|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Jel volite da budete trudne?
11.6.2013 8:12:51   
sonyasha
Meni je trunoća bila diiiivno iskustvo! super sam funkcionisla i super se osećala! ali deveti mesec je opako težak još sam dve nedelje prebacila termin i stvarno mi je bilo naporno! Volela bih opet, ako Bog da da dođemo do uslova!
Da dodam da mi je najdrastičnija promena u trudnoći bila da moram mnooogo da vodim računa o sebi, tj. o bebi(šta klopam, pijem, kad spavam, odmaram, raspoloženje samo+)ali to je priprema-sve je to savršeno smišljeno!

_____________________________

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 326
   RE: Jel volite da budete trudne?
11.6.2013 8:15:51   
Ivanka 75
Najbolje sam se osećala u trudnoći, jedva čekam opet!

(odgovor članu sonyasha)
Direktna veza do poruke: 327
   RE: Jel volite da budete trudne?
11.6.2013 8:48:32   
lanajelena
Bilo mi je predivno iskustvo ali se zavrsilo user posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 328
   RE: Jel volite da budete trudne?
11.6.2013 14:27:58   
Lota
Ja sam zbog dve biohemijske trudnoce u pocetku brinula da li ce sve biti u redu, ali od kad sam se toga oslobodila, zaista uzivam. Sada sam u 30. nedelji i pomalo mi je zao sto vreme tako prolazi i sto ne stizem malo vise da uzivam zbog obaveza na poslu, ali sve u svemu, divan osecaj ta trudnoca user posted image .

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 329
   RE: Jel volite da budete trudne?
1.8.2013 19:34:56   
doktorkakristal
slucajno naidjoh na temu,iskreno mislila sam da sam jedina koja se samo zali ,pomucila sam se za trudnocu,a onda sam promene uzasno prihvatila,gledam se i ne vidim sebe nekako sam drugacija,nedostaju mi moje uske plitke farmerice i visoke stikle,nedostaje mi da se utegnem i doteram,izgubila sam sebe negde u tim promenama,moja platinasto plava kosa vise nije htela da prima farbu pa sam sada smedja,ne znam jos malo do porodjaja i bebi se stvarno radujem jedva cekam da je upoznam,ali sama trudnoca meni nije uzivanje,ja sam hiperaktivna i mirovanje mi ne prija

(odgovor članu Lota)
Direktna veza do poruke: 330
   RE: Jel volite da budete trudne?
2.8.2013 10:31:02   
Maslacak15
Ja sam oba puta uzivalauser posted image . I radila puno radno vreme do 34. nedelje. Osim mucnina i povracanja do 12. nedelje moje telo se sjajno adaptiralo na trudnocu, osim stomaka koji je rastao sve ostalo je bilo super fit. Nisam oticala, nisu me bolela ledja, nisam dobila strije itd itd. Cak spadam u lujke koje najvise uzivaju poslednjem tromesecju kad je beba velika i rita se kao macka u dzakuuser posted image . To je po meni nezamenjljiv osecaj , i ako pred kraj postane tesko za nosenje i spavanje ja bih da sam mogla rado bila trudna i 10 meseci.
Za razliku od trudnoce, ja ne volim period dojenja, osecam se skroz blesavo, i znam da cu ja biti ja tek kad prestanem da dojim. Znam da je najbolje za bebu i hvala bogu super napreduje ali mi dojenje fizioloski ne prija.

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 331
   RE: Jel volite da budete trudne?
3.8.2013 10:06:53   
cvećka
Paaa sve u svemu, nisam nesto odusevljena do sad (sedmi mesec), moram priznati, a jedva sam cekala... U pocetku su stalno bile neke brige i mirovanje zbog VTO, onda bitka za pristojnu krvnu sliku, krkanje mesa koje ne volim, koncentracija na nuli, u cemu god sam ranije uzivala da radim u slobodno vreme sad me ocajno sve mrzi, sex bio dozvoljen iskljucivo sa prezervativom samo od 4 do 6 meseca, a sad i da ne pricam sto se jedva krecem... Smenjuju se bolovi u kicmi, stopalima i stomaku i svako okretanje nocu je muka ziva, a da ne pricamo o ustajanju do WCa 3-4 puta. I ovo sto sam na bolovanju nas finansijski pojede (65% od plate na koju sam prijavljena, sto ispadne trecina onoga sto sam primala kad sam radila), a treba sve i svasta pokupovati... Lepo mi je zaista jedino u setnji sa mm, kad izadjemo negde, mada je i to sve teze,a super mi je i u drustvu, pa mi se skrene paznja, tad bas uzivam i opustena sam.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 332
   RE: Jel volite da budete trudne?
3.8.2013 15:04:30   
Klarica
Meni baš prija ovo drugo stanje, mogla bih tako stalno user posted image

(odgovor članu cvećka)
Direktna veza do poruke: 333
   RE: Jel volite da budete trudne?
3.8.2013 16:00:01   
anci kv
ja?ja ovo stanje prosto obozavam !!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Klarica)
Direktna veza do poruke: 334
   RE: Jel volite da budete trudne?
3.8.2013 19:22:29   
Ženče
Sto neko rece, volim rezultat, proces ne bas. Ne zbog nekih problema, nego zbog IZGLEDA. U svemu sto obucem izgledam kao bure, ne volim to. Nikad mi trudnice nisu bile lijepe, pa ni ja sama sebi. Zbog toga jedva cekam da dobijem svoj struk nazad!!! Ali znam da se isplati, pa trpim. :) Djecu obozavam, nema vece srece na svijetu, pa cu akobogda i trece tamo za koju godinu.

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 335
   RE: Jel volite da budete trudne?
27.1.2014 18:59:21   
dunja RR
Isto user posted image


IZVORNA PORUKA: Klarica

Meni baš prija ovo drugo stanje, mogla bih tako stalno user posted image



_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Klarica)
Direktna veza do poruke: 336
   RE: Jel volite da budete trudne?
28.1.2014 8:33:17   
Klarita
U prvoj trudnoci sam se osecala kao zmaj...letela sam i nista mi nije bilo tesko i uzivala sam, bezobzira na mnooooogoooo vecu kilazu dosta sam setala i izlazila.
Sada nekako, jedva cekam da se porodim i to nisam preogromna kao u prvoj, sve mi je tesko...Jos sam sad i na bolovanju, a dok sam radila osecala sam se mnogo bolje.

Kako li ce da mi bude u trecoj koju planiram za koju godinu...user posted image ne znam. Morala sam da se upisem, pa cu da se citiram za 3-4 godineuser posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 337
   RE: Jel volite da budete trudne?
28.1.2014 9:40:31   
Didy
Ja sam stvarno uživala u obe trudnoće i osećala se odlično i sve radila do poslednjeg dana sama, ali sam u drugoj bila umornija iz prostog razloga što sam već imala dete kojem je trebalo posvetiti se, pa nisam mogla da prilegnem ili da se izvalim ispred TVa kad osetim da sam umorna. Mislim da je to osnovni razlog kod većine što su umorniji u drugoj trudnoći.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 338
   RE: Jel volite da budete trudne?
29.1.2014 15:24:35   
buba m
Do sad sam uživala! Najviše u ljubavi i pažnji svog muža. On je inače pažljiv i pun ljubavi za mene a sad se to udvostručilo. user posted image
Sada mi je već teško pa mi i ne prija toliko. A i jedva čekam da upoznam svoju bebu pa sam nestrpljiva da se trudnoća konačno završi.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 339
   RE: Jel volite da budete trudne?
30.1.2014 18:16:32   
Ushtipak
Ja cu da se pridruzim grupi "rezultat obozavam, a proces ne" user posted image
Ne podnosim trudnoce bas najbolje, u prosloj sam dva meseca lezala u bolnici, a i bez lezanja, nisam neki ljubitelj cinjenice da mi se stomak i grudi toliko rastezu, da mi se creva ulenje, krsta bole, pupak iskoci, gorusica spali jednjak, kapilari premreze noge, a na kraju znam da dolazi bol, jos kod mene obavezan cr koji boli do sto djavola... Nisam bas sigurna da li bi bilo ko uzivao u onome sto sam nabrojala... Sa radoscu citam postove mama koje uzivaju u trudnoci i nisu pretrpele nikakvu "kolatelarnu stetu" u tom periodu, blago vama i uzivajte! Ja samo cekam da se ovo zavrsi i da uzivam sa svojim detencetom user posted image

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 340
   RE: Jel volite da budete trudne?
31.1.2014 19:00:45   
jovicaa
ja nisam imala lake trudnoce, ali sam u drugoj bas uzivala... predivno sam se osecala(kada su prosle mucnine).
znaci u obe trudnoce mucnine, u prvoj dosta jace plus migrene u pocetku, od 25. nedelje odrzavanje, drugu sam krace odrzavala svega mesec dana, ali sam na vreme pocela da pazim, bas, da bih izgurala tako dugo bez odrzavanja..
oba puta se porodila 37 +2,oba puta imala kontrakcije pola trudnoce, aleks je bio prevremeno rodjen dosta nezreo, oba puta uzasno jake zutice, prvi porodjaj pakao od bolova, drugi skroz ok(uz epidural)..
ne znam ne mogu da kazem da sam imala neke bas teske trudnoce, ali recimo da nisu bile ni lake, ali svejedno se radujem ideji da ponovo budem trudna, nekako jedva cekam... nadam se samo da ce sledeci put(ako ga bude) biti bez odrzavanja i porodjaj uz epi(i naravno na prvom mestu da sve bude ok) i bila bih PRESRECNA.

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Ushtipak)
Direktna veza do poruke: 341
   RE: Jel volite da budete trudne?
31.1.2014 19:08:33   
adulence
Stvarno sam imala divnu trudnocu,bez i jedne mucnine,u pocetku samo par glavobolja,sve sam mogla i svuda stizala,bas sam se super osecala...porodila sam se u 39+4 tako da sam vec bila po malo teska sebi,porodjaj uz epidural,divno iskuatvo...
I da jedva cekam ponovo...

_____________________________

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 342
   RE: Jel volite da budete trudne?
31.1.2014 19:33:47   
jovicaa
adulence ja sam jako zelela da imam tako laku i lepu trudnocu... ali prva je bas bila naporna, sa tim odrzavanjem, uf kad se setim...
a druga je bila super , samo da nije bilo glupih kontrakcija i odrzavanja na kraju... ali mesec dana odrzavanja nije tako strasno...
ne smem ni da mislim kako je zenama koje pola trudnoce provedu po bolnicama, to je za moj pojam strasno!

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 343
   RE: Jel volite da budete trudne?
27.2.2014 11:30:43   
Наташица
тако имам лоше искуство с првом трудноћом, да ме просто страх још увијек да планирамо и друго. од жестоких мучнина у првом тромјесјечју и крварења на почетку па морала пити дабростон таблете, ужасне грчеве до жестоке упале оба уха и бактерија у урину те испијање којекаквих лијекова у другом тромјесјечју. у трећем тромјесечју отицање читавог тијела, висок притисак, ужасно стање с урином, тзв. гестоза. смјестили ме у болницу, кљукали ме неким таблетама да би снизили притисак, на све то имала сам неку укоченост у лијевој страни кука, нисам могла ходати, 13 дана раније порођај на царски, лежање од 8 ујутро до 7 навече у рађаони чекајући шта ће бити. ма ја би радије да усовојим кад се свега присјетим, али кад се сјетим жена које су морале прележати скоро читаву трудноћу у болници, ја сам супер.

_____________________________

"timeo hominem unius libri"


(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 344
   RE: Jel volite da budete trudne?
27.2.2014 11:44:29   
Mara1986
Ja se iskreno divim ženama koje održavaju celu trudnoću i baš mi je žao što ne mogu uživati u njoj na pravi način.... ja sam prvu izgubila ali u drugom mesecu i tad mi je već bilo muka od toga dali će uspeti ili neće.... a u ovoj nisam imala ni mučnine ni komplikacije (hvala Bogu) ali sam zato imala veliki strah da izguram do ovde zbog predhodne pa tako da ne mogu reći da sam baš nešto preterano uživala u ovoj iz straha.... imam užasne gorušice i to je jedino što mi smeta i stvarno nisam mogla puno da jedem jer mi je želudac stalno bio kao da sam pojela vola.... nisam imala mučnine,imala sam par glavobolja,strija sam dobila par komada ne toliko primetne ,nisam se puno ugoila,radila sam do pre neki dan ,vozim kola i dalje .... pa da nije ritanja sve većih zapitala bi se dali sam u opšte trudna... user posted image poželela bih ovakvu trudnoću svima a za porođaj ćemo videti... neka bude kao trudnoća i eto mene opet za par meseci opet trudna (ako Bog da) user posted image

_____________________________

Ko ne zna da ceni vrednost žene,
nikad nije znao da ceni vrednost majke.

(odgovor članu Наташица)
Direktna veza do poruke: 345
   RE: Jel volite da budete trudne?
27.2.2014 11:53:12   
emicaa
ja sam uzivala u trudnoci,bilo je tu svega,pet mjeseci sam povracala kad pomislim na hranu,pa onda imala problema sa isijasom,pa isla na fizioterapije,onda problemi sa kicmom jer sam dosta mala a stomak mi bio ogroman a Teodora je bila toliko aktivna u stomaku mislila sam da ce mi sve organe pomjerit ali nema ljepseg osjecaja nego kad znas da imas nesto malo sto raste u tebi.svaki dan trudnoce je bio najljepsi dan mada je sad jos ljepse kad je tu user posted image

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 346
   RE: Jel volite da budete trudne?
31.3.2014 12:12:02   
Anhelito
U prvoj trudnoci sam se osecala super i prijalo mi je to stanje, izgledala sam prelepo i spolja i iznutra. U drugoj sada nije tako. Osecam se okruglo, tromo, rastegnuto, nekako ko zena neka. Uvek sam izgledala mladje za svoje godine i uvek sa dobrom linijom a sada bas kao neka zena. Volim da sam u pokretu volim druzenja a sada sebi ne mogu da dozvolim ni pola od toga sto hocu a da ne pricam sto mi je garderoba problem zbog ovog prelaznog perioda pa kao neko bure izgledam. Ma uopste mi ne prija ova trudnoca user posted image

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 347
   RE: Jel volite da budete trudne?
24.4.2014 4:33:27   
New Mom
U prethodne dve uzivala u tom osecaju. U ovoj brojim dane, ne mogu vise.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anhelito)
Direktna veza do poruke: 348
   RE: Jel volite da budete trudne?
24.4.2014 9:56:41   
Torbica
NM, ne mogu ni da zamislim, ja sam imala srece sva tri puta.... Drzi se, jos malo i gotovo...

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 349
   RE: Jel volite da budete trudne?
24.4.2014 19:43:15   
superm
Odlicno pitanje.user posted image Ja sam tesko nosila trudnoce, narocito ovu drugu. Ali, vredi zrtvovati se. Sta je par meseci trudnoce naspram celog zivota uzivanja u svojoj deci? Ja jedva cekam da ponovo ostanem u drugom stanju. Sa zadovoljstvom cu to podeliti sa svima vama!user posted image

_____________________________

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ne postoji trofej za prirodni porođaj ili ...
To su najbolje riječi koje mi je suprug mogao reći u rađaoni.
Engimengi: Moja porođajna priča
photo
Ctg je pokazao velike kontrakcije, doktor je rekao da me spremaju za 5 min u salu na carski rez! Ja sam samo stigla da j...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here