|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
6.11.2012 8:59:23   
Anck Su Nmaun
Da, popije malo mleka il vode..al kako da detetu ne dam da pije ako je zedna?user posted image

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 176
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
6.11.2012 9:03:10   
JMPM
Dam ja da pije, ali mu ne dam previse, doziram mu uvece. Naravno da preko dana pije koliko zeli, ali uvece ne. On inace pije dosta vode, tako da ne moze biti toliiiiiko zedan da ce mu faliti sto nije popio celu casu nego pola. Ne znam, probaj malo predvece da smanjis kolicinu i da piski bas pre nego sto legne.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 177
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
12.11.2012 12:19:42   
*milica*
Mi smo se resili dnevne peleneuser posted image jos uvek kaki u pelenu i koristimo je za noc.
Ima vremena, najbitnije mi da smo skinuli dnevnu. i on je sav srecan kad piski u nosu, bas se raduje tome.

user posted image

_____________________________

Stefan i Sofija NASA SRCA DVA NAJDRAZA!!!!


(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 178
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
25.11.2012 22:05:37   
bojanica7
mi smo u junu skinuli dnevnu i celo leto sam se dvoumila da li da skinem nocnu jer je nekad bila mokra, a sad sam sigurna da je necemo skinuti jer je pocela da se uspavljuje flasicom mleka i nikad nije suva ujutru. odlazem do daljnjeg a i ne tangiram se previse...

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu *milica*)
Direktna veza do poruke: 179
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
26.11.2012 13:01:58   
minna
Dnevne smo skinuli ovog leta. Pelena je ujutru najcesce mokra jer popije dosta mleka pred spavanje. Vazno mi je da nije potpuno mokar jer mu je do skoro pelena propustala s obzirom na kolicinu popijenog mleka u toku noci. Od kad ga ne pije nocu ponekad je suv, uglavnom nije tako da i ja odlazem skidanje nocne do sledeceg leta, a mozda i kasnije ko zna. Ni ne razmisljam o tome za sad.

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 180
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
26.11.2012 13:38:55   
Snelle
Lana je noću prestala da piški neposredno nakon skidanja dnevne, a to je bilo mesec, dva posle druge godine. Pre dve nedelje se prehladi, jako loše je noću spavala i od tada je opet počela da piški, i evo još uvek, svako jutro mokra pelena. Stvarno sam zbunjena user posted image

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 181
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
10.3.2013 17:14:36   
bojanica7
gala je prekjuce posle kupanja rekla da nece pelenu. oce gace. i jos mm kao pa moras, upiskices se (inace, svakog jutra bude prepuuuna pelena). neeeecuuu! i nista, ja resim da probam. stavila sam joj podmetac i resila da joj u toku noci ponudim nonu. zaspala je u osam. u 23 h sam je stavila na nonu, piskila je i nastavila da spava, a potom oko cetiri ujutr opet, i opet j episkila. suva docekala jutro. sinoc (noc 2) legla oko devet, u 22.30 se upiskila, ja je presvukla, a potom u dva ponudila (nije piskila) a potom u pet joj ponudila i piskila je... dakle, jednu noc se nekkao iskontrolisala, al sinoc mislim da je bila greska u tome sto je bas pred spavanje dobila mleko i niej piskila.s ad cu joj davati posle vecere, pre kupanjca. videcu. nisam odusevljena sto pre leta skidamo, bilo bi nam lakse, a i beba stize, pa kontam da ce je i to malo poremetiti, al sta sad kad vec hoce... javljam dalje kako ide.

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 182
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
10.3.2013 17:22:13   
Sanja90
Bojanice,slobodno je pusti kad vec sama hoce,mozda ce biti par noci problema(a mozda i ne) dok se ne navikne. Ja sam moju stariju sama skinula pelenu nocu sa skoro 2 godine. bilo je 3 noci problema,ali posle nista sama se budila kad joj se piski(ne znam koliko tvoja ima godina). kad se rodila mladja nije bilo problema isto je piskila kao i tad nije bila ljubomorna, nista,sve je bilo ok.sad cekamo leto da mladjoj, koja sada ima 15meseci skinemo pelenu, a za sad je privikavamo na nosu i vec je pocela sama da je trazi iako ima pelenu. Pametna su deca samo ih treba pustiti i pratiti,za svaki slucajuser posted image .

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 183
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
10.3.2013 18:19:27   
bojanica7
hvala ti, sanja! moja gala je skinula dnevnu letos, sa godinu i po, i trebalo je odma i nocnu jer je samo nekad bila mokra, posto je sisala samo po koji guc uvece i nocu, a sad kako je krenula da pije 230 ml kravljeg pred spavanje, stalno joj je mokra. evo pomericu joj za sedam mlekce, pa cemo piskiti pred spavanjac. sad ima dve godine i tri meseca. a beba dolazi danas-sutra, prekosutrauser posted image

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 184
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
10.3.2013 19:05:40   
Sanja90
E moja u junu puni 3god. Ma bice to dobro,nista se ne sekiraj.Moja pije po dve flasice nekad i tri mleka.mi nismo nista pomerali hehehehe ali dobro nije bilo strasno, sad je u stanju da trpi,da trpi i trpiuser posted image cak mi je smesna kad kaze na ulici da joj se piski i mi udjemo u neki restoran odemo do wc-a i ona kaze da nece da piski da ce da piski kad dodjemo kuci,i trpi dok ne dodjemo kuci,tad kazem da je na mene jer ni ja nisam htela da piskim bilo gde kad sam bila mala vec sam trpela. Kazem ti bice to dobro,nista ne brini.

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 185
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
10.3.2013 19:11:57   
cockic
mi dnevne skinusmo sa dve i po.a nocne evo bogami blizu treceg rodjendana.ja mu nocas nisam stavljala jer ima naku alergiju na guzi.i svatih da je vreme da mu skinem.koliko ja videh ta alergija je bila od pelena i urina jer on kad spava,spava najvise na ledjima slabo menja poze.a kao bekana samo na staomaku.sad ledja i ponekad bok.
i vise nije za pelene definitivno.sinoc se nije upikiouser posted image nadam se da nece ni nocas,mada stavih neku musemu sa carsavcicem koju imam,na njegov deo kreveta jer on spava sa nama na bracnomuser posted image od kad se rodio,a lena krevecu user posted image

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 186
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
10.3.2013 21:58:27   
bojanica7
sanja, ma i moja gala ima taj trip sa trpljenjem... al kontam da ovo nocu radi nesvesno. evo to sinoc kad se upiskila, nije se pomerila. dakle, nema pojma da je piskila. pa zato kontam da je stavljam dvaput na nosu u toku noci. kontam pre ponoci i pred jutro, kad se vec dignem. mad,a evo veceras sam joj dala mleko u sedam, pa je u devet piskila i zaspala. videcemo sta ce biti veceras. no, ne sekiram se nimalo, skroz sam stos e tice toga kuuul user posted image

cockic, superiska. ala smo nasle vreme za skidanje nocneuser posted image a znam sta pricas za spavanje. gala je spavala s nama do prvog rodjendnaana, a onda smo joj stavili dusek pored naseg. takoreci smo spojeni ali odvojeni, a martu planiramo da smestimo u krevetacuser posted image

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 187
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
11.3.2013 8:32:39   
dijana1*
Moje misljenje je da je greska buditi ih. Ja sam to radila i cinim se da sam ga samo maltretirala. On je poceo u poslednje vreme sam da se budi i da trazi nosu. Kada hude meseca dana suva pelena onda cu mu je skinuti. Mislim da nocnu pelenu moramo polako skidati i da budemo sigurni da su i oni spremni.

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 188
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
11.3.2013 8:35:39   
Shishica
Vec neko vreme mislim o onome da obmotam dusek sa samolepljivom folijom kada je budem odvikavala..vec sam zaboravila ko je to predlozio iz svog iskustva.. i mislim kako ce to zastititi dusek od pisaline, ali kako ce dusek da dise? Necu ga time nekako "pokvariti"?
Nije mi sve jedno, nov dusek, 15.000... A one museme su male, setaju, moze da pisne gde hoce van nje..

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 189
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
11.3.2013 9:23:37   
lesica
Šta da vam kažem,mi smo noćnu skinuli dve nedelje pošto smo definitivno skinuli dnevnu. Nekih nedelju dana pre nego što ću se rešiti na ovaj korak,bila joj je suva pelena ujutru,iako je tada pila oko 350 ml pred spavanje i tokom noći još 250-300. Bilo je par puta malo upoškavanja,ali ništa strašno. Naročito jer je bilo leto.
E sad,tu postoji još jedna stvar-moja L zna opasno da trpi,pa je tek posle 6 meseci odlaska u vrtić tek skoro počela tamo da obavlja šta ima.

A što se tiče zaštite dušeka,ja sam kupila veliki najlon,obmotala dušek i nije bilo problema.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 190
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
11.3.2013 9:38:31   
Shishica
Lesice je li onaj kuhinjski samolepljivi?

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 191
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
11.3.2013 9:41:41   
lesica
Ma kupila sam u suštini onu mekšu mušemu za sto,pa sam obmotala dušek i zakačila ga sletejpom.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 192
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
11.3.2013 9:47:11   
Shishica
Pa ti si genije.. nekad mi se cini da mi je masta otisla u propast..kako se nikada ne bih toga setila..

Odlicno! To cu uzeti, samo neku svetlu da ne pusta boju na posteljinu..

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 193
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
11.3.2013 9:58:49   
Anck Su Nmaun
Ja sam uzela musemu za sto, koja je bila ogromna a nama sto mali, pa sam ostatak stavila njoj u krevet, ne suska al je malo kruta pa sam preko stavila peskir...ali sve bi to i imalo smisla da mi ne nosimo jos uuuvek nocnu pelenu user posted image
I nisam za to budjenje nocu, jer ona se rasplace onda, probudila bi nas sve redom ...nema svrhe!

A polako je pocela da izbacuej te velike kol. mleka, ili i ako pije dajem joj oko 18h trudim se ... ujutru je jos uvek mokra pelena ali nije vise prepuna kao ranije.

Nadam se da cemo na leto nekako uspeti da se oslobodimo te nocne ....muka mi je vise od pelena!!!

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 11.3.2013 10:00:07 >

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 194
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
11.3.2013 10:48:11   
Shishica
Pa ni ja nisam za budjenje nocu. To mi je bezveze, stvara se i navika. Dosta je meni ne spavanja, sad ce ga tek biti, jos i budjenje i odlazak na piskenje bilo bi previse. Tada ne bih samo izgledala kao zombi nego bi to stvarno i bila.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 195
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
11.3.2013 10:51:18   
Pretty78
ja sam oboje budila nocu, Maki se duze odvikavala ali smo uspeli , a Davida smo pre nedelju dana prestali da budimo i ne upiski se. Upornost je cudo user posted image

_____________________________

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 196
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
11.3.2013 10:55:50   
minna
Mi smo taman poceli lepo da spavamo, nema sanse da bih ga sad budila da bi piskio. Ponekad mu je suva pelena, ponekad mokra. Cesce je mokra, videcu kako ce biti kad bude bilo leto pa mozda probamo.

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 197
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
11.3.2013 11:40:37   
cockic
ni nocas nije bilo pelene i nije se upiskio user posted image ni ja ne planiram da ga budim,razmisljala sam da ga budim u neko odredjeno vreme ali sam odustala.tj ja ga pitam u toku noci kad ga prebacujem iz kreveta u drugi i on kaze nece i to je to.popije on vode pred spavanje,ali ne puno.

pa ako ga budim to je isto kao kad se bude za mleko ili vodu,cim tako par veceri se bude budio.budice se svako vece u to vreme i kad mu se pisli i kad mu se ne piski.

ja cu probati bez budjenja pa cu da vidim,ako nebude moglo tako moracu ga buditi da piski.ali opet to budnjenje mi nije jasno.kad bi mene neko probudio u 2h i reko ajde piski a meni se nepiski.ne vidim logiku budjenja.mozda gresim nemam pojma.

videcemo da li smo sa nocnom zavrsili,ja se nadam da jesmouser posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 198
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
14.3.2013 19:35:44   
bojanica7
mi sjajno napredujemo: vec tri noci se nije upiskila. popijemo mlekce u sedam, u osam piskimo u pola devet u krevet, u ponoc je kroz san stavim na nosu (nijednom se nije probudila, ja je zagrlim i sapucem na uvo shshshshs i piski dok spava) i do sedam je suva. pre dve noci sam joj nudila i u pet, ali nije piskila, pa sam skontala da moze da izdrzi od ponoci do sedam. pa bas je ispalo lako... pre nego sto legnem, stavim ej na nonu i ond anista do ujutru...

a stos e tice podmetaca, sta znam, ja stavljam one sto sma kupila za porodiliste i tacno je sirine duseka. zavucem jedna kraj kod naseg duseka, a drugi stavim ispod nekog jastuceta. i ne pomera se. a ona se bas vrpolji. mada, kontam da je super i lesicina idejauser posted image

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 199
   RE: Kako skinuti noćnu pelenu?
14.3.2013 20:18:12   
Mishica 77
Anck, imate još vremena. Ne sekiraj se i ne forsiraj.
Meni je totalno besmisleno buditi dete noću. Moja jetrva je to radila. Dete nije ni znalo šta radi. user posted image Ako ne zna samo da se probudi zbog piškenja ili ne može da zadrži u snu, znači da sfinkteri još nisu "sazreli". Treba pustiti dete.

_____________________________

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







OŠ "Dr Dragan Hercog": Škola u koj...
Ne, ovde nema učionica i đačkih klupa. I to sa valjanim razlogom.
Nije se vratila kući iz škole. I neće se v...
Pre nego što kreneš da upireš prstom u druge, možda ipak da ga staviš na čelo.



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here