ono sto sam nasla na internetu mi se nimalo nije dopalo, a nije se ni podudaralo sa misljenjima lekara.

(odgovor članu Victoria)
Direktna veza do poruke: 304
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
26.8.2011 11:23:54   
Anchy07
Inace, Viktorija, meni to sto ti se desilo lici na biohemijsku trudnocu. Pitaj doktora da ti kaze nesto vise o tome, mada koliko sam ja o tome citala, ne bi trebalo da je nista strasno.

(odgovor članu Victoria)
Direktna veza do poruke: 305
   RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja
3.12.2011 14:09:14   
Nedy
Evo da Vam se i ja javim , jer sam na samom pocetku ove trudnoce mnogo ovde pisala, pa neke verovatno zanima sta se samnom desilo dalje, ali evo mogu da Vam ukratko kazem da sam dugooo morala odmarati i cuvati trudnocu, piti vitamine, magnezijum i do 15 sedmice uzimati Utrogest vaginalno i uz ceste preglede i brdo dr. upravo 5.12. ulazim u 9-ti mes. user posted image Izgurali smo nekako , a sada neka nam je do kraja Bog na pomoci , pa sta bude, ali nadam se da me sada pred kraj nece napustiti user posted image Za sada je sve ok. bilo osim sto sam eto juce saznala da sam vec otvorena 2-3 cm i da porod moze doci vec ovih dana, jer imam vec rane kontrakcije, ali iskreno nije mi puno bitno, jer smo svasta gore pre ovoga izgurali! Jos da Vam kazem da je moja devojcica presrecna zbog bebe, a i saznanja da ce dobiti seku user posted image Eto, svima zelim sve najbolje i molim Vas samo jedno, NE ODUSTAJTE ma sta god prosle pre, glavu gore i samo napred!!! Pozdrav...

(odgovor članu nekky)
Direktna veza do poruke: 306
   RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja
16.12.2011 15:07:15   
bobi.vo85
Pozz svima na forumu i da podelim svoje iskustvo,u slucaju da ima slicno pa da se malo informisem vise....
Naime,9.12. sam imala spontani u 25/26 nedelji (a po neonatologiji u 23.nedelji).Kontrakcije sam dobila u toku noci,ali zbog neiskustva jer je prva trudnoca,nisam znala da ih prepoznam na vreme i vec je bilo kasno za tokolizu,tako da je za 5 min zavrsen porodjaj,prirodnim putem,beba je imala 600gr i nazalost imala je sanse da zivi samo 3 sata...Revizija je radjena odmah nakon toga,a bila sam u bolnici 4 dana na terapiji (ergometrin,garamicin i jos slicno...)
Sto se tice same trudnoce,bila je problematicna od pocetka i to:
Dan posto sam saznala da sam u drugom stanju,tj.u 5.nedelji prokrvarila sam u manjoj meri pa otisla kod ginekologa koja je utvrdila trudnocu a pri tom i DVOROGU MATERICU....uzet je bris cerviksa koji je bio uredan,lab.rezultati uredni,UZ odlican,napredovanje ploda,ali krvarenje je trajalo...Doktorka je rekla da je to verovatno zbog takve materice,pa je ukljucila PREGNYL i UTROGESTAN,a kasnije i DEPO PROGESTERON...Krvarenje je trajalo neka 2 meseca,a za to vreme preporuceno je mirovanje,zatim,svi rezultati koji su radjeni su bili dobri (UZ,DOUBLE TEST,4D).Znaci,sto se tice bebe,napredovala je normalno...Na 4D UZ je ustanovljen je kratak grlic i blago tuneliziran,pa su bili cesti pregledi zbog serklaza.Moja doktorka je rekla da nema potrebe za njim samo redovno proveravanje,a i za tokolitike nije insisitrala zbog neprijatnih reakcija na njih...
Na drugom 4D UZ,doktor je opet proveravao grlic i konstatovao da nije bas sjajan sa donje strane,tj.da je mekan i da se povede racuna...takodje,za to vreme beba je se spustila nisko i bila okrenuta karlicno,a pokreti i njeni udarci su ponekad bili jako nisko,skoro kao da su medju preponama,nakon toga predlozeno mi je opet mirovanje i pojas...Nekih 7 dana pre spontanog,pokretu su se smirili i bili u normalnoj visini,tj.ne nisko vise,pa sam mislila da je se vratila lepo,a taj osecaj po sredini stomaka kao grc (za sta je se ispostavilo da su kontrakcije),pojavljivao se par puta u toku dana,pa nisam obratila paznju kao znak za uzbunu...
A onda je bilo sta je bilo,tako da sada vec i znam sta nisam smela da propustim,ali kasno...
Nakon izlaska kuci,pricala sam sa doktorima i oni kazu da je ovo najbolji moguci ishod,jer je beba bila ziva i nije bilo nekih komplikacija po mene...cekam PH analizu posteljice i rezultat obdukcije,a zatim cu raditi i briseve da se utvrdi do koga je...
Moja doktorka je misljenja trenutno po svemu kako izgleda da je to samo zbog materice,ali opet radice pretrage i meni.
Citala sam o toj materici kakvu imam,i vidim da je stopa spontanih u tim slucajevima veca,pogotovo kod prve trudnoce,jer zbog rogova nema elasticnost kao obicna,kazu da je svaka sledeca trudnoca laksa....I ja se iskreno nadam da je tako,videcu vec,jos mi je rano da nesto znam preko lekara,pa ako neko ima na forumu slicno iskustvo,da mi malo pomogne da smirim misli...Kada se nesto ovako desi covek misli da je jedini,pa nije lako....Volela bih sto pre da pokusam ponovo,pa da cujem necije misljenje kada je pravo vreme volela bih bas....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kumara)
Direktna veza do poruke: 307
   RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja
18.12.2011 22:05:43   
nink
Bobi bas mi je zao tebe,znam kako ti je 29.11 sam i ja imala spontani samo je trudnoca manja bila 12. nedelja i stvarno je strasno bolno.Fizicki se brzo oporavis ali psihicki i ne bas.Ja ne znam bas puno o tvom problemu za matericom...nisam upucenaa sto se tice pauze do sledece trudnoce to je individualno.Meni je dr rekla 2 menstruacije,ali tebi je veca trudnoca bila pa verovatno malo duze.Ja cekam prvu da dobijem da obavim sve te analize koje ces i ti uraditi .Nemoj biti tuzna bice bebe....Ne sekiraj se,znam tesko je..Ja imam dvoje dece kuci ali svi smo se radovali i ovoj i zato necu odustati...a ni ti naravno...eto tako...user posted image user posted image

(odgovor članu bobi.vo85)
Direktna veza do poruke: 308
   RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja
19.12.2011 17:51:45   
jacagoga
Bobi, moj ti je savet da sacekas bar 6 meseci do sledece trudnoce (tako su meni savetovali oba puta) i obavezno da uradis nalaze.
Sto se tice materice, trudnoca bi bila rizicna ali je izvodljiva, samnom je u Visegradskoj lezala zenica koja je rodila sina a ima takvu matericu (tad sam prvi put i cula za taj pojam), tako da ne gubi nadu. Polako se oporavi i glavu gore
Pozdrav

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 309
   RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja
27.12.2011 12:31:29   
gale77
Pozdrav svima! evo imam potrebu da se i ja javim sa svojom pricom. Imam jednu devojcicu od 4 i po godina, sa kojom sam ostala trudna posle godinu i nesto dana pokusavanja.
Sada vec 2.5 godine radimo po pitanju druge bebe. Poslednja menstruacija je bila 3.11. a od 30.11. javilo mi se blago krvarenje. Kod dr sam se javila 7.12 koja je na osnovu radjene bete hcg (66 nalaz) i uz na kome se nista nije videla, rekla da se javim za 5 dana. Tada sam ponovo radila betu (206nalaz), a na uz se video samo gestacijski mesak i tada mi je uvela utrogestan ( napominjem da sam svo vreme blago krvarila). Dana 17/18.12 javilo mi se jako krvarenje bez bolova. Odmah u ponedeljak sam se javila dr koja me je uputila u bolnicu gde su mi uradili reviziju.
Kada sam pitala koji je dalji postupak samo su mi rekli da se javim kod dr za dve nedelje i da nebrinem. Sada sedim u kuci i razmisljam  u cemu je mogao biti problem.

(odgovor članu jacagoga)
Direktna veza do poruke: 310
   RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja
1.1.2012 17:19:31   
tannata
U principu ne postoji neko posebno pravilo koliko treba cekati sa novom trudnocom posle kiretaze ali bolje je da se ne žuri. Jer telu treba oporavak, pa ako požurimo, može se desiti opet da nešto ne bude u redu a to onda opterećuje i psihu i dovodi do još goreg stanja. Treba sačekati bar 3-4 meseca a ako je trudnoća bili poodmakla onda i do 6-7 meseci. To je moja preporuka....

(odgovor članu gale77)
Direktna veza do poruke: 311
   RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja
3.1.2012 16:45:14   
strumfetica
Ja sam odmah sledeći mesec ponovo ostala u drugom stanju, nisam ništa čekala i hvala Bogu evo me već u sedmom mesecu.... Sve je OK. Zato smatram da je sve to individualna stvar a i zavisi od razloga pobačaja.

(odgovor članu tannata)
Direktna veza do poruke: 312
   RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja
3.1.2012 22:34:01   
nink
Strumfetice da li si bar imala jednu menstruaciju posle spontanogg.....Ili si odmah ostala trudna??Pitam jer sam spontani imala pre 35 dana...i jedva cekam da dobijem...i slazem se da je sve to individualno i zavisi koliko je ko spreman na trudnocu posle spontanog....mislim na psihicko stanje,da se ne bi u novu trudnocu ulazilo sa strahom....Strumfetice koliko ti je trudnoca bila stara kada si imala spontani...e da uzivaj sada u trudnoci a kasnije u bebici  pozzz

(odgovor članu strumfetica)
Direktna veza do poruke: 313
   RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja
4.1.2012 1:20:46   
strumfetica
nink, imala sam spontani krajem aprila a ponovo zatrudnela početkom juna. Krvarila kao što je i normalno malo posle kiretaže, ali sam pratila plodne dane pomoću MaybiBaby testa. Nemoj da se opterećuješ, razmišljaj pozitivno i ponašaj se koliko je to moguće kao da se ništa nije desilo. Bila sam trudna već nekih 12-13 nedelja ali mi je "plod" ostao na nivou razvoja devete nedelje i konstatovan prestanak srčane radnje.

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 314
   RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja
4.1.2012 12:45:17   
nink
neverovatno ali ista prica kod mene bila trudna 12 nedelja a plod ostao u 9 nedelji,ne brinem se ja jer imam dvoje dece a zelimo i trece.Ove trudnoce su bile skroz ok tako da me je spontani bas iznenadio....ma bice bebe ali ipak cekamo prolece,jer me je neki virus napao na pocetku trudnoce nalik gripu pa pretpostavljam da je to uticalo....cekam lepe dane....hvala na odgovoru

(odgovor članu strumfetica)
Direktna veza do poruke: 315
   RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja
4.1.2012 15:46:43   
strumfetica
I ja sam bila prehlađena, pa je i kod mene da ne veruješ, verovatno to uticalo na trudnoću!

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 316
   RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja
4.1.2012 16:59:34   
gale77
Ja sam u prvoj trudnoci zakacila neki virus sa visokom temperaturom i upalom grla i srecom nije imalo nikakve posledice na bebi.
Sad cekam menstruaciju (posle revizije) pa da opet pokusamo, sa cim se slaze i moja dr jer je trudnoca bila mala.Samo me buni jer dr kazu da nista od analiza nije potrebno raditi, a ja mislim da bar proverim stitnu zlezdu.

(odgovor članu strumfetica)
Direktna veza do poruke: 317
   RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja
4.1.2012 17:42:47   
nink
eto strumfetice isti slucaj a ti ne razmisljaj vise o tome uzivaj u trudnoci a gale meni je doktorka rekla da obavim neke analize posle prve men..iako mi je to prvi spontani nesto se radi privatno a nesto moze i drzavno...ma bolje da se uradi nego da razmisljamuser posted image

(odgovor članu gale77)
Direktna veza do poruke: 318
   RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja
4.1.2012 20:22:56   
Bela medvedica
Ja sam 2010 u maju imala missed ab. i u jedanaestoj nedelji mi je uradjena kiretaza posle godinu ipo dana sam radila Hsg i ustanovljeno mi je da su oba jajovoda slepljena kao posledica kiretaze, to znam jer sam 2008 radila histeroskopiju i sve je bilo ok i prohodno, tako da smo se mi posle te kiretaze trudili dzabe.Sada mi je drugi ciklu posle HSg i jos nista, ali moram da verujem u user posted image , krajem januara ako dobijem idem na inseminaciju.Eto to je moja prica, svima drzim fige da dodju do svojih user posted image

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 319
   RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja
4.1.2012 22:56:59   
strumfetica
Bela medvedice držim ti palčeve. Samo napred......

(odgovor članu Bela medvedica)
Direktna veza do poruke: 320
   RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja
5.1.2012 0:12:58   
nink
Najvise me plasi lose uradjena kiretaza...Upravo to sto je napisala bela medvedica...Trazila sam na netu o posledicama posle kiretaze ali nisam bas nesto nasla...

(odgovor članu strumfetica)
Direktna veza do poruke: 321
   RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja
5.1.2012 17:02:29   
tannata
Nink ne brini, to se ne dešava često. Kiretaža je za njih dosta rutinski posao. Ali ako uradiš pretrage možeš se u to i uveriti, bolje nego da se opterećuješ sa tim.... A nadam se da ćeš uskoro ugledati i tvoje user posted image

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 322
   RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja
5.1.2012 22:28:50   
nink
Hvala tannata na podrsci....Dobila sam prvu men posle kiretaze sto je dobro..Ne opterecujem se naravno jer kao sto sam pisala imam dvoje dece..a trece ako se desi super a ako ne.....idemo dalje...Naravno svi smo zeleli tu trecu bebu i necemo odustajati...

(odgovor članu tannata)
Direktna veza do poruke: 323
   RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja
5.1.2012 23:12:55   
tannata
Samo napred..... U današnje vreme hrabrost je imati troje dece. A ko zna možda budu i blizanci.......... user posted image

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 324
   RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja
6.1.2012 10:00:08   
strumfetica
user posted image

(odgovor članu tannata)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here