|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spontani pobačaj
10.6.2009 17:09:51   
Buba76
Javi nam obavezno sta je bilo! Molim te

(odgovor članu nita)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Spontani pobačaj
10.6.2009 17:32:02   
Shishica
user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Buba76)
Direktna veza do poruke: 52
   [Obrisana poruka]
10.6.2009 17:34:16   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 53
   RE: Spontani pobačaj
10.6.2009 17:36:24   
Anoniman
user posted image tuga

(odgovor članu Brisani korisnik)
  Direktna veza do poruke: 54
   RE: Spontani pobačaj
10.6.2009 23:44:34   
anitamo
ja sam imala missed u 11 tjednu prve trudnoće,u jutro sam odmah bila na kiretaži.to se odmah mora uraditi nema se šta čekati da samo krene.jao draga meni to nije jasno .ti doktori nisu normalni.ja sam odmah zatrudnila nakon 3 mjeseca.

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Spontani pobačaj
11.6.2009 13:00:42   
pahulja76
IZVORNA PORUKA: nita

Neznam zaista ali sutra cu videti sta mi kazu ovi u Frontu dosada sam isla na dva mesta kod privatnika i istu pricu pricaju,ujutru sa rezultatima idem kod treceg doktora pa cu cuti i njegovo misljenje,pravo da vam kazem frka mi je samo iz tog razloga o kome vi pricate ja sam svesna toga ali smatram da i oni znaju sta rade,nadam se da cu sutra dobiti neko novo misljenje koje je sasvim ok.


nita, posto si iz Bg-a i isla si vec u Nar. front idi onda gore na III sprat, odeljenje urgentne ginekologije (to je na desnoj strani kad izadjes iz lifta) i trazi dr T. Lakic-Jelic, ona je odeljenski lekar i sto se mene tice dr. je bila super. I mene su pustali dr. kuci iako sam prokrvarila, predlagali da sacekam, radim ponovo betu pa na kontrolu a krv ide pa ide. I onda u sub. ujutru muz vise nije mogao da izdrzi pa me odvezao u Nar. front na hitnu, i oni su se cudili sto sam dosla i kad sam im na kraju rekla ako je plod uginuo valjda treba da se to hirurski odstrani oni me primise... jedino sto je bila sub. pa sam za vikend bezveze lezala jer su radili samo dezurni lekari... a onda u pon. dolazi dr. lakic, prvo mi prepisuje utrogestan, folnu kis., vitamin c na osnovu onoga sto pise kao dg kad su me primili i onda me poziva na UZ... dok mi je radila UZ (i abdominalni i vaginalni jer ima bolji uvid) saslusala me je sve sto sam joj ispricala i rekla da ponovo uradim betu (koja se u bolnici radi za dz) jer i po UZ je ili rana trudnoca (tek pocetak jer se videla tackica vel. 5mm sto je bil onemoguce) ili krv... posle  2h po rezultatima se videlo da je beta u padu i sutradan su mi radili intervenciju u totalnoj anesteziji... odmah posle sam primila inekciju a uvece jos jednu i sutradan pre otpustanja jos jednu i obavezno ponovo sam isla na UZ da dr. vidi da li je sve cisto. primala sam dovicin 5 dana kao i Ergothyl kapi za skupljanje materice... posle antibiotika i kapi (od 5 dana) sutradan je krv vec stala (inace je tih par dana isla po malo).

< Poruku je uredio pahulja76 -- 11.6.2009 13:01:34 >

(odgovor članu nita)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Spontani pobačaj
11.6.2009 13:05:52   
pahulja76
IZVORNA PORUKA: Buba76

Vucko,Pahulja nije imala tu dijagnozu,ono njeno je nesto drugo.



Bubo76, znas li ti mozda sta znaci "moja" Dg. Residua graviditatis hyalinisata et necroticum user posted image

< Poruku je uredio pahulja76 -- 11.6.2009 13:06:24 >

(odgovor članu Buba76)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Spontani pobačaj
11.6.2009 13:43:13   
nita
Evo upravo sam se vratila od dr.sedimentacija mi je 41,leukociti uvecani isto i trombociti i reklisu mi posto jos nije krenulo da ujutru idem u Front da mi to rese pod totalnom.
Frka mi je nevidjena!!!!user posted image

(odgovor članu pahulja76)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Spontani pobačaj
11.6.2009 13:49:22   
pahulja76
znam kako se osecas... al' probacu da te utesim... ne, probacu nego HOCU!!!

smiri se! kao 1. a kao 2. nista nije strasno, evo kratkog opisa... dok legnes na sto kao kad ides na pregled, anesteziolog ti uzme rucicu da ti stavi braunilu, i kad je namesti pocne da pusta anesteziju... veruj mi, nije proslo ni 5 sec. samo sam osetila pec, trepnula 2 puta i sledece cega se secam je kada su me prebacivali u krevet na odeljenju jer sam, kazem ti, vec lezala u bolnici pre toga. nista se ne oseti, nista NE BOLI! user posted image

(odgovor članu nita)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Spontani pobačaj
11.6.2009 14:01:01   
nita
Hvala ti srce si!preguracu i to!!!!Nadam se da cu izaci vec u toku sutrasnjeg dana jer kazu da u principu tako i ide,a i vikend me hvata pa smatram da nema potrebe tek da lezim.

(odgovor članu pahulja76)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Spontani pobačaj
11.6.2009 14:03:59   
Anoniman
Nita...ne brini...ja eto nisam ni znala da tje me uspavati...nego kad sam ushla...legla na sto...ova mi pustila anesteziju i pita me kako se zovem...nisam stigla ni prezime da izgovorim...zaspala sam...sledetje chega se setjam je da me zena koja je lezala pored mene pomilovala po kosi...probudila sam se...nishta me nije bolelo...nisam ni krvarila posle...najteze je psihichki podneti...user posted image

(odgovor članu nita)
  Direktna veza do poruke: 61
   RE: Spontani pobačaj
11.6.2009 14:09:06   
nita
Hvala vam puno,puno o svemu tome cu da razmisljam da nista nije strasno,a to za psihu si upravu.user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Spontani pobačaj
11.6.2009 14:11:52   
pahulja76
IZVORNA PORUKA: nita

Hvala ti srce si!preguracu i to!!!!Nadam se da cu izaci vec u toku sutrasnjeg dana jer kazu da u principu tako i ide,a i vikend me hvata pa smatram da nema potrebe tek da lezim.


i meni su neke zene koje su tamo bile, sad zbog neceg drugog a prosle su i to, da se odmah ide kuci al' posto sam ja dosla na "red" tek oko 13h za intervenciju (intervencija se radi u dnevnoj bolnici na I spratu pa oni prvo "resavaju" svoje pacijente pa tek onda pacijente sa odeljenja gde sam ja vec lezala) ostala sam do sutra i, napisala sam ti, odmah i isprimala te inekcije. sve prodje brzo user posted image user posted image

(odgovor članu nita)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Spontani pobačaj
11.6.2009 16:09:41   
dunja RR
ja sam prosle nedelje bila u bolnici zbog laparaskopije i samnom u sobi bla je devojka kojoj su u ponedeljak na pregledu ustanovili da je plod uginuo i dali joj uput za bolnicu za cetvrtak , kada sam i ja stigla, kasno popodne su joj radili kiretazu.....tako da ne znam eto samo pisem o slucaju koji znam,....i da kazem nije krvarila, znam da je rekla da joj je ovo drugi spontani, samo je onda krvarila i plod delimicno sam ispao...a ostatak ocistili  a ovaj put nije krvarila, nego bebi stalo srceuser posted image

(odgovor članu pahulja76)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Spontani pobačaj
12.6.2009 2:13:12   
plawka
Kako je bezveze pokusavati da utesis nekog kad sam znas koliko je to malo verovatno, moja se molarna trudnoca okoncala januara meseca i isto su mi kao i niti rekli da idem kuci i da cu za par dana prokrvariti pa tada da se javimuser posted image , na moju srecu ili nesrecu ja sam vec sutradan prokrvarila ali nisu hteli da me prime dok dva puta ne provere da li sam stvarno RH- ?!?! Tako sam ja tumarala po bolnici vukuci za sobom lokvu krvi, smilovali su se da me smeste u sobu tek kada sam drugi put dala krv,onda su me uspavali, usisali ostatak koj nisam izbacila i odmah te veceri me pustili kuci.
Budite srecne sto ste u Srbiji, ovde, u Francuskoj vas ne bi ni pogledali dok vas ne vide skroz izmazane krvlju, a i tu imate kome da zaplacete na ramenuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Spontani pobačaj
12.6.2009 10:46:59   
pahulja76
zao mi je plawka sto si i ti prosla kroz sve to user posted image

nije ni ovde nista bolje ... vec sam pisala, mene su pustali kuci da idem a u izvestaju je lekar napisao svoje misljenje da je pobacaj poceo... al' da me muz na kraju ne ubedi da odemo do bolnice ko zna sta bi se desilo sa mnom jer dok sam lezala u bolnici 3-4 dana pre intervencije imala sam strasne bolove u toku noci da nisam mogla da spavam koliko me je stezalo u stomaku. 

(odgovor članu plawka)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Spontani pobačaj
12.6.2009 14:50:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: plawka

ali nisu hteli da me prime dok dva puta ne provere da li sam stvarno RH- ?!?! 



Ne kapiram ovo...rhogam treba da primish u roku od 72 sata od pobachaja...tj od kontakta bebine krvi sa tvojom...shta ima tu da se cheka....meni nisu ni proveravali...ja sam rekla da sam 0 negativ...i donela knjizicu davaoca krvi koja to potvrdjuje...i dali mi inekciju koju sam sama kupila...kakvo crno chekanje user posted image

(odgovor članu plawka)
  Direktna veza do poruke: 67
   RE: Spontani pobačaj
13.6.2009 13:49:47   
nita
Juce je bio daj bezvezni dan!Od 7h do 11h sam cekala,e to me je ubilo u pojam!!!user posted image Pustili su me kuci u 12h,sat vremena posle intervencije.Dok sam cekala svoj red u cekaonici pre mene je proslo 35 zena sa istim slucajem,to je strasno,ja se pitam sta se ovo desava kao da je neka epidemija,zalosno.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Spontani pobačaj
13.6.2009 13:52:01   
Anoniman
Eh...neznam shta je gore...sedeti sa istim sluchajevima...ili ja koja sam sedela sa zenama koje su doshle na namerni abortus user posted image Doshlo mi je tamo da ih sve izbatinam...user posted image user posted image

Jesi imala bolove? Pijesh antibiotik i kapi?

(odgovor članu nita)
  Direktna veza do poruke: 69
   RE: Spontani pobačaj
13.6.2009 14:49:22   
Debeljuca
tesko sikustvo..
imam 4 takva iza sebe....
Rhogam se daje preventivno.... kako se ne bi stvorilq antitela...\koja bi u sledecoj trudnoci bebu tretirala
kao strano telo...
jer ako je tata bebe rh + a mama rh -
svega je 25% sanse da beba bude rh - i da sve bude ok....

e sad ja sam kroz 4 spontana prosla kroz 4 bolnice i zavisi...
kad sam u ovoj 5 trudnoci prokrvarila malo i otisla u bolnicu doktorka me napala da to sto je bhcg pozitivan ne znaci da sam trudna....
mozda imam rak :)... a u istoj bolnici i odrzavam trudnocu... u visegradskoj... i iskustvo sa lekarima sa odeljenja je ekstra... ovi sto rade prijem i hitne slucajeve... bolje da su otisli u mesare i kasape.... ili su oguglali....

a beba nece biti rak... bice mamin jarac.... i mi smo sretni u 13 nedelji trudnoce :D i mnogo nam je lepo... i za sad sa mrdamo .. i skakucemo... i pravilno se razvijamo... iako smo imali malo krvarenje u 5 nedelji... uz puno mirovanja... odrzali smo se bogu hvala... jos neki dan... i rizican period je iza nas....

radili smo sva ispitivanja... uzrok nije nadjen....

ali moje iskustvo nalaze nakon 2 sponatana ako imate vise ood 30 god...
trazite od doktorke u dz da vam da uput za bolnicu u Visegradskoj za visoko rizicne trudnoce....
sto podrazumeva lezxanje... mirovanje... malo setnje...
specijalni rezim ishrane ako je potreban... i tako to...


ta prica o progesteronu... nije magican... kao sto ga smatraju....
ali se zene njime kljukaju
jer ne moze da skodi... a deluje kao sedativ...
narokaju vas njime... pa onda spavate po ceo dan... i po celu noc....
sto je prisilno miirovanje...

i naravno jace polovine i porodica treba da naviknu da ni tetrapak od soka ne smete da nosite od prodavnice do kuce....

i tako...

i onda ce biti bebeuser posted image

glavu gore... znam kako je ali ne treba gubiti nadu....
samo se treba naviknuti da devet meseci se posvetite samo trudnoci.. i da to bude jedina briga...

i tako....


e da i trazite da radite sva ispitivanja drzavno... jer je meni privatnik unistio drugu trudnocu kod kog me poslalla krava iz DZ
koja u ovoj samo cita nalaz nacelnika i pise upute... jer drugo ne ume da radi...




(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Spontani pobačaj
13.6.2009 14:57:22   
Debeljuca
a sto se narodnog fronta tice.. meni je tamo bilo jezivo.... jer
samo ja jedina bila sa spontanim u toku... ostale su dosle na zeljeni abortus...

uf... kako sam bila ljuta i besna....

i to ti je pravda.... to je sipak a ne pravda....

ali tako je....

u 3 trudnoci.... bebi su nadjeni neki problemi sa razvojem nernog sistema.... pa je po nalogu konzilijuma lekara trudnoca prekinuta....

sta sam se sve nagledala u toj sobi za tih nekoliko dana...

glavu gore
i misliti pozitivno... i slucajno nemojtre kad ostanete trudne da mislite sta bi bilo kad bilo i sta je bilo...
nego mazite stomak... i pricajte bebi...
i nadajte se najboljem... jer ce onda beba i biti najbolja na svetu user posted image

i sve vas puno volim i ljubim... i ne dajte se cice... bice sve dobro user posted image

e da nakon spontanog, materici treba vremena da se oparavi 3-4 redovne menstruacije...

i 3 meseca pre spontanog se pripremajte i pijte folnu kiselinu, folan... dosta voca i povrca... ojacajte imunitet.... uvedite plavu ribu ili omega 3 za trudnice.... i sve ce biti super....

(odgovor članu Debeljuca)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Spontani pobačaj
13.6.2009 14:58:44   
Debeljuca
htedoh reci 3 meseca pre naredne trudnoce....


ja folan sve u svemu pijem neprekidno prethodne 3 godine... kad se sve sabere :D


ali je zato beba sad super

(odgovor članu Debeljuca)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Spontani pobačaj
13.6.2009 15:06:15   
prolece
nisam, hvala Bogu, imala ni sičnih iskustava, ali si me dirnula svojim optimizmom, pa sam morala da odgovorim.
user posted image user posted image user posted image user posted image svaka ti čast, ženo! sigurna sam da si pomogla mnogima ovim rečima. sva najbolje želim i tebi i tvojoj bebi.
imam i ja samo pohvale za Višegradsku, tamo sam vodila i prvuuser posted image i porodila se , a idem i sad na kontrole.

(odgovor članu Debeljuca)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Spontani pobačaj
13.6.2009 15:47:32   
sephora
Drage moje,
Zdravo, ja sam novi clan i drago mi je da ovakvi forumi postoje...
I ja sam u III mesecu trudnoce imala spontani i znam kakav je to strasan osecaj!!!
Ali zahvaljujuci dobrim lekarima u Gradskoj bolnici (KBC Zvezdara), imala sam minimalne traume i fizicke i psihicke!!!
Mislim da su tamo lekari veoma dobri, zato sam se dve godine posle spontanog tamo i porodila a sad pre pet meseci i drugi put sam postala mama!!!
Samo hrabro, drzi se...
Neverovatno, ali pored mene jos tri moje dobre drugarice su imale pobacaj pa danas imaju vec po dvoje dece...
Veruj, sve ce biti OK!!!user posted image



(odgovor članu prolece)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Spontani pobačaj
13.6.2009 18:08:26   
nita

IZVORNA PORUKA: Smeshkica



Jesi imala bolove? Pijesh antibiotik i kapi?


Nisam imala bolove radila sam pod totalnom a kada sam se probudila ni data me nije bolelo.Pijem kapi i Baktrim tri dana.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here