|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za...
24.8.2011 3:00:24   
Suncicabg
Da se razumemo, naravno da bih uradila sve da dobijem svoju user posted image

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 26
29.8.2011 16:56:44   
anuksunamun
IZVORNA PORUKA: Suncicabg

Zar nije glupo postiti da bi ostale u drugom stanju? Zar to ne treba raditi iz duse, a ne iz ciste koristi? Ja ne bih mogla tako...user posted image

tokom postaaaaaaaaa uzdrzavati se od supruzanske postelje,nakon pricesca upraznjavti sexualne odnose,dakle pravi se pauza tokom posta u trajanju od 40 dana,nakon toga sredom i petkom i za crveno slovo....a Bog kada vas blagoslovi sa detetom..apstinencija u toku trudnoce i dojenja...vrlo je jednostavno,ako 40 dana nemas odnose -to ne znaci da neces nikada napraviti bebu...ne znam zasto je ovo ispalo toliko komlikovano..ako se neko pridrzava kalendara crkvenog,onda apstinira oko 220 dana u godini...toliko je ukupno posnih dana...i ponavljam,ko nije spreman,samo neka se ne upusta..ja sam imala to grozdje celih godinu dana pre nego sto smo poceli sa postom...mozda i duze..cekala sam trenutak da budem spremna,tj da budemo spremni...ja nisam nikakav puritanac niti opatica,niti se takvom predstavljam...svesna sam svojih grehova i ne bezim od odgovornosti..svima nek vam Bog pomogne!!!

< Poruku je uredio anuksunamun -- 29.8.2011 16:59:28 >

Direktna veza do poruke: 27
8.9.2011 12:13:16   
opa cupa
Pozdrav svima koliko vas ima.Eto da se pridruzim ovom caskanju.Pre 15g Gospod me je udostojio  cerkice njemu hvala  jer on je u samom imenu vaz-duh u samom coveku bicu postojanju.Da istina pomogli su lekari ali lekari su bili samo sredstvo, kao sto je to radio aparat.Primer za devojke zene ili  sve one koje su ovde. Kada ukljucite radio u autu ,stanu ili negde dr. vi ga cujete preko radio prijemnika i radio talasa. Kada ga iskljucite vi ste iskljucili ton ali ne i radio talase. Neznam koliko cete me razumeti ali smatram da smo svi mi samo putnici.Nisam ni ja neki vernik bogzna kakvi ali znam da ako ja ne verujem da cu postati majka mogu svi lekari da mi to kazu i svi doce4nti i neznam ti ko ako ja u to ne verujem nista od trudnoce.Stoga uzmite se upamet kada pisete o ovakvim temama.Zapitajte se zasto gospod ne dozvoljava decu nama koji smo dobri verni posteni a to sve mi mislimo a nikada da se zapitamo  da li sam ja u stvari veran posten itd...
ZASTO POSTIMO? Nadam se da  cu vam malko otvoriti oci da shvatite da  post nije nista drugo no uzdrzanje od svoje volje. Kako mislite da postanete majke i VASPITATE DECU kad mi same nismo vaspitane .Post je uzdrzanje od svojih prohteva.Kada mi dete zatrazi nesto ja mu dam samo da bi bilo mira u kuci.POGRESNO to je sasvim pogresno.Zato nam i sluzi post da znamo u kom pravcu idemo da nam se ocisti ne telo vec dusa i srce.
Da ne zamaram vise samo cu preneti  reci  koje je sam gospod izgovarao  VERA TVOJA POMOZETI; - KAKO VERUJEMO TAKO CE NAM BITI: Zao mi je sto sam vas ovoliko gnjavila ja sam u iscekivanju bebe vec evo 15g. ne verujem toliko lekarima koliko sebi jer sam milion puta  svojim ocima gledala  doktore kako unistavaju zivot jer i oni su samo ljudi. Meni licno su jednom prilikom celu terapiju pogresili  tako da me je samo gospod spasao jer mi je u trenutku kupovine lekova doslo na pamet opet podvlacim doslo na pamet jer mi smo samo kap u moru neznanja, doslo mi je da se vratim doktoru i pitam ga da li su to ti lekovi. Mozete da zamislite sta bi se meni desavalo da  sam pocela sa pogresnom terapijom.DR.  tada mi je rekao da ako bih pocela terapiju pogresnu da je lako moguce da nikada ne bih ni imala dece sto mi je jedan lekar posle prve trudnoce i rekaoali ja sam imala vere tako da  za sebe mogu da kazem da imam vere  da nsam toliko jaka da pravim greske kao i svi mi ali da sam jaka kada nesto zelim jer molitva je zelja.
sto se tice grozdja sve je moguce. slucajno sam od svog tate koji i nezna da ja zelim decu cula da je drugima u kolima pricao o tom grozdju a kuca u kojoj sam zivela slavi sv. simeona cerkica mi je rodjena na uskrs ja sam rodjena na sv.petku tako da  pogledajte se malko bolje u svoje sopstveno ja  u sebi kakvi ste. Za sebe nemogu reci da sam neki vernik.jednom godisnje postim  1 nedelju7 . ranije sam postila i pridrzavala se svega ali nekako ne vidim to za shodno.Znam da je trnovit put uvek ispravan mada opet nemislim tako.Zasto treba da nam je tesko.Celog zivota mi je tesko zelim malko lakoce osecaja da sam ziva da se radujem . Svima veliki pozdrav

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 28
16.1.2012 1:37:15   
lalalica
Anuksunamun, molim te za malo pojasnjenje. Citala sam pravila posta, i mislim da je zaista u pitanju samo snaga volje i vere!!
Ipak zanima me jedno. U uputstvu pise da supruznici ne smeju imati odnose tj. snosaje kako tacno pise ni nakon zatrudnjivanja. Sta to u praksi znaci i dopkle traje. I sme li muskarac u tom periodu sam da ejakulira

hvala

Direktna veza do poruke: 29
16.1.2012 9:31:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Parižankaa

Volela bih da pročitam nečije lično iskustvo.
Čula sam za tu lozu,rečeno nam je za nju u jednom manastiru nadomak muževljevog rodnog sela.Data nam je knjižica sa svim uputstvima i pričom.Pročitala u dahu,a opet zgrožena sam je odložila.
U knjižici,između ostalog piše da se u toku tog posta,kao i u toku svakog ( s tim što se ovaj post ne sme priključivati nekom postojećem-Uskršnjem,Božićnom,Petrovskom),supružnici moraju uzdržavati od polnih odnosa.U redu,ali sledeće:
Moraju se uzdržavati od odnosa, sve dok se dete ne odvoji od sise??? Baš tako piše,ali nije ni to šok,nego šok je u sledećem- ako se ne budu toga pridržavali (parafraziram-po sećanju,a čitala pre neke 2 godine), dete će oboleti od gadnih bolesti,pa možda i onon najgore...
Ne moram vam opisati sa kakvim zazirom sam odgurnula knjižicu od sebe.To mi nije ličilo na pravoslavlje,na veru,na molitvu.
Iskreno,tolikim uzdržavanjem od odnosa sa svojim mužem,dok dete ne prestane da sisa, verovatno ga direktno upućujem na švaleraciju,ali pretnje tipa da će se dete razboleti zbog toga...to mi je bilo isuviše.
Zato bih stvarno volela da pročitam od neke od nas da je koristila ,ali i da im je urodilo plodom. Znam lično za neke parove koji su koristili to grožđe,ali bez uspeha nakon toga,stoga, vratite mi veru u to,ispišite SVOJE iskustvo.

Razumem šta te je zaprepastilo, i delim tvoje zaprepašćenje, jer, iako nisam neki vernik (pa nemojte ni da pokušavate da me ubeđujete u čuda - o tome ću možda pred kraj posta), moje saznanje o hrišćanstvu je da ono ide iz srca, iz vere a ne da se zasniva na pretnjama, kao što to u ovom slučaju zvuči.
Ono što me ne iznenađuje je uzdržavanje od odnosa tokom posta. Realno, to nije religijski već medicinski stav. Nekoliko puta sam već pisala da svakodnevnim odnosima smanjujete šansu zatrudnjivanja. Spermatozoidima treba vremena da se obnove, zato lekari ni ne savetuju svakodnevne odnose, jer realno, spermatozoidi žive unutar ženskog tela 72h (ako se ne varam).
Ali, ipak ne razumem uzdržavanje od odnosa dok se doji, ali ja ni ne moram da razumem.
Znam, neke od vas bi mogle pomisliti da sve što me je snašlo sa mlađim detetom je ustvari rezultat mojih odnosa sa mužem kada to nije trebalo, a ja vam kažem da su lekari ti koji su ga isčupali iz gabule. Hvala im! Jesam, drage žene, jesam, tada vezivala detetu crven konac oko ruke, jesam pomišljala na krštenje, ali ipak, kortikosteroidi, i ćilibarska ogrlica (i dalje verujem da je i ona imala uticaja iako se lekari tom mom stavu smeju) su pomogle. No, ako pogledamo sa druge strane, ja verujem u ćilibar, zašto vi ne biste u grožđe i post... tako da... nemojte se prepucavati, nije vredno, niti je tema za to. Nije bitno ko u šta veruje, bitno je da se dođe do svog cilja (koji je, složićemo se, sreća).
Puno vas ljubim sve.

(odgovor članu Parižankaa)
  Direktna veza do poruke: 30
19.1.2012 19:47:19   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: lalalica

U uputstvu pise da supruznici ne smeju imati odnose tj. snosaje kako tacno pise ni nakon zatrudnjivanja. Sta to u praksi znaci i dopkle traje.

Koliko sam ja shvatila dokle god se doji.

(odgovor članu lalalica)
Direktna veza do poruke: 31
19.1.2012 19:48:37   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: lalalica

I sme li muskarac u tom periodu sam da ejakulira

Mislim da crkva ne podržava ovo uopšte a ne samo u ovoj situaciji ...

(odgovor članu lalalica)
Direktna veza do poruke: 32
1.3.2012 11:06:55   
lalojedac
Treba mi neko ko je lozu upotrebio i kome je uspela da mi sve detaljno opise.Hriscanski brak pretstavlja odnos Crkve i Hrista a ne neke druge odnose i zadovoljstva.Oni koji znaju kako je nemati dece ce me razumeti i takvi ce uciniti sve da bi dobili svoja ceda,Pa sta ako ne smem da imam odnose u tim periodima?Kako je svestenicima?Pa su svi zivi i zdravi...tako da samo hrabro i neka nam Sveti Simeon podari potomstvo...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 33
1.3.2012 12:32:17   
dunja RR
Lalojedac pravo zboriš.

Anuk je koristila Svetu lozu, verujem da će ti se javiti.

< Poruku je uredio dunja RR -- 1.3.2012 12:35:03 >

(odgovor članu lalojedac)
Direktna veza do poruke: 34
1.3.2012 16:25:22   
lalojedac
Hvala Dunja! Poslala sam joj poruku pa se nadam da ce se javiti! Veliki pozdrav i svako dobro!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 35
16.3.2012 10:48:34   
lalojedac
Ja i suprug smo poceli da upotrebljavamo Svetu lozu.Postimo vec 2 nedelje.Molite se za nas i da nas Prepodobni Otac Simeon obraduje.Moja zelja je da dobijem blizance...user posted image .Nekako nam se sve namesta,muz pije Profertil,ja dobijam na vreme...pa dace Bog! Takodje zelim svima da cestitam koje su user posted image zahvaljujuci lozi. Treba verovati!
P.S nisu teska a ni strasna pravila,vazan je cilj a volja u tom slucaju dodje sama.

Direktna veza do poruke: 36
16.3.2012 11:02:08   
dunja RR
Lalojedac, bravo mila, neka ti naš Sv.Simeon pomogne u tvojoj divnoj želji user posted image

Direktna veza do poruke: 37
17.3.2012 23:22:28   
lalojedac
Amin! Daj Boze! Hvala ti Dunja!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 38
17.3.2012 23:25:55   
Ivanka 75
Naši kumovi su koristili Lozu... Mali kumić ima 10 meseciuser posted image

Direktna veza do poruke: 39
18.3.2012 0:40:42   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Naši kumovi su koristili Lozu... Mali kumić ima 10 meseciuser posted image

Hvala Bogu i Svetom Simeonu, neka je kumić živ i zdrav!!!

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 40
18.3.2012 0:46:17   
MicinaMama
Neka vam Bog pomogne da imate svoje bebice,svaka zena je zasluzila da postane majka.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 41
18.3.2012 0:57:13   
monini
hvala Ivanka75 dragom Bogu i Svetom Simeonu Mirotocivom na darovimauser posted image
zelim da se svima nama drage cekalice Gospod smiluje i podari nam porod user posted image
lalojedac draga, svaka cast na odluci i podrzavam te u tome, je je post Svetog Simeona velicanstven i posebno blagoslovljen. Moram samo da kazem jednu vaznu stvar, jer mi vera i savest tako nalazu, a to je da se post Svetog Simeona posti iskljucivo van svih postova i to uz blagoslov svestenika (tj vaseg paroha). Uz tri grozda sa Svete loze sa Hilandara,trebalo bi da ste dobili u uputstvo gde sve jasno pise! Podrzavam te naravno da nastavite sa postom, jer je u toku Uskrsnji, koji poste svi Hriscani..ne bi bilo lose da porazgovarate sa vasim svestenikom o tome..
svako dobro vam zelim i neka nam se smiluje Prepodobni Otac Simeon..

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 42
18.3.2012 0:57:54   
monini

IZVORNA PORUKA: monini

hvala Ivanka75 dragom Bogu i Svetom Simeonu Mirotocivom na darovimauser posted image
zelim da se svima nama drage cekalice Gospod smiluje i podari nam porod user posted image
lalojedac draga, svaka cast na odluci i podrzavam te u tome, jer je post Svetog Simeona velicanstven i posebno blagoslovljen. Moram samo da kazem jednu vaznu stvar, jer mi vera i savest tako nalazu, a to je da se post Svetog Simeona posti iskljucivo van svih postova i to uz blagoslov svestenika (tj vaseg paroha). Uz tri grozda sa Svete loze sa Hilandara,trebalo bi da ste dobili u uputstvo gde sve jasno pise! Podrzavam te naravno da nastavite sa postom, jer je u toku Uskrsnji, koji poste svi Hriscani..ne bi bilo lose da porazgovarate sa vasim svestenikom o tome..
svako dobro vam zelim i neka nam se smiluje Prepodobni Otac Simeon..

(odgovor članu monini)
Direktna veza do poruke: 43
28.3.2012 15:40:00   
lalojedac
Hvala draga,dace Bog. Meni je svekar a i suprug svestenik a nas vladika zabranjuje postove van redovnih, tako da smo dobili blagoslov za sad,evo vec polako odmice post, i molimo se da nam Bog podari user posted image user posted image , sto zelim i svim parovima koji to zele.user posted image

(odgovor članu monini)
Direktna veza do poruke: 44
28.3.2012 16:11:24   
anuksunamun
Lalojedac,vec sam ti pisala,ali evo i ovde da dodam...prvo da kazem zenama kojima nije jasan ovaj post ,jer nema sexa tokom posta(inace se moramo uzdrzavati od sexa tokom svakog posta kao supruznici)nemam sta da kazem i objasnjavam,Vera nema objasnjenje jer nije naucna cinjenica ,vec je dar Bozji satkan u nasim srcima,a kome srce predstavlja misic koji pumpa krv njemu i za postojanje Boga treba medicinsko objasnjenje,ja zaista nisam u stanju to da dam nikome.Molim da se ovde jave ljudi koji su verni i koji zele da poste ,ja cu rado podeliti svoja iskustva..
Mi smo postili nesto krace od godinu dana pre nego sto sam ostala trudna ,nakon skoro cetiri godine nemanja dece..ovaj post ,mogu slobodno da kazem je promenio nas zivot u svakom smislu ,ucvrstio je nas brak,odnos izmedju nas dvoje postao je predivan,uzvisen,pogotovo u vreme posta i molitve,i osecala sam punocu smisla svete tajne braka sve vreme..nas dvoje smo pratili uputstvo,i sasvim je bilo dovoljno,vrlo je jasno objasnjeno sta i kako se radi..hrana je postala tako nebitna,jedva smo cekali nedeljne liturgije,jer je polet duha bio zaista jak...ja bih rekla svima ,koji poste ovaj post,RADUJTE SE sto nam je Sveti Simeon ostavio ovako predivno nasledje!

< Poruku je uredio anuksunamun -- 28.3.2012 16:15:54 >

Direktna veza do poruke: 45
28.3.2012 16:19:33   
anuksunamun

IZVORNA PORUKA: lalojedac

Hvala draga,dace Bog. Meni je svekar a i suprug svestenik a nas vladika zabranjuje postove van redovnih, tako da smo dobili blagoslov za sad,evo vec polako odmice post, i molimo se da nam Bog podari user posted image user posted image , sto zelim i svim parovima koji to zele.user posted image

Ovo ne razumem..Vladika brani da se post Svetog Simeona drzi van drugih postova?ovo je poseban post,i prema uputstvu Hilandarskih monaha Drzi se van utvrdjenih postova...

Direktna veza do poruke: 46
28.3.2012 19:08:26   
Anoniman
Anuk, Lalojedac bravo i navijam da vam Vera u Boga donese samo lepe stvari i ispuni najveću želju!
Ja imam jedno pitanje: kako ste dobile groždje sa Hilandara? Da li može da se naruči ili se treba ići po njea lično? Hvala na odgovoru. Pozdrav.

Direktna veza do poruke: 47
28.3.2012 20:15:17   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: Pcelica Lena

Anuk, Lalojedac bravo i navijam da vam Vera u Boga donese samo lepe stvari i ispuni najveću želju!
Ja imam jedno pitanje: kako ste dobile groždje sa Hilandara? Da li može da se naruči ili se treba ići po njea lično? Hvala na odgovoru. Pozdrav.

Odeš u manastir Rakovica i porazgovaraš sa monahinjama ili igumanijom, uz njihov blagoslov možeš doći do Sv. loze.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 48
28.3.2012 20:17:22   
dunja RR
Meni je moja kuma koja je monahinja, pre par godina (ali odlično se sećam) rekla da se obavezno posti van svih postova, što i anuk reče.

IZVORNA PORUKA: anuksunamun

IZVORNA PORUKA: lalojedac

Ovo ne razumem..Vladika brani da se post Svetog Simeona drzi van drugih postova?ovo je poseban post,i prema uputstvu Hilandarskih monaha Drzi se van utvrdjenih postova...

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

Direktna veza do poruke: 49
28.3.2012 20:23:04   
Anoniman
Hvala Dunja. :)

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Začeće (video)
video
Nakon što siđe niz jajovode, rani embrion se ugnezdi u sluznicu materice. Taj proces, zvan implantacija, počinje 6 dana,...
Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?

Anketa

Мажење беба.
пеперутка16

Да ли ваше бебе (6-12 месеци) воле да се мазе? Моја чак ни не слуша, само ме одгурује, пење се по мени, вуче,... чак ни не жели да се носи, само гледа да побегне. То ми је стварно чудно.. Какве су ваше?

Click Here