|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dnevni san
4.10.2010 14:35:55   
Mivica
Anck, to je potpuno normalno za njen uzrast. I moj Boris je do nekih 6 meseci spavao 100x20 minuta, i to isključivo na rukama-zamisli tek to. user posted image
Onda je do godinu i dva-tri meseca spavao dva puta po 1-1,5 sat.
Od tada spava (još uvek) jednom dnevno, nekad sat, nekad dva, nema pravila.
Desi se i da ne spava ako nismo kod kuće, ali je uveče jako nervozan, iako nije beba user posted image , pa mora da odrema na kauču bar pola sata (posle čega zna da bude još nervozniji user posted image ).


_____________________________

"Zeko, zeko, zeko...
tape meke...gude usi...lep...
zeko, zeko, lep!" :)

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 151
   RE: Dnevni san
4.10.2010 14:39:38   
Didy

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

E bas me to interesovalo kad se to menja user posted image


Nema pravila. Moje dete je sa 10 meseci već spavalo samo jednom. Sad ako ustane u 8h ujutro, najranije što zaspi je 15h posle podne, a ako ustane posle 16h, ne zaspi uveče do 22:30huser posted image
Sve zavisi kakavo je dete. Moje nikad nije bilo spavalica. Uvek sam imala osećaj da se bori da što duže bude budan kako ne bi nešto propustio.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 152
   RE: Dnevni san
4.10.2010 14:44:56   
Mivica
IZVORNA PORUKA: Didy

Uvek sam imala osećaj da se bori da što duže bude budan kako ne bi nešto propustio.


user posted image Isti slučaj i kod nas!


_____________________________

"Zeko, zeko, zeko...
tape meke...gude usi...lep...
zeko, zeko, lep!" :)

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 153
   RE: Dnevni san
2.11.2010 17:45:01   
LelaH
Drage moje,mozda mi neko moze pomoci sa savjetom.
Moja bebica je mjesec dana stara i sto se tice nocnog spavanja ne mogu da se pozalim.Vec ima neki redosljed i budi se samo radi hranjenja.Cim zavrsimo s hranjenjem ona zaspi,bez uspavljivanja.
Ali dnevno spavanje je veliki problem.Nekada je stvarno dobra,ali nekada nema sanse da je uspavamo.
Danas,na primjer,nije spavala od 11 sati u jutro (onako kako bi trebala,2-3 sata),spavala bi samo 10 ili 15 minuta.Cijeli dan je bila veoma mucna,ali sto god bih pokusala nije uspjevalo.Zaspala je poslije 9 sati navece.
Pocinjem vec da se brinem,jer znam kako je bebama san potreban. user posted image user posted image
Ako je neko imao slicnih problema bilo bi lijepo cuti neki savjet.
Hvala vam unaprijed.

(odgovor članu Mivica)
Direktna veza do poruke: 154
   RE: Dnevni san
9.1.2011 23:22:19   
New Mom
Ne znam da li je pitanje za ovu temu jer obuhvata sve u vezi spavanja.
KL je počela da spava jednom dnevno. Najčešće posle 16h i najviše po sat vremena.
Uveče neće da zaspi do 23h-23.30h. Pa se budi u 2h i 5h da jede i ustaje oko 8h.
Meni je sve to nenormalno za ovaj uzrast (nepunih 8 meseci).
Ne znam kako da je navedem da duže i više spava, jer je strašno nervozna i razdražljiva, oči otečene, kosicu čupa. Duša joj spava, a bori se da ne zaspi.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu LelaH)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: Dnevni san
10.1.2011 0:03:08   
Diabla
Ja mislim da je vrijeme da prestane da se budi uvece. Znam kako ti je, tako je i nama bilo, pisala sam negdje, kukala, plakala. D. se budio, i po 3 puta da bi jeo- CISTA NAVIKA. I onda sam odlucila da to prekinem. Zvucace hitlerovski, ali ja sam ga pustila da place. Jednu noc je plakao 40 min, pa 30 min, pa je polako smanjivao, dok konacno nije prespavao cijelu noc. I tacno je imao 8 mjeseci. Na posao sam dolazila sa podocnjacima, ispijena, otecena....

Onda je doslo ljeto, imao je 13 mjeseci kada je opet krenulo budjenje i plakanje. Posto su nam gazde bile tu, da ih ne bi probudio davala sam mu sok, umjesto mlijeka. I onda je poceo i po 5 puta da se budi. Cim je dosao septembar, opet sam isto uradila- pustila da placem. Koliko god mi je tesko bilo da ga slusam, nisam se predavala.

Od tada spava cijelu noc. Svaki dan spava najmanje 3 sata, cak ga svaki put i budim. Ne znam, ali ja mislim da je to sve do djeteta i koliko mu roditelji popustaju. Tesko je nekada biti crvstog stava, ali da bi se postigao rezultat ne smijemo dozvoliti da upravljaju nama. Ok, sad me spalite na lomaci.user posted image user posted image


_____________________________

Something is rotten in the state of Denmark.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 156
   RE: Dnevni san
10.1.2011 0:11:59   
Verus
hitleru moj, dodji da te spalim na lomaciuser posted image   salim se.  do sada je nisam pustila da place, ALI spava mi kroz noc; mada, sto je starija vidim da sada vec kenka i pravi se da place da bi dobila moju paznju.....ali malo sam sa njom pa mi bude zao...sta da radim....


mislim da je i rutina bitna: i da, sto su stariji BORICE se protiv sna!  Helena je u toj fazi-ALI mi je stisnemo na grudi, cuclu dajemo iako je pljuje-ona 10 puta pljune ja deset puta vratim, i sedimo u stolici i malo ljuljuskamo.  MOrate znati koji su znati da vam je dete pospano.  AKo pocnemo taj ritual cucle i ljuljanja, ako je stvarno pospana, onda pocne da uvrce ocima u glavi i tada nija ni mm ne odustajemo dok ne zaspi-ne zna ona jos sta je dobro za nju...

E sad, uvek je stavljamo da spava u priblizno isto vreme.  U jaslicama spavaju od 12-2 pa i mi gledamo da ide da spava do 12.  Danas recimo nije htela, pa je zaspala tek u 14:45 i ustala u 17h. 

Cesto i trlja oci ako joj se spava itd. znaci pratiti i onda insistirati dok ne zaspiju!

(odgovor članu Diabla)
Direktna veza do poruke: 157
   RE: Dnevni san
7.4.2011 8:14:27   
NadaR
IZVORNA PORUKA: oxy7

Pozdravljam sve mame i nadam se da će mi pomoći nekim savjetom ili jednostavno ukazati šta da radim.
Moj dječak ima 11 mjeseci, noću spava odlično od prvog dana, odmah se navikao na rutinu, kupanje-hranjenje-krevetac-spavanje. Nije imao grčeve, sam je izbacio noćne obroke. Sada spava od 9 uveče do 8 ujutro.

Do prije dvije nedjelje spavao je dva puta u toku dana, pola sata prije podne i 1,5 sat popodne. Vrlo je aktivan, prohodao je, ne staje ni sekund. Sada odbija dnevno spavanje, plače, nervozan je, nema načina da se sam smiri, kad ja udjem u sobu odmah ustaje i pruža ruke da ga uzmem. Ponekad odspava malo oko podneva, ali nikako popodne, tako da je predveče već vrlo nervozan i primjećujem neke promjene u ponašanju, bezrazložno plakanje, stalno traži da ga uzimem u ruke.
Napominjem da ga nikad nisam uspavljivala, samo uključim muziku, ugasim svjetlo i izadjem, nikada nije tražio da ga nosim po kući. I kad su mu nicali prvi zubići spavao je sasvim solidno, koliko god puta da se probudio, zaspao bi lako.

Šta mislite?


_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 158
   RE: Dnevni san
7.4.2011 8:28:01   
Modessty
Pa mama detetu očigledno trebaš. user posted image Došo mu takav period.
Probaj da pustiš muziku, neke dečije pesmice naprimer, uzmeš ga u ruke i plešeš sa njim i pevaš. Naravno muzika ne treba da je preglasna. Danilo se tako uspava preko dana za manje od 5 minuta.
Deca se menjaju. Nekad im odgovara jedno a nekad drugo. Iz nekog razloga traži tvoju pažnju ili ga jednostavno nešto muči pa mu treba pomoć oko uspavljivanja. I nebojse - nećeš ga razmaziti. On sad samo ima 11 meseci. Vrlo brzo će doći period kad neće hteti u tvoj zagrljaj makar ga podmitila čokoladom user posted image


_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 159
   RE: Dnevni san
7.4.2011 8:32:54   
Modessty
IZVORNA PORUKA: Verus RR

mislim da je i rutina bitna: i da, sto su stariji BORICE se protiv sna!  Helena je u toj fazi-ALI mi je stisnemo na grudi, cuclu dajemo iako je pljuje-ona 10 puta pljune ja deset_ puta vratim, i sedimo u stolici i malo ljuljuskamo.  MOrate znati koji su znati da vam je dete pospano.  AKo pocnemo taj ritual cucle i ljuljanja, ako je stvarno pospana, onda pocne da uvrce ocima u glavi i tada nija ni mm ne odustajemo dok ne zaspi-ne zna ona jos sta je dobro za nju...

E sad, uvek je stavljamo da spava u priblizno isto vreme.  U jaslicama spavaju od 12-2 pa i mi gledamo da ide da spava do 12.  Danas recimo nije htela, pa je zaspala tek u 14:45 i ustala u 17h. 

Cesto i trlja oci ako joj se spava itd. znaci pratiti i onda insistirati dok ne zaspiju!


Tako nekad i Danilo. Kad mu je dan prepun dešavanja ili kad se nešto mnogo zaigrao i podivljao. Onda ne može sam nikako da se smiri. Tad u ruke, Minja Subota peva, a tata ili ja stisnemo dečka u ruke i pevaj i ljuljkaj dok se ne smiri. Treba im nekad da se smire, da se malo "spusti lopta". Tek onda su u stanju da se uspavaju.

Nekad pomogne i toplo mleko. Danilo inače ne koristi cuclu. Nikad je nije ni koristio.


< Poruku je uredio Modessty -- 7.4.2011 8:33:49 >


_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 160
   RE: Dnevni san
7.4.2011 9:18:57   
oxy7
IZVORNA PORUKA: Modessty

Pa mama detetu očigledno trebaš. user posted image Došo mu takav period.
Probaj da pustiš muziku, neke dečije pesmice naprimer, uzmeš ga u ruke i plešeš sa njim i pevaš. Naravno muzika ne treba da je preglasna. Danilo se tako uspava preko dana za manje od 5 minuta.
Deca se menjaju. Nekad im odgovara jedno a nekad drugo. Iz nekog razloga traži tvoju pažnju ili ga jednostavno nešto muči pa mu treba pomoć oko uspavljivanja. I nebojse - nećeš ga razmaziti. On sad samo ima 11 meseci. Vrlo brzo će doći period kad neće hteti u tvoj zagrljaj makar ga podmitila čokoladom user posted image


Pa jeste, rastu i mijenjaju se... Mislim da traži pažnju, definitivno, a ne bih da ga razmazim... Ne mogu da slušam kako plače, pa mi je lakše da ga uzmem i odustanemo od spavanja, a  ni to nije dobro...
Ja sm ovih dana inače malo konfuzna jer sam saznala da sam ponovu trudna, pa imam gomilu pomiješanih osjećanja...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 161
   RE: Dnevni san
7.4.2011 13:58:20   
Modessty
Oxy ne sekiraj se. Sredice on to spavanje. Moje dete je tek kad je prestalo da sisa pocelo da se "samo" uspavljuje. Legnemo zajedno u krevet, popije mleko, onda se vrti po krevetu par minuta i scucuri se uz mene i zaspe. A do tada je bilo ljuljanje ako ne sisa.user posted image

E bas lepo sto si trudna!!!! Cestitam! Ja se ponadala da jesam al izgleda nisam. Moracemo da jos poradimo na tome user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu oxy7)
Direktna veza do poruke: 162
   RE: Dnevni san
7.4.2011 14:49:57   
pepeljuga
Ja moram da iskomentarisem svoj dnevni san user posted image
Evo npr. mm je na odmoru, on i Vukic se razbise od spavanja zadnjih sat vremena a ja ne mogu da spavam danju pa ne znam sta da bude! A sigurna sam da sam najumornija user posted image
Sto puta sam probala ali nema sanse, ako dremnem i deset minuta posle ceo dan imam osecaj da me voz pregazio user posted image


_____________________________

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 163
   RE: Dnevni san
20.4.2011 15:21:47   
Diabla
Evo dosao dan kada cu i ja da se pozalim u ovoj temi. Nikada nismo imali problema sa popodnevnom siestom. Do godine je spavao 2 puta dnevno,a od god pa do sada jednom, po 3 sata, i svaki put smo ga budili. Uglavnom bi ga legli u 13.30, ili u 2(uvijek mi je smetalo sto tako kasno ide, ali izgleda da je stekao rutinu), budio bi se oko 17.30, i u 21.15-21.30 na spavanje. Spava do 8 ujutru. I od prvog dana zaspi sam(bio je perido od 2 mjeseca kada smo ga uspavljivali, kada je imao 4-5 mjeseci), nakon 2-10 minuta.

Evo vec 7 dana nece da zaspi nego po sat vremena drezdi u krevetu, ustaje se, dohvaca sa ormarica koji je do kreveca, brblja, melje. i onda kad ja udjem, pa ga viknem, malo se smiri, pa opet. I tako dok se dobro ne proderem, i onda zakenjka i zaspi. A ne zelim da vicem, odvratna sam samoj sebi, ali to je jedini nacin da zaspi. Mozda bih mogla da pokusam kasnije da ga legnem da spava, ali opet nece dovoljno spavati.

Da nije doslo vrijeme da izbaci popodnevnu dremku? Inace desi se da nekada preskoci spavanje, ali to samo ako idemo negdje, i onda legne u 7.30-8.


_____________________________

Something is rotten in the state of Denmark.

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 164
   RE: Dnevni san
20.4.2011 16:08:05   
*Alexx*
Diabla, tu bi trebalo da ti pomognu mame starije dece, ali je vrlo lako moguće da polako izbacuje spavanje. Stavljaj ga da spava kad se baš umori. Pa ako i ne spava, nije strašno, zaspaće ranije uveče. Da se moje dete budi u 17:30, ne bi spavao do ponoći user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Diabla)
Direktna veza do poruke: 165
   RE: Dnevni san
20.4.2011 16:14:11   
simke
Siniša retko kad preskoči podnevnu dremku,samo u slučaju da odspava noću 12-13h,onda ne spava danju.Uglavnom noću spava 10h,a u vrtiću im je spavanje od 11-13h i jedva ga probude za ručakuser posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 166
   RE: Dnevni san
25.7.2011 13:40:38   
Anoniman
Marko je ustao jutros u 8, i od onda već 2x spavao po sat vremena. user posted image Inače za ceo dan spava 2x. Jel to zbog ove kiše? Jel i vaša deca danas puno spavaju? 

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 167
   RE: Dnevni san
25.7.2011 13:44:10   
bokicans
Tash moji ustali jutros u 9:45.Zaspali u 12h i još spavaju.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 168
   RE: Dnevni san
25.7.2011 13:49:11   
Anoniman
Meni svi koji imaju klince sličnog uzrasta kažu da Mihajlo baš malo spava user posted image
On leže najkasnije u 21h (često jedva izdrži do 20:30) ustaje u 07h i spava oko 1-1.5 sat u toku dana....

(odgovor članu bokicans)
  Direktna veza do poruke: 169
   RE: Dnevni san
25.7.2011 13:56:39   
bokicans
Nina moja Nađa je u tom periodu(tada je od prilike izbacila 2 spavanja preko dana) i  spavala od 9 uvece do 9.10 ujutru i poslepodne 2,5-3 sata
Ali moji su posebni sucajevi,svi vole da spavaju na mamuuser posted image I dan danas tako spava,jedino sto legne malo kasnije.

< Poruku je uredio bokicans -- 25.7.2011 13:57:18 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 170
   RE: Dnevni san
25.7.2011 14:01:48   
Anoniman
user posted image
Pa i ovi naši drugari spavaju recimo od 21:30-22h pa do 08-09h ujutro, i još 3-4 sata popodne user posted image Ja ne znam, meni kad bi Miša toliko spavao, ja bih se ozbiljno zabrinula user posted image Nisam navikla....
A da, još da naglasim da je on ubedljivo najaktivnije dete od svih ostalih, tako da ne znam kako se ne umori... On ručka malo, napuni baterije i idemo dalje-ko ima vremena za spavanje?! user posted image

(odgovor članu bokicans)
  Direktna veza do poruke: 171
   RE: Dnevni san
5.8.2011 15:05:29   
Lu
Moje dijete je ponovo počelo da spava danju. Ooo je sigurno zbog toga što je stalno u pokretu, ma kakvom pokretu skače ne staje i onda se  popodne svali kao gledaće crtić ni slučajno neće da spava a nakon 5 minuta zaspi i odvali najmanje 2 sata.
Naveče opet u 21 gotov a ujutro u 7 na nogama i tako je i mama uhvatila ritamuser posted image  

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 172
   RE: Dnevni san
5.8.2011 15:08:14   
oliveradj
Moja se juče odvalila od spavanja tri sata, odmorna nimalno kmezava super je bila ustala je u 6 popodne i zaspala bez problema uveče u 11.

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 173
   RE: Dnevni san
25.8.2011 22:47:49   
ivaj
Ima li neko ideju kako da nateram dete da spava preko dana-dati rakije,vina,caja od maka i sl.?user posted image

Ne stvarno.Ima pet,sest dana kako Jelena spava od 12-13h i to je sve za ceo dan.Pokusam tamo negde oko 4,5 opet da je uspavam i nema sanse. Ali je zato nervozna do kupanja katastrofa.

Inace da kazem da spava dd devet uvece do osam ujutru,sto je super,ali u toku noci se budi dvadeset puta.
I da li je normalno da dete od devet meseci spava samo sat vremena u toku danauser posted image
I ako tako nastavi,kakve su sanse da bilo sta stignem da uradim po kuci...

(odgovor članu Mivica)
Direktna veza do poruke: 174
   RE: Dnevni san
25.8.2011 23:04:25   
Anoniman
Probaj da je probudiš sat vremena ranije. Možda je za nju to previše u toku noći, pa se i ne izmori dovoljno da bi spavala čvrstim snom.

(odgovor članu ivaj)
  Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Kvalitet vašeg odnosa sa detetom zavisi od...
Poruke koje roditelji svakodnevno upućuju svojoj deci se posmatraju kao jedan od pokazatelja odnosa roditelja prema dete...



Anketa

Дојење.
пеперутка16

Колико дуго сте дојили?

Click Here