|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak?
6.5.2011 8:56:58   
nela79
Povidon jod samo dok neodpadne patrljak a sad kad je otpao prvp 3% hidrogen pa jod. Odpao je kad sam ga ja previjala. Samo je ostao na gazi. Patronazna mi je bila 3 put cisto da provjeri kako se odvija situacija sa pupkom. Kako je otpao vise stvarno nema potrebe da dolazi.

A sta je kod vas bio problem?

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 251
6.5.2011 10:19:19   
dejana007
i kod nas je najpre otpao pupak a ostao mali patrljak, koji je otpao posle nedelju dana, sad tretiram pupak praskom za sasusivanje.

ja patrljak nasla u pampersu - skliznuo. ali nisam stavljala hidrogen, mada mogla bih. hidrogen i jod stavljala dok nije otpao.

< Poruku je uredio dejana007 -- 6.5.2011 10:20:27 >

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 252
6.5.2011 21:38:51   
janajana
Nama je otpao pupcic tacno sedmi dan user posted image

*Every saint has a past and every sinner has a future.
(Oscar Wilde)

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 253
27.7.2011 10:01:26   
bubulence
nama je danas 18. dan i jos nije otpao pupak... vidim da su iskustva razlicita... jedna patronazna nam je prosle nedelje rekla da cemo ici kod pedijatra da vidimo sta se desava, ali je ona otisla na godisnji, sada nam dolazi druga koja kaze da nema potrebe jer pupak visi... a on je takav vec nedelju dana...

(odgovor članu janajana)
Direktna veza do poruke: 254
27.7.2011 10:17:42   
nela79
IZVORNA PORUKA: bubulence

nama je danas 18. dan i jos nije otpao pupak... vidim da su iskustva razlicita... jedna patronazna nam je prosle nedelje rekla da cemo ici kod pedijatra da vidimo sta se desava, ali je ona otisla na godisnji, sada nam dolazi druga koja kaze da nema potrebe jer pupak visi... a on je takav vec nedelju dana...

Bubi i ja mislim da nemas razloga za brigu sve dok podrucje oko pupka izgleda zdravo. Nema crvenila, curenja ....Negdje sam vec pisala, al ako se dobro sjecam sa Vanjom sam izasla iz bolnice 8.dan i bakcali smo se sa pupkom pa bar jos 7 dana. Koliko se sjecam sta su mi rekli u bolnici, kad ce pupak otpasti zavisi od toga kako su ga podvezali ali i od debljine pupcane vrpce. Sto deblja treba joj i duze da otpadne. Logicno user posted image

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 255
27.7.2011 10:22:24   
bubulence
pa prva patronazna je rekla da se nesto crveni a ova kaze da je ok... iskreno ja ne vidim jer je umotan u onu gazicu... ako do petka ne otpadne ici cu kod pedijatra...

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 256
27.7.2011 13:42:41   
bubulence
NAMA JE OTPAO PUPAK!!!!!!!! tacnije ispala joj gaza sa pupcica, ja uzela da stavim drugu, ona u tom trenutku kine i meni pupak ostane u ruci

Direktna veza do poruke: 257
27.7.2011 13:43:59   
Ana RR
user posted image user posted image user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 258
27.7.2011 13:52:34   
nela79

NAMA JE OTPAO PUPAK!!!!!!!! tacnije ispala joj gaza sa pupcica, ja uzela da stavim drugu, ona u tom trenutku kine i meni pupak ostane u ruci

Eto vidis da nije bio problem.user posted image Sad slobodno prvo pusti malom hidrogen da pjeni, obrisi, stavi jod i to je to

Direktna veza do poruke: 259
27.7.2011 13:55:27   
bubulence
ostalo nam je nesto malo crno jos u pupcicu ali kaze patronazna da ce i to ispasti, u svakom slucaju sada mozemo slobodno celu da je kvasimouser posted image . stavila sam 2-3 kapi joda, i kaze da tako radim posle svakog presvlacenja

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 260
27.7.2011 13:58:33   
nela79
Slobodno stavi hidrogen da malo pjeni. on ce da tako izbaci sve sto ima u supljini pupka. kad njega posusis onda stavis jod. vidjeces, sve dok hidrogen pjeni pupak nje skroz zarastao. bas se primjeti razlika u toku nekoliko dana

Direktna veza do poruke: 261
27.7.2011 14:00:43   
bubulence
hvala Nel, jel i to mogu da stavim svaki put kada je presvlacim?

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 262
27.7.2011 14:06:39   
nela79
Mozes bubi al nema potrebe. Ja sam to radila poslije kupanja i eventualno u toku dana ako se gazica na pupku pokvasi vodom , mokracom i li tako nesto, pa kad mijenjam gazicu  a ja i "tretman" odradimuser posted image

Znaci kapnes hidrogen, pustis da ispjeni, obrises, stavis jod, izbrises, gaza , flaster i to je touser posted image

Direktna veza do poruke: 263
27.7.2011 14:10:09   
bubulence
nela draga, divna si

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 264
27.7.2011 14:11:07   
MarijaBg
Cestitam Bubi user posted image user posted image user posted image
A to za kvasenje, ne znam user posted image Nama su rekli da ne kvasimo dok god se sve ne iscisti...
Nekih 10-ak dana od otpadanja je Dr pregledao, nije bilo nicega vise u pupku i dozvolio potapanje u vodu user posted image

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 265
27.7.2011 14:13:06   
MarijaBg
Nela, sta ce joj sad gaza i flaster user posted image
Sad treba da se susi, samo ocistis jodom i pustis da se susi prirodno. I nemoj pelenu preko pupka.

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 266
27.7.2011 14:15:35   
Sanjica26 RR
Bubi, za sada nemoj da kvasis. A, kad budete isli na kontrolu pitajte pedijatra. Tako su i nas savetovali kao i Mariju.

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 267
27.7.2011 14:16:24   
bubulence
hvala marija user posted image
eto, svako kaze razlicito... i meni je patronazna rekla da stavljam gazu preko pupka i onda pelenicuuser posted image ...

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 268
27.7.2011 14:20:55   
MarijaBg
Meni i da nisu rekli, logicno je da treba da se susi i da otpadne i ta krastica sto je unutra. Nataliji je pupak otpao 7-og dana, jos je bila u bolnici i kad su je otpustili - posle 3 dana, rekli mi kako da negujem pupak, patronazna mi isto rekla, pa posle 7 dana i pedijatar. Njoj se to brzo iscistilo, posle par dana, jos nekoliko dana smo izbegavali kvasenje i sve je bilo super user posted image

Direktna veza do poruke: 269
27.7.2011 14:25:00   
bubulence
pa dobro, u svakom slucaju mogu pripaziti veceras kada je mm bude kupao... nema potrebe da se kvasi pa cu pitati sestru. malo mi je bezveze sto se na prvu kontrolu ide tek posle 6 nedelja jer ja vec sada imam bar 1001 pitanje za pedijatra...

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 270
27.7.2011 14:26:13   
Sanjica26 RR
Kod nas je prva kontrola sa dve nedelje. Svako dom zdravlja je za sebe. jako me to nervira. Polako bubi. Evo dok ne odes..nesto sto te interesuje mozes ovde da pitas iskusnije mame. user posted image

Direktna veza do poruke: 271
27.7.2011 14:27:58   
MarijaBg
Kod nas prva kontrola 7 dana od izlaska iz porodilista user posted image
Moja buca je za tih 7 dana dobila 500 gr user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 272
27.7.2011 14:29:34   
bubulence
tako mi je i patronazna rekla da mogu da je zovem kad god hocu nesto da je pitam a sada vise nece da se javi na telefonuser posted image . a zvala sam je samo 10-ak puta dnevnouser posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 273
27.7.2011 14:31:36   
bubulence
IZVORNA PORUKA: MarijaBg

Moja buca je za tih 7 dana dobila 500 gr user posted image user posted image user posted image

eto, a zamisli da cekas 6 nedelja... a to me najvise i zaniuma, kako napredujemo jer moja Emilija siki na sat ipo vremena (preko dana)... i sta je sa zuticom, jer mi je u bolnici niko nije spomenuo a sestra kaze da je zuta, sto i mi primetimo...

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 274
27.7.2011 14:40:45   
nela79

IZVORNA PORUKA: MarijaBg

eto, a zamisli da cekas 6 nedelja... a to me najvise i zaniuma, kako napredujemo jer moja Emilija siki na sat ipo vremena (preko dana)... i sta je sa zuticom, jer mi je u bolnici niko nije spomenuo a sestra kaze da je zuta, sto i mi primetimo...

Ovako je i u Bosni, bar u Dobojskom porodilistu jest.  Kad se samo sjetim Vanja je za prvih mjesec dana dobio 2100. A samo je sisao.user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zašto bebe u Finskoj spavaju u kartonskim ...
Već 75 godina trudnice u ovoj državi dobijaju specifičnu pomoć od države, kartonsku kutiju za njihove bebe u kojoj se na...
Bebo, tvojih prvih 60s života u 60s videa!
video
Prvi minut života bebe je magičan, užurban, preispunjen. Mnogo stvari se desi! A kojih? Pogledajte u videu!

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Мажење беба.
пеперутка16

Да ли ваше бебе (6-12 месеци) воле да се мазе? Моја чак ни не слуша, само ме одгурује, пење се по мени, вуче,... чак ни не жели да се носи, само гледа да побегне. То ми је стварно чудно.. Какве су ваше?

Click Here