|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prestanak dojenja
4.1.2017 17:17:04   
Mariya
Brankiuser posted image
Ko bi rekao da će biti tako lakouser posted image s obzirom kakva je bila, i vidiš,sve je to bila navika. Baš mi je drago što ste uspele.
Anim,pa što mu ukidaš potpuno, što ne ostaviš jedan podoj kad je već takav sisoljub user posted image

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 1526
   RE: Prestanak dojenja
4.1.2017 17:43:31   
branki*
ma,navika,da.ja sam mislila to ce biti urlanje nedelju dana,uzas,ali ispade ok skroz,mada ipak ona punio dve godine za koji dan,i vise je nego vreme!
animsaj,pratim teuser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 1527
   RE: Prestanak dojenja
9.1.2017 8:23:45   
Valerie
bravo mamice!
i nas ceka neka promena jer je ova mala postala nesnosna nocu, budi se na 2-3 sata i sisa, nema sanse ni da je prekinem dok ne popije ko zna koliko, bas je postala naporna. danju nista, jednom pred dnevno spavanje, ali noc... i spava izmedju nas, nemam snage da je nosam. najradije bih i ja presla u dnevnu dok ne pocne da spava lepo... ali ona takvu sirenu pusti, nece vodu, a tada ni dudu koju inace voli... moracu da probam sa mlekom na flasicu. to joj do sada nisam uopste davala jer imam puno svog mleka ali mi je zaista malo dosadilo user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1528
   RE: Prestanak dojenja
10.1.2017 14:52:19   
Maraj
Kod nas katastrofa.... ustvari sad nam je spavanje problem. Budi se nocu. Place. Mm ga nosa a treba da ide na posao. Uzas bas... Cak uvece nece da zaspi pre 11, pola 12. Popije flasicu pa ga mm ili nosa il legne sa njim. Budi se oko 2 pa oko 4-5. Uglavnom oko 6 mu dam ad mleko. Sve popije al opet place. Nekad ga mm uspava nosanjem nekad ja legnem pored njega. Danju je ok. Ne trazi kao pre da sisa na sat vremena. Al jako je postao placljiv. Ne mozemo da ga smirimo. Bukvalno histerice. Grize tepih il svoju ruku. Nekad i nas. Nije takav bio kada mu nisam branila da sisa. Bas se promenio. Nama je sad problem sto ga celu noc nosamo. Nece da zaspi uz nas. Posle podnevna dremka nam.je isto problem. Popije 210ml mleka i opet place. Evo danas je trazio da sisa. Ja mu dala i on se uspavao na (.) posle mesec i po dana....

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 1529
   RE: Prestanak dojenja
10.1.2017 14:53:28   
Maraj
Ne napisah... i ja sam probala to " ššššš" kao branki , kad se probudi nocu. Al on place. Krece da ustaje. Ne znam sta da radim. Bas se mucimo

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1530
   RE: Prestanak dojenja
10.1.2017 22:49:06   
dijana1*
Maraj, nije spreman da se odvojiuser posted image
Ja sam sa Kostom pogresila sto sam prekinula dojenje. Bilo je kao kod Valeri po celu noc sam samo dojila i mislila sam ako mu uvedem ad da ce biti lakse a na kraju bi jos gore.
Maraj kada citam sta pises odustaje od pomisli da prekinem dojenje.
Jutros podoj u 8 pa oko 12 nesto malo, tj. uspavaose na siki i oko 15-16 h haos, histerija, place.... ma uzas. A nije gladan ni zedan. Podojim ga i on kao nov. Nesmem ni da pomislim da prekinem dojenje, boze sacuvaj kako je nervozan bez sise.

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1531
   RE: Prestanak dojenja
11.1.2017 0:04:03   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Maraj, nije spreman da se odvojiuser posted image




Maraj, ovo i ja mislim.

i znam da bi ja prošla isto kao ti da sam pokušala u to vreme. Opet, ne kažem da čekaš kao ja, ne pišem zato.

Ja sam imala mogućnosti, u smislu da radim od kuće, a i dojenje mi nimalo nije smettalo, čak naprotiv. Ja sam prekinula zbog njega, ne zbog sebe, i ja sam teže podnela psihički. jEdnom, posle jedno 7 dana NE sisanja sam mu dala siku pre spavanja iako nije tražio, ne znam ni sama zašto i zbunila sam ga skroz. I drugarica mi tada reče - jbt pa ti trebaš na odvikavanje, ne on user posted image . I od tada ne sikimo, da ga ne zbunjujem više. Sada je razuman i lepo sam mu objasnila da velike bate ne sike.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1532
   RE: Prestanak dojenja
11.1.2017 3:52:49   
MishMash
Dunja, ja sam to isto tesko podnela, cak je i plakanja bilo... Duuugo sam se jos preispitivala da li sam pravilno postupila.

Maraj, a je l' mu dajes preko dana da siki?

Vec sam pisala da smo mi ukidali nocnu siku jer sam ja pocela da radim a ona se budila milion puta, nisam mogla fizicki da izdrzim vise. Preko dana i pred spavanje joj nisam nista ukidala, davala sam joj da siki kad i koliko hoce.

Mislim da treba izbegavati radikalne promene u tom uzrastu.



_____________________________

"Live the life you love, love the life you live"

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1533
   RE: Prestanak dojenja
11.1.2017 9:29:05   
Zemunka85
Jaoj sve vas razumem.
Ja sam isto taaaaaaaaaaako patila kada smo smo prestali.
Nju je bolelo uvce.
A ja sam i plakala i preispitivala se i patila.
Uopste nije lako, kada volis i lepo ti ide a jednostavno vreme je.
Veliki su ...

(odgovor članu MishMash)
Direktna veza do poruke: 1534
   RE: Prestanak dojenja
11.1.2017 9:53:46   
Sanjica26 RR
Mislim da nema goreg osecaja kad vas beba sama odbija. Meni je to Sofi uradila. Toliko je volela da sisa da sam mislila da ce biti tesko. Kad sam pocela pre njenih godinu dana da radim i manje smo bile zajedno ona je manje sisala. Dusa me boli i dalje.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 1535
   RE: Prestanak dojenja
11.1.2017 13:42:56   
Maraj
Pa ne znam sta da radim...Mislite , da se vratimo na staro? On sad kako mu ne dajem nocu da sisa , manje mi i danju trazi. Mozda 3-4 puta. Inacw je ranine malo malo trazio da sisa. Ustvari samo je malo stavi u usta. Kao da proveri , da l je tu i nastavi dalje. Sad ne tako cesto danju. Al noc nam je uzas. Sinoc je zaspao u 12 : 10
Uzas. Ne mozemo ga naterati da spava. Budio se u 2 pa u pola 5. I to ga mm onda nosa po kuci. On malo jauce , kenjka , place....pa se posle uspava

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1536
   RE: Prestanak dojenja
13.1.2017 3:21:53   
dijana1*
Maraj ja bi mu vratila. Doji ga jos neko vreme pa pokusajda prekines. Brzo oni rastu i sazrevaju, za mesec-dva mnogo toga se promeni. Ali drzi se toga da ostanete na tih par podoja da mu ne dajes sada svaki put u toku dana kada pozeli a nocu mu daj. Njemu je sada bitan san i da je odmoran a tako deca rastu.
Urosnocu sve manje sisa i polako produzuje. Legli smo veceras u 22:15 i sada se probudio da siki, povukao par gutljaja i ostavio.

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1537
   RE: Prestanak dojenja
14.1.2017 8:26:56   
Maraj
Dijana to je i neni L radio. Dosta puta nocu se budio samo malo da je stavi u usta ili je uzme prstima , pa je stiska. Vrti mi bradavicu. A to mib bas smeta. Jedino na sta sam se vratila jeste da mu dam da se uspavljuje sisajuci. Inace sam i to bila ukinula. Gledam da se za veceru dobro najede. Pa mu nakon sat i nesto dam flasicu. Onda se uspava na (.) .

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1538
   RE: Prestanak dojenja
2.3.2017 10:45:07   
sonyasha
Ženske, da vam se pohvalim da smo posle 14 meseci prestali sa sikenjem. Lepo i polako obrok po obrok, prihvatio je mlekce na flašicu ( posle mesec dana nutkanja, na kraju sam tri dana dodavala neakvik i tako je propio a ja izbacila neskvik), na kraju nam ostao obrok u 6 ujutru i njega smo izbacili pre nedelju dana!!!user posted image on se više mazuljari, grudi su mi uglavnom ok povremeno curne iz njih koja kap....
Mnogo sam srećna što sam uspela obojicu da dojim preko godinu dana i ovako bez drame da prestanemo - što i vama želim!!!

_____________________________

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1539
   RE: Prestanak dojenja
11.3.2017 11:03:53   
medamisko
Zdravo svima. .Mi uskoro punimo 2god..jos par meseci. Bez sikice nikako, a puno radim, a i vreme je da prekidamo dojenje. Uh.

(odgovor članu sonyasha)
Direktna veza do poruke: 1540
   RE: Prestanak dojenja
11.3.2017 13:18:25   
Maraj
Ja sam nocas poludela. Bas se cesto budio. Pa sve me stipa po grudima. Pa stiska zube... Ne dajem mu od decembra meseca nocu da sisa al eto nocas je nesto "poblesavio". Mislim da je stvarno vreme da se prekida. Ima 17 i po meseci. On obavezno ujutru sisa. Jutros sam probala da mu ne dam. Jao vristao je i plakao. I na kraju mu dadoh. Vidim da ce ovo biti pravo mucenje....

(odgovor članu medamisko)
Direktna veza do poruke: 1541
   RE: Prestanak dojenja
1.4.2017 23:14:10   
Anci 91
Cao svima!
Nova sam clanica, ali sam dosta citala i pratila vase forume,od problema sa spontanim,pa preko trudnoce,dojenja itd...
Sada imam problem sa prestankom dojenja,tj sa prestankom nadolazenja mleka.Dojila sam cerkicu 19,5 meseci i resili smo da prestanemo
jer planiramo drugo dete.Ona je obozavala da siki ali je veoma dobro podnela rastanak na moje iznenadjenje,ali ja nisam.Poceli su problemi
sa nadolazenjem mleka iako sam se izmlazala po potrebi,kad osetim da su mi dojke tvrde,stvorila mi se ploca na levoj dojci,masirala sam se i stavljala obloge,tusirala,mazala sa svim i svacim sto sam cula da pomaze ali nije bilo bolje.Dobila sam i temperaturu,tada sam pozvala svog ginekologa i on mi je rekao da ptobam to sama da razmeksam,da se izmlazam i da pijem Palitrex 500mg 2*2 ako ne uspem sama da se resim plocice da idem u bolnicu da mi oni to srede i da mi daju inekcije.Odmah sam pocela sa tabletama i ovde sam procitala da kupus pomaze i odmah pocela da stavljam obloge.Bilo mi je lakse i sve se preko noci povuklo ali mleko nije prestalo da nadolazi.Vec 9 dana ne doji a ja jos uvek drzim kupus u brusu jer cim ga skinem stvore mi se kuglice i grudi me bole,povremeno osecam da mi mleko nadolazi,pila sam i caj od zalfije ali nikako da stane.Ne bih da pijem lekove ali ne znam do kad cu moci da trpim sve ovo,ne izmlazam se vec 7 dana samo me kupus spasava,tecnost i hranu sam smanjila na minimum(mada i ovako nisam nesto posebno jela,imam 45 kguser posted image ).Da li neko ima bilo kakav savet sta da uradim da mleko stane?Ne znam vise sta da radim mislim da sam sve probala(sem lekova) Izvinite na dugom postu ali sam morala da se izjadam user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1542
   RE: Prestanak dojenja
1.4.2017 23:39:51   
Mariya
Ako sam dobro shvatila, odjednom si prestala da dojiš, niste postepeno smanjivali podoje? Ja nisam imala ovakvih problema sa devojčicama jer smo postepeno smanjivali podoje. Ne znam ni šta pametno da te savetujem,sve što bih rekla već radiš, kupus, smanjiti tečnost,izmazati se po potrebi...

(odgovor članu Anci 91)
Direktna veza do poruke: 1543
   RE: Prestanak dojenja
2.4.2017 9:41:33   
IvanaSK RR
Anci91, da li ti se mleko smanjilo? Ako jeste, onda ce samo stati vremenom. Naravno, ako vidis da to previše traje ipak se konsultuj oko lekova.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 1544
   RE: Prestanak dojenja
16.6.2017 16:01:23   
Anci 91
Odiednom sam prekinula dojenje jer su mi "pametni ljudi" rekli da kad jednom prekines ne smes davati detetu kao ne valja svasta moze da se desi a ja budala poslusam.14 dana sam mucila muku i nosila kupus non-stop da bi na kraju mleko nestalo i sve se hvala Bogu smirilo.Bila sam na kraj zivaca ali sam izdrzala.Cerkica mi je sve to dobro podnela,bilo je manjih problema sa uspavljivanjem jer ne pije ni jedno drugo mleko niti hoce flasicu(i vodu pije iz case).Tek sad posle par meseci trazi siku i umiljava mi se,mazi ih i ljubi,meni sve to slatko i bas mi zao sto sam prestala sa dojenjem user posted image Prevarila sam je na pricu da me bole grudi i da zato ne sme da siki i da treba da ostavi batu i seki da oni sike i tako sam je smrivala kad je uporna bila i upalilo je user posted image

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1545
   RE: Prestanak dojenja
16.6.2017 22:52:30   
degu
Anci nemoj da te grize savest, pruzila si joj divan dojenacki staz, bitno da je ona to s lakocom.prihvatila, ona je bila spremna. Uzivaj i dalje u odnosu koji gradite
user posted image

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Anci 91)
Direktna veza do poruke: 1546
   RE: Prestanak dojenja
7.7.2017 14:20:39   
Dragce86
Anci91,nadam se da ste do sad resili problem. Zaista je nezgodno kad se naglo prekine bez smanjivanja, ali za sledecu bebu cete znati, sve se to resava uz malo truda ;)

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1547
   RE: Prestanak dojenja
7.7.2017 14:22:33   
veselicaa
Kako me nervira kada nepismeni ljudi savetuju zene kako da doje i koliko user posted image

(odgovor članu Dragce86)
Direktna veza do poruke: 1548
   RE: Prestanak dojenja
7.7.2017 14:30:33   
Dragce86
Slazem se sa Vama! Ne znam kako zene zaborave kad su bile mlade majke pa onda kad ostare pametuju snahama, kcerima i drugim mladjim zenicama - te malo ti je mleka, te mozda ti ne valja mleko, te bolesna si, ne treba da dojis, te prekini odmah..ma ludim od toga! Samo kazem - lekar je rekao tako i tako i zapusim im usta :P

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 1549
   RE: Prestanak dojenja
7.7.2017 20:02:03   
Duškić
Ja sam dojila cerku petnaest meseci. Mucile se , ali smo izdrzale. Smanjila hranu i tecnost, ihbacivala po jedan podoj i tako.

(odgovor članu Dragce86)
Direktna veza do poruke: 1550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here