Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 10.9.2010 21:38:16
|
|
|
|
jance
|
evo da se pofalim kako sam, bukvalno lukavstvom podigla pasos pre oko mesec dana... ceo Jul sam radila sama, sto kod mene na poslu znaci da nesmem da odsustvujem ni pod tackom razno, ni minut nesmem da uzmem odmora a kamoli slobodan dan da podignem pasos. no trudnica nisam, tako da nemam prednost a 1.avgusta smo putovali na more i morala sam da imam pasos. tesila sam se sa izjavama drugih tipa: ja sam ti tako jednog dana naisla, oni su mi turili broj u ruke i za pola sata sam imala pasos u rukama. Pa ako drugi mogu valjda cu i ja. Pokusala u ponedejak posle posla, kazu nece biti vise brojeva, nemojte dolaziti...posle saznam da su u 8 uvece popnovo delili brojeve. U utorak odem u 6 posle podne, kaze delili su brojeve u 4. U sredu idem odma s posla u 4, kazu dodjite oko 6, bice brojeva. Dodjem u 6, kazu:ko vam je rekao da ce biti brojeva! MM poludi i kaze da se nemicemo odande dok nedobijemo pasos, vise nemozemo da cekamo! Sedeli mi tako sat vremena, vec polako odustajali, kad ja vidim, otvorio se novi salter, zasvetleo broj i niko nista, niko nedolazi do saltera. ja polako krenem, onako laganim hodom, sve se osvrcem dal je to neko zadremao pa ce se trgnuti u svakom trenutku i potrcati ka salteru jer je to njegov broj, ali nista. Dodjem do saltera, kazem Dobar Dan! ona meni :No gde ste vi do sada? Dajte da Vam dam taj pasos I tako ja dobila pasos a i mm smo uzeli isto odma tamo posle mene...Da nepoverujes!
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 13.3.2011 9:52:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne znam jel prava tema za to , sta mi treba za bebin pasos i na koliko ih bebe dobijaju ?
|
|
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 13.3.2011 10:08:09
|
|
|
|
Olga75
|
pasos za bebe se izdaje na dve godine , treba ti uverenje o drzavljanstvu , izvod iz maticne knjige rodjenih , saglasnost oba roditelja ( licno se potpisuje u supu ) , mi smo fotografije njene nosili i to su iskoristili i one takse
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 13.3.2011 10:10:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Treba da je slikam ?? Zar ih ne slikaju kao nas tamo u onim ocajnim boxovima ? Dve godine je u redu Izvod ne znam da li treba da vadim opet Hvala Olga
|
|
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 13.3.2011 10:12:54
|
|
|
|
Olga75
|
mi smo zvercici prosle godine pravili pasos i kad sam zvala da pitam za fotografisanje rekli su mi da mogu da ponesem fotke a to mi je nekako bilo zgodno jer sam dobila i za novcanik
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 13.3.2011 11:49:16
|
|
|
|
majathegreat
|
Mi smo prošle nedelje predali za bebin pasoš. Potrebno na uvid: uverenje o državljanstvu za bebu (ne starije od 6 meseci), izvod iz matične knjige rođenih i ništa više. Tamo oba roditelja potpišu zahtev ili u mom slučaju pošto nismo venčani samo ja potpišem. Novosađani preporučujem sup u Rumenačkoj ulici. Zakazuje se prepodne, ali ne ranom zorom, nego slobodno do nekih 12h. Inače rade do 15h. Ja nisam imala zakazano, jer je mm bio pre par nedelja i onda se nije zakazivalo, ali nas je čika pustio jer smo bili sa bebom. Hvala ljubaznom čiki. Obavili posao za 15 minuta. Gotov pasoš podižete kod mosta, rok 15 radnih dana za izradu. Nisam sigurna, ali na sajtu mupa piše da važi tri godine. Videću sledeće nedelje kad ga podignem šta piše.
|
|
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 13.3.2011 11:50:44
|
|
|
|
Anoniman
|
E pa odlicno imam drzavljanstvo i izvod i dete
|
|
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 13.3.2011 11:51:41
|
|
|
|
majathegreat
|
Da i dete ti treba. To zaboravih da napišem.
|
|
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 13.3.2011 20:24:47
|
|
|
|
LillyT
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR pasos za bebe se izdaje na dve godine Nije na dve, nego na tri, mi smo Lari uradili pasoš prošle godine u junu i traje do 2013.
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 13.3.2011 20:43:16
|
|
|
|
Olga75
|
super ako je na tri , ja zapamtila dve
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 13.3.2011 20:53:48
|
|
|
|
jance
|
IZVORNA PORUKA: majathegreat Mi smo prošle nedelje predali za bebin pasoš. Potrebno na uvid: uverenje o državljanstvu za bebu (ne starije od 6 meseci), izvod iz matične knjige rođenih i ništa više. Tamo oba roditelja potpišu zahtev ili u mom slučaju pošto nismo venčani samo ja potpišem. Novosađani preporučujem sup u Rumenačkoj ulici. Zakazuje se prepodne, ali ne ranom zorom, nego slobodno do nekih 12h. Inače rade do 15h. Ja nisam imala zakazano, jer je mm bio pre par nedelja i onda se nije zakazivalo, ali nas je čika pustio jer smo bili sa bebom. Hvala ljubaznom čiki. Obavili posao za 15 minuta. Gotov pasoš podižete kod mosta, rok 15 radnih dana za izradu. Nisam sigurna, ali na sajtu mupa piše da važi tri godine. Videću sledeće nedelje kad ga podignem šta piše. i onda kad budes podizala, lepo dete pod misku, pa u 7 ujutru stanes u poseban red za trudnice i majke sa decom, i opet ces brze obaviti..to ti je moj savet
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 13.3.2011 22:01:36
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR mi smo zvercici prosle godine pravili pasos i kad sam zvala da pitam za fotografisanje rekli su mi da mogu da ponesem fotke a to mi je nekako bilo zgodno jer sam dobila i za novcanik Pisale smo na stranama ispred - kako gde to može, u NS-u npr. striktno to ne može, već dete slikaju u naručju roditelja, a roditelja pokriju pelenama ili nekim čaršafom. Čak ne može ni da dete slikaju u kolicima kao negde što može. I da, pasoš je na 3 godine (bar tako KL piše, do 2013.).
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 13.3.2011 22:07:27
|
|
|
|
majathegreat
|
Svuda slikaju u supu. Jedino negde napišu fotografije poneti po želji, iako te fotke ne mogu da budu u pasošu. Budalaština, to valjda da izađu u susret fotografima koji su ostali bez ogromnog dela posla. Ja sam Mašu držala u rukama, onako sam je uhvatila i ispružila ruke, a čika majstor što radi uzeo kašiku pa lupio njom par puta pored fotoaparata da dete pogleda, što je Maša odmah i uradila pa smo je iz prve super uslikali.
|
|
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 13.3.2011 22:10:14
|
|
|
|
majathegreat
|
IZVORNA PORUKA: jance i onda kad budes podizala, lepo dete pod misku, pa u 7 ujutru stanes u poseban red za trudnice i majke sa decom, i opet ces brze obaviti..to ti je moj savet Može i poslepodne da odeš i bez problema oko 17h uzmeš broj za podizanje dokumenata i sačekaš možda 10ak minuta. MM bio pre dve nedelje, a mama prošle nedelje. Tako da ne moram da nosam dete, ali hvala na savetu. U slučaju nepodnošljivih gužvi, svoju prednost bih svakako iskoristila na taj način.
|
|
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 14.3.2011 9:48:24
|
|
|
|
jance
|
da, meni su isto tako rekli, kao samo ti idi posle podne, sigurno ces doci na red, pa sam se 3 dana zaredom tamo sa njima njakala, dok se nisam napravila pametna i upala preko reda kad se neko nije pojavio. inace ko zna kada bi dosla na red. probaj posle podne, ako uspes to ce biti super! al kazem ti, ako ti jednom ne prodje, onda odma pokusaj sa detetom ujutru, nemo ni slucajno da se njakas ko ja 3 dana!
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 14.3.2011 10:30:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Ujutru predajemo, kod nas treba Izvod iz mkr na uvid , 2000 din i potpis oba rod za 15 dana na 3 god
|
|
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 13.4.2011 23:16:49
|
|
|
|
bebablue
|
IZVORNA PORUKA: majathegreat IZVORNA PORUKA: jance i onda kad budes podizala, lepo dete pod misku, pa u 7 ujutru stanes u poseban red za trudnice i majke sa decom, i opet ces brze obaviti..to ti je moj savet Može i poslepodne da odeš i bez problema oko 17h uzmeš broj za podizanje dokumenata i sačekaš možda 10ak minuta. MM bio pre dve nedelje, a mama prošle nedelje. Tako da ne moram da nosam dete, ali hvala na savetu. U slučaju nepodnošljivih gužvi, svoju prednost bih svakako iskoristila na taj način. Treba broj da se ceka i za podizanje pasosa? Ja kad sam pravila lk, doduse 2009. , broj se nije delio za lk i pasose, samo stanes u red kod saltera, a ne onih kabina i cekas. Hoce dati 2 broja jednoj osobi?
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 13.4.2011 23:29:44
|
|
|
|
majathegreat
|
Uf, sad me podseti. Još nismo otišli po pasoš. Koliko znam treba i za broj da se čeka. Kad je mm bio, dobio je dva broja.
|
|
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 13.4.2011 23:32:15
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
meni istice LK bas kad treba da se porodim,tako da sam zakazala za maj
|
|
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 14.4.2011 1:10:39
|
|
|
|
mati
|
Nas su uplatnice i papirologija iskostali 15000, predali pre dva dana , a podizemo za deset. Sto je mnogo, mnogo je. Srasno.
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 30.4.2011 1:11:07
|
|
|
|
mati
|
IZVORNA PORUKA: ribizla Ne znam jel prava tema za to , sta mi treba za bebin pasos i na koliko ih bebe dobijaju ? Do sad si verovatno izvadila, ali mozda ce nekom znaciti. Pasos je na 3 god, i tamo slikaju bebu, ti je drzis ali si ispred da se ne vidis. Mata je dobio pasos. Kako mi je samo lep na slicici.
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 7.5.2011 8:23:05
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
ja idem danas
|
|
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 7.5.2011 13:05:01
|
|
|
|
majathegreat
|
IZVORNA PORUKA: jance da, meni su isto tako rekli, kao samo ti idi posle podne, sigurno ces doci na red, pa sam se 3 dana zaredom tamo sa njima njakala, dok se nisam napravila pametna i upala preko reda kad se neko nije pojavio. inace ko zna kada bi dosla na red. probaj posle podne, ako uspes to ce biti super! al kazem ti, ako ti jednom ne prodje, onda odma pokusaj sa detetom ujutru, nemo ni slucajno da se njakas ko ja 3 dana! Bila sam jutros da uzmem pasoš za dete, konačno. Otišla sam oko 10h, nema brojeva samo red. Stigla sam na red za oko 25-30 minuta, a bilo ih je desetoro ispred mene. Rade dva šaltera. Eto update od jutros. Inače fotka joj je odlična, mada sam videla i onda kad je slikano, ali sam se opet obradovala.
|
|
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 14.5.2011 14:54:11
|
|
|
|
srculenka
|
koliko se ceka sad za pasos i nakon zakazivanja jel se odmah predaju dokumenta,jel kazu dodji za par dana ili kako vec ?
|
|
RE: nova lična karta i pasoš 14.5.2011 22:06:50
|
|
|
|
Mishica 77
|
Mi smo u Pa uzeli broj ujutru oko pola 8 i oko pola 12 otišli i napravili pasoše. Uzimamo ih za 15-ak dana. Isidoru nismo vodili, samo smo odneli slikicu. Kod nas ne može odmah da se pravi i LK i pasoš nego kad napraviš jedan biometrijski dokument, subotom bez čekanja možeš da uradiš drugi.
|
Anketa
Ime za devojcicuPoisonEveAjde pomozite mi da odaberem ime!Mina (
20%)

Minja (
12%)

Nora (
13%)

Sofija (
26%)

Lena (
28%)
Ukupan broj glasova: 185Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!