|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
27.4.2009 16:15:54   
andrea d
user posted image Hvala na dobrodoslici.Ja sam iz Bijeljine.Posto sam mjesec i po dana prije trudnoce operisala rak stitne zlijezde,citava situacija je bila mnogo komplikovana,doktori su insistirali da abortiram isl...ali hvala Bogu bila sam uporna u tome da rodim.Jedini nacin je bila spinalna,medjutim ovde niko nije hti da me porodi pa su me poslali u Bl.Tamo sam lezala mjesec dana 3 puta su mi zakazivali porodjaj.Rekli su da bas nemaju iskustva sa spinalnom,ali bio je pakao...Sve sam osjetila i vidjela.Bukvalno sam se derala dok su mi rezali stomak,experimentisali su na meni...Sada je sve o.k.,rodila sam zdravu i prelijepu bebicu,ali nikome ne bih pozeljela da kroz to prolazi.Veliki poljubac za sve mame i one koje to tek treba da postanu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 26
   [Obrisana poruka]
27.4.2009 16:29:19   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu andrea d)
  Direktna veza do poruke: 27
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
27.4.2009 16:43:45   
mihi
Ne razumem to i nikada neću razumeti ljude koje je sramota da kažu NE ZNAM, pošto radim na fakultetu stalno sam suočena sa tim ali ovo NE ZNAM koje nije rekao ANESTEZIOLOG mnogo boli neko se zbog toga jako napatio. Uvek kada me studenti nešto pitaju a ja ne znam odgovor kažem NE ZNAM pitaću, pročitaću potražiću i reći ću Vam sada ne znam. Ali ova bruka i sramota, lepo recite u porodilištu se ne radi SPINAL pošaljite pacijentkinju u BEOGRAD ili bilo gde gde to radi ko zna, meni su radili CR u EPIDURALI što je mnogo blaže nego spinal i ništa nisam osetila a bila sam budna a ovo je STRAŠNO u XXI-om  vekuuser posted image .

(odgovor članu andrea d)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
27.4.2009 16:59:54   
andrea d
Da zaista je bilo strasno...citavu trudnocu su mi samo nalazili mane bebi,a o meni da i ne pricamo.Kada je doslo do9.mjeseca,niko nije htio da mi da uput za Bg i tako ja prodjoh kao u nocnim morama.4 dana sam bila u sok sobi,pa su onda jedni govorili da beba smije da doji drugi da ne smije,tako da sam dobila upalu i sada ne doji,iako sam prvu bebu dojila 1,5god.Ja sam sada dobro,borim se,moram,a imam i radi kogauser posted image .Jedni doktori kazu da sam otkrila na vrijeme,drugi da je kasno,ali ja znam da mojim andjelima treba mama i to me drzi

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
27.4.2009 17:01:48   
afrodita
Svaka ti cast Andreauser posted image ja ti se divim
kroz sta si proslauser posted image
Dobro nam doslauser posted image

(odgovor članu andrea d)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
27.4.2009 18:04:20   
mihi
A gde se lečiš što se štitne žlezde tiče?

(odgovor članu andrea d)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
27.4.2009 19:15:50   
NadaR
Andrea, cestitam ti na hrabrosti i na odluci da bez obzira na sve zadrzis bebuuser posted image user posted image
A sto se naseg zdravstva tice ... uhuser posted image user posted image ... svi znamo sve , nepotrebno je bilo sta komentarisati! Nazalost!!!
Nego,kako se sada osjecas,kako je bebica?


_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
27.4.2009 22:09:09   
andrea d
vezano za stitnu zlijezdu,lijecim se na VMA gdje sam se operisala,na njih zaista nemam ni jednu primjedbu.Ja se sada osjecam dobro,ne mogu da govorim kao ranije,i treba da idem na scintigrafiju radioaktivnim jodom,za sta cekam da bebac jos malo poraste,jer onda ne mogu da ga vidim 10dana zbog zracenja.Beba je dobila 9 ocjeenu i od prvog dana je super,a ja sebe zaista vidim kao zdravu mamu i nikako drugacije,pa se valjdaa zato i osjecam dobro.Redovno idem na posao i sve ostalo.

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
27.4.2009 22:10:20   
Ana RR
Andrea, svaka ti čast user posted image   želim ti sve najlepše u životu!!!

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu andrea d)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
27.4.2009 22:14:18   
Anoniman
Primas li neku terapiju sada, zbog stitaste zlezde. Ja imam smanjeno lucenje i redovno pijem hormone. Sad sam u 8 mesecu trudnoce i za sad  je sve O.K.
I meni su jedni lekari rekli da mogu normalno da dojim, a drugi da ne bi uopste trebala. Ja sam u dilemi, sama treba da odlucim sta je boljeuser posted image

(odgovor članu andrea d)
  Direktna veza do poruke: 35
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
27.4.2009 22:17:49   
sneza24
andrea dobrodosla user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
27.4.2009 23:38:40   
andrea d
da,pijem eutirox 150,ja nemam uopste sada stitnu zlijezdu.Moj ti je savjet od srca da dojis bebu,ta terapija koju pijes samo regulise tvoje hormone da bi normalno radili i sigurno nema veze sa dojenjem.Meni su vise pravili problem zbog tog radioaktivnog joda koji sam pila u toku posljednjeg ciklusa,ali ja mislim ako sam vec mogla da 9mjeseci nosim bebu u stomaku,da sam mogla i da je dojim,ali sta je tu je,neka su oni nama samo zivi i zdravi.Zelim ti svaku srecu i jos jednom hvala svima na dobrodosliciuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
28.4.2009 7:22:02   
sani
Evo i mene, nakon duzeg vremena, a posto me Eugenic prozvala evo ti iskustveno najsvjezije informacije user posted image
sto se tice radaone ja nisam imala problema jer je moja doktorica bila uz mene, nemoj zaboraiti kad udes u radaonu traziti gazicu sa vodom i zavisno koliko dugo ti bude porodaj kad ti dosadi na jednom boku pitaj da se okrenes, jprema meni su babice bile ljubazne (ali i prvi put su bile 2005god) da li zbog toga sto je moja doktorica i njen muz koji je takode ginekolog bili tu ili ne, ali cak su same prilazile i pitale kako sam i da li osjetim pritisak. Iskreno ja sam kasno i dosla jer su mi kontrakcije vec bile na 3-5 min, a plodna voda otisla na parkingu paprikovca. e da zaboravih reci da ne trebas nositi papuce ni spavacicu jer to dobijes odmah u prijemnoj, ali ponesi obavezno da imas rezervnu spavacicu i takode paket ulozaka jer ce ti traziti odmah u radaoni i stavi ih na vrh torbe kako bi sestri bilo lakse izvuci.
sto se tice cetvrtog sprata, budi spremna na visoke krevete koji su uzas za silaziti jer ti imas ranu i trebas spustiti nogu a ona nikako da dode do poda user posted image , cak kad sam ja odlazila dobili su nove duseke koji su  visi od starih, ja nisam imala problema sa nedostatkom lijekova i svaki put kad sam zatrazila paracetamol i dobila sam pa makar to bilo i u 4h ujutro.
svaki  dan dobijes paket ulozaka, gacice ne smijes nositi ali u apoteci biljana imas kupiti gacice za jednokratnu upotrebu koje su spas i samo pred vizitu skines, a poslije ponovo obuces. u sobi su po svije zene, posjete su od 16-17h, ali ti mogu donijeti tvoji sto ti treba i mimo posjete. malo su protiv toga da ti izlazis i primas posjete do 14h jer tad ima vise doktora tako da sestre pokusavaju to spijeciti.
mobilni mozes koristiti, mislim i laptop sa bezicnim internetom user posted image user posted image user posted image (pokusaj)
bebi su s tobom vecinu vremena, nisu kod tebe od 5 -8h, 15 - 18h, 22-24h, ujutro oko 6h te sesre bude i mjere ti temperaturu, tusiranje i priprema za vizitu. tople vode je bilo stalno, hrana ne znam kakva je posto su meni moji donosili, moj savjet ti je da ti tvoji donose i velike kolicine kompota od sljiva.
sestre su bile ljubazne i cak su meni i mojoj cimerki kuhale svoju kafu, mi pitale a one bez problemaskuhale i donijele,
klime nisu bile, ne znam da ih nisu postavili od decembra pa do sad

vise sam i zaboravila sta si sve pitala, hajde ako ti sta padne na pamet slobodno pitaj user posted image user posted image


(odgovor članu andrea d)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
28.4.2009 8:34:55   
NadaR
Mislim da je uveliko pomoglo prisustvo tvoje dr i njenog supruga. Meni je trudnocu vodila dr u Laktasima koja ne radi na Paprikovcu.
Joj sto sam srecna kad cujem neko pozitivno iskustvouser posted image user posted image user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu sani)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
28.4.2009 10:52:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: andrea d

da,pijem eutirox 150,ja nemam uopste sada stitnu zlijezdu.Moj ti je savjet od srca da dojis bebu,ta terapija koju pijes samo regulise tvoje hormone da bi normalno radili i sigurno nema veze sa dojenjem.Meni su vise pravili problem zbog tog radioaktivnog joda koji sam pila u toku posljednjeg ciklusa,ali ja mislim ako sam vec mogla da 9mjeseci nosim bebu u stomaku,da sam mogla i da je dojim,ali sta je tu je,neka su oni nama samo zivi i zdravi.Zelim ti svaku srecu i jos jednom hvala svima na dobrodosliciuser posted image


Hvala na savetu i ohrabrenju, stvarno mi je bilo potrebno. Prvu bebu sam prestala dojiti kad sam pocela da koristim terapiju, a sad posto pijem Eutyrox i u trudnoci sve kontam da se beba navikla na tu dozu i da je mogu slobodno dojiti. Ako nista drugo vodicu bebicu na kontrole tj.vadjenje krvi periodicno pa cu kontrolisati tako.
Hvala jos jednomuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu andrea d)
  Direktna veza do poruke: 40
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
28.4.2009 11:07:04   
Anoniman
Andrea, totalno sam šokirana tvojom pričom. Ti se jedna hrabra žena, svaka ti čast! user posted image

Deo tvog posta sam kopirala u temu Operacije u trudnoći KLIK, ako budeš želela zaviri u temu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 41
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
28.4.2009 14:26:18   
sani
e da zaboravila sam napomenuti da na cetvrtom ginekologija i pedijatrija kao da su dvije institucije uopste ne komuniciraju jedni s drugima, tako ako je slucajno iu toku trudnoce nesto primjeceno ili su ti doktori rekli da moras paziti vezano za bebu u jutarnjoj viziti pedijtra slobodno reci, doktorica cota je divna i meni je vratila povjeenje u pedijatre koji su gore na parprikovcu, jer sa prvim porodom sam imala lose iskustvo da  je pedijatar na dan izlaska iz bolnice dosao u sobu i rekao da moje djete ima daunov sindrom a razlog tog njegovog zakljucka je sto je imala kose oci (a i mm ima kose oci) i jezicic malo van usta, i kad sam rekla da sam radila aminocentezu njegov komentar je bio pa ja to nisam znao user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
28.4.2009 14:26:52   
eugenija
@Draga Sani, ne da mi je pomoglo, nego si super super super! Dala si pregršt korisnih informacija i zaista ti puno hvala, znači mi svaki info, nekako se sigurnije čovek oseća kada zna bar neke detalje, jer sam porođaj je novo iskustvo, i boravak u bolnici novo iskustvo, sve je tako nepoznato i daleko od svega što ja predstavljam sve ove godine... Tako da bilo šta poznato daje osećaj sigurnosti, barem mali deo...
Ako se setim još nečega, pitaću!!! Ovo za kompot od šljiva je jako korisno što si navela!! Dobro da znam i za krevete, da ponesem lotriceuser posted image .. Visoka sam ja, ne bi trebalo da je veliki problem, ali videćemo... Koliko tih gaćica za jednokratnu upotrebu da kupim? I kakve uloške? Hvala puno!!!user posted image

@Andrea d, potresna je tvoja priča.. Trebalo je sve to izdržati!! Dobro došla na RR i želim ti svako dobro, i bolje dane da ti dolaze u velikim količinama!!!user posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
28.4.2009 14:31:55   
sani
ma gacica ti je dovoljno 5 kom, a ulosci su oni obicni bolje receno najobicniji sa mrezicom od vate VIR a ima ih drugih, i ja sam visoka ali moram priznati da kad imas ranu i konce i tako visok krevet nije jednostavno i lijepo.
meni su super odgovarale i sne nokle poslije porodaja bile su mi onako lagane a i hranjive, a mozda ces ti imati drugih zelja za jelo i pice ali i tad sam ti na raspolaganju samo zvrcni i reci sta hoces ja ti spremim i donesem gore user posted image user posted image

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
6.5.2009 20:31:22   
dana198495
Cao curke samo da vas zamolim za jednu uslugu,ja sam iz Banja Luke pa me interesuje šta treba da spakujem u torbu za sebe i za bebu kada budem trebala da idem da se porodim na PAPRIKOVAC.Pa vas molim ako nije problem da mi odgovorite

(odgovor članu sani)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
6.5.2009 20:48:27   
eugenija
Kamperski vodič kroz porodilište - KLIK OVDE

Dobro došla Dano!user posted image user posted image user posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu dana198495)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
6.5.2009 23:15:45   
marince1
IZVORNA PORUKA: eugenija

Čula sam najsvežije izuzetno lepe priče sa Paprikovca...

Babice super, sestre super, doktori super, sobe super, wc super, hrana super...




Sve ostalo je bezolovni user posted image user posted image user posted image user posted image
Sala-mala!

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
7.5.2009 13:36:42   
eugenija
IZVORNA PORUKA: marince

IZVORNA PORUKA: eugenija

Čula sam najsvežije izuzetno lepe priče sa Paprikovca...

Babice super, sestre super, doktori super, sobe super, wc super, hrana super...




Sve ostalo je bezolovni user posted image user posted image user posted image user posted image
Sala-mala!


user posted image user posted image

Super s karamelomuser posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
9.5.2009 14:23:39   
tea82
veliki pozdrav buducim mamama a i onima koje to vec jesu!
ja sam Tea.Posto sam se skoro doselila u Laktase molila bih vas da me uputite kojem ginekologu da  idem naravno u porodilistu Paprikovac da mi vodi trudnocu. Termin mi je 16.7.2009. Imam trudnicku knjizicu i sve nalaze koje sam uradila do sada.Isla sam privatno kod jedne izuzetno dobre doktorice koja mi je vodila trudnocu i prezadovoljna sam kako se ophodila prema meni.
Jos nest,da li mi treba uputnica kad krenem da se porodim,kako ide ta prcedura prije poroda..Hvala unaprijed ocekujem vase odgovore uskoro..

Pozdravuser posted image


(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
9.5.2009 17:34:32   
eugenija
Dobro došla Teauser posted image
Prijavi se na Spisak RR trudnica - KLIK OVDE

Treba ti uputnica, koju izvadiš u svojoj ambulanti.

Ja isto idem kod privatne doktorke, i nemam doktora na Paprikovcu, tako da ništa o tome ne znam. Ionako će me porađati babice... A doktor bude samo dežurni, pa koji se "potrefi"...


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu tea82)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Koliko carskih rezova možete imati i kolik...
Svaka žena je drugačija. Neke se oporavljaju na sličan način nakon svakog carskog reza, dok drugim ženama treba više vre...
Regenerativna medicina i matične ćelije
Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here