Anoniman
|
Evo, ja ovu pravim u nedelju za povojnicu kumchetu, pa posto je recept jednostavan, da ga ovde okacim...Ovu pogacu najvise volim, jer mi ima nekako starinski ukus. Mozete da je spremate i sa crnim brasnom i da ubacite raznorazne semenke u nju...Sjajna je. 700gr brasna 1 1/2 praska za pecivo 1 kasicica soli 1 jogurt u casi 500 ml kisele vode U posudu stavite brasno, jogurt, prasak za pecivo i so. Dodavati kiselu vodu i umesiti glatko testo. testo izruciti na pobrasnjenu dasku i mesiti dok se ne dobije loptast oblik (ne sme da bude mnogo tvrdo). Pritisnete dlanovima da se lopta stanji. Staviti pogacu u podmazan pleh ogdore je celu izbosti viljuskom i peci prvih 10 minuta na 230C, a preostalih 25 minuta na 170C.. Ovo je jedno od retkih testa koje mi uspe, a ako meni uspe, uspece i vama Prijatno vam bilo
|