|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Krvarenje posle spontanog
13.7.2010 13:44:25   
sdajvanho
Cao!Ja sam takodje nova ovde,tj vec duze vreme posecujem chat i citam iskustva drugih al nisam nikako pisala.Spontani mi se desio u 10-toj nedelji trudnoce.U 7-moj nedelji mi se pojavio braonkasti iscedak koji kad sam otisla u hitnu pomoc,doktorka je rekla da je sve u redu,da se desava u prvim nedeljama trudnoce.Posto sam u inostranstvu,posavetovala sam se sa mojim doktorom koji mi je radio sve redovne ginekoloske preglede i on je takodje reako da je sve ok.U 10-toj nedelji sam ujutru pored braonkastog iscedka videla i krv.Otisla sam odmah u hitnu pomoc,gde mi je doktorka rekla da otkucaja bebinih vise nema i za sutra dan mi zakazali kiretazu.Otpustili su me kuci gde sam imala jake bolove,kao menstrualne ali mnog jace.provela sam sate u kupatilu,i bolovi su postali slabiji kad su ispala dva velika dela.Jedan deo sam sacuvala i odnela kod doktora odmah.Tamo su na ultrazvucnom pregledu ustanovili da je sve iz materice izaslo samo,doktorka je prilikom pregleda izvadila jos neke delove koji su poslati na analizu.
To vece su me odmah otpustili kuci,uz jednu inekciju od koje su mi rekli da cu malo vise krvariti jer sad ta suvisna krv treba iz materice da izadje.Odmah sutra dan sam uradila prvu betu,sledeca je posle 20dana!Kapi su mi takodje prepisali za skupljanje materice.
Sad sam drugi dan posle spontanog,fizicki se dobro oseca,potrebno mi je da psihicki ojacam.Da bih umirila sebe,zakazala sam jos jedan ultrazvucni pregled kod privatnog doktora,da cujem misljenje jos jedne strucne osobe!
Bol i gubitak je veliki,ali pokusavam da nateram sebe da podignute glave idem napred i sto pre oporavim sebe fizicki i psihicki za novuuser posted image !!!
Pozdrav svima,zajedno smo jace!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Krvarenje posle spontanog
13.7.2010 14:43:47   
Anoniman
zao mi je sto si prosla kroz to, ali kao sto vidis nisi sama!
nadam se da cemo se za par meseci sretati u nekim vedrijim grupama na ringeraji! user posted image

(odgovor članu sdajvanho)
  Direktna veza do poruke: 27
   RE: Krvarenje posle spontanog
3.3.2011 13:13:49   
tatjan@
Meni je proslo 22 dana od kiretaze i ja sad imam braonkasto krvarenje, kao taman sekret, vidi se svaki put kad se obrisem.. Bila sam na kontroli pre nedelju dana i tada su mi rekli da je sve ok, na UZ-u nema nista. Medjutim ovo krvarenje je pocelo posle tog pregleda.. znaci traje nekih 7 dana, pre toga nisam imala nista. Da li da se brinem? Ili je ovo jos uvek neka vrsta ciscenja..

_____________________________

Mnogo volim da se igram ludosti i u sve dane žmureći zakoračim i da popljujem onako malo tužno, onako iz samilosti, sve katastrofe koje su pretile da me smrve.. Mika Antic

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Krvarenje posle spontanog
3.3.2011 13:37:46   
Anoniman
tatjana, mozda da pozoves svog dr? imas li bolove ili samo to?

(odgovor članu tatjan@)
  Direktna veza do poruke: 29
   RE: Krvarenje posle spontanog
22.5.2011 19:14:18   
nanatz
kseno ljubavi.................zao mi je bas,bas,izvini sto tek sad se javljam nisam znala,draga cuvaj se i misli pozitivno.............pusaaaaaaaaa

_____________________________

BOG NIJE OBECAO DA CE ZIVOT BITI LAK,ALI JE OBECAO DA CE UVEK BITI UZ NAS,SVAKI KORAK......

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Krvarenje posle spontanog
28.5.2011 12:37:06   
Anoniman
nana user posted image proslo je vec vise od godinu dana.

(odgovor članu nanatz)
  Direktna veza do poruke: 31
   RE: Krvarenje posle spontanog
19.6.2011 18:42:00   
Lexina
Drage moje, ja sam vam zahvalna na svim komentarima koji su me smirili i uputili u slicnu situaciju.Prosto sam zadivljena ovom nacinu podrske medju zenama i devojkama!Ja sam imala spontani pre dva dana u prvom trimestru(od 4 do 6 nedelje, nisu precizirali jer nisma isla pre toga kod gyn)..i jos krvarim ali sve manje.Ne znam koliko moze da traje, a i trebala bih naci family dr.Inace me je svaka vasa prica vrlo dirnula i totalno saucestvujem u svakoj.
Hvala na ohrabrenjima, savetima i svim iznetim detaljima.Lakse je kad smo zajedno.Inace, ne zivim u nasoj zemlji te mi je time jos drazi ovaj forum jer
sam u kanadi pa je tesko poveriti se nekome.Ukoliko ima jos neka od vas da je ovde, mozemo podeliti misli.Puno pozdrava!

< Poruku je uredio Ana RR -- 19.6.2011 18:56:37 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Krvarenje posle spontanog
19.6.2011 18:50:20   
nina26
Lexina, zao mi je sto ti se to desilo, nadam se da ces vrlo brzo ostati ponovo user posted image user posted image

Krvarenje sve zavisi od zene do zene, koliko ce ti trajati, tako da nemoj da brines, bolje da i traje malo i da izadje sve nego da ostane unutra.

Ne znam zasto nisi isla kod Dr ne bi smela da to tako ostavis?

< Poruku je uredio nina26 -- 19.6.2011 18:51:09 >

(odgovor članu Lexina)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Krvarenje posle spontanog
19.6.2011 19:26:46   
Anoniman
lexina user posted image  nedelju trudnoce racunas od poslednje menstruacije. da li isla na reviziju ili su ti rekli da ce samo sve izaci? da li su ti dali nesto od lekova? vecina nas je dobila po antibiotik, ako su bile u vecem stadijumu trudnoce onda i nesto za skupljanje materice, a ako su Rh- onda i Rhogam.

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 34
   RE: Krvarenje posle spontanog
23.6.2011 19:45:46   
Lexina
@Nina 26.. Bila sam u hitnoj ali samo su po kolicini hormona i ciklusu zakljucili da je bilo u 5, 6 nedelji. Imala sma zakazano za petak kod Dr a vec u cetvrtak mi se dogodilo... Hvala na odgovoru i podrsci, vec je sve proslo. Definitivno je svaki organizam za sebe.Krvarila sam jedno 3 dana a posle samo braonkasto jos 3 dana, nista tokom noci.Eto, mozda nekom pomogne ova info,kao sto su meni vase.Osecam se sasvim ok.. samo mi ponekad padne na pamet ali sam psihicki zaista ok.Vrlo cetso se zezam da se beba uplasila sto ce dobiti batine pa pobegla.. tako je Bog hteo, sta da se radi.No, svakako mozda i moje vezbe svakodnevne(iako sam malo smanjila) kao i zatezanje stomaka dok nisam znala da sam u 2 st.pa setnje po par sati, pa teska vrata ulazna, plesanje,..ciscenje kdo zubara..ma sve sam normalno radila kao da nisam trudna. Zato se pazite jer svasta pise po guglu, ali treba se cuvati prvih meseci definitivno.Puno hvala Nina! user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Krvarenje posle spontanog
23.6.2011 19:52:01   
Lexina
Kseno, znam, znam..imam knjigu(Vase dete i Vi) tu sve pise lepo.Ali ovde u kanadi en daju nikakve lekove, dobro je ako te Dr primi i tretira duze od 2 minuta.Tako da sam super prosla na hitnoj jer su bili divni ljudi, toliko fini da sam se rasplakala od toga.user posted image
samo su me pogledali, uzeli neki uzorak, videli na uz da nema nista i izvadili krv.. sutradan sam sila na veliki uz(detaljniji sa visokom rezolucijom) i opet vadili krv te je po tim rezultatima receno da sam bila 5, 6 nedelja i da je spontani.Ugalvnom, ja sam dobro.Ovde do 3 spontanog ne shvataju situaciju ozbiljnom.Verovatno su moje godine a i mm ucinile da je do manjka hromozoma nastao spont.p.Iako nikada nisam imala nikakve komplikacije ni trudnocu 39 je ipak.No, probacemo jos pa videti sta i kako dalje.Hvala na savetu i podrsci!pozzuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Krvarenje posle spontanog
23.6.2011 20:20:30   
Anoniman
lexina, ne mora da znaci da je do vezbanja ili setnji, ja u prosloj (neuspesnoj) nisam vezbala, a sad sam isla na aerobik i pilates svakodnevno dok nisam saznala da sam trudna. tad mi je dr rekla da prestanem sa aerobikom, a da pilates mogu nastaviti. ja sam ipak prekinula sve.
ni moja dr mislim da ne smatra previse rizicnom ovu drugu trudnocu (sve mi je dozvolila, nije mi dala ni utrogestan kad sam imala malo braonkastog jer je videla na uz da je sve ok), jedino nije htela previse da me cacka tamo dole, samo jednom me je na brzinu vaginalno pregledala, kaze bolje da sacekamo. verujem da ce me pregledati sledeci put kad budem otisla (tad cu biti na pocetku 5. meseca)
u svakom slucaju, ja ti zelim da ubrzo ostanes trudna i da izneses lepo i lako tu trudnocu!

(odgovor članu Lexina)
  Direktna veza do poruke: 37
   RE: Krvarenje posle spontanog
23.6.2011 23:48:24   
Lexina
U, divno cestitam Ksena!! Samo osluskuj telo, ja bar tako mislim.No, mislim da si pregrmela tezak period i da je najbolje pred tobom! Samo se cuvaj!Nego reci mi jel to kod nas daju stalno tako neke lekove pri krvarenju?Izvini, aj uopste nisam informisana- osim sto citam preko foruma - o tim lekovima, ovde samo klukaju vitaminima koliko sam nacula.Mozda bih trebala neku folnu kiselinu ili tome slicno, ali idem uskoro kod Dr pa cu se raspitati posto postoji preddrugo stanje u kom bi trebalo pripremiti telo na sve sto te ceka.Iako ja nisam od tih kenjkavih tipova da pravim famu, izgleda cu morati biti pazljivija :( Javljam se psole pregleda.
Hvala, probacu naravno!! Puno pozdrava i samo polakouser posted image

e, Kseno nakon koliko si ti ostala u 2 st. posle krvarenja od prosle god(ukoliko sam dobro primetila)?

< Poruku je uredio Lexina -- 23.6.2011 23:53:32 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Krvarenje posle spontanog
24.6.2011 11:23:08   
Anoniman
lexina, ni ja nisam "kod nas", ali nisam ni tako daleko kao ti. koliko vidim u srbiji svima daju odmah utrogestan (to ti je progesteron), nekima cak i preventivno, ali moja me je pregledala i rekla da ne treba (iako sam ja u svom strahu probala da je ubedim da mi da, cak imam i neke skoro dve kutije od prosle godine pa sam pomislila na svoju ruku da uzimam).
sto se tice vitamina, folnu kiselinu mozes uzimati bez problema i godinu dana pre nego sto ostanes trudna jer se ona izbacuje kroz mokracu i ne mozes da se predoziras.

(odgovor članu Lexina)
  Direktna veza do poruke: 39
   RE: Krvarenje posle spontanog
28.6.2011 20:10:39   
Lexina
Cao Kseno, super za tu vest.Nisam znala uopste(nisam se ni interesovala za tr., iskreno receno ).
Bas ti puno hvala. Ovih dana idem kod dr pa cu traziti da mi kaze u kom obliku i koje da uzimam. No, kako tvoja trudnoca sada?user posted image pozz

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Krvarenje posle spontanog
23.10.2011 17:23:09   
Gonzo
drage zene na zalost i ja sam na vasoj temi. Imala sma spontani pre 6 dana i tada sam bila u 6. nedelji trudnoce.
sam cin spontnog je bio veoma bolan za mene i trajao je par sati . nakon toga sam radila betu gde se videlo duplo smanjenje HCg-a a zatim mi je dr na Uz rekla da nema nicega i da nije potrebna kiretaza. dala mi je injekcije (za izazivanje grcenja materice kak obi se sve ocistilo) koje jos uvek primam i preporucila strogo mirovanje bar 2 nedelje.
Od tada , vec 6 dana od spontanog, krvarim kao za vreme menstruacije, ali imam i jake bolove u donjem delu stomaka u nekoliko segmenata u toku dana.
Ne znam da li je to od injekcija. Pregled mi je zakazan za cetvrtak.

Da li je neko imao slicna iskustva?
Pozdrav!

(odgovor članu Lexina)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Krvarenje posle spontanog
23.10.2011 18:09:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lexina

Cao Kseno, super za tu vest.Nisam znala uopste(nisam se ni interesovala za tr., iskreno receno ).
Bas ti puno hvala. Ovih dana idem kod dr pa cu traziti da mi kaze u kom obliku i koje da uzimam. No, kako tvoja trudnoca sada?user posted image pozz


Lexina, tek sad vidim ovo, izvini. Ja sam sad u 8. mesecu i u ovoj trudnoci sam imala malo krvarenja (kap dve dnevno, par dana) ali nista nisam dobila. A sto se tice prosle godine, spontani je bio u martu, od oktobra smo ponovo poceli da radimo na bebi, a u martu ove godine sam ostala trudna.

Gonzo, meni su uradili reviziju (bila sam 10. nedelja) i koliko se secam, krvarila sam nedelju dana posle toga i imala bolove. Mislim da imas i temu "krvarenje posle spontanog"

(odgovor članu Lexina)
  Direktna veza do poruke: 42
   RE: Krvarenje posle spontanog
23.5.2012 11:44:36   
DorA kalimero
pozdrav svima.... pre samo dva dana ovu temu sam zaobilazila u sirokom krugu jer sam mislila da necu morati zaviriti u nju....nazalost, evo me tu.... juce sam imala spontani pobacaj u sedmoj nedelji (6+4).... trudnoca je bila odlicna od prvog trenutka pa sve do juce.... sve se odvijalo normalno sto je meni bilo tako cudno jer u predhodnoj uspesnoj trudnoci sam bila zivi les.... hiljadu i jedan problem.... i prosto nisam mogla da verujem da sam trudna i da je to tako "lako"! sve je krenulo juce jos u toku noci negde oko pola tri kada sam otisla u wc i videla braon iscedak bez ikakvog bola.... odmah sam pozvala Betaniju i rekla o cemu se radi... sto je bila greska jer sam tebala otici mozda bi sada bilo drugacije... naravno pri pozivu su mi rekli nije to nista, pravac u krevet, spavanje ako nastavi tako sve je to ok nemam uopste potrebe da idem lekaru a ako krene jace to je onda "cao", nema tu sta.... jaka uteha!!!! naravno nisam oka sklopila do jutra gde sam u pola osam videla pored braon iscetka da ima i rozih sluzavih tragova i plus bolovi u stomaku koji su se pojacavali kako je vreme prolazilo....odmah sam otisla u dom zdravlja gde me je neki ginekolog pregledao... utvrdio da je sa bebom sve ok i preventivno mi dao inekciju progesterona.... kaze vidimo se za dva dana da vidimo jel beba i dalje ok....nema potrebe za utrogestanom....odmaraj kuci pa se vidimo..... ja delimicno umirena se vratim kuci gde krece pakao... krvrenje isto kao pre ali bol za bolom.... da bi posle 3.5h osetila da mi ispadaju veci komadi sto sam ja smatrala ugruscima... tacnije dva puta je nesto "bucnulo" dok sam selela no solji.... odmah sam pozvala prvu privatno ordinaciju koje sam se setila rekla u jednom dahu sta se desava i trazila hitan pregled.... primili su me odham.... posle "buckanja" nepunih pola sata ja sam vec bila na pregledu.... na uz prgledu je ostanovljeno da nema ni traga od bebe... dr je bila zacudjena da je tako ispalo sve u celosti... da nema nikavog traga od bebe sem malo slobodne tecnosti.... kaze da nemam nalaze vec od drugih lekara sumnjala bi na vanmatericnu trudnocu... uglavom dala mi je kapi za skupljanje materice... 3 x 15 kapi i rekla da ce me boleti stomak kad popijem te kapi i u slucaju jaceg kravarenja tj odliva da se hitno javim i zakazala kontrolu za sedam dana.... ono sto mene sada ubija pored psihickog bola zbog gubitka dugo cekane bebice jeste cinjenica da ja mislim da nesto nije ok samnom.... od trenutnka kada sam dosla kuci pa sve do sada sto je nekih 20h ja imam stalno bolove... ponekad slabije uglavom jake... imam osecaj da mi stalno ide u wc... krvarim onako srednje... ima i ugruscica i ciste krvi....imam osecaj da sam naduvana jako da imam gasove ali ne to je samo osecaj... od jutros me manje boli sam stomak ali me jajnici bole bez prestanka.... nemam temperaturu to je ok, samo imam slab apetit.... jedva da mogu ista slano jesti a potreba za slatkim je nepresusna.... interesuje me da li ima jos neko ko se prirodno cistio bez kiretaze i da je imao slicne bolove kao ja koji nisu prestajali i koliiko je to trajalo.... razmisljam se ako ovako nastavi da odem u betaniju ali posle ovog svega jako me je strah i ne znam zasto toliko imam frku od kiretaze (kao da ce jace boleti od ovih sada bolova user posted image )

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Krvarenje posle spontanog
23.5.2012 11:48:01   
lanajelena
Dora user posted image ,bas mi je zao gledala sam stalno po forumu da li cu te naci da cujem sta je bilo kod doce user posted image

(odgovor članu DorA kalimero)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Krvarenje posle spontanog
23.5.2012 12:06:24   
DorA kalimero
eeeh evo na poslednjem mestu gde sam zelela biti... izvini sto se nisam tamo javila posle pregleda... Dr je stvarno ok.... temeljno me ispregledao... uz sve normalno dao mi je trista hiljada saveta kao da sam prvi put trudna.... :) ma sve je islo po planu... bas sam trebala u sledeci ponedeljak kod njega na jos jedan uz i da vidimo rezultate labaratorije i briseva.... mislim da nemam potrebe vise da idem user posted image , ali oticicu da zakljucimo tu trudnocu i zatvorimo to poglavlje :(

.... boli, boli, boli.... nema dovoljno jakih i velikih reci da opisu sta u grudima sada nosim.... predugo sam cekala moju "mrvicu", prekratko uzivala u trudnoci i prebrzo je izgubila

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Krvarenje posle spontanog
23.5.2012 12:12:33   
lanajelena
Bas mi je zao,verujem da nije lako user posted image

(odgovor članu DorA kalimero)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Krvarenje posle spontanog
23.5.2012 12:19:25   
DorA kalimero
hvala user posted image
procice kao i sve... trenutno sam jako ranjiva... a najgore je sto mi se sincic toliko radovao bebi, stalno je ljubio moj stomak, brojao dane kada ce beba narasti o roditi se, odvajao svoje igracke da ih cuva za "mrvicu" kako je i sam nazavo bebu i sada me gleda kako lezim i previjam se od bolova i pita me... jel te jako boli, jel to smeta bebi... a ja ne mogu, nemam srca da mu kazem da bebe vise nema...
nemam bas nikakakve prestave kako cu mu saopstiti i kako ce on to primiti jer je jako veliki emotivac user posted image

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Krvarenje posle spontanog
30.12.2012 19:26:24   
Verolina
Prvi put sam krvarila 15 dana. Tad mi je i plod isao sa krvarenjem. Sad je plod otisao nedelju dana ranije, dobila ciklus, koji traje vec osmi dan. Do juce sam imala ugruske, sad ide nesto blago roze. Mislim, poludecuuser posted image Moglo bi da prestane stvarno, jer me podseca na nemilu vest i unosi mi crnilo u psihu.

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu DorA kalimero)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Krvarenje posle spontanog
30.12.2012 19:38:19   
nina26
Verkic mojuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Krvarenje posle spontanog
30.12.2012 20:32:43   
Verolina
E, moja Niniuser posted image

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ne postoji trofej za prirodni porođaj ili ...
To su najbolje riječi koje mi je suprug mogao reći u rađaoni.
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here